HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hobbycnc.hu v0.9.6 Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Az alternativ energiák hasznosítása...

Időrend:
Oldal 33 / 130 Ugrás ide:
Sorok:
|◄ Első  ◄ Előző   29  30  31  32  33  34  35  36  37   Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

Törölt felhasználó    2021-10-04 11:28:41 [4890]

39 db. 305W panel, 3 fázis 10kW inverter (előzőleg 12kW-ot írtam mert rosszul emlékeztem rá). Évente kb. 21-22MWh a fogyasztásom és 11MWh az előre becsülve kiszámított napáram. Második évem van, elsőben 11.36MWh volt, azt remélem ebben az évben is elérem.

Nálatok sokkal többet süt a nap, de nap nem muszáj, az a lényeg hogy ne legyen nagyon felhős az ég. Nálunk a nap nyáron három hónapon át nagyon korán kel (júniusban reggel négy felé) és nagyon későn (júniusban este 10 felé) megy le. Az a lényeg hogy világos legyen, és itt nyáron világos van, mert annak ellenére hogy a nap lemegy, nem sok a sötét óra és naplemente után is világos van. Tél három hónapjában természetesen ez pont fordítva van... Későn világosodik és korán van sötét.

Előzmény: remrendes, 2021-10-04 06:12:16 [4887]

keri | 14019    2021-10-04 07:35:14 [4889]

Javaslom a topik átnevezését "Szélgenerátor, napkollektor és egyéb zöld technológiák elleni hőbörgésekre, és kifogás keresésekre"

Sokkal jobban fedné a tartalmat, mert sajnos szakmai eszmecserékre itt nincs lehetőség.

keri | 14019    2021-10-04 07:27:02 [4888]

Tehát még mindig nincs semmi köze az eredeti kérdéshez.
Összeomlott az elektromos rendszerük vagy nem?
Erre válaszolj, és ne beszélj mellé!

Amúgy meg az mennyiben álszent, hogy az ország természeti kincseiből származó bevételeit nagy erőkkel a zöldítésre fordítják, nem hülyeségekre költik, és égetik számolatlanul az olajat, mert úgy is ingyen van?

Ez puszta irigység részedről. Igen, az olajból telik nekik, nekünk meg nem mert mi importáljunk inkább az olajat drága pénzért, ahelyett, hogy az ország határain belül megtermelhető energiával működtetnénk az országot az ilyen "álszent" országok zsebeinek tömése helyett.

Előzmény: RJancsi, 2021-10-03 16:35:11 [4884]

remrendes | 4136    2021-10-04 06:12:16 [4887]

Ez mekkora rendszer? Feletek hogy alakulnak a napsuteses orak? Itt ugye 1100kWh/kWp-vel szamolnak evente.

Előzmény: Törölt felhasználó, 2021-10-03 21:16:13 [4886]

Törölt felhasználó    2021-10-03 21:16:13 [4886]

Úgy néz ki ebben az évben is meglesz a tetőről az évi fogyasztás fele...

Megint ugyan úgy mint tavaly, két hónap teljesen ingyen volt és pénzt is kaptunk vissza, annak ellenére hogy két autót kell tölteni (egy elektromos egy hibrid) majdnem minden nap.

A fogyasztásom másik fele is zöld, csak inkább világoszöld, mert vezetéken keresztül jön, az oszlopokba van sok szén, na meg rézvezeték, úgyhogy nem teljesen minden zöld.

Törölt felhasználó    2021-10-03 21:01:00 [4885]

Megint butaság... Mert már mondtam, ha gazdagságról lenne szó akkor miért nem Luxemburgban vagy Svájcban van sokkal több elektromos autó? Vagy miért nem Szaúdiban, Dubaiban vagy a többi gazdag Arab országban van a legtöbb elektromos autó...? Ezt ha értenéd akkor abba hagynád ezt a vitát, mert semmi értelme ezeket a butaságokat írni. Svájcnak is és Luxemburgnak is pl. NAGYON jó az elektromos infrastruktúrája, már 1973-ban is nagyon jó volt, amikor én Svájcban éltem. Már akkor is csak elektromos mozdonyokat használtak, nem gőz és dízel, mégis nagyon lemaradtak az elektromos autók vásárlásáról. Pedig ők gazdagok is meg infrastruktúrájuk is jó és olajuk sincs... Szerinted miért vannak elmaradva? Én tudom, de nem segítek...

