Jól van . Mindegy is , feltöltősen egyszerűbb ,nem kell izgulni mikor jön a számla Mondjuk ha este 11 kor fogy el akkor nem tudom , lehet e bankkártyával mobilról feltölteni
Most , amikor bővítettem a hálózatot megkérdeztem : vissza lehet állitani normál mérőre ?Igen csak kérvényezni kell , ( négy hónap az átfutási idő ) Feleségem meg azt mondta , igy jobban tudja követni fogyasztást.
Ez nem minden esetben igaz , lehet kérni is a feltöltős órát . Akkor is ha soha nem volt gond a fizetéssel . Szerintem ez az alábbi esetben is így van ,mivel már volt erről itt szó . Kicsit rosszul hangzik amit írtál .
Előzmény: Rabb Ferenc, 2022-08-01 14:01:14 [49032]
Rabb Ferenc | 4360
2022-08-01 14:01:14
[49032]
Miért gondolod azt, hogy a "feltöltős" fogyasztásmérő által mért villamos energiára más tarifarendszer vonatkozna???
Pontosan annyit fizetsz kWh-ként mint bárki más lakossági fogyasztó. Csak Tőled előre kérik a pénzt mert valószínű, hogy utólag nehezen tudták megkapni a szolgáltatásuk díját...
Ez nem egy kedvezmény számodra hanem kényszer arra, hogy fizess az áramért.
Kezd a dolog nagyon idegesítő lenni . Asszony követeli tőlem : biztosan van a Neten valami ,a feltöltő áram rezsi csökkentéséről. Én semmit nem találok. .
Most néztem kályha és kazán program is indul . Nekem igen régóta van mindkettőből ,több is Pedig ezen a télen gondoltam élvezem a boldog nyugdíjas létet ,és használom a gázkazánt , hát ja ,lehet a melegvizet is vegyessel csinálom De , lesz tavaszra hely az udvarban ,bőven
Heti egy-két alkalommal megy néhány tíz másodpercig . És szerintem az inverteres tápokon nem is megy át . Na de ki szólna ? 20 éve átszólt a szomszéd fiatalasszony , hogy mi ez a hupp-hupp , remélem ezen a télen rájönnek hogy mire való a fejsze
De egyébként ma szólt a szembe szomszéd hogy zörög a kapu minden éjfél fele ... Először is két három naponta , megyünk sétálni a kutyával ... Másodszor meg van legalább négy autójuk ,hajnalban is csapkodják az ajtót ........ Volt már komolyabb vitánk , odaküldött hozzám egy "közös" !!!! ismerősünket hogy van a jóembernek pénze meg lehetősége . Hát felvázoltam mi történhet ha esetleg tényleg sikerülne komolyan megilyesztenie ... Azóta egészen nyugis tud lenni Na de pozitívnak kell lenni és tegnap nem is sétáltunk a blökivel
Komoly hatása nincs, csupán a szűrt sáv határai változnak, a fő funkcióját betölti.
De akkor most cserélni akarod az említett KSPpz-10 típusra vagy diszkrét elemekből egyedileg kiépíteni? Mert akkor legalább X1 vagy X2-es kondikat használj!
De annak gondolom nincs jelentősége, hogy 2,5nF helyett 2,2 -t vagy 2,7 -t teszek be (?)
Előzmény: Rabb Ferenc, 2022-07-29 20:03:43 [49024]
Rabb Ferenc | 4360
2022-07-29 20:03:43
[49024]
A zavarszűrő zavart szűr, ez a dolga. Ha csak simán átkötöd a helyét akkor semmi nem akadályozza meg a kefeszikrázásból adódó zavarok hálózatra jutását. De a mai "digitális" világban már nem fog csíkozni a tv és a Sokol rádió sem fog sercegni.
Persze néhány érzékenyebb, vagy kevésbé védett elektronikus eszköz dobhat tőle egy hátast... Nem véletlen találták ki - és alkalmazzák - az EMC direktívában foglalt ajánlásokat.
Szerintem nyugodtan kicsípheted . Egy régi kávédarálóban nekem felrobbant a kezemben . A kapcsolója is szétment a robbanástól ,azóta bedugós direktben .
Egy 230 V -os villanymotor tönkrement zavarszűrő kondenzátorát szeretném kicserélni. Típusa: MIFLEX KSPpz-6.
Kicserélhetem szerintetek KSPpz-10 -re ( mert olyat lehet kapni úgy láttam ).
Illetve mi van ha teljesen kihagyom, tényleg csak zavarszűrést végez vagy a működésre is hatással van ?
