Bár ma többször is beszéltünk, egy dolog most jutott eszembe, a soraidat olvasva. A win10-nél a hardverhez az esetek többségében csak "rendszergazdai" futtatási joggal lehet hozzáférni, másképp mondva, jobb egér gomb, futtatás rendszergazdaként... Ezt majd alkalom adtán még kipróbálhatod a régebbi usb/soros port átalakítókkal is, lehet, hogy ez volt a kínja?
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-11-03 21:18:26 [49283]
ANTAL GÁBOR | 4642
2022-11-03 21:18:26
[49283]
Ráment kb 6 órám . Amit tegnap írtam az azért igaz mert egy asztali PC fizikai com portjával sikerült a kommunikáció .
A laptopnál nem . Kinézetre egy teljesen hasonló egységet használok mint amit a Hestore- ben te vettél de kék a színe és rá van öntve hogy CN340.Két kábelem is van és biztosan működtek korábban . A drivert újratelepítettem de nem működik ( álltában megromlott kütyü ? ) Aztán ma vettem egy Logilink típust ( AU0002E ) és azzal minden elindult ( adtak hozzá egy telepítő CD -t ) Felhívtam Snecit aki jól elmagyarázta a dolgokat
Hogy a régiek miért nem működnek azt sohasem fogom megérteni. Megváltozott a windows vagy megváltoztatták a drivert hogy újat kelljen venni ?
Tudna valaki nekem abban segíteni, hogy hol kapok Csatári plasztos 3db 3 fázisú mérőhelyes dobozt?
svejk | 33035
2022-11-03 09:27:20
[49278]
Tegnap este a másik topicban azt írtad hogy már jó.
Nekem egyébként sokáig az Aten UC232A volt a kedvencem de mostanában áttértem erre, most ez a favorit.
Visszatérve a problémádra, a soros port száma tuti jó? Online-ban van a sigmawin? Be van pipálva a sigmaI?
Pár képernyőkép lehet segítene a hiba beazonosításában...
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-11-03 07:57:20 [49277]
ANTAL GÁBOR | 4642
2022-11-03 07:57:20
[49277]
Sziasztok : hezitáltam hogy ide vagy az AC szervós vezérlőbe írjam e . De inkább számítástechnikai a kérdés Laptopról szeretném programozni az SGDB szervó vezérlőt . A vezérlő jó mert asztali gépen soros porton kommunikál . A laptopnál a soros porti emulációt ( virtuális soros port ) egy kínai CH 340 es chippel szerelt kábel csinálja . A driver is fönn van és mégsem megy . Korábban működött . A kábelhibát kizárom Mit felejtek el ?
kertész laci | 771
2022-11-02 21:55:59
[49276]
Ha van jó pár darab 18650 bontott makita akkuból litium cellám azt azt beba..hatom monjduk töltöttségtől függően/függetlenül egy elem gyüjtő konténerbe ,pl, Auchanban?
RJancsi | 5809
2022-10-27 18:38:01
[49275]
Remélem egy hozzáértő erre is választ ad. Mindenesetre ezekből is van olcsó kínai és drága európai (még ha Kínában gyártják is) típus. Jó esetben az ár a minőséget is jelzi nem csak a logót....
Előzmény: Szalai György, 2022-10-27 17:59:07 [49274]
Szalai György | 9490
2022-10-27 17:59:07
[49274]
Akkor ennek a sinus feszültsége is felharmónikusokkal teli?
Köszönöm a hozzászólásokat ! Eszerint olcsó már nagyon az elektronika . Majd akkor rendelek motorhibásakat
RJancsi | 5809
2022-10-27 16:56:16
[49270]
A rövid lényege az, hogy a hagyományos áramfejlesztőkben a benzinmotor tengelye direktben hajtja a generátort, az előállított frekvenciát a motor fordulatszáma határozza meg, a feszültséget a generátor gerjesztése. Hirtelen terhelés ráadásakor a motor lelassul, a frekvencia és a feszültség is csökken, és kell egy kis idő mire visszatornásszák magukat. Ezzel szemben az inverteresekben van egy frekvenciaváltó, ami a generátortól jövő váltóáramot először egyenirányítja majd ebből állandó frekvenciájú közel szinuszjelet állít elő. Legfeljebb feszültségesés következhetne be, de a generátor magasabb feszültséget ad a bemenetre mint a kimeneti és elektronikusan korlátozzák. Így terheléstől függetlenül közel állandó a feszültség és a frekvencia is.
Szublimációs eljárásban tudok segíteni, szálcsiszolt, tükör alu lapra gyártottunk már adattáblát, de színesben is működik. Nem annyira UV álló, de 160 C°-ig elvileg tart.