„De nem a saját levegőjüket szennyezik a benzines és dízel autókkal, hanem eladják másnak. ”

A megoldás egyszerű. Nem kell tőlük olajt venni, azután sehol sem szennyeznek és jó szegények lesznek.

„Ugyanaz az álszentség, mint amikor valaki elektromos autóval jár, de az áramot egy fosszilis erőműből kapja.”

Ismételjem...? Ez is butaság, mert még ha fosszilis erőműveket használsz akkor is jobb az elektromos autó, mert sokkal hatásosabban égeti az üzemanyagot mint azok az öreg büdös autók.

„A norvégoknak is ki kellene fizetni azt a szén-dioxid kvótát ami az általuk eladott kőolajból keletkezik, mindjárt másképp nézne ki a GDP-jük.”

Attól te ne félj, minden fillért kifizetnek amit kell a jelenlegi megegyezések szerint. Vagy te rájuk külön "Norvég adót" akarsz rakni azért mert Norvégok??? Nem értem mi a problémád velük azon kívül hogy irigy vagy rájuk. Inkább szeretnéd őket, mert nélkülük csak Putyintól jön olaj hozzátok, na meg az Araboktól és Kazahsztánból meg a többi "szép" országból. Inkább annak örülhetnél hogy még nem zárták le a Norvégok a kutakat, mert már az is tervbe van. Jobb lenne neked ha holnap már minden megállna onnan?

Hagyd ezt már abba, mert mi ennek az értelme? Mit akarsz mondani ezekkel? Igen, a Norvégok szeretik az elektromos autót. Igen, gazdagok. Igen, az olaj miatt gazdagok, bár ezt senki sem tudja 100%-ban, mert SENKI nem tudja hogy alakult volna az életük ha olajat nem találtak volna. Talán ugyan olyan lenne az életük mint a "szegény" Svédországiaknak vagy Finneknek... Mi a problémád velük? Had vegyék a sok tölthető autót ha akarják, legalább neked több olaj marad amit te égethetsz az autódban.

Előzmény: RJancsi, 2021-10-03 16:35:11 [4884]

RJancsi | 5809    2021-10-03 16:35:11 [4884]

Csak a vizet prédikál és bort iszik titpikus esete. Könnyű úgy népszerűsíteni az elektromos autózást (és megteremteni a hozzá való infrastruktúrát), hogy közben az egy főre eső kőolaj kitermelés a negyedik a Földön. De nem a saját levegőjüket szennyezik a benzines és dízel autókkal, hanem eladják másnak.
Ugyanaz az álszentség, mint amikor valaki elektromos autóval jár, de az áramot egy fosszilis erőműből kapja. Attól, hogy enm az ő ülepe alatt termelődik a füst, attól még nem lesz környezetbarát. A norvégoknak is ki kellene fizetni azt a széndioxid kvótát ami az általuk eladott kőolajból keletkezik, mindjárt másképp nézne ki a GDP-jük.

Előzmény: keri, 2021-10-03 15:40:51 [4883]

keri | 14019    2021-10-03 15:40:51 [4883]

És ez mennyiben befolyásolja az eredeti állítást, hogy náluk nem omlott össze az elektromos hálózat, meg az ország működése az elektromos autók nagy arányú terjedésétől?

Úgy van. Semennyire.

Előzmény: RJancsi, 2021-10-03 11:44:16 [4879]

keri | 14019    2021-10-03 15:35:16 [4882]

Előzmény: Törölt felhasználó, 2021-10-03 13:34:09 [4881]

Törölt felhasználó    2021-10-03 13:34:09 [4881]

Internet troll.