Köszi.
sastas | 1217
2022-07-29 11:23:38
[49021]
Üdv!
Az alany egy kínai főorsómotor vezérlője. hy02d223b a pontos típus. Kb 2-3 éve vettem, akkor kipróbáltam, beparamétereztem, működött, most elővettem, hogy az épülő cnc-mre feltegyem, kipróbálom előtte. A gond az, hogy a kijelzője teljesen sötét. Gombok nyomkodására nem reagál, ledeket sem villogtatja fel. Ugorjak neki a kondikat kicserélni, vagy valami egyszerűbb nyűgje lehet? Esetleg Csongrád/Debrecen/Békés környékén van valakinek hasonlója, akkor elvinném egy próbára, hogy a szalagkábelhibát kizárjuk... Ha valakinek lenne ötlete, megköszönném.
do3om | 70
2022-07-25 08:35:11
[49020]
Hi Csiszolószalag végtelenítésre gyárilag használt megoldás beszerezhető valahol? Olyan egyszerű lenne vele szalagot végteleníteni, mivel ennél nincs fedésbe rakva, mégis brutális erős a kötés. Az is kérdés még persze hogy ezt az erős kötést ha be is szerezhető az anyag kivitelezhető e otthon.
Hunka Tibor | 8036
2022-07-22 19:48:27
[49019]
Nem találok semmi értelmes adatot arra az esetre ,amikor feltöltős villany óra van . Rezsics9ökkentö kalkulátorban .Most akkor mi van ?
Arany János | 1382
2022-07-17 15:13:21
[49018]
Bénázgatok tovább! Szeretném "megállítani" a kód futását,
// ****************************************************************** // * * // * Example using units of Millimeters, instead of Steps * // * * // * S. Reifel & Co. 6/24/2018 * // * * // ******************************************************************
// Many stepper motors are used in projects where the motions are linear // instead of rotational. Examples are XY mechanisms such as plotters and // 3D printers. In these cases issuing move commands in "Millimeters" is // much more intuitive than "Steps". This program show how to work with // units in millimeters. // // Note: If your mechanism has a Homing Switch so that it can automatically // move to its "Home" position on startup, checkout the function: // moveToHomeInMillimeters() // // // Documentation at: // https://github.com/Stan-Reifel/SpeedyStepper // // // The motor must be connected to the Arduino with a driver board having a // "Step and Direction" interface. It's VERY important that you set the // motor current first! Read the driver board's documentation to learn how.
byte pin_rows[ROW_NUM] = {9, 8, 7, 6}; // connect to the row pinouts of the keypad byte pin_column[COLUMN_NUM] = {5, 4, 3, 2}; // connect to the column pinouts of the keypad
// // pin assignments // const int LED_PIN = 13; const int MOTOR_STEP_PIN = 11; //3; const int MOTOR_DIRECTION_PIN = 12; //4;
// // create the stepper motor object // SpeedyStepper stepper;
void setup() { // // setup the LED pin and enable print statements // pinMode(LED_PIN, OUTPUT); Serial.begin(9600);
// // connect and configure the stepper motor to its IO pins // stepper.connectToPins(MOTOR_STEP_PIN, MOTOR_DIRECTION_PIN); }
void loop() { // // First you must tell the library "how many steps it takes to move // one millimeter". In this example I'm using this stepper motor with // a built in lead-screw: // Stepper Motor with 38cm Lead Screw: https://www.pololu.com/product/2690 // stepper.setStepsPerMillimeter(60 * 1); // 1x microstepping
// // set the speed and acceleration rates for the stepper motor // stepper.setSpeedInMillimetersPerSecond(100.0); stepper.setAccelerationInMillimetersPerSecondPerSecond(50.0);
// // Use "absolute" positioning to: // Move to positions: 8mm, 16mm, 24mm, then back to the home position // stepper.moveToPositionInMillimeters(00.0); delay(2000); stepper.moveToPositionInMillimeters(68.0); delay(2000); stepper.moveToPositionInMillimeters(136.0); delay(2000); stepper.moveToPositionInMillimeters(208.0); delay(2000); stepper.moveToPositionInMillimeters(276.0); //delay(2000);
// // increase the speed, then go to position -16mm // //stepper.setSpeedInMillimetersPerSecond(50.0); //stepper.setAccelerationInMillimetersPerSecondPerSecond(100.0); //stepper.moveToPositionInMillimeters(0.0); //delay(1000);
// // Use "relative" positioning to make several more moves, 1mm each // //for (int i = 0; i < 16; i++) //{ //stepper.moveRelativeInMillimeters(0.0); //delay(100);
//} delay(5000); }
de a "főkapcsoló" kivételével nem sikerült semmivel sem! A "*", vagy "D" billentyű lenyomásával szeretném a "delay"-t kiváltani. Hiába másolgatom be a talált megoldásokat, (amikről azt hiszem, hogy megfelelnek) egyik sem hoz eredményt! Illetve vannak eredmények: kivétel nélkül hibaüzik!!!
