"Akkor, hogy tiszta legyen, miért gyűlölsz:" Tévedés !Nem gyűlöllek ahhoz ismernem kéne téged ,ha láttad és elhitted a te dolgod én nem hiszem amíg valaki korrekt mérési eredményt nem produkál ...(én is csak a szememnek hiszek de gondolkodom is ) bocs hogy megint megsértettelek nem volt szándékos ...
Sokan tanultak fizikát. Edison is. Oszt mégis küzdött azért, hogy egy durván 30 éves, valójában nem jól működő szabadalommal tovább gecizzen, és a végén lett a jól bevált gázlámpa helyett izzószálas világításunk. Ő is buta volt és tanulatlan? Vajon hányan nézték hülyének mert üvegbúrákkal "játszadozott", amiből majd fény jön ki.
Ha ti láttátok csak egy dolgot mondhatok : bocs hogy tanultam fizikát (ha működik mérési eredmények mutatják hogy van e nyereség) Ja és ha fent van a neten már több éve miért nincs már minden második magyar háztartásban , a pincében sufniban eldugva hogy a villamosművek rá ne jöjjön hogy mi nem fogyasztunk áramot ?
Tudod a világ fizikusai, kémikusait az gátolja egy ilyen szerkezet kifejlesztésében, feltalálásában, hogy nagyon okosak. A szomszéd Pistának meg ott működik, mert összerakta a netről. Így igaz én láttam...
Egy haverom építette meg a Kapanadze generátort, nála láttam működés, igen, működés közben. Feszültség, és áram lejött róla, mérésig nem jutottunk el, első körben örült, hogy beindult. Időközben a tekercs hozzám került, kint hentereg a sufniban, de engem annyira nem érdekel, hogy foglalkozzam vele, jelen pillanatban nem tud érdekelni az, hogy beleöljek időt és nem kevés pénzt abba, hogy havi kétezerrel kevesebb legyen a villanyszámlám, eladás szinten meg hasonlóképpen nem érdekel a dolog, így semmi motivációm nincs, hogy komolyabban foglalkozzak vele. Ettől még amit láttam azt láttam, és a konfliktuskeresők idiotizmusa a legkevésbé sem tud izgatni, vagy érdekelni, mint írtam, a saját szememnek hiszek, nem mások leírásainak.
Ha megnézed a videót láthatod hogy a "generátorból két vezeték megy két különböző irányba az egyik a lámpák felé az még jó de a másik (mindkettő vastag nem egy eres) az hová megy ? Elmondom csak most és csak neked : a konnektorba egy kapcsolón keresztül amit egy segítő kapcsol be amikor a videón szereplő srác "szikráztatja" a 9 voltos elemet ...
Csak azt tudom ajánlani, hogy menj kicsit visszább, az a 8. túl magas. Neked. Valahol a 4. körül kéne ismételgetned, ha nem tűnt volna fel, azt írtam, a szememnek. Nem a videónak. Így már kapís?
"Az baj velem, hogy elég egyszerűen döntöm el, kinek higgyek. A szememnek, vagy valakinek aki mást mond." Akkor ha a szemednek hiszel olvasd át a 8 os fizika könyvet Amit a neten látsz videót éppen neked készült...
Azt a tokamakos reaktort is sok milliárd euróból fejelsztik már 30 éve körül, aztán Egely úr megmondta, hogy abból sose lesz semmi, csak iylen pénznyelő és lehet igaza is van, csdák már pedig nincsenek, ha az ember józanul gondolkodik, az a végkövetkeztetés, de ha nem, akkor akármi is lehetséges persze, ki melyik gondolkodási módban hisz, aszerint változik a végeredmény, de ez si zsabad választás, miért ne lehetne kétféleképpen, egyik nap ezt dgondolom, másik nap meg az ellenkezőjét. Ez a jó az egészben, nem kell itt semmiben sem meggyőződbve lenni, nem kötelező.
