A "Z" hajtás. Ilyen amikor hosszú a szíj, meg vékony is, meg gumi is... Ha lesz jó méretű XL-es szíjam, akkor a baloldali ideglenes "terelő mechanizmus" is lekerül. 20x5-ös golyósorsó, nyomásra igénybe véve, egyik végén csapágyazva. A 20-as véglemez a fedél alatt, széles, kétsoros, ferdehatásvonalú golyóscsapágyat rejt. Zsírkenés élettartamra. A fészkét külön élmény volt esztergálni - majd' felborult az E1N. Kicsit sok rajta a furat - van technikai, felfogató, burkolathoz, feszítőnek opciós. Az orsó végén levő távtartó és alátét páros helyett majd egy a burkolaton kinyúló kézikereket szándékoznék tenni. Szerintem még hasznos lehet, ha árammentes állapotban is könnyedén lehet beavatkozni. Az anya vállnak támaszkodik a fogasléc helyére csavarozott "laposvason". Elcsúszni, elfordulni nem tud. Szerencsém van az ágyazattal - csak minimálisat kellett belőle elfaragni, hogy az anya elférjen és azt is olyan helyen, ahol nem számít, ha anyaghiányos.
A főhajtás még hátra van, viszont a szánon a központi kenés már működik.
Vetesi75 | 1724
2013-10-10 01:02:00
[5]
Elnézéseteket kérem a várakoztatásért, de némi technikai problémák is adódtak közben. Elszállt a szobába szánt PC-m. Behoztam a régit a gépről, de mivel előzőleg minden felesleges multimédiás/kommunikációs kütyütől megszabadítottam azt vissza is kelletett még pakolni... Közben vissza is olvasgattam a témákban és egy kupacba gyűjtöttem néhány hozzászólást, ami az építgetés előzménye. Lényegi részét be fogom másolni - annak tudatában, hogy egyik fórumon sem szeretik a duplikátumokat - ne kelljen keresni, szerintem áttekinthetőbb lesz.
Vetesi75 | 1724
2013-10-10 00:58:00
[4]
Üdvözlök mindenkit!
Először is szeretném megköszönni a fórumgazdának a lehetőséget, hogy itt írhatok. Köszönöm szépen!
Sz.József | 3169
2013-10-09 20:41:00
[3]
Harmadiknak még egy "kíváncsiskodó"... A fényképező gépedet ne kíméld...
PSoft | 18696
2013-10-09 20:10:00
[2]
Második hozzászólóként,ugyan ezt kívánom én is. Sok sikert!