Hunor | 90
2022-07-15 14:42:45
[49017]
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Ismeritek-e ennek a tápnak az indítását? (LoneWolf hirdeti, de ő sem tud adni több infót, mint amit a képen a gyártó közölt.) Típus: Emerson HRS1150-9000 Köszönöm.
Arany János | 1382
2022-07-13 16:59:50
[49016]
A poszter nagyjából ilyesmit szeretne! NEO7 Nagyjából!!! Egyébként Mach3-as gépen dolgozik és nemrég bedobozolt magának egy Grbl-t! És a számára szükséges G-kódokról is hallott! A Grbl ott bukik, hogy "+ valami soros portos taviranyito "!!! Nem szeretne még külön eszközt egy ilyen feladatra!
Ok latom, koszi. Erre kar egy egesz aurdionot elpazarolni Nem tudom mit szeretne a Poster, de GRBL + valami soros portos taviranyito biztos tudja azt a funkcionalitast amit a poszter szeretne.
Mi az a SpeedyStepper? Google nem dobott ki konkretan semmit ra.
Előzmény: Arany János, 2022-07-12 17:53:30 [49011]
svejk | 33038
2022-07-13 13:00:45
[49012]
Keresek régebbi HURCO marógépen dolgozó, vagy ilyen gépet valamelyest ismerő fórumtársat egy-két láma kérdés erejéig.
( BMC30-as gép de még DOS-os Ultimax II-es vezérlő )
Arany János | 1382
2022-07-12 17:53:30
[49011]
Sziasztok! Szeretném összeházasítani a SpeedySteppert, egy 4x4-es keypad-ot és egy 16x2-es I2C-s LCD-t. Még társulhatna a társasághoz 2db. végállás is. De ugye csak az erő van meg hozzá, az ész az már kevésbé! A segítség nagyon rám férne! Ha valaki úgy gondolja, jöhet a "pénzkeresősben" is!!! Ebben az esetben jó lenne, ha egy kb.számot írna, mert ugye gondolnom kell az alakomra is! (mondjuk szerintem a gömb a leg tökéletesebb)
dezsoe | 2934
2022-07-09 20:50:04
[49010]
Előzmény: Arany János, 2022-07-09 20:40:23 [49009]
/* * Created by ArduinoGetStarted.com * * This example code is in the public domain * * Tutorial page: https://arduinogetstarted.com/tutorials/arduino-keypad-lcd */
byte pin_rows[ROW_NUM] = {9, 8, 7, 6}; // connect to the row pinouts of the keypad byte pin_column[COLUMN_NUM] = {5, 4, 3, 2}; // connect to the column pinouts of the keypad
Teleírja az első sort, majd a másodikat, majd ha az is betelt, akkor törli a képernyőt és kezdi elölről. Ha nem rontottam el...
Előzmény: Arany János, 2022-07-09 20:10:37 [49007]
Arany János | 1382
2022-07-09 20:10:37
[49007]
Sziasztok! Barátkozom az Uno+keypad+LCD+I2C összeállítással. 50%-os sikerrel! Én már nagyon akarom! Ő még ellenáll!!!
/* * Created by ArduinoGetStarted.com * * This example code is in the public domain * * Tutorial page: https://arduinogetstarted.com/tutorials/arduino-keypad-lcd */
if (key) { lcd.setCursor(cursorColumn, 0); // move cursor to (cursorColumn, 0) lcd.print(key); // print key at (cursorColumn, 0)
cursorColumn++; // move cursor to next position if(cursorColumn == 16) { // if reaching limit, clear LCD lcd.setCursor(cursorColumn, 1); lcd.print(key);
} } }
A problémám: a 25. billentyű lenyomásra kezdi el a második sort.
Mit nem értek már megint???
Bácsi Zoltán | 554
2022-07-09 12:48:14
[49006]
Sziasztok!
Szerintetek ebbe a műanyag tokba lehet elektromos zárat tenni? Ha igen hogyan, milyet, ha nem, miért nem?