Dehogy vetném el. Azt azért jó lenne tudni, hogy ez atomtámadás ellen is véd? Mi magyarok ebből a műfajból sokkal jobbak vagyunk mert a Szalacsi kolléga már mikor megmondta a tutit. Az Ő videóját már több mint 400 ezren megnézték, nem véletlen. Persze a lényeget azért Ő sem árulta el, mármint, hogy mi marad, ha a vízből az Árpi kivonja azoxigént:
Az baj velem, hogy elég egyszerűen döntöm el, kinek higgyek. A szememnek, vagy valakinek aki mást mond. Ha van az orrom előtt egy műszer amin 210 volt feszültség látható, és ég egy izzó, akkor mi a megoldás? Higgyem el, hogy nem működhet, mert valaki megmagyarázza, hogy miért nem működhet, vagy higgyek a szememnek. Te melyiket választanád?
És elhiszed hogy ez a szabad energia generátor működik? A kapcsolási rajz alapján a trafó szekunder köre egy rezgőkört alkot ami ugye a tanultak alapján egy primer impulzusra lecsengő jelalakot hoz létre ami nem folyamatos energia . A rajzon még az is feltünt (nekem) hogy az 1750vA es trafó 750W fogyasztóra dolgozik de 2000W teljesítményről ír a leírás .
Elvetnél 5 kW ingyen (nem szabad, sokan még a magyar nyelv fogalmaival sincsenek tisztában) energiát csak azért, mert be kéne ásni a földbe egy radiátort? Én nem. Elférne a nyáron meghalt kutya mellett.
"A Georgia Köztársaság feltalálója, Tariel Kapanadze azt állítja, hogy öt kilowatt szabad energiagenerát talált fel. Egy demonstrációs videóban a készülék úgy tűnik, hogy bőséges mennyiségű energiát hoz létre látható forrásból.
A komponensek nyilvánvalóan a földbe eltemetett radiátor, a vízcsőhöz vezető vezeték, a Tesla tekercs / joule tolvaj, szikraköz, a transzformátor, a kondenzátorok, a régi TV HV-transzformátorok 5 ferritmagja és néhány más nem azonosított alkatrész."
Rendben de a fenti cuccokat még be kell szereznem, már régi tévéket is alig találni. A Joule tolvaj szikraköz meg a nagy érdeklődés miatt hiánycikk lett.
Igen számomra EZ a videó azt bizonyítja, hogy valaki egy üveglapra jelrakott pár kék szinű hengert, aztán egy elektromos HÉV elosztóba felvett pár vágóképet és az egész alá húzott egy sistergő hangot amit letöltött a netről. Csináljak neked ilyet csak 10000 KW osat?
Ezekben a kütyükben az a jó, hogy azok támadják a legvehemensebben akik életükben még a közelében nem voltak ilyennek, és életükben még nem építettek hasonlót. A net tele van ilyen parasztvakító szerkezetekkel, de érdemes megkeresni a 100 kW-os török verziót, arra azért nehéz azt mondani, hogy valaki milliókat feccölt abba, hogy feltegyen egy kamuvideót.
Sajnos abban meg neked van igazad, hogy minden megoldás túl komplikált, veszélyes, vagy drága, addig nem is fog elterjedni, és nem lesz igazi alternatíva.
Ráadásul sajnos a napelemek is nyáron termelik meg az éves energia nagy részét, télen inkább csak visszavesszük a hálózatból, mert akkor kell fűtésre felhasználni. Ha csak nyári (őszi/tavaszi) viszonylatra kéne tervezni akkor elég lenne annyi akku ami egy hétre elegendő energiát tárol, az kényelmes puffer lenne. Ez még anyagilag is vállalható a jelenlegi technológiák mellet is.
