Nagyon trehányul fogalmazol, pl a rézcsőbe ejtett MÁGNES golyó az ami lassul a sima golyót csak a cső és a levegő súrlódása fékezi. Antigravitációt meg ne is emlegess.. mert teszem azt a léghajó sem ezért repül.
".. és hátha legalább arra jó lesz az egész, hogy bepótolja, amit az iskolában fizika órákról ellógott "+ még mechanika órákat is .A közvetlen hajtású generátorokat is kb. 100 éve gyártják , ismerik . Semmi újdonság nincs benne csak a mérnökök nem akarnak "golyóba kúpot fúrni" vagy inkább dörzshegeszteni .
Lila ködöm sincs. Talán rövid volt a drót és nem éreztem mert gyenge volt az ellenállása. Az akkus fúrót hajtottam 220 v os fúróval, az felment 30 V ig de amikor elengedtem, akkor megszorult. Gondolom ugyan ez a rézcsőbe dobott golyó lassulás is, ha nincs mibe belemennie az energiának, akkor antigravitációt csinál maga az energia(?
Ja arra céloz hogy hülye vagyok. mitől volt hogy összetekertem egy rézdrótot, és nem volt ellenállása ahogy a mágnest mozgattam mellette? Nem volt lakkozott?
A réztekercsek vonzásával nem számoltam. Minnél több van annál nagyobb erő kell forgatni a röpsúlyt.
dtb | 1914
2018-10-18 22:20:12
[3877]
Ejnye már! Ne vedd el a kedvét! Legalább el kezd vele foglalkozni, megkérdez okosakat is, bemagol egy-két képletet, ESETLEG még maga is elkezd számolgatni... és hátha legalább arra jó lesz az egész, hogy bepótolja, amit az iskolában fizika órákról ellógott
Egyébként tele a net mindenféle örökmozgókat bemutató videókkal. Kezdve a triviális csak azért kell egy elkó az áramkörbe mert abba elférnek a gombakkuk trükktől az asztal alatt egy vasmagos tekercs a hálózatara kötve ötleteken át jó pár megoldást láttam már. Szvsz kimondottan jó fejtörő némelyiknél megtalálni a trükköt ( csalást )
J-Steel | 1721
2018-10-18 21:48:22
[3875]
Létezik egy benzin/dízel elégető kamra kamionosoknak. 1 liter üzemannyaggal nagyon sokáig megy, és nagyon jó hatásfokkal. Nyilván az égésterméket ki kell vezetni.
Előzmény: Szolnoki Ferenc, 2018-10-18 21:37:08 [3874]
Szolnoki Ferenc | 410
2018-10-18 21:37:08
[3874]
Van egy lakókocsim a kertben. Ennek a téli fűtését kellene megoldanom a leggazdaságosabban. Tudnátok javasolni meg oldást. Van napkollektorom is, de az télen gondolom nem termel meleg vizet.
MoparMan | 3987
2018-10-18 21:20:34
[3873]
ránézésre abból a rétegelt lemezből van aminek a maradványait a végén a szerkezet lábai alá tömköd, bizonyítandó, hogy ott nincs egyéb betáp vezeték
Az energia megmaradásra a legjobb példa a szervezet. Azaz egy szendviccsel egy napig is lehet húzni, gondolom van még hová fejlődni, és a hatékonyabb szerkezetek ez irányba mennek, bár még messze járunk, de van bizonyíték hogy a hatékonyság milyen hatásfokig növelhető. A jelenlegi hatásfokot igen, megkérdőjelezem
Az energia megmaradásra a legjobb példa a szervezet. Azaz egy szendviccsel egy napig tudod húzni, gondolom van még hová fejlődni, és a hatékonyabb szerkezetek ez irányba mennek, bár még messze járunk, de van bizonyíték hogy a hatékonyság milyen hatásfokig növelhető. A jelenlegi hatásfokot igen, megkérdőjelezem
Az a nagy kék olasz "generátor" alighanem érdekes dolgokat rejt. Leginkább egy böszme nagy akkumulátort, amit előtte feltöltöttek... Láttam ilyen ilyen "energiatermelőt" :)
Úgy látom felfedezzük a lendkerekes energia tárolást. Nem sok helyen használják.. mintha a F1 autókban volna valami több tízezres fordulatú kerék. Energiát sokféle módon igyekeznek tárolni, pl hegytetőn levő tározóba szivattyúzzák a vizet, felfelé szivattyú, lefelé generátor. Nagyban működik. Kísérleteztek még több tonnás szénszálas kerekek forgatásával, szupravezető mágnessel, gáz összenyomással stb. Manapság a legdivatosabb LiIon akkupakk, amivel autókat és házakat is ellátnak. Szvsz ez amatőr szinten is a legegyszerűbb megoldás.
