Vékony fa lemezeket vennék! 0,2-0,5mm vastagságban, mindenféle anyagból. (sötétebb, világosabb, mindenféle mintázatú faanyag érdekel) A lényeg, hogy egy rétegből álljon, és sík legyen.
PSoft | 18592
2019-03-06 21:15:43
[16863]
Az viszont vitathatatlan, hogy a G-Ray sebesség vezérelt G-kódja alá, egy könnyű, dinamikus mozgású mechanika dukál. -főleg az "X" tengelyre vonatkoztatva-
Egy klasszikus marógép mechanikával, nem biztos, hogy jó eredményeket lehet elérni a sebesség vezérléssel.
Nekem is Hebo 5,5W-os van, sokfélét próbáltam képgravírhoz: G-ray, G-ray to Hz, Mach lézer plugin, Dotg, MCNC (mastergy féle, mindet Mach3 alatt. Nekem az MCNC jött be a legjobban (van itt topicja, nem kell plusz elektronika), dotg a 2. helyen, 3. a Mach plugin...utána a többi. Ezzel nem minősítem le a többit, de nálam ez a sorrend (CNC gép függő is szerintem).
Köszönöm mindenkinek aki segített a G-Ray problémámban!!!
Mekkorát sz@ptam ma a Mach3 Lézer plugin-nal... ( impact/laser engraver). A 3.042.020 verzióval nem működik rendesen. 043.062 raktam fel azzal már elkezdet működni a digi trigger, de mindig a fehér pixeleket égette, hiába invertáltam a pluginban.
Mach3-mal kép gravírozáshoz (hebo87 5.5w lézer) mit érdemes használni és milyen beállításokkal?
frob | 2276
2019-03-06 19:12:12
[16859]
Elvileg van itt a fórumon ember aki csinálja, de csak az rf csöveket érdemes.. Sajna nem rémlik ki az, de hátha valakinek beugrik...
Egy kis K40 tuning. Nem találtam elég erősnek a gépet, és itt nem sokkal lejjebb LittleSV kolléga rákérdezett a levegőáramlásra. Ugyan van elektromágneses pumpám, megy is mindig, de megnéztem, hogy menyire erős. Hát nem igazán érzékelhető, amit fúj. A fej 10mm-re van a vágandó lemeztől, és a nyílás rajta majd 7mm átmérőjű. Gondoltam egyet, és csináltam a csőrére egy kis toldatot. Egyrészt a nyílást szűkítendő, másrészt, hogy a cső vége közelebb legyen a vágandó anyaghoz. 7mm.rel toldottam meg a fejet, és a lyuk átmérőt is lecsökkentettem vagy 2mm-rel. Nagy csodát nem vártam a dologtól, de 8mm/s helyett végül 10mm/s-mal tudtam vágni a 2mm vastag modellező rétegelt lemezt, és a vágás is valamivel vékonyabb és tisztább lett. Azután megnéztem a csatlakozót amin keresztül a fejbe áramlik a levegő. Egy 5mm vastag csőbe van fúrva egy 2mm-es lyuk, tehát itt is komoly szűkítés van a rendszerben. Legközelebb ezt is kifúrom legalább hármasra, hátha hozzátesz még valamit. Ha nem, akkor jöhet az 50-es cső, meg egy kis barkácsolás, hogy beférjen. A szűkítő elég kókler munka, de tesztelni jó volt, majd kiesztergálom rendesen, ha lesz egy kis időm. A vágások közül a bal felső az eredeti, az alsó középső lett a legjobb, bár a kép annyira nem adja vissza a különbséget.
Török Tamás | 2045
2019-03-05 22:40:44
[16852]
Bocs megnéztem a videót, ennek a csőnek már nem lila a fénye hanem fehér. Sajnos ez cserés lesz, elhasználódott.
Hellosztok.Jön a nők napja!valakinek nincs tulipán virág kivágása vagy 3d mintája?
LittleSV | 841
2019-03-04 15:46:06
[16849]
"Az ecet amúgy szépen leviszi ezeket."
Ezt hogyan kell kivitelezni? Tuti béna vagyok, ezt már olvastam régebben is és kipróbálva (ecet + fogkefe, de a rongy sem segített) sikerült teljesen szétmaszatolni a felületen a kormot.
Másik kérdésem egy 15Wattos kék lézerdióda hány wattos CO2 lézer teljesítményét tudja? Szokták összehasonlítani a gravírozás sebességét, vágásmélységet, stb.
