Itt egy cikk a különböző napkollektor típusok összehasonlításáról. Eszerint a vákumcsövesek előnye, hogy ha nagy a hőkülönbség a külső és a belső tér között (jellemzően télen), akkor a vákumcsöves nagyobb hatásfokkal működik. A hagyományos síkkollektorok előnye pedig a gyártótól független kb. azonos hatásfok (kiforrott technológia) míg a vákumcsövesek elég nagy szórást mutatnak.
Előzmény: Szolnoki Ferenc, 2017-11-26 21:18:59 [3737]
Szolnoki Ferenc | 410
2017-11-26 21:18:59
[3737]
Jó hír, hogy télen is használható, Köszönöm a segítséget.
Szia! Nekünk is vákumcsöves kollektorunk van. Ma egész nap borult volt az ég, de így is 50 fok körül ment vagy 3-4 órát. A "csúcs" eddig két éve egy karácsony környéki szikrázó napsütéses nap volt. Nappal -15°C léghőmérséklet mellett +70°C jött le a tetőről. Van egy 600 literes puffer tartályunk amit belső spirállal melegít a napkollektor (amiben persze fagyálló kering). A padlófűtésünk 35-38 fokos vízzel megy, egy keverőszeleppel csatlakozik közvetlenül a tartályhoz. Ha szépen süt a nap, télen egész nap nem kapcsol be a gázkazán. A használati melegvizet egy külön hőcserélő állítja elő "átfolyó" rendszerrel.
Előzmény: Szolnoki Ferenc, 2017-11-26 18:33:50 [3733]
szf | 4413
2017-11-26 18:35:53
[3734]
Milyened van? Nekem vákuumcsöves van igaz ma csak 45-ből 50fokos vizet csinált.
Előzmény: Szolnoki Ferenc, 2017-11-26 18:33:50 [3733]
Szolnoki Ferenc | 410
2017-11-26 18:33:50
[3733]
Van egy 2,65 m2-es vizes napkollektorom, ami nincs felszerelve. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen időben- télen- ha süt a nap termel-e meleg vizet? Egy 12 m2-es helységet kellene fűtenem vele.
MoparMan | 3987
2017-11-09 13:05:20
[3728]
Törölt felhasználó
2017-11-09 11:37:00
[3727]
Az nem tudjuk hogy vezet e valahova ez is csak feltételezés a FK ha eltünik benne valami... De igy átgondolva az idö utazás a legnagyobb bravur amit az ember elérhet technikailag meg következményileg is!
Bolygók esetén nem fordul elő ilyen nagy sűrűség mert akkor már képes lenne a fúzióra is, azt meg csillagnak hívjuk. Amúgy a Jupiter csak ebben különbözik a naptól, hogy kisebb, ezért nem érte el a kritikus tömeget.
Másik, hogy vélhetően nagyon sok kisebb feketelyuk van akár a Tejút rendszerben is, szóval amint megoldják a csillagközi utazást, feketelyukba is lehet szondát küldeni. Igen, nyilván az esemény horizont mögé nem fogunk belátni, de így is hasznos méréseket lehetne végezni....de úgy vélem ez már a 22. század problémája
Teleszkópokkal mérik a messziről. Ez a saját galaxisunk közepén van. Infra távcsővel több év alatt rögzítették ezt a felvételt. A csillagok pályája igazolta Einstein elméletének helyességét.
Még akár ez is. Soha nem lehet tudni mit hoz a jövő. A tranzisztort is a kvantumfizikának köszönhetjük, és lám hova jutott...a kínaiak mindenesetre már árulják bőven :D
Igen, lehet azt is, de magfúzió akkor van, ha az atommagok egyesülnek, itt viszont szétzúzzák egymást és összeroskadnak, protonoknál és neutronoknál kisebb részecskékre, Kvark-Glüon plazmát létrehozva egy nagy rövid időre és ezt méregetik az ATLAS detektorral, pontosabban ennek a bomlási részecskéit, mert olyan sokáig nem élnek, hogy elérjen a detektorig.
Nem érted. Az űrben sokkal nagyobb energiájú részecskék is vannak. Nem a 14TeV energiájú részecskenyalábtól kell rettegni, mert természetes úton ennél sokkal nagyobbak is léteznek bőséggel, és mégsem lett egyikből sem feketelyuk.
utolsó vacsorája a ürszondának mért és eltünik..... vagy a mi galaxisunkba egyáltalán eljutni a leközelebi ilyen eseményhez(fekete lyuk)még azis kétséges....
