Jól döntöttél hogy nem állsz neki. A rozsdát nem tartom problémásnak, de amennyire alálátok a piszoknak, elég kopott a festése ami arra utal hogy sokat használták. Ha így van, akkor még a meglévő dolgokkal is kellhet foglalkozni.
Sok mindent le lehet gyártani, ha van öntödei lehetőség és egy jól felszerelt gépműhely, és hozzáértés, de ennyi alkatrésznél a ráfordított rengeteg munka már nem kifizetődő. Max egy-két beszerezhetetlen alkatrésznek állnék neki.
Csak az érdekesség miatt kérdezem, hogy tudod esetleg mi volt a sorsa ennek a gépnek? Nem így szokták szétlopni, először a szegnyereg tűnik el, mert azt csak le kell húzni, és jó lesz a faesztergára. És ha a lábát ellopják az meg pláne feltűnő
garlando | 32
2021-02-06 09:12:07
[45973]
Köszönöm a hozzászólásokat,úgy döntöttem eladom annyiért amennyiért vettem,már meg is van rá a vevőm.Megjegyzem ez nem egy hobbista által összerakott gép,ennek minden "porcikája" E3N.
Kopirnyák | 2687
2021-02-06 09:07:25
[45972]
Jól teszed ha megszabadulsz tőle. Ez egy nem hobbista szinten rozsdás ágyazat, szegnyereg.... Mit rakott össze az illető? Ha a főorsóház belül is olyan mint kívül... ha ez így lenne komplett gép, még akkor is horror mennyiségű meló van vele.
Köszünüm a hozzászólásokat,úgy döntöttem eladom,amennyiért vettem,már meg is van rá a vevő.Megjegyzem ez nem egy hobbista által összerekott gép,ennek minden "porcikája" E3N!!!
designr | 3621
2021-02-05 12:17:24
[45970]
Az E3N alkatrészek külön-külön nagyon drágák.. Itt a fórumon is felszisszentünk mikor valaki egy késtartós kéziszánt feltett 70 ezerért..egy szegnyereg kb 140 ezer..és legtöbbször nem is kapni külön ezeket..Sokkal többe van ha igy akarod összeszedni..
Nem beszélve arról hogy így rögtön esztergálhatsz, ezzel a gépből pedig csak évek múlva dolgozhatsz. Feltehetőleg még a munkád értékét nem is számolva drágább géped lesz, mintha most vennél egy túlárazott e3n gépet.
Köszönöm a tanácsokat,átgondolom.De azért ha valaki tud alkatrésszel is segíteni,azt is megköszönöm.
Kopirnyák | 2687
2021-02-04 14:40:05
[45965]
Tudom hogy nem tanácsot kérsz, ezt add el valahogy és vegyél olyat ami egyben van, vagy ezt hagyd meg alkatrésznek. Ebből nemigen lesz gép. Ezeket a gyárban "egyedileg" rakták össze, nehéz lesz 10 gép alkatrészeit összeházasítani. Esetleg ha van mögötted egy gépműhely.
Üdv! E3n esztergához keresek alkatrészeket 1-1 darabot saját részre,korrekt áron.Lakatszekrény,alsó szekrény,orsó tartó bak,motor váltóval stb...Az utolsó képen látható gépet szeretném rendbe rakni,előre is köszönöm.
Czegledi70 | 110
2021-02-03 17:01:18
[45962]
Üdv mindenkinek. Most jutottam hozzá egy esztetgához. A típusát valaki esetleg megtudná mondani?
jani300 | 12272
2021-02-02 20:44:21
[45961]
Csak a kép kettő ,de a tokmány ugyanaz . Nem jókor kérdezed hogy eladó e Igazából nem a legjobban állok , meg hát van még ezen kívül legalább 30 másik , úgyhogy eladó is lehet .
A 4-es a nyerő! egyéb'ként minden szépen el lett pakolva a helyére', szerinte! Sok minden meglett hamarosan, de időnként még találok ezt-azt ami nem oda való!de volt egy fasza békebeli, belső hajlított seeger gyűrű fogóm, ez már talán a 3-as kategória lehet...
nyilvános helyen szabadalmaztatás előtt megjelent, ...ezért közkincsnek minősül, mindenki szabadon használhatja
Előzmény: Geszti Sándor, 2021-01-30 18:49:48 [45939]
Motoros | 5099
2021-02-02 09:57:48
[45952]
És mi lett a szerszámokkal? ..de tényleg 1.: lemeszelték és nem láttad a fehér falon 2.: kirakták az udvarra ...persze zuhogó esőben. 3.: elvitte az az ember aki mindenféle vazsat lécsolót megvázsárolunk..szokta mondani hangosbeszélőbe. 4.: egyéb
Szia! Én kint Kínában vásároltam egy 4 pofás egymástól függetlenül állítható tokmányt 2017 végén. Rájuk írtam az Alibabán, hogy látom nekik van a HBM-hez tokmányuk, kellene egy négypofás erre visszaírták, hogy igen van raktáron. Megrendeltem, harmadnap kihozta a futár. Bőröndben elfért, hazahoztam. Nagyon jó árom jutottam hozzá, 18 rugó volt szállítással.
