Talán Sasi vagy Antal Gábor lenne a legilletékesebb de biztosan más is tudja, hogy egy átm. 50/20 mm-es 11 mm széles gyűrű szerű BC3-ból (16MnCr5) készített munkadarabot otthoni körülmények közt van-e esély hőkezelni? A cél a minél nagyobb kopásállóság lenne.
Kopirnyák | 2646
2022-12-15 08:44:44
[49430]
Milyen nagy igazságod van! Milyen szép ábrák! Ami a legérdekesebb az egészben, hogy autószerelés kapcsán (a nyáron az autóm nagynyomású rendszere, és további részegységei meghibásodása okán) orosz oldalakról gyűjtött leírások, és javítási útmutatók alapján sikerült rendbeszedni az egészet. Mert itt a szerelők már nem szerelnek, csak hümmögnek.
Nincs már az az ár ami megérné . Kínomban írtam ,a nyomi fék miatt , de csak rájöttem . Volt már hogy kaptam ebben a témában is szakmai segítséget ,nem is egyszer . Sokszor elég pár szó , típusismeret . Nyugdíj ........... Hallgatom az ígérvényt februárra , hát ha nem találok valamit méhbe ,el se bírom költeni Nem szabad nagyot sem mondani ,képesek és elfogadják !!!! Ma még a telefont is kinyomtam egy hülyének ,kétszer , na annak nem lett szerencséje aki éppen beállt a kapumba a másik háznál , de legalább gondolom az is megoldódott most
Ezen a Níva féken felhúztam magam , ilyen még nem volt itt . (Már megérte ,már ezt is tudom hogyan működik) Kétkörös fék ,és semmi csak beesik a pedál . Ezt elcseszte a ruszki . Elől kerekenként két kör ,és szinte összevissza kötözve . Egy hátsó munkahenger ereszthet , kézifékkötél berohadva . De még a külön hátsó fékkör is össze van kötve valahogy keresztben az elsőkkel . És van két elosztó magas ponton ,ott gondolom levegő van . Engem ez az egész nem érdekel ,de most már kíváncsi lettem . Céges kocsi volt , most ment a haverral a volt tulaj vadászni , azt mondta a jó szerelőik vannak , mondtam hova húzza őket Vadásznának evvel a fossal ,szezon van most . Itt annyi a cél hogy legalább az első két keréken legyen valami fék .Egy már van De szerintem végülis jó lesz , az egész . Féltem a haver megint át akar verni és szét van rohadva az egész ,de csak egy hídbekötő rúd van kiszakadva ,az igazából nem ügy az megígértem ,meg is csinálom . A belső küszöbre is lesz egy folt ,de az is csak látvány egyben lehajtom és felpontozom ,ha már bent áll . Fizetni fizetne ,nincs avval probléma ,csak már nincs eladó időm . A fék ,miatt felhúztam magam ,mert beledumált ,és mégis csak úgy működik a hogy elsőre akartam ,nekiállni . Hülye szervizes tempóban gondolkodnak ,hogy cserélük mindent . Én nem ,megkeresem a hibát ,és csak azt cserélem ami rossz ,nem érdekel mit szeretnének , keresnek rá embert . Nem esik be ide idegen , túl sok így is az ismerős . Elég ha valaki ferdén néz és már mehet ,nincs itt szervíz . Lenyugodtam , valószínűleg megoldódik, először csak annyivolt hogy kiviszi terepre ,nem kell se vizsga semmi ,most már variálna ,de nem érdekel , megoldják , luk nem leszrajta a többi , lényegtelen Ja meg azért valami fék is . Eddig nulla fékkel vitte ide oda , kidobni sem mertem mert még a végén fék nélkül belfordítom az aknába ,ketten álltunk is be vele , terepben leállítva az volt a fék . Ma élután is jötek ,purhabozott fossal ,arra mentek ahonnét jöttek .... Karácsony is ,hideg is , már nem muszáj csinálnom semmit Ja a gyerek fosa még azért visszavan ,egy lengőkar csere , de abban csak segítek ,felügyelek .
a nyugdíjhoz már elég öreg vagy, de még mindig nem tanultál meg nemet mondani aztán meg jössz nyöszörögni 2 lehetőség van: - NEM - mondasz egy olyan árat (mondjuk x3-5) amiért megéri szopni, ezt általában nem szokták elfogadni. persze van amikor igen, de akkor legalább meg vagy fizetve tisztességgel. küldetés teljesítve
Dehogynem lehet elhajtani őket ; előre kell árat mondani! Ha valaki pedig úgy megy oda ; x meló szerintem kijön egy tizesből,(még ha tudod is hogy ez háromszoros megfizetés lenne) akkor a válasz; én pont a duplájára gondoltam! Mostanság már a kollégák sem baszogatnak, pedig tudják , van emelő , diag , minden ami kell a személy teher javításhoz, a céges kocsikhoz. Nekik a válasz; nem ezért vagyok itt , a céges cuccok szerelése a feladatom,azt meg is teszem.