Ja, és a két atommag ütköztetése nem fekete luk, hanem magfúzió. Az épp hogy nem nyeli az energiát hanem sugározza. Vagy ha bizonytalan, hogy mi fog bekövetkezni annál veszélyesebb próbálkozni vele.
Nem vagyok atomfizikus, de mitől fekete luk a fekete luk? Attól, hogy akkora a gravitációja, hogy a fény sem tud kilépni belőle és mindent elnyel ami körülötte van, ezáltal egyre nagyobb és nagyobb lesz. OK, csak két atom alkotja a fekete lukat. Mitől esik szét? És mi van ha "arra jár" egy kóbor harmadik atom és már hárman bandáznak? Nem vagyok meggyőződve arról, hogy megérett a technológiánk a fekete lukkal való kísérletezésre. Kb mintha egy óvodás kezébe töltött fegyvert adnánk.
Elvileg el lehet érni vele azt a sűrűséget, ami egy fekete lyukhoz kell. Viszont mivel ezt 2 atommagnyi anyag ütközésével érik el, nem tud egyben maradni, hanem szétsugárzódik azonnal.
Pánikra pedig már csak azért sincs ok, mert a kozmikus sugárzás ennél lényegesen nagyobb energiájú részecskékkel bombázza a föld felső légkörét folyamatosan.
Valahol olvastam egy cikket, ahol talán nem is pánikkeltésként arról filozofáltak, hogy elméletileg a nagy Hadron-ütköztetőben létre lehet hozni fekete lyukat. Ha sikerülne az nagy tudományos szenzáció lenne, de nem biztos, hogy más galaxisból észrevennék. Mert mi már nem...
Hibátlan hülye. Ez jó Megnéztem a dolgait a neten, hát nagyon meredek. És dől a like...hihetetlen mennyi buta, de közben a jobb életszinvonalra ácsingozó ember van, akiknek elég csak megígérni. Aztán nem érik be ennyivel ők se. Azt kell mondani: Megcsináltuk!
Érdekes a tudomány csak beszél a feketelyukakrol csupán mind (fogalomként) ami nagyon messze van a megismert és tapasztalt gyakorlathoz élményhez ami ott van és megtörtént az ember elöt vagy közelében...
Nekem is vannak ilyen dilijeim. Térhajtómű a nagy álmom, bár ennek az oka, hogy túl sok StarTreket néztem Vicces de én is azért nem mondtam el, nehogy ellopják De az az igazság, hogy az elméleti alapok teljesen nyilvánosak, még Einstein fektette le a fizikáját, csak technológiai szinten nem lehet megvalósítani...100 év távlatában, mert amint lehetségessé válna, másnak is eszébe jutna ez.
Lényegében egy tértorzulást létrehozó tekercs. Torroid elrendezésben körbe kell pakolni az űrhajót körpályás részecskegyorsítókkal, amiben jelentős tömeget kell relativisztikus (fény sebesség közeli) sebességre gyorsítani. A forgó tömeg megcsavarja maga körül a téridő szerkezetét, és mivel körbe van pakolva, a torroid közepében ez a hatás összeadódik, ami lényegében egy mesterséges gravitáció hatását váltja ki, és az űrhajó elkezd "zuhanni" propulziós meghajtás nélkül, így a gyorsulás érzékelése nélkül.
A gond az, hogy a föld forgása is csak alig detektálható mértékben hoz létre ilyen torzulást. Illetve a CERN esetében is jelenleg próbálják kimutatni. Szóval CERN méretű részecskegyorsítókkal, vagy forgó fekete lyukakkal kéne körbepakolni az űrhajót, hogy működjön...mondjuk fekete lyukakat viszonylag nehéz lenne kikapcsolni.
Fiatal koromban évekig foglalkoztatott egy gravitációt és felhajtó erőt párosító berendezés megvalósítása. Kb. 100 rajzig jutottam, és pár anyag beszerzéséig. Ezt soha senkinek nem árultam el, mert tudtam, hogy lehülyéznének. Majd egyszer folytatom a "nagy művet", már úgyis "vén hülye" vagyok
Engem is kerestek már meg, hogy csináljunk egy energiatermelő cuccot, de valahogy én kissé szkeptikus voltam, így nem mentem bele a dologba ... lehet lemaradtam a nagy milliárdokról.
