hát akkor a következő van még amit lehet, mivel tulajdonképen soros port emuláció van ügye usb-n , ezért talán egy bluetooth modul az arduinora és úgy kapcsolódni, nagyobb szabadság... csak hát 2 kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, elég zavar védett lesz e, és átmegy e a bt-n a 115k baud?
igen sok függ a Hadvertöl a telefon teljes más világuk sok titok övezi....pl service menü.... igen van egy adat láb az akunak olyan(balansz)szerüség álapot mérés fesz höfok stb...
Addig eljutottam, hogy az arduino a HUB-ba táplált 5V-on él, de ettől a TABLET még merül, csak nem olyan aktívan. Ha a tablet érzékeli, hogy a HUB-on van feszültség akkor nem küld rá pluszban, de nem is kér belőle!?? Ezt nem lehetne szoftveresen szabályozni? (mint az adatforgalmat) Nem csak egy biztonsági kapu, ami azt próbálja elkerülni, hogy más eszköz működéséhez szükséges energiát elszívja?
Nem igazán, inkább csak érzékeli, hogy nincs akku. Például a telefonom is 2 oldalon keresztül részletezi csak az akku paramétereket egy titkos menüben. Például csak pár alap dolgot, mint pillanatnyi feszültség és áram, mikor volt töltve és mennyire minél van feltöltve és kisütve, hőfokok és még rengeteg adat ezen felül. Ez kicsit bonyolultabb dolog mint azt gondolnánk. Például ilyen titkos menükben a tönkretételig szétkonfigurálható a készülék. Picit halknak ítéltem a médialejátszás hangerejét ez is külön beállítható. Az egy dolog mit enged láttatni a készülék ez mögött némileg komplexebb dolog van.
Mondván hogy tabletböl eltávolitva az akut változik valami felálás de el sem induk akku nélkül hiába van töltö fesz a tableten.... akku pufer dc a tabletnek ami zaj mentes.... ez miat valoszinü!
Nem marketing , csak szimpla logika. Ha valamiről jön a fesz a készülék felé akkor az akar kommunikálni így az adat +/- eredeti állapotban marad. Ha a készülék küldi a feszt akkor az adatáramlás fordított így megfordul a data +/- is.
Tablet ha érzékeli az 5v usb bemeneten akor adat vonalat kikapcsolja !
Törölt felhasználó
2017-08-07 19:14:33
[141]
Nekem egy allwiew wi7 amin 1db micro usb van és ezel megy az otg/ töltés egyszer (hub charging kapcsolo állásba össze dugás után tabletre ujra inditásal megy mind ketö mod otg/töltés is) 4usb/ otg
A mezei PC-c HUB nem fogja tudni azt amit te szeretnél ! Vagy tölt vagy kommunikál, de együtt a kettő nem fog menni. Greycat a [110]-es hozzászólásban linkelte a tutit, ezt kár erőltetni mással !
Ma elszúrtam egy egész napot a töltés és adat együtes jelenlétének kísérletezésére! A HUB mint olyan felejtős az adatforgalom és a töltés együttes szerepére. (vagy ez - vagy az)
De így megoldható:
Vagy házilag:
A HUB -ok elektronikája nem teszi lehetővé a kettős állapotot.
Törölt felhasználó
2017-08-07 11:54:16
[138]
az ára tükrözte a minöségét... A tiedbe lehet más chip van az enyém az 6hub volt!
Szerintem a magyarázat made in RPC vagy PRC vagy china és stb stb Fogyasztói társadalomban élünk és ha nincs fogyasztás akkor a rendszer összeomlik ! Ergo örökké nem tarthat, mert akkor mikor vennél újat helyette ? Látod nekem már a csomagból kiszedve sem működött az adott eszköz.
Kis kinai nem igazán szeret takarítani főleg a folyasztószer maradványokat. Mikor jönnek ezek az anomáliák akkor a panelt le kell mosni festékboltokban kapható tiszta acetonnal. Utána érdekes módon megjavulnak. Nekem volt olyan USB stick ami 24-2100Mhz-ig mint spektrum analizátor működik. (természetesen ez is megy OTG és androidon is) Mikor megérkezett, a gépbe dugva nálam is ez a sárga felkiáltó jelt dobot a win. Burkolat szétpattint acetonos üvegbe beledob a panel. Ázott egy darabig majd egy mágnessel kipecáztam és lefújtam levegővel. Érdekes azóta is működik.