„a troll is a person who posts inflammatory, insincere, digressive, extraneous, or off-topic messages in an online community (such as social media (Twitter, Facebook, Instagram, etc.), a newsgroup, forum, chat room, or blog), with the intent of provoking readers into displaying emotional responses, or manipulating others' perception. This is typically for the troll's amusement, or to achieve a specific result such as disrupting a rival's online activities or manipulating a political process. Even so, Internet trolling can also be defined as purposefully causing confusion or harm to other users online, for no reason at all.”

Propaganda a benzin / dízelautókra, elektromos autók, szélgenerátorok, napkollektorok ellen az trollozás ezen a fórumon. Nem is Off topic, mert az inkább hibrid autó, vagy más energia (atom, vagy hidrogén). Itt a téma "Szélgenerátor és napkollektor technika és készítés" ha azok ellen vagy akkor troll vagy ha azt itt tárgyalod. Indíts egy új fórumot, hívják "Kihaló, ős technikai dolgok"-nak, de ne itt beszélj erről. Aki idejön és nem troll, nem a benzinről meg kőolajról akar olvasni mert nem az érdekli. Azért jön ide mert érdekli a SZÉLGENERÁTOR meg a NAPKOLLEKTOR technika.

Nem vagyok itt főnök, de jó lenne ha ezt belátná és csinálna valami megoldást, takatítást.

Törölt felhasználó    2021-10-03 13:13:59 [4880]

Már megint nagyon leegyszerűsíted a dolgokat, mert ha ez lenne az igazság akkor a jó élet és gazdagság sokkal jobb lenne Norvégia fölött levő országokban, de a legtöbb 15 ország népe és gazdagsága a béka segge alatt sincs, pedig előttük van és nem csak kicsivel többet produkálnak, hanem sokszorosát, és nem csak olajprodukálásban nagyok hanem sok minden másban is...

Ha máshol kellene élnem és azok között a 16 országok között kellene választanom, akkor Norvégiával csak Kanada konkurál életviszonyban, mert csak ott jó az élet és van szabadság, szociális biztonság stb. Igen, a többi országokban is vannak gazdagok, nekik mindenük megvan és jól élnek, de én a "normálisan" élőkről beszélek, akik munkából élnek.

„De eszük ágában sincs kitermelni, (mert az munka lenne)”

Hogy a Norvégokat lustáknak hívod az is csak a témáról tudatlanságodat bizonyítja, nem a Norvégok lustaságát. Igen, sok vállalat de nem csak Amerikai termel ott olajt, de annak nem a lustaságuk az oka, mert nem félnek munkától.

Ha olajuk nem lenne akkor lehet hogy nem lennének ilyen gazdagok talán, ezt viszont igazán senki nem tudja, még a Norvégok sem, mert ezt nem lehet kiszámítani. Viszont az biztos hogy a gazdagságuk nem csak attól függ hogy van olajuk, hanem attól is hogy a pénzt amit azon keresnek azt hogyan kezelik. Mert ott nem tűnik az olajpénz a politikusok meg a olajmilliárdosok, olajsejkek zsebébe, hanem jól kezelik és a jövőre is gondolnak, nem csak mai napokra és a mai generációra.

Az pedig hogy ott van a legtöbb tölthető autó (nem csak elektromos, hibrid is oda van számítva) az sem csak azért van mert gazdagok, mert nem ők a leggazdagabbak sem a világon, sem Európában.

A második harmadik helyen állók sem a leggazdagabbak, a leggazdagabb országok nincsenek is azon ott fent, mert elektromos autóra nem pocsékolják pénzüket...