Nemrég téma volt a Sanou kínai tokmány. Elővettem hát a sajátom és kibontottam:
A belsejét leszámítva szép kivitel, a pofák egészen pofásak (kb mint tos vagy a lengyel kivitel), a spiráltárcsa és a diók fogazása nincs köszörülve. Szerintem ha az ember helyén kezeli az árát és hogy honnan jön, vállalható. Mondom ezt most, aztán ha felfogom lehet hogy változik a véleményem...
KoLa | 7595
2021-02-01 21:38:49
[45946]
'Hunnan gyütt' maga? ez már lejárt lemez
Előzmény: Varga László, 2021-02-01 16:22:34 [45945]
Biztos már csak ketten vagytok otthon! Nálunk még van forgalom! van egy időpont az ebédre, fél egy. Ha valami van akkor szólok, hogy a gép tíz perccel később áll meg, és minden ok!
Az asszonyok már csak ilyenek. Amikor, valamikor az első ottalvós talimról hazamentem, a műhely ki volt meszelve, Hát ez meg mi?-kérdem a nejt! "Kimeszeltük mert már olyan csúnya volt a fal" de hisz' ez már kivolt meszelve! és a szerszámok hová lettek? Na azóta, párszor még kijött szólni hogy kész az ebéd...mostanában felhív telefonon
Sokáig nézegettem ezt a képet és egészen megnyugodtam. Ha nagy ritkán az asszony bejön a műhelyembe (10 évben egyszer) akkor fennhangon megkérdi: mi ez a sok klump itten? Ezután csak a Te képed fogom Neki megmutatni.... aztán húzhat kifelé
Ehhez a fajtához nem muszáj hátlap ,de arra is fel lehet tenni . Kikerestem a képeim .
kertész laci | 773
2021-01-29 21:40:15
[45934]
Nekem sem azért van ennyi tokmány ,mert kell a 2 gépre. Csak hát nekem is volt gubis jó pár évem, összejött. Én szeretem a tos-t, minden kapható bele.Még egy sem szart be.
jani300 | 12272
2021-01-29 21:14:55
[45933]
Tos és magyar tokmányom az van ami néhány egyforma és egymásközt cserélhetők a pofái . Vannak sokféle hegesztett pofások is amik nem egyformák , de hátlapon vannak bármikor fel lehet tenni . Az a félbeszedhető ,aminek hátlap sem kell olyan is van 3 pofás komplett pofakészlettel ,hirdettem de nem kellett , utána úgy döntöttem akkor marad ,nem eladó . Adtam el egész jókat is itt , van már elég ,legalább nem rozsdál nálam . Az az orosz érdekel . Van valami 250 esem azt hiszem , de abba semmi más pofa nem stimmel . az tetszett nekem is ,erős széles pofái vannak . Ha van róla képed kíváncsi lennék arra az orosz tokmányra ,az emblémájára , lehet van olyanom . Most váltok ,valami más irányba , megelégeltem nagyon egy simlis erőszakos jóembert ,akivel azért eddig valami módon együtt működtünk ugyan de befejeztem ,csak nem akarja érteni . A héten igazából nem is dolgoztam másnak ,csak rendezgetem a soraim , éppen ideje .
Szép kis vastelep!Nekem talán jó ha van tíz db tokmány, négy gépre, ezeket használom, mikor melyik a célszerű. Az E-400-hoz például, használok 250-es, 3 és 4 pofást, 200-as, 3 és 4 pofást, és egy 320as külön pofást, ez nem egyenlő a síktárcsával!és ennyi! viszont a pofakészletek megsokszorozzák ezeknek az alap tokmányoknak az értékét a használhatóság szintjén. A tokmányok gyorsan cserélhetőek a bajonettzáras felfogatással,...és!rögtön hadra fogható állapotban tartom őket. A 200-as hidraulikus tokmányhoz is gyűlnek már a puhapofa és mindenféle készletek... Az EU-cncém Orosz, a legkedveltebb, legerősebb, legfaszább 250/3 tokmányához is sikerült már vennem 5 garnitúra pofát a nyíregyházi volt 'kgst' piacon. Ez még megérdemel néhány szót: ez a tokmány nagyon meg lett tervezve és gyártva! A Tos hasonló tokmánya nem ilyen masszív, a diónak könnyen letörik a foga mert egyenes fogazású, nem kúpos,talán ezért. Ezek a ruszkik' azé! tudnak brutálisat készíteni! Azóta sem találtam sehol eladót, talán orosz oldalakon lehetne keresgélni, de a krasznij plósagy-os tudásommal nehéz.
Nekem E1 típusú gépem van, ez a gép az E1N elődje. A lakatszekrény (tudtommal) mindkét típusnál megegyezik.. Anno a felújításkor készítettem néhány képet.
Nem nyertem ,csak beszélgettünk . Elvagyok itt , de gondolom nem mindenki örül nekem ,de hát ez van . Holnap úgyse igen leszek ,jön a fiam ,lukas a suzuki ...
Hát izé ... Ami képen lévő helyen látszik ,ugye ,az ott húsz A három síktárcsát nem is számoltam , nem lenne fer részemről . Ha a szomszéd Feri nem indul , szerintem dobogós helyre lenne esélyem . Meg egystócba nem is merném rakni ...