Na . A bal első fék fele már fog . Ki bírom egyedül is dobni Ez egy jó eredmény . Hihetetlen , nyugger vagyok ,és lapáttal sem bírom elhajtani a hülyéket ...
Az túl egyszerű Eredetileg is ki akartam körönként blindelni a főfékhengert hogy az e a rossz ,de vett egyet ,de nem az a hiba . Most szereztem egy elfekvő zsiga hollenderes fém fékcsövet abból lesz két blind , a főfékhengerre . És megnézem körönkét mit csinál . Akár forgathatom ia munkahengert hogy kimenjen belőle a levegő ,a légtelenítőt nem tudtam meghegeszteni ,nem köt össze . Azt majd kiszedi aki akarja . Semmit nem csinál a pedál , ÉS még igazán összevissza vannak kötve a körök , egyenként kíváncsi vagyok , már az is felmerült bennem hogy magában a devanderben van valami . aBSZOLUT SEMMI FÉK NEM VOLT . Rászánom még az estét és nem érdekel , húzza amire akarja a szarját . Egy hátsóhíd bekötöt ígértem meg hogy karácsonyra visszaragasztom ajándéknak , de nem teljes felújítást , nem fogok ezért 50 négyzetnétert fűteni . Mérges vagyok , most elkaptam egy trógert is aki állandóan a kapumba áll ,sietve távozott
Itt egy níva ,mind a négy első fék légtelenítő csavar beleszaggatva .... Ráhegesztek co val ,megpróbálom ,rosszabb nem lehet ,eddig sem volt semmi fék . Már a hutzatókereten van ,egyszerűbb lenne lelégteleníteni ,mint fék nélkül kivágni
Nagy Csaba | 149
2022-12-13 10:33:26
[49420]
Segítsetek hol keressem a hibámat: adott egy cncgép uccnc uc300-5441M lappal bekötöttem 2 hónapja egy automata szerszámbemérőt ( 2 szál drót gyakorlatilag) mach3 makróval szépen működött is, viszont ma azt tapasztalom hogy ha kézben érintem össze a két pólust a diagnosztikában is mutatja szépen jól kapcsol, viszont ha a csipeszt megpróbálnám a marómotor tengelyére kötni olyan zárlat van hogy még a vezérlő is leáll tőle a 24 os tápon lesz zárlat, ez valami testelési probléma lenne? 3x átnéztem van e valami zárlat de nem látok semmi problémát köszönön
Arany János | 1382
2022-12-12 20:34:13
[49419]
Köszönöm a válaszokat, de már meggyógyítottam!!! Magyarázat: balf... vagyok! Nem kellene elfelejtenem, hogy 32 vagy 64!
Egyébként van ebből olyan, ami XP-n is megy? Jó lenne a munkahelyen is megnézni ezeket a terveket. Nagy segítség lenne.
Előzmény: Arany János, 2022-12-12 18:55:40 [49415]
LakEl | 161
2022-12-12 19:50:56
[49416]
Szia, BIMvision minimális gépigényébe a három lényegesebb: 2 GHz CPU (ha többmagos az jobb), 4GB memória és GeForce GTX 1650 (4GB memóriával) vagy jobb
Előzmény: Arany János, 2022-12-12 18:55:40 [49415]
Arany János | 1382
2022-12-12 18:55:40
[49415]
Sziasztok! Ismét rám férne egy "kis" segítség! Munkám kapcsán .ifc fájlokat kellene tanulmányoznom. BIMvision-nal menne is. DE! Ez jelenleg nagyon "döcögősen" megy. Alaplapom: ASUS-B75-MA. Mit kellene tennem-vennem, hogy "gördülékenyebben" menjen a dolog?
Béni | 2076
2022-12-09 13:47:53
[49414]
Ez mondjuk igaz. Kell hozzá egy alapkészség. (Testsúly.) (Én 120 körül vagyok és majdnem bele is kell adni mindet.)
