Ma kitaláltam csinálok M16 hosszított anyákat . Sima anya bőven van , gondoltam kettőt összehegesztek ... Kettő elkészült ,jó is lett . A tanulság az , hogy azért a 200-300 forintért ez még nekem sem éri meg
Törölt felhasználó
2019-10-14 07:50:09
[1708]
Hasonlatként fox kenterbe veri az esab 2 suj csoportja...
elektróda fox ke
esab 46.16
Törölt felhasználó
2019-10-14 07:43:01
[1707]
majd kiprobálod ezeket vagy már probáltad is? majd eldöntöd a hasonlatokat... Nekünk a kezünkbe nyomták.. (cipőipar) Köztalp kivágó szerszám szalag késanyag meg lehet vele hegeszteni ez volt a feladat tmksként...
Melyik Esabnál jobb és melyik Fox? És milyen paramétereiben? Vajon végig próbáltad az összeset vagy csak mondtál egy butaságot? "Költői kérdés" volt. Tudom a választ.
böhler fox sas2 ma hegesztettem ilyen pálcával . Egyszer megázott éppen az egész doboz . Bázikusnak tűnik a salakja alapján . Nagyon kis áram kell neki , de kegyetlen ívet fogni vele ,utána már jó a varrat . Inverterrel írtam már de most nem ugrik be a típusa . Rutilos pálcával nagyon jó .
Ezzel a géppel ugyan még nem próbáltam a bázikust de vakon ki merem jelenteni, hogy biztosan jól lehet vele azt is használni.De majd hozok haza bázikus pálcikát.
Igen, ha 0,75-el számolsz (160A, 26,4V) akkor szinte pontosan 5600 W-ra jön ki a valós teljesítménye a gépnek. Igen, persze, az inverteresek magas üresjárati feszültségre vannak beállítva. Én most itthon egy Spark PRO 160-as gépet használok és álom vele ívet fogni. Az elektróda (R23) végét csak haloványan hozzáérintem az anyaghoz és máris könnyedén ívet fog.
0,7...0,8 cos lehet számolgatni az ilyen kis gépeknél vagy egy digitális villanyórával megmérni az tud medőt is ... Trük a használhatóságban az üresjárati fesz az jól fel van tornázva 80..90vra is tényleg nagyon gyors iv gyujtás...
Ennél láthatóan valós adatok vannak feltüntetve. 160A-5600W.Súlyba, méretbe is valós. De az előző estnél MMA-ban 4000 W-ból "nehéz" kihozni 200 A-es hegesztő áramot.
Nyilván túlzás a potméter skálázása, már mint a 200 A. De ilyen világot élünk. Viszont ha az élettartama a gépnek eléri az 5 évet akkor valóban megérte az árát.
Pár hónapja feltettem egy költői kérdést: 'Linkek' téma, 3764. hozzászólás amire nagyjából a sajátomhoz hasonló véleményeket kaptam. De furdalta az oldalamat a kíváncsiság, ezért vettem magamnak-nektek egy ilyen kis játékszert.
Pár nappal ezelőtt kipróbáltam és meglepett, hogy műxik! Bár néha bekapcsoláskor lerúgja a 16A-es kismegszakítót, de ha egyébként jól viselkedik majd kap egy pár másodperces korlátozott áramú kondi elő-töltést. Nem vagyok hegesztő, de gyakran akad egy-két vasdarab amit össze kell sercinteni. Van ugyan egy negyvenöt éves saját készítésű agyonhasznált trafóm (43kg) de utálom ha cipelni kell.
Szóval a "kicsike" összeragasztotta a vazsakat! A képen 5mm-es laposacélt hegesztettem vele, "X" varrattal. A pálca 2.5mm-es ESAB OK 46.16. Az elektróda volt a negatív pólus, így nyilván mélyebben beolvadt és laposabb lett a varrat. Szépen fröcskölés mentesen dolgozott. A potmétert 120A-re állítottam, de annyi biztosan nem volt. Egy 15 méteres hosszabbító végén lógott szegényke. Kisebb árambeállításnál gyakran megszakadt az ív. Sajnos a tényleges áramot nem tudtam mérni
Kivettem a burkolatrögzítő csavarokat, és kb 5-10 percig dolgoztam vele. Ezután kikapcsoltam (leállt a ventilátor) lekaptam a burkolatot és végig tapiztam a bélését. Sehol nem melegedett számottevően (hűtőbordák, alkatrészek vezetékek, csavarkötések)
Ennyi pénzért elégedett vagyok vele. Az élettartama pedig majd kiderül...
jani300 | 12260
2019-10-03 21:16:03
[1693]
Ok ! Másra gondoltam ám , de elmúlt ez a dolog is .
Nem kell magyarázkodni, felnőtt emberek vagyunk, mindenkinek lehet ( sőt kell is ) saját véleménye. Nem vagyunk egyformák és ez így van jól. Az a szomorú tény a mai világban, hogy minden KINAI.
Valaki elmondaná mi ez az aluminium felé hajlásos hegesztési örület? Mert ma már probáljuk kiváltani kromacélra!
Csikarc | 5045
2019-10-03 11:44:11
[1687]
Én az inverteres hegesztőgépeket "szeretem", nekem is jó pár darab van belőle. A hozzászólásom kiemelten az olcsó kínai inverteres CO2 hegesztőgépekre vonatkozott.( De RETTENETESEN GYŰLÖLÖM mikor magyarázkodni kell egy hozzászólás miatt. De ne értsd magadra a mostani hozzászólásod miatt,...és, mert megint újabb meg újabb hozzászólásokat generál.)
