Persze nem nagy rés van, egy ilyen csomópontot csúcsdísszel általában le szoktak fedni különben is. Itt is az a terv, a dísz csak egy kúpos alakzat lenne.
Igen, ez nekem is eszembe jutott, hogy ha egy helyen bevágom a kör alakzatot, akkor rátudom hajlítgatni, vagy kipótolom egy másik darabbal ott ahol kell. Az volt a terv, hogy a fiam csinálja, és ne kelljen hozzá nagy rutin, de így lehet nekem kell.
Köszönöm szépen ! Ismerem ezeket a segédleteket, de sajnos leginkább a 840 sl változat leírása, ami nem feltétlen jó a 840 verziónak, és szinte csak lépésláng programozást oktat.
100 mm szélessel találkoztam eddig, én is ilyenból csináltam a kémény mellé a "bádogot" 15 évvel ezelőtt amikor építkeztem. Nem kell egyben kialakítanod a formát. A csíkokat 15-20 mm átfedéssel egymásra ragasztod. Az alu azért van rajta, hogy ne érje közvetlen napfény, így nem tudja roncsolni a bitument. Nem szárad ki. Örök, mint a nyomorúság.
Nem tudom mekkora rés van a vágott kúpcserepek között, de amúgy ott nem illene nagy hézagnak lennie. A másik, hogy alatta van-e kúpcserép alátét? Ha van akkor az a minimális csapadék ami ott bejuthat az nem tud bejutni a faszerkezethez. Így nincs szükség a kúpcserepet kivülről bármivel is bekenni.
Vékonyabb alu lemezből vagy vastagabb alu fóliából is lehet készíteni egy alátét szerkezetet a kúpcserép alá...
Tetőablakoknál a mai napig van ólom szoknya, hogy a megfelelő zárást tetszőleges cserépprofilhoz meg lehessen csinálni.
Köszönöm a tippet. Utána járok, a szélességét nem találom. Vajon mennyire hajlékony, mert a kúpcserép domborulatait követni kellene. Gyanús, hogy az alufólia szakadna rajta. Elég lenne egy 60x60 cm. Az ólom lemeztől valószínűleg jobbat nem fogok találni.
Ennek az egyik oldala alufólia, ez lesz kívül. A belső oldala pedig ragadós bitumenszalag. A nap melege pedig még rá is süti a cserépre. Bádog helyett használatos például. Bitumenes szegő
Kúpcserép találkozásainál mit lehet használni ólomlemez helyett?
4 kúpcserép találkozik egy ponton, valamikor vettem ólomlemezt, de közben elhasználtam a tetőtéri ablakokhoz, és most már ugye nem lehet kapni, merthogy meghalunk az ólomtól...
Az új tetőtéri ablakokhoz már hullámos műanyag szoknyát adnak, ami oda jó is, de nekem mivel lehetne megoldani ezt a 4 kúpcserép találkozását, hogy rásimulva a cserepekre le tudjam szigetelni?
Az ólomlemezt szépen rá tudtam kalapálni. Esetleg valami műanyagot, amit hőfújóval rá lehetne simogatni a cserépre? Viszont UV állónak kellene lenni, és hogy bírja a jégesőt is.
zoli0302 | 380
2022-06-02 20:34:00
[48926]
Ez már megtörtént, ha a z változásokat kiveszem a kódból , működik a program...csak a z változások nélkül csak egy horony és nem menet.
Én is próbálkoztam de nekem nem sikerült. A sima G kódokat nekem is elfogadja. A központ fúrást,fúrás,mélyfúrás,menet fúrás,menet marást a CYCLE 81,82,83... szoktam csinálni. De,biztos vannak itt olyan szakik akik tudnak segíteni.
Tartok tőle, hogy igazad van, de még küzdök vele.. A gép vezérlője sinumerik 810 840 shopmill a cam program megcsinálja a G kódot, de a gép szintaktikai hibát emlegetve nem hajtja végre és nem tudok rájönni mi a hiba.
Sziasztok ! Egy menetmarás példa G kódra lenne szükségem sinumerik 810 re. Valami nem stimmel a cam programmal amit használok, és nem jön össze a program javítása sem.
Kidwick | 2567
2022-05-31 10:39:49
[48910]
Bele tud az... Csak ki kell lyukasztgatni a betont..
Szervusztok! Gondom támadt az ALIEXPRESS vásárlásnál. Rendesen bejelentkeztem, megrendeltem, és fizetni szeretnék. A kártya adatait beírtam, de a bank nem reagál, nem igazolja vissza az utalás kérését. Nem tudom, mit rontok el. Kérem, segítsen akinek van tapasztalata.