Mielőtt bármilyen építésbe kezdenél nézd meg hogy egy hasonló méretű egyszerű tárcsa ( azzal könnyű számolni ) egy adott fordulaton mennyi energiát tárol.
A pörgettyű tömeg csökkenése butaság. A pörgettyű mozgása teljes mértékben ismert, számítható, bár inkább egyetemi matek kell hozzá. Elég szokatlan viselkedéseket mutat ezért látványos kísérleteket, és átveréseket lehet vele bemutatni. ( Fogj egy kézi porszívót, és mozgasd, bekapcsolva. Meglepődsz majd, például ha forgatni akarod akkor elbillen. )
Honnan veszed az energiát a lecsökkentett,de meg nem szüntetett súrlódásra? A légelleneállásra? A motorban generátorban keletkező hő formájában leadott veszteségre? Nem 5 percig fog forogni hanem 10 percig..na és?
4:53-körül amikor elmegy a fókusz, a padlón kb középen látsz csillogni valamit. Na az egy zománcozott rézdrót, amit a tákolt elosztóban kapcsolódik a rendszerhez, nem véletlenül nem oda dugdossa a gépeit. A videóról pedig annyit, hogy kb 10000 megtekintésenként 1 dollár, az egyéb bevételekről nem beszélve.
Köszönöm szeretem a kritikát is A lényeg hogy amit hajnalban tettem ki, ő egy villanymotorral hajtott meg egy tömeget, abban kinetikus energia ébredt és aztán befektetett energia nélkül is ment. Persze valószínű csak egy darabig, mivel már beszéltük hogy csak leadja a mozgási energiát és az termel áramot ami megy a hajtómotorba. Ezeket láttán rajzoltam ( lejjebb) a vonatkerekes teóriát, ami nem függőleges tengelyű lenne hanem vízszintes, és egy golyón ülne fel. A közepén a beépített hajtómotor, a külső részén körbe a generátor. Így nincs se ékszíj, se tárcsa, egyben van a hajtás a gerjesztés és a mozgási energia és a surlódási felület teljesen lecsökkent. Nyilván hatékonyabb ezt is megkérdőjelezi valaki?
Szerintem azzal hogy a forgás miatt nehezebb kitériteni a forgástengelyből,kvázi könyebb megtartania az uriembernek (ezt is csak rövid ideig)az nem azt jelenti hogy a súlya a felére csökkent.. Ezt a fúrógép befektetett plussz enrgiát ami mozgási energiát növelt használja ,ami aztán rohamosan csökken.. A furógép befektetett energiája mindig több lesz mint amennyivel könyebb megtartani..de ez valahol általános iskola 8 körül már kitárgyaltuk..ezernyi ilyen érdekes,ám könnyen megmagyarázható jelenség van.. Csak nem elkapott az ingyenenergia-perpetummobile láz? Ezen azért itt már rég túlvagyunk..
Egyszerű pedig az elve. Amikor a linkre kattintasz akkor egy kis lökést Te is adsz neki. Már majdnem 3 millióan pöccintettek rajta. ha jól tudom a reklámokból valamit visszaosztanak. Ez fedezi a fűtés számlát akár. Főleg ott ahol egész évben mezitláb lehet mászkálni.
Nem tudom mi lehet a titok,de még egy ilyen szerkezetet sem láttam csak műhelyben,vagy ház előtt működni. Miért nem működik egy platós autón vagy utánfutóra feltéve?