Én amúgy olyat várok, hogy a nyári feles napenergiával hidrogént termelni, és abból valami katalizátorral propánra alakítani. Azt könnyű tárolni nagy mennyiségben, mert alacsony nyomáson csepfolyósodik és szinte mindenhez felhasználható közvetlenül. Fűtés, főzés, aggregátor hajtásra, autóba.
Jó hogy kiszámoltad, mert én sokkal több betárolt energiára tippeltem. Régebben a lovat, szamarat, ökröt használták, akik betárolták a napenergiát és azt kinetikus energiává is alakították egy egységen belül, miközben a környezet nem szenvedett szennyezést. Végső soron egy fuziós reaktor működött a háttérben. Jól ki volt ez találva.
Te meg mindent meg tudsz magyarázni, de sajnos ebben most igazad van. Akkor maradjunk az akksinál. Ha valaki kitalálna nagyban egy olyasmit ami bio, mondjuk mint a krumpliakkumulátor tehát kint a kertben levernék két elektródát a földbe, megöntözném valamivel, aztán mehetne befelé a töltés. Vagy valami hasonló, csak ne legyen ólom, ne legyen sav.
Akkuban mi a mecera? ólomlemezt ollóval tudod formára vágni, belelógatod akkusavba, formázótöltéssel kialakítod a pólusokat és működik.
Lendkerekes megoldásból is a vákuum tartály a legnagyobb kihívás, mert BLDC motor, vezérlés, és mágnescsapágy is kapható. Amiket láttam azok egyébként keskeny és magas kialakításúak voltak, kb. mint a hegesztő palackok.
Józsibácsi meg még egy kerékpár dinamót sem fog tudni összerakni, elkerülhetetlen hogy dolgozni kelljen egy energia tároló megépítéséhez.
A helyzeti energia tárolóval egyébként az a baj, hogy megdöbbentően kevés energia tárolására alkalmas pocsék hatékonysággal. Számold ki. Mondjuk van egy 20 méter mély kutam, amibe le tudok engedni egy acél súlyt és felhúzni töltéshez: 1kWh=3,6MJ U=m*g*h Átrendezve az ismeretlenre U/(g*h)=m azaz 3,6MJ/(9,89m/s2*20m)=18,2tonna Ez a vas sűrűsége 7870kg/m3 azaz 2,3m3 vas súlyra lenne szükség egyetlen kWh tárolásához, miközben ezt egy 100Ah-s autó akku sokkal kényelmesebben meg tudja tenni, elég jó hatásfokkal.
Azért lásd be a pörgettyű és az akksi házilagosan nehézkesen kivitelezhető, és üzemeltethető--főleg az akksi. Olyasmi kellene ami tiszta, száraz, veszélytelen és Józsi bácsi is összerakná hétvégén.És ha vége akkor ne maradjon semmilyen veszélyes hulladék aminek a semlegesítése többe lenne mint az egész beruházás.
Mi a probléma a pörgettyűvel? Oké olcsóbb a hálózatba visszatáplálni, talán ezért nem terjed, de fajlagosan az egyik legolcsóbb és legtartósabb energia tároló. Ugye az F1-es autókban (némelyikben) a KERS is így működik.
Pár neodímium mágnes megfelelően elrendezve, és kész a mágneses csapágy, még PC ventilátorok is vannak ilyennel, szóval nem bonyolult. Nem kell nagy tömeget lebegtetni. Itt van részletesen az elrendezés
Egy jó erős karbon hengert is össze ütsz szerintem. Megfelelő teljesítményű BLDC motort is össze tudsz rakni, vezérlőt veszel a kínaiaktól, felpörgeted 100ezer RPM-re és ha kell a villany, csak kicsatolod a motor állórészéből.
Máskülönben ha házilag is összerakható olcsó energia tárolót akarsz, akkor simán ólom akkut kell építeni. Ólomlemez kapható. Ferihegyi torony aljában sokáig úgy működött, hogy ólom lemezek mint a mappa tartónál rá voltak akaszgatva a pólusokra, és kénsavas kádba merült. Ha elhasználódott egy lemez akkor cserélték. Persze itt a helység szellőztetése, és savállóságára ügyelni kellet, szóval nem túl praktikus, de olcsó és működik.