Volna egy kérdésem a hozzáértőkhöz : Normál esztergából milyen megoldással lehetne száladagolós gépet varázsolni ? A többi dolog cnc-sítését valószínűleg meg tudom oldani csak a tokmány nyitása-zárása az amire nem igazán találok megoldást ..
Csuhás | 6722
2022-07-04 14:32:17
[48997]
Megkerülő vezetékes rendszerre rengeteg találatot kapsz. Google Akár készen is vehetsz. Azt hiszem itt a trükk az hogy hengernek nem a tetején van a cső csatlakozás így a cső felett van egy kis légtér amiben elfér dugattyúrúd által kiszorított olaj. Ezt talán a kitekert tűszelepen a legegyszerűbb feltölteni, és túltöltve nem megy le az alsó helyzetig. Bár nehéz túltölteni mert beépített hengernél a felső légzsák ezt nem engedi.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-07-04 14:09:50 [48996]
ANTAL GÁBOR | 4642
2022-07-04 14:09:50
[48996]
Köszönöm . így is értem... ( és minden egyszerűbb) Azt hiszem a barátomnál nem ez a rendszer lesz . Szerintem hagyományos lesz a dugattyútömítés mert emlékszem egy külső kerülő vezetékre ( abban lesz szerintem egy golyós visszacsapó )
A rúd felül nincs tömítve, a keret megemelésekor a a dugattyú alatt vákuum képződik, és a nyitott felső térből a légnyomás nyomja át az olajt a dugattyú mellett. Esetleges olaj vesztesség nálam a felső dugattyúrudat vezető kupakot megemelve betölthető. Többlet olaj egyszerűen felül kifolyik.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-07-04 13:40:45 [48994]
ANTAL GÁBOR | 4642
2022-07-04 13:40:45
[48994]
Szia Íram egy hosszú összefoglalót de kidobott a rendszer
A rezumé : a rúdnak is van tömítése mert a rúdoldalon kialakuló kis nyomás nyitja ki a lágy bicikli tömítéshez hasonló tömítést A dugattyú nem tud felkoppanni a rúdoldali tömítés síkjánál mert az útját hamarabb határolja egy belső ütköző.( távtartó) Így kapunk egy tartalék teret ( legyen póttér a neve ! ) Ezzel biztosítható hogy a dugattyúoldali tér olaja bele tud férni a a rúdoldali + póttér terébe. Ebben a térben valószínűleg olaj és levegő helyezkedik el . Olajat betölteni a kicsavart tűszelepen keresztül lehet a rendszerbe A betöltéssel csínján kell bánni mert a túltöltés működésképtelenné teheti a rendszert
Nekem szintén osztrák keretes fűrészem van. Azon a hidraulika nagyon egyszerű: a dugattyúrúd egy cső benne egy rúd, felül tekerő, alul kúpos tűszelep. A rúd a dugattyú felet átvan fúrva keresztbe, így a szelepen átjutó olaj a dugattyú fölé kerül a hengerbe. Ha kézzel emelem a keretet akkor a dugattyú tömítése biciklipumpa módra átereszti az olajat a felső térből az alsóba. ( Keretes fűrész így itt még van egy pici dugattyú amit egy excenter mozgat és egy csővel kapcsolódik az alsó olajtérbe, ez biztosítja a keret emelését a amikor visszafelé jár a fűrész )
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-07-04 11:24:48 [48991]
ANTAL GÁBOR | 4642
2022-07-04 11:24:48
[48991]
Egy barátom fémipari szalagfűrészében kezd meghibásodni a süllyesztő hidraulika . Feltehetően fogy belőle az olaj . A gép elvileg osztrák ( Bernardó) de sok apró jelből arra következtetek hogy főleg kínai. Komoly gép , a mai ára 3800 euró . Ki szedett már szét gyári süllyesztő hidraulikát ? Egyhatású henger van benne? Hová megy az olaj amikor süllyesztünk? ( egy koncentrikusan elhelyezett köpenybe?- hasonlóan az autóemelőkhöz ) .Én a hidraulikus kapcsolást olajtartály >fojtó visszacsapó szelep > egyhatású hidraulikus henger-nek képzelem el ( a fojtó visszacsapó szelep fojtásával sorban lehet még egy záró golyós csap is) Nem igazán találtam a neten információt . Nem csinálni akarok, hanem egy gyári egységet megjavítani . Hol van és milyen kialakítású ( a szerintem atmoszférikus ) olajtartály ?
Miki2 | 2333
2022-06-29 15:21:46
[48990]
Még egyszer köszönöm. A külső nyomógomb bejött, rendesen működik.