Ha konkrétan leírod mire szeretnéd használni biztosan kapsz választ. A nagy tömeggel annyit érsz el hogy több energia kell a felpörgetéshez,tehát a tárolt mozgási is több lesz.. Ezzel működés közben nem nyersz(fenntartáshoz is több kell),csak majd a lassuláskor többet tudsz kivenni belőlle mint egy kicsiből..
Ja ez nem szélkerék, kisebb energiával forgatott tömeg A szelet szerintem egész máshogy kell kihasználni. Pl ahogy a természet. Egyszerű példa: a szél fúj egy fát, a törzse hajlik valamennyit, ez elég ahhoz, hogy a fa rostokban széthúzódást hozzon létre, majd egy anyagi beépülést, ettől nő. ugyan az mint a gyúrósok izomrostszakadást érnek el majd a fehérje beépül. De maradjunk a fánál, ami tökéletesen kihasználja a szelet, igaz nem egy flexet vagy egy hősugárzót hajt vele. Következtetés: az ember csinálja rosszul. A fa egy aksi, ami nagyon sok hő és egyéb energiát raktároz. Az megint más, hogy annak vissza kéne kerülnie a földbe tápanyag formájában, nem pedig elégetni. De végeredményben energia nem vész el csak átalakul, égetéssel nem tápanyagként szolgál, hanem hőként koromként jut a légkörbe, máshogy alakul át energiává... Következtetés: minden egy rugó ami körülvesz minket, ezt a rugót a természet számtalan formában benyomja nekünk, hogy a visszarugásából energiát vegyünk ki. Egyik formája a szél. Mi azt csináljuk, hogy ezt a rugót benyomjuk egy energiahordozóval, és a visszaalakulásból pedig energiát veszünk ki. Csak az energiahordozók elfogynak, és károsak. A légréteg is egy rugó, összenyomható. A probléma hogy a természetben nincs 220/380 v al működő folyamat. Ne várjuk hogy hiphopp megtermeli nekünk. Itt egy teljes szemléletváltás kell valószínű. Van energia, korlátlan, ingyen van, megújuló de nem nagy energiák. Ezzel kellene megtanulni élni.
A felpörgetéshez több energia kéne, a szintentartáshoz, kvázi ugyan annyi, sőtt valamivel több is(a csapágy jósága, valamint ugye a kerület nagyobb, tehát nagyobb területen surlódik a levegővel, stb). Annyi lenne az előnye, hogy az apró impulzusokra kevésbé érzékeny, mivel a tehetetlensége sokkal nagyobb.
Üdv hozzáértőbbek A csatolt képen egy vonatkerék van centírozva. Ha ezt felpörgetjük pl 2-3 ezres fordulatra, jól gondolom hogy a forgás szinten tartásához már nincs szükség hatalmas energiára mert a kinezikus energia uralkodik? A külső része nagy feszültséget gerjesztene, míg a korong belső részén egy dobmotor kapna teret. Hülye vagyok?
zozo | 5519
2018-06-30 09:56:28
[3843]
Csak nagyobbakat hirdettek eddig itt. Ilyen kis méret csak LED-es lámpákhoz fordul elő.
Legolcsóbb, ha veszel alin, vagy ebayen cellákat, aztán szépen összeforrasztod magadnak. Persze ugyaninnen összerakva is olcsón kapsz.
Előzmény: Szolnoki Ferenc, 2018-06-29 22:30:52 [3840]
Törölt felhasználó
2018-06-30 00:30:12
[3842]
Óóó, bocs. Kárnak segítettem. Rájöttem, hogy le vagyok tiltva nálad. Egészségedre.
DCsaba árulta. Írj neki. Esélyes, hogy van még napelemei.
Előzmény: Szolnoki Ferenc, 2018-06-29 22:30:52 [3840]
Szolnoki Ferenc | 410
2018-06-29 22:30:52
[3840]
Tisztában vagyok vele, napok óta nézem az aukciós oldalakat. De volt már itt a CNC fórumon hirdetve napelem, ezért érdeklődtem. Miért a kereskedők pénztárcáját dagasszam?