Endlos | 38
2019-03-04 09:08:56
[16847]
Sziasztok, 40W-os CO2 lézerem van arduinósítva, (Most laserwebbel kezdtem el használni, de előtte más programokkal is meg volt ez a jelenség) a gázcsőben látszólag szép az ív, de a 3. vágásnál mintha elfáradna, aztán pár óra múlva újra szépen csinálja az első néhány gravírt. Kis mérető 5cm-es, viszonylag bonyolult gravírjaim vannak, néha 20 perc is lehet egy. Fába. A cső 2014-es kiadás, de messze nincs benne szerintem 500 üzemóra sem. Ha volt már ilyen kérdés, esetleg segítenétek, hogy lehet témán belül keresni? https://youtu.be/YrSJyFYQamQ Bocsánat a rossz hangért, éppen beteg vagyok, meg másnak lett csinálva a videó.
lazi | 1489
2019-03-03 17:41:06
[16846]
Vidáman néz ki, túl nagy teljesítményre ne számíts így, sacc per kábé ezzel a konyulással jó ha a felét tudja a névlegesnek.
Ha az anód gyűrűjén keresztül a két tükör "látja egymást", akkor van remény, hogy működhet. Az elektronok csövön belüli mozgása és a laser-effektus csak laza kapcsolatban vannak...-hogy is kéne írni?... a nyaláb elhelyezkedése a tükrök helyzetének függvénye főleg, míg a kisülési csőben a kisülés az elektródák elhelyezkedésének a függvénye. Ha az elbillent anód eltakarja egymástól a két rezonátortükröt, akkor van baj. Aggasztóan néz ki. Hogy a csudába billenhetett el ennyire? Nem tört ki és fordult el az üvegben az anódkivezetés?
Sajnos nem fűzök túl sok reményt hozzá mert ahogy nézem a videókat, a gáz az anód és a katód között a "legrövidebb útra törekszik" és a peremen alakul ki. Mégha lenne ís ív, az biztos nem közponsot lesz, ki tudja merre megy. Jól gondolom? Valaki tapasztalt már ilyet?
motion | 606
2019-03-02 09:10:00
[16843]
Ha arra a réz színű hengeres lemezre gondolsz (én ezen a képen csak azt látom ferdének), akkor az nem a tükör. Arra csak a nagyfesz van kötve, azaz maga az anód. Occó csőnél elő"ferdül" néha
Nálam hozzáértőbbek segítségét kérném az mellékelt képekkel kapcsolatban.
Adott egy K40-es, cső anód felöli aldalán a végtükör, ami úgy néz ki mintha el lenne mozdulva, de szerintem az anódra a végtükör rögzítése stabil. Sosem volt feltöltve, bekapcsolva általam, kivéva a gyárban mikor tesztelték - gondolom. Erre utaló minimális folyadék nyomokat láttam a csőben.
Lehet hogy ez így jó? Üzembe lehet helyezni?
Köszönöm a segítséget, Tamás
Váltógyártó | 13
2019-02-28 11:08:37
[16840]
Szia. Igen a válasz mindkettőre. Az anyag nagyon kemény már neki. A másfeles modellező rétegeltet 15mm/s-mal vágom, a ketteset 7-tel, és néha még az is sok.
Ma fogok csináltatni egy távtartott meg 1 szűkítőtt a végére.csinálok egy képet a régi fejjel meg az újkal,meglátod a különbséget.
motion | 606
2019-02-27 14:30:06
[16838]
Én csak gravírnál szoktam már maszkolni. Egy jól beállított gépnél semmiféle füst, korom nem keletkezik a vágás mentén. Nekem csak a kezdőpontnál szokott lenni pici füstnyom, míg átlövi teljesen az anyagot. Alulról persze visszaveri, de az meg általában nem is gond. Az ecet amúgy szépen leviszi ezeket.
Meg én valahogy nem tudtam értelmezni Szarkalak problémáját...
Látom nem igazán tolong érte senki, lehet csak nekem tetszenek ezek. Akkor a következő kérdés: valaki kivágná nekem lézerrel plexiből a darabokat? Kis méretekről van szó, a legnagyobb darab sem hosszabb 20 centinél. 2, 3, és 4 mm vastag plexiről van szó. Azért kerestem valakit, akivel közösen építenénk, hogy én biztosítanám a komplett elektronikát, cserébe a lézerezett anyagokért, de természetesen úgy is jó nekem, ha kifizetem a munkáját, csak legyen valaki, aki elvállalja.