Rosszul állsz hozzá picit , szerintem csak beszélgetünk ,kérdezünk . Meg hát basszus hány évesek is leszünk 8 év múlva ? Könnyebben teszik ki lomikor az örökösök az inverterest ... Ismerős műszaki tanár előttem adta le az örökölt 10 kilós CO palackot a méhben , hogy ne kelljen emelgetni ,kiengedte belőle a gázt ... De én sem szeretem ezt az inverteres technikát , pláne hogy a trafóst azért tudom javítani is . Ha nem bunkeszkodik velem az új "kisfőnök" lenne egy komoly trafós plazmavágóm , írtam . De már nem bánom ,lehet még mindig avval kínlódnák . A házi barkácsoló lakatos az azért remélem nem illik ránk Kerítést pl még sosem csináltam ,kaput azt már igen
Úgy egy éve jött a céghez egy muki két kollégánkat gyakorlati hegesztővizsgára betanítani, én is csak néztem, hogy csak tolva engedte nekik a hegesztést. Magam eszétől mindig húztam.
Ne húzd fel magad! Mi egyszerű műkedvelő hegesztők vagyunk, nem profi lakatos szakemberek. Mégegyszer leírom “Háztáji hegesztésre kell nem pénzkeresésre” Erre a feladatra tökéletes. Remélem nincs harag.
Nem jól értelmezed a hozzászólásom mert eleve nem azt akarom elérni, hogy eladja. Inkább az első az időtényező ugyanis a szerviz a lényeg- jól megélnek ezekből a gépekből. Hamar eltelik az a 6-8 év még ha kéthavonta öt percre kapcsolod be a gépet.Én mindig figyelembe veszem, hogy barkácsolunk. A "Hetra" pedig, hogyan jön ide???? Már megint tekeredik a "kígyó"!Az eredeti hozzászólásom átcsűrése csavarása, elolvasás hiánya.Már nem is folytatom a hsz.-t mert hosszú és felesleges lenne! Inkább feladom, befejezem egy időre a belepofázást e témában!
Szia. Én teljesen egyetértek Ricsivel és a döntésével. Ha egy hobbistának is megfizethető áron adnak olyan gépet, amivel egy hobbista otthon magának már össze tud "varacskolni" egy egy vasdarabot, akkor miért nehezítse meg az életét bizonytalan előéletű, bizonytalan működésű használt ipari trafós géppel. (Alapjaiban szeretem a használt ipari szerszámokat egyébként.) Ez új, koerrektül néz ki, hobbysta felfogással profi kategóriának számít, emelett könnyű a gép, van szervízháttere... (Ugyanezt egy Jófogásos 20éves Hetráról aligha lehet elmondani.) Épül a csilli villi CNC, mellette meg az összeégett ütött-kopott Hetra figyel a sarokban. Ezen felül azok az emberek, akik megveszik pl. az Iweld inverteres gépeit, nem feltétlenül ebből szeretnének megélni. Ha megnézed a varratképeket, akkor pedig te is láthatod, hogy valószínűleg arra a célra, amire szánta megfelelő lesz. Azt nem vitatom hogy egy minősített hegesztő, aki odafigyel arra hogy mit mivel és hogyan hegeszt tudna jobbat produkálni. De itt nem erről van szó. (Ha két vasat össze kell rögzíteni, akkor a legtöbb otthoni barkácsoló, nem fog anyagvizsgálatot végezni, előmelegíteni....stb. Pláne nem fog utána töréstesztet, szakításvizsgálatot végezni....) Ettől függetlenül a jó tanácsokat megfogadjuk. De ha már megvettük a kiszemelt gépet valószínűleg nem fogjuk eladni és egy használt régebbi ipari gépet beszerezni helyett, azzal az indokkal hogy azzal majd mennyivel jobban tudunk hegeszteni. (Aki nem tud ezzel, az valószínűleg nem fog tudni azzal sem.)
Nézzél meg egy apróhirdetést, rájössz, hogy nem kell több százezer forint egy használt ipari gépért kifizetned. Mit is írtam:egy használt ipari trafós !
Egyéni véleményem mondom és lehet vele vitatkozni: az én véleményem , hogy az inverteres hegesztőgépek nagyon jók minden hegesztési technológiában. Ipari kivitelezésben is nagyon jók. Barkács használatban is jó választás de itt KIVÉTÉLT TENNÉK - pontosan "CO2" hegesztőt nem vennék olcsó kínai inverterest! Mindegy mit festenek a burkolatra.A hosszútávú jó választás szerintem egy használt ipari trafós 3 fázisú gép vagy egy meggondoltan átalakított egyfázisú trafós hegesztő gép. Tudom sokan bedőlnek az árnak, látványnak és a szép mondatoknak.(Már nem is nyitnák vitát, hogy egyenáramú CO2 hegesztőgép ALU-ra van "kihegyezve".)Vegyék-vigyék, magánügy!
remrendes | 4217
2019-10-03 06:21:03
[1674]
Marmint a kollega Pocketmig-jere ertve. Nekem a sarga es a piros "magyar" gep szimpatikusabb, mint a feher.
Üdv a klubban, én Iweld 195 alufluxot vettem. "Kerítés hegesztésre" tökéletes. Még a tarcocám se szakadt össze (elég sok m3-nyi anyagot megmozgatott már), és elég sok kritikát kapott a varratkép.