VViktor | 1095
2022-05-31 05:14:12
[48907]
Szia Svejk! Próbálj meg Linea útfestéket venni. Egy 40 Kg-os elég 50-70 nm-re. Portalanítás után kenheted a betonra.Ha több rétegben viszed fel,sokkkkkkal tartósabb,de ne várj csodát
Szia. Ne felejtsük el a hideg plasztikot sem. Az két komponensű polimer anyag ,alapanyag vödrébe 5% edzőt keverünk ,és utána mehet az aszfaltra,időközben hőt termel,és beég az aszfaltba. Pont ezért el is lehet felejteni betonra mint a hideg plasztikot,mint a meleg plasztikot.Mert a betonba nem tud bediffundálni.
Az útburkolat festéknek is több fajtája van. A legolcsóbb amivel az ideiglenes tereléseket festik fel, ennél van tartósabb amivel pl. a záró- és terelővonalakat. A legstrapabíróbb már nem is igazán festék, a meleg olvasztott polimer kötőanyagú habarcsok pl. nagy forgalmú zebrákhoz, útburkolati jelekhez amiken folyamatosan átmegy a forgalom.
A források -emberi léptékkel mérve- sosem apadnak ki. Kutatni kell és rátalálni, valakinek a komája, sógora...biztos tud valahol! Mondom ezt úgy hogy...nem ismerek "aszfaltfesték" forrást.(mert még eddig...nem kellett)
Köszönöm a hozzászólásokat! - a mostani elvileg elég jó minőségű de a fele régi az ki tudja milyen.
- 50 m2 cirka 4000 forintjával azért meggondolandó, az már majdnem padlólap ár. (egyszerűbb műhely nem lesznek több tonnás gépek és kalapálni sem fognak rajta)
- lehet elég lenne ez a festés. (egy barátom útburkolatfestéket szerzett magának, aztán valilyen színnel szürkítette, de már nincs forrás)
Itt találtam tájékoztató jellegű árakat a betoncsiszoláshoz. Nem tűnik megfizethetetlennek. Nyilván a pontos árat a helyszíni felmérés után adják meg. https://www.padlocsiszolas.hu/betoncsiszolas-arak
RJancsi | 5809
2022-05-30 19:02:42
[48900]
Ha csak a kinézet a fontos, akkor bármilyen festéket. De ha az esztétikai szempont mellett időnként használni is akarod, akkor könnyű terhelésre betonfestéket, komolyabbnál már műgyanta padlóbevonatot. Utóbbi nyilván a legdrágább, de szegény ember drágán öltözik, a silány minőségű bevonatok hamar felkopnak vagy film formájában felválnak. A legjobb megoldás egyébként egy komolyabb szilárdságú betonpadló utólag felcsiszolva vagy akár polírozva. LINK
Sziasztok. Egy kérésem lenne, bár nem tudtam eldönteni, hogy melyik fórumtéma lenne a legjobb, így ide írok. A lányom eléggé bele van mostanában keveredve a misztikus világokba, a filmek és néhány könyv hatására. Szeretné, ha egy hasonló táblát csinálnék neki, persze a neki szükséges szöveggel, mint a mellékelt képen is van. Ez valami tünde szöveg lenne. Nincs véletlenül ehhez hasonló betűkészlete valakinek? A gravírozással nem lenne gond, de ilyen tipusú betüket nem nagyon találok, igaz azt sem tudom, hogy keressem.
jani300 | 12257
2022-05-30 11:16:29
[48893]
Videók alapján 50x20 körül saccolom a talpméretét .
Mekkora lehet ezeknek a szerszámoknak a befoglaló mérete ? Nem találok méret adatot . Eljött az ideje hogy megcsináljam BED 42DH anyagból . Az nem baj ha sose használom , de ez legyen meg , toltam már eleget más szekerét
D.Laci | 5456
2022-05-30 09:09:45
[48890]
Az Ender nyomtatókat nem ismerem, a Curat sem használom, de ha minden igaz az M206 paraméterekkel meglehet adni a Home Offset-et. pl.: M206 X20 Y-10 Z0.3
Szia Laci! CURA 5.0.0 és 1.1.6.2 jelenik meg az about printer menüpontban. Az induláskor húzott szálat is a levegőbe nyomta, az induló G-kódban átírtam hogy X 10 mm-nél, és ne 0.4 mm-nél kezdje. A "HOME position"-t próbáltam a gépen átírni, de amikor a fejet bemozgattem az üveglap fölé, kiírta hogy túl messze van.
A következő megoldás az lesz, hogy a kocsira ráragasztok egy ütközőt, ami megnyomja az X végálláskapcsolót. Várom a tanácsodat. Köszönettel: Lajos