Tegnap a videó valamiért nem jelent meg rendesen, próbálom újra:
Tegnap írtam a német srácnak, ma elküldte a fileokat, cserébe annyit kért, hogy a kész órát publikáljam és jelöljem meg rajta őt forrásként.
Szóval volna valaki, akinek tetszik, ez a nagyon látványos óra és velem együtt belevágna?
PSoft | 18592
2019-02-25 21:16:38
[16831]
Igen, tényleg tiszta a vágás. Ez addig jó is, amíg nem egy igen tagolt, apró bizbaszokból összeálló vágásról van szó. Nem egy leányálom lecsipegetni a maszkolószalag maradékát az apró vackokról.
Le szokták ragasztani a vágásnál a rétegelt lemezt olyan szalaggal, amit a festők használnak. Festőszalag néven találod, papír alapú, könnyen eltávolítható és a vágásnál így nem tud elszíneződni a ragasztó miatt.
Hellosztok.Van egy 60w co2 lézerem 2cm a fokusz távolság.A problémám az hogy sok a 2cm fokusztávolság nekem legalább 3-4 kellene,de ha lentebb engedem a fejét akkor a fokuszpont is elmegy.Vágásnál lenne nekem ez lényeges merthogy így 2cm magasságnál kicsapodik a rétegeltlemez ragasztója. 3-4 mm lenne sztem az optimális magasság ahol tökéletesen dolgozik a levegő elfújás sztem.tanácsokra lenne szükségem.Másik,valakinek nincs meg ennek a képnek a coreles rajza?
Lemaradt, ez a 2mm-es, amit vágok 5 rétegű, és nem tudom, mivel van ragasztva, de amikor vágom, kormol mint állat. Nem lesz olyan szép tiszta vágás, mint egy sima nyír lemeznél. Egy egy művelet után alig bírom a kormot levakarni a kezemről.
A normál bútoripari rétegeltet viszi, mint a vajat, még a 4mm-est is, de az 5 rétegű modellezőt nem szereti, én meg legtöbbször azt vágok. Sajnos bútoripariban 3-as a legvékonyabb, az meg nekem már túl vastag.
A táp jó lesz az 50-es csőhöz is, de a 2mm-ert kényelmesen kellene neki vinni, még a 3 mm-ert is, nem csak a 2-őt. Persze a levegő befújás elengedhetetlen!
Van egy kis K40 gépem, leginkább modellező rétegelt lemezt vágok vele. Az a gondom, hogy az 1,5mm vastagot szépen vágja, de már a 2mm vastaggal eléggé szenved. Természetesen a legtöbbször 2mm-est kell vágnom. Arra gondoltam, hogy kicsit megmókolom (Hadházy után szabadon), és teszek bele egy 50W-os csövet. Ehhez kicsit át kell alakítani a házát, de az nem gond. Az lenne a kérdésem, hogy a benne lévő tápegység vajon elbírná e az eggyel nagyobb csövet, vagy azt is cserélnem kellene? Gondolom, a tükrök és a lencse jók lennének az 50W-hoz is.
Törölt felhasználó
2019-02-21 09:24:29
[16821]
Eről már írtam párszor itt 7w (modul épités) hogyan olcsobb! Néz viszább de ne ugy ahogy a vakasszony...
Alapból kartont akarok vágni, amire a 2,5W is elég kell, hogy legyen. Gondolkodtam erősebb lézeren, de innen már csak 7-8 wattra érdemes lépni PWM-el. Az pedig már húzós tud lenni anyagilag.
Hello.Szeretnék folyóírásos betüt kivágni valami egyszerü progi van erre ami dxfbe csinálja meg?
Törölt felhasználó
2019-02-20 19:23:57
[16818]
2.8mm legkőzelebi (menetes) végtelenitet nekem 6mm van alapbade 50cm is bármit élesen vesz ha álitok rajta éleséget! van motoros optika is az kamera áraval vetekszik! munkateret érdemes boritani ledszalagal pl! Ezek a kamerák éjeli forásnál is képes látni ot ir forrás használnak de ott fekete/fehér nézet van.. mode:
2.8mm-es lencsével mekkora a fókusztávolság? Vagy végtelen? LED-el világítasz hozzá? Láttam a neten olyat, aki ilyen kamerával kalibrálta a gépét, a nagy felbontás és nagyítás segítségével.
Az enyimbe hasonlo van de házasitva van (térfigyelő) nagyon éles képe van maga 2MP ével sony imx222 a szenzor azok elég jok (univerzális célokra is) ...