Van nekemis ilyen érdekes jelenséget produkált pár napi használat után dobálni kezte az usb kapcsolatot win alat végül aztán sárga felkiáltó jelt dobot a win ismeretlen eszközként azota igy marat igy kukkába végezte...
Ezért is irom mert engem is végig szivatot igy a win tablet az töltés és az otg rész nem akarta a jot egyszere... Minden tabletben legtöbb jében van egy power maneger mcu apx2xx ez kavar be legtöbször ami a lényeg usbn a vbus felhuzó elenálás 33k..68k..100k az ilyen hubokban ezt kapcsolgasák milyen álapot legyen otg...töltés...stb!
Nézegetem az adatlapot . Van tartóárama ! ( pont erről ment a csevely itt korábban ) de nekem nem tűnik lábkompatilisnak a polulus driverrel ( az arduinós rendszerhez terveztek egy külön shield et ? )
Tényleg sokkal halkabb, de ha túl nagy erőt kell kifejtenie elléphet, és kegyetlenül melegszik. Nekem eddig bevált, mindenképp olyan verziót kell választani, ami teljesen független konfigolható, mert kell a 3 állapot a konfig lábakhoz. Na meg egy plusz venti is kell nekik. De a motortól is függ mit érsz el vele, én rendeltem hozzá 3 mocit a Trinamic-tól és azokkal tényleg hallod hogy fordul a motor.
Sziasztok! Lehet hogy csak nekem új, és megdöbbentő a csendessége a TMC2100 meghajtónak a nagyon hangos A4988, és a valamivel halkabb DRV8825-höz képest. Ajánlom azoknak akik füle mellett folyamatosan dolgozik a gép. Itt egy link az összehasonlításról: DRV8825 vs. TMC2100 . Kíváncsi vagyok van-e valakinek személyes tapasztalata.
PallMallMan | 447
2017-08-06 21:05:37
[120]
Hoppá! Nem megy az arduino USB HUB-on keresztül! Ezerféle képen megpróbáltam. Hallani ahogy érzékeli a portot de a COM-port odavész.... Mit rontok el? USB 2.0 a HUB.
hűűűű na ez korrekt, úgy tudtam a nextionnál az sd kari csak fw frissítésre jó, de ezek szerint csak megengedték hogy lehessen használni, na ez azért nagy segítség
Nem olyan bonyolut ez csak kisseb mind az aztali pc csak egy tableten van a kezelö felületd! Erre semit nem kell fejleszteni kész vam de ebböl van több megoldási alternativa mega 2560 alá!
De nálad 3d print/laser (malin firmware sd/ tablet felálás lesz)...
Viszont én nem ,,, kicsit magas nekem amikről írtok..
Lényeg, én nem egy teljes cnc vezérlést akarok tervezni
Nekem ahhoz sem tehetségem, sem tudásom nincs.
Van egy Mega 256 R3 alapom, amin van egy RAMPS 1.4 kártyám,,
40W co lézer hajtása lenne belőle, Ami nekem nem tetszik, az a gyenge kijelzés!!! Gondoltam egy érintő képernyős valamire , amit egyszerű lenne programozni valamivel ,, hogy szép kis grafikai elemeket tudjak rá varázsolni ...
Ha ebben tudna nekem valaki help-et adni ,,, persze olyan szájbarágósan az nagyon jó lenne :D
Törölt felhasználó
2017-08-05 18:44:45
[113]
Alap töltésbe max 1.5A 5V otg/töltés meg cseptöltésbe megy 1/3 árammal... én ezt használom 5v tápra nagyon jo kis cuc!
haszált win tablet link1 vagy jofogad.... Jó utánanézni az otg és a töltési funkcio kezelje egyszere!!! Az erre való hubokal nem mindig jön össze ez a funkcio ez nagyon fontos !
Pont az a lényeg, hogy így nem használod a uno fesszabályzóját ha a raw kimenetre 5v be nyomatsz mer ilyenkor a fesszab előtről kapnal delejt, tehát az elé tolod