Szerintem egy nagyfrekis szinkrongenerátor aminek a jelét egyenirányítják és azt követően 50 Hz el szaggatják . ( közbenső egyenáramú körös inverter ) Azért praktikus mert a generátort igen kis méretben lehet elkészíteni.
A tévedés joga fenntartva .. Annó én is gondolkodtam hogy egy komolyabb busz generátor felhasználásával ( áttekercselésével ) kellene egyet csinálni
Most olvastam ,inverteres generátor benzinmotorral Most ez mi a fene ? Dobja a net az eladókat ,csak a működéséről nem találtam infót ,eddig .
onagy | 365
2022-10-26 19:54:42
[49266]
Egy kis segítségre van szükségem a csatolt képen látható eszköz/gép beazonosításában. Leginkább egy kézzel mozgatható síkköszörűre hasonlít, de akár gyalukés élező is lehet. Az alsó kar elfordításával az asztal jobbra-balra tolható, egyedüli elektromos alkatrész a hajtómotor, az alsó dobozban, egy hosszú szíjjal a köszörűkő tengelyét hajtja. Mi lehet ez, mi célt szolgált? O.
Itt nézz köröl. Van lézernyomtatóhoz fém és műanyag valamint tintasugarashoz műanyag alapú. Arra mundenképpen érdemes figyelni, hogy milyen környezetben lessz használva. Mindegyik cimkéhez van külön leírás a felhasználhatóságáról. Max. A4 méretig van. https://www.avery.hu
Sziasztok! Egy régebbi cnc plazmavágó vezérlését le lehetne cserélni egy plc vezérlésre? Ha igen ott lehetséges megoldás hogy dxf fájlt is fogadjon a gép? Vagy milyen szoftverrel lehetne használni?
GaalAndras | 453
2022-10-13 14:45:31
[49258]
Sziasztok ! Mitsubishi Scara Robot Melfa 6 setup és programozásban tudna valaki segíteni. Köszi András
Sásdi Zoltán | 726
2022-10-11 08:21:06
[49257]
Nagyon egyértelmű: R_S_T a 3 fázis. Fékes motor, ami nem biztos, hogy előnyös egy szalagfűrésznek, ha gyorsan fékez.
Így van, a villásdugón jelőlve van mit és hova, de nem igy van. Ahonnét vettem evvel a bekötéssel működöt, de én nem mertem egyből az én aljzatonba bedúgni ezért néztem meg a kötését. Rakok pár képet, hogy hogyan van bekötve a motorig. Az első kép az én hálózati aljaztom. Majd lesz egy külön kép a motor belső kötéséről is. Ja és, csak 380-ra köthető.
Ja mégvalami. Az, hogy egy madzag ( vezető) milyen színű, szentírás, de nem hisszük el. Mert az áram járta alkatrész pont úgy néz ki, mint amit épp nem jár az áram, csak más az érintése! Ezen szabály miatt mérünk.
Így leírva valami nem stimmel. A villásdugón jelölve van mit hova kell kötni. Ez fontos! Vannak esetek, mikor nem használnak nulla vezetőt, mert közösítik…. Akkor vagy kihagyják a csatlakozón, vagy négypólusút használnak. Csak akkor barkácsold ha kezet akarsz rázni Volt, Amper és Herc és Tesla meg Edison bácsikkal. Én azt javaslom hívj egy villanyvezetésben jártas szakembert!!!
Igen. 380/230V. A kapcsolóig jön 4 szàl. Fóld, két fékete és egy kék. Ami elmegy a motorhoz az is 4 szál. Egy föld egy fekete meg két barna ha jól emlékszem.
Sziasztok! Vettem egy szalagfűrészt ès a rajt lévő motor vezetékén lévő dugó így van bekötve, mint fényképen jelőltem. Nálam a dugaljzat a saját feliratainak megfelelően van bekötve. Vagyis L1-L2-L3 a fázisok. Ha jól sejtem, akkor ezen a nullára kötött fázist át kell raknom a T1-l jelzetre,hogy nálam is működjön a motor.
nyiszi | 2359
2022-10-09 08:32:18
[49243]
Egy PLC vezérelné és ez lenne a leg elegánsabb megoldás. Ha nem lesz, csak akkor jön a mókolás. Még nem adom fel.
Meg lehet oldani akár némi "elektronikával", de egyszerűen egy kis 230AC, vagy olyannal amilyen a nyitó jel: kisrelével, ami akkor ad nyitó áramot amikor nincs vezérlő jel.
Olyan szilárdtest relét keresek ami fordítva működik. 230V 30A kéne kapcsolnia. Vezérlő feszültség nélkül kéne, hogy vezessen. Vezérlő feszültséget ráadva pedig megszakítania.