Sziasztok. Azt az akkutöltős embert Csefkó Pálnak hívják. Egy hibátlan hülye. Egy barátoméknál volt egy összejövetel. Ez a barátom hívta meg. pár óra után menekültünk haza. Főbb ideológiái: Ő sok mindent feltalált, de nem meri eladni senkinek, mert át fogják verni. Ezért Ő mint "feltaláló" az életben semmit nem fog elérni, mert üldözési mániás. Azt, hogy ilyen haknikon mit mutat be, és mit nem, aki ismeri, csak legyint. A másik fő "f@szsága": a földön 14 fajta idegen civilizáció él. Hogy miért pont 14, és, ki számolta meg, ezt nem árulta el, mert, ha elárulná, és kitudódna, az hatalmas kárt okozna. Így nézzétek a JuTúb-os videókat az emberről...
És a főnökök kínosan vigyáznak arra hogy a beosztottak nehogy okosabbak legyenek náluk . Még a végén valaki észreveszi , és veszélyezteti a pozícióját . Meg is látszik ennek a szemléletnek az eredménye Nem is tudom hogyan bírtam majdnem 10 évet közalkalmazottként
Az az érdekes ezeknél a témáknál, mint ingyen energia, ufók, és a többi, hogy eredményt sose tudnak felmutatni, az ember végignézi a műsort és sosincs válasz a kérdésre, hogy létezik e, meg persze van még pár ilyen örök téma, létezik e vajon az a nagy valaki is ugye.
Ha az ember munkahelyen ennyit produkálna ..sznák ki mint macskát ...
Aki egy kicsit is foglalkozott a témával, az tudja, hogy az öreg Kapa szerint a rendszer lelke a kiterjedő és kizárólag fémcsövekből álló vízvezeték hálózat. Nálam műanyag van az óra és a ház között, és műanyag jön be kintről. Kár kínlódni vele. A másik ami lentebb említve van, a mágnesmotoros verzió meg azért macerás mert ott a tízezres fordulat a minimum. Nyolcezerig már sikerült felpörgetni, de széthullott a vezérlés, sokkal gondosabban és kiegyensúlyozott verzióban kell megépíteni ami házilag a konyhaasztal sarkán nem egyszerű, a hazai szakik hozzáállását meg azt hiszem mindannyian ismerjük amikor egy darabos tengelyről vagy bármi másról van szó. Nincs időm most ezzel kísérletezgetni és az alapvető probléma az, hogy ha megnézed itt is mint mindenhol máshol ahol ez a téma szóba kerül, azonnal a zsigeri mocskolódás és a másik lenézése, iskolázottságának lebecsülése szinte az első ami előtérbe kerül. Érdemes bárkivel is vitába szállni, ráadásul úgy, hogy alapismeretekkel sem rendelkeznek a témával kapcsolatosan, csodálom, hogy az "örökmozgó", mint legfőbb érv még nem került elő.
Nem akarok nagyon offolni, csak egy link és befejeztem:
53.00-tól.
Kisamotors | 708
2017-11-04 21:40:19
[3690]
Mondom, irónia volt.
Nincs ilyen. Mágnesekkel, tekercsekkel, rezonátorokkal játszó barkácsolók, kisérletezők vannak. Mindig oda lyukadunk ki, hogya világhatalom, meg az olajlobbi, az ipari kémek akarják ellopni ezért nagyon óvatos.
Legutóbb valami csoda akkutöltős faszin kaptam fel a vizet. Látta már "mindenki" működni, a kínaiak csodájára jártak, óriási szerződések vannak kilátásban..., meg hasonlók. Közben 10 éve ezzel haknizik, de valamiért senkinek nem kell az ingyen energia, nem is értem. Egelyt is ezért utáltam meg.
Ha egyszer nekem valaki -főleg ismerős- mutatna ilyet, ráadásul még meg is kapnám fontos részegységét, igencsak nyugattóval tudnék aludni amíg ki nem vesézem az egész szerkezetet töviről hegyire!
Hát én örülnék ha valaki meg tudna győzni valami ingyen energiás dolog működéséről . Szeretném hinni , hogy létezhet . De persze nem hiszem hogy menne .
Fura. Aki nem bírja az igazságot az mindig a letiltástól hiszi, hogy okosabb lett.
Mindegy, leírom újból, nem akarok örökmozgót építeni, bármennyire is akarja ezt az aki még életében nem foglalkozott ezekkel a dolgokkal és valójában lövése nincs a témáról azon kívül, hogy általános iskola 4-5-6-7-8 osztály meg hasonló éles elmére valló, vitaképtelen megoldások.
Téma lezárva.
kaqkk007 | 1563
2017-11-04 20:19:55
[3686]
" és a konfliktuskeresők idiotizmusa a " Ezt nevezed iróniának ? Lehet hogy önirónia ?