Olyat még nem láttam a Youtube-on, de ötletként felmerült bennem egy trapézmenetes vagy golyós orsós megoldás is, a motor irányváltásával. Akkor nagyon nem is kell lassítani a motort. Amit meg kell oldani, hogy az "alsó" holtpontnál amikor leér a dugattyú ne feszüljön meg amíg a motor megáll és irányt vált. De ezt egyszerűen el lehet intézni, ha pl. egy megfelelően erős rugón keresztül nyomom a pumpát. Ha leér az alsó holtpontra a rugó nyomódik össze és nem a pumpa vagy az orsó feszül meg.
RJancsi | 5809
2022-12-09 08:40:11
[49410]
... arról nem is beszélve, hogy a pumpálás után percekig lihegek, remeg a kezem-lábam, tehát esély sincs célba találni.
Az alap felállás az, hogy kézi pumpám van, csak lusta vagyok nyomogatni. Elég fárasztó sport, a nejem (60 kg alatt) nem is tudja 150 bar felett lenyomni, csak kézenáll rajta. Ha jól nekifeszülök nekem is 10 perc a negyed literes tartályt telenyomni 200 bar-ra.
Szia! Nekem van 2db átm.63-as 120mm löketű alternáló hengerem. Ehhez nem kell semmilyen szelep, csak rá kell kapcsolni az 1/4"-es csatlakozón a levegőt. (a szelepek a két hengerfedélbe vannak integrálva) A rúdsebesség állítható egymástól függetlenül oda-vissza. A löket(120mm) viszont nem állítható. Ha érdekel előveszem holnap világosban, és ki is próbálom...
Anno terményszárító rosták mozgatására lett kifejlesztve, több darab is készült belőle, de a mintadarabok itt maradtak nálam..
Sziasztok!Pneumatikában jártas fórumtársak segítségét kérem. Hogyan lehetne elektronika nélkül megoldani, hogy egy kétoldalas munkahenger periodikusan oda-vissza mozogjon? Hasonlóan mint a membránszivattyúknál, hogy csak rá kelljen adni a levegőt és magától irányt váltson minden végállásnál. Első gondolatom egy görgős bistabil 5/2 szelep lenne, amit valahogy mechanikusan birizgálna a dugattyúrúd.
tandras246 | 60
2022-12-08 08:18:25
[49400]
Sziasztok
A képen látható alkatrészt betudnátok azonosítani? Nem láttam fizikálisan csak képet küldtek róla. Ha látnám a bekötést akkor könnyebb dolgom lenne
Én mágneskapcsolóra vagy motorvédőre gondolnák.
Kérlek segítsetek
Köszönöm
D.Laci | 5455
2022-12-07 09:08:39
[49399]
Már rájöttem hol hibáztam... Lahr -ként kerestem Positec úgy megtalálja. Érdekes, hogy Berger D930-ra keresve sem találta.
Keresek Berger Lahr D930 léptetőmotor vezérlő kézikőnyvét, vagy bekötésröl egy rajzott.
Arany János | 1382
2022-12-06 17:42:46
[49393]
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Ha jól értem akkor az eddig ismeretlen (számomra) részek: 8: forgácstörő horony kialakítása 9: a lapka/bevonat anyaga
petren404 | 18
2022-12-06 08:45:29
[49392]
Magyarul.
Előzmény: Arany János, 2022-12-05 17:45:28 [49387]
LakEl | 161
2022-12-05 21:43:00
[49391]
Egy részletes jel magyarázat, sajnos magyarul nem találok, talán GoogleFordító segíthet.
Itt van a tegnapi linkhez egy kicsit látványosabb magyarázat, igaz ez is angol, de remélem nem olyan megterhelő, az én olvasatom szerin az első bütükombináció a forma-alak a 2. számok és betűk a méret és él-forgácstörő 3. a bevonatra és megmunkálható anyagra vonatkozik, de ha nem így van valamelyik tanultabb fórumtárs majd helyre teszi a dolgokat
Előzmény: Arany János, 2022-12-05 19:25:30 [49389]
Előzmény: Arany János, 2022-12-05 17:45:28 [49387]
Arany János | 1382
2022-12-05 17:45:28
[49387]
Sziasztok!
Próbálok "művelődni"!!! Pl: DCMT 070208-HR SD4125 A kötőjel előtti részt már kapisgálom. De az azt követő betűk-számok megfejtésével nem boldogulok! Súgna valaki?
Előzmény: Arany János, 2022-12-04 21:18:01 [49375]
kertész laci | 771
2022-12-05 17:34:22
[49386]
Köszi!
Előzmény: Szalai György, 2022-12-05 07:38:02 [49385]
Szalai György | 9490
2022-12-05 07:38:02
[49385]
"mi lehet a kenöcs" Teflonos szilion zsír. Nem baj, ha élelmiszer ipari.