Az ólom iszapot meg magas hőmérsékleten vissza lehet redukálni tiszta ólomra, csak a keletkező gázokat kell valahogy semlegesíteni....szóval lehet inkább pörgettyűs tárolóra kéne koncentrálni
Apámé a dicsőség, de ő már sajnos odaátról figyel. Én csak a felszerelésben segédkeztem, meg élveztem az előnyét. Még valami: van egy előszobánk ami kicsi és fűtetlen, de a délkeleti oldala teli ablak, méghozzá egysoros katedrál ripácsás borostyán színű üveg. Mínuszban is meleg van bent ha rásüt a nap mert szinte forró a belső rész...sajnos viszont kilátni nem lehet.. Meg még valami: az öreg nagyon fontosnak tartotta hogy az alsó rész ...szuterén...amennyire lehet a föld alatt legyen. A belmagasság meg adódóan nincs 2 méter. A falvastagság több mint 1 méter. Na ez az igazi energiatakarékos megoldás fűtésügyileg.
Ez a pörgettyű nekem magas. Akkor inkább az akksi. Ami ilyen bonyolult abból nem lesz semmi. Akkor úgy néz ki, hogy az egész zöld energiás mizéria azon áll vagy bukik, hogy kitalálnak e valami egyszerű olcsó és jó nagy kapacitású tárolót. Na ez most kb ott tart ahol a fúziós. De lehet, hogy jön valaki egy jó ötlettel. Az a rész már OK hogy netezünk, világítunk, tévézünk, stb stb, csak a fűtés és a kocsikázás még hátra van.
Ez egy nagyon jó és egyszerű megoldás. Lényegében pótolja a hiányzó ablakfelület fűtő hatását, ráadásul szabályozhatóan. Nekem tiszta üveg a déli oldal, és ha süt a nap, akkor a fűtés soha nem dolgozik. Nyáron meg árnyékol a diófa, illetve teszek árnyékolót a teraszra, ezért nem melegíti fel a nappalit.
Amúgy a feketelyuk nem is hülyeség. A nullponti energia kicsatolásának ez az egyetlen elméletileg működő módja. Nem kell olyan nagy ami elnyeli a földet. Elég lenne egy mikroszkopikus méretű is, aminek kezelhető a tömege. Ezek a fekete lyukak nagyon gyorsan párolognak a Hawking sugárzás által, ezért nem túl hosszú életűek, ezért folyamatosan etetni kell őket, hogy ne tűnjenek el.
A megetetett anyag egy jelentős része energiává alakul ami a pólusokon távozik nagyon erős sugárzás formájában, az elnyelt anyag pedig hősugárzás formájában "párolog" ki belőle.
A legjobb az, hogy antianyagot termelésre is lehet használni, amit pedig ha sikerülne gazdaságosan tárolni, jóval egyszerűbb lenne felhasználni energiaforrásnak, mint a kényes fekete lyukat.
A kültéri egység olyan mint egy klímáé. Nyilván minőség függő is mekkora zajt termel. Nekem a hőszivattyús levegő-levegő klímám elég halk, bár a konvektornál azért hangosabb. Hűtéssel nincs gond. Jegesedik, de leolvasztja magát ha már vastag a jégréteg. Környezet lehűtése nála nem gond, a nyugati falon van, nem érzem hogy hidegebb lenne a környezet, mivel az szabadban eloszlik.
És közben a neten megtaláltam a folyékony fegyverzetes akku vázlatát is. http://zebu.uoregon.edu/disted/ph162/hc/flow1.jpg A benne lévő vegyi anyagok elvileg beszerezhetőek, és nem is voltak vészesen drágák.