Előzmény: RJancsi, 2021-10-03 11:44:16 [4879]

RJancsi | 5809    2021-10-03 11:44:16 [4879]

Norvégia épp nem jó példa. Kb. mint azok a "környezettudatos" országok (élükön Amerikával) akik Afrikába meg Ázsiába viszik nagy tételben a hulladékot, és büszkén mutogatják, hogy náluk nincs szemét.
A norvégoknak épp azért telik villanyautóra és azért verik a mellüket a "zöld" energia felhasználásra mert a Föld egyik nagy olajkészletén ülnek. De eszük ágában sincs kitermelni, (mert az munka lenne), hanem jó pénzért amerikai vállalatoknak adják a koncessziót és a norvégok komoly részt kapnak a más által kitermelt és eladott nyersolaj hasznából.
Röviden abból telik villanyautóra, hogy más országoknak kőolajat adnak el. A világranglistán 16. helyen állnak abszolút kitermelésben (megelőzve Algériát), de ami jellemzőbb, az egy főre eső olajkitermelésben a világon a negyedikek!
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91olajtermel%C5%91_orsz%C3%A1gok_list%C3%A1ja
És még terjeszkednek is.
https://qubit.hu/2020/08/27/norvegia-erintetlen-sarkvideki-teruleteken-keszul-beinditani-a-koolaj-kitermelest

Előzmény: keri, 2021-10-03 09:48:28 [4878]

keri | 14019    2021-10-03 09:48:28 [4878]

1. Mi trollkodás hogy szembesítelek benneteket a valóságon keresztül a konkrét tévedéseitekkel?
2. Csak a napelem, villanyautó és egyéb haladó megoldások ellen lehet trollkodni? Fordítva meg fáj az igazság? Nem szeretem az ilyen csendör pertut, miközben pont ti vagytok azok akik a folymatos hülyeségeitekkel szét trollkodjátok támadjátok és floodoljátok ezt a témát, és lehetetlen érdemben eszmét cserélni azoknak akiket érdekel ez a téma és nem fikázni meg gyalázni akarnák.

3. Ez már milliószor ki lett tárgyalva miért butaság, de homokban a fejetek. Nincs olyan hogy egyik napról a másikra minden elektromos autó lesz, így a sokkhatás is csak képzelgés. Norvégok mindenki előtt járnak szóval nem a sötétségben tapogatózunk, aztán még mindig nem borult sötétbe az ország.
https://villanyautosok.hu/2021/08/05/norvegiaban-mar-szinte-senkinek-nem-kell-auto-toltocsatlakozo-nelkul/

Előzmény: hostya, 2021-10-02 20:37:35 [4876]

Kristály Árpád | 3080    2021-10-02 21:30:04 [4877]

Előzmény: MoparMan, 2021-10-02 18:15:26 [4873]

hostya | 3097    2021-10-02 20:37:35 [4876]

Trollkodás 1.
"Az élelmiszer hiány valóban nem vicces, de azért az igen, hogy a benzinért sorban álló "5perc/1000km tankolókat" ló és kerékpár nyeregből trollkodja, mert most még az is többet ér arrafelé."
========
Trollkodás 2.
"Mellesleg meg jól is esik az orrotok alá dörgölni a villanyos lehúzásokért cserébe, mert ennél jobb példa nem is kell arra, hogy azért a benzin sem fenékig tejfel."
========

Trollkodás 3.
Tételezzük fel hogy...
Ha abban a szigetországban,(vagy bárhol máshol..) -mondjuk 2hónap vagy 2év múlva- megfordulna a.. használt/alkalmazott dízel/benzines, vs elektromos hajtású járművek viszonya. (lehetetlen de ha mégis..)
Akkor nem lenne sorba állás a benzin kutaknál, de összeomlana az ország(ok) elektromos energia rendszere.
Mert ugye az elektromos rendszer nincs felkészülve az ilyen sokkhatásra..
Remélem hogy nem tapasztaljuk meg, mert dönt a józan ész..
=====
Tehát a fentebbi esetben a villany sem fenékig tejfel...

Azért kíváncsi lennék a ló és kerékpár nyeregből trollkodók arcára, akkor is ha naponta csak 4-6 órára kapnának villanyt..
Végül is se a ló, se a bringa nem igényel elektromos energiát, de a nyeregben ülő annál inkább..

Előzmény: keri, 2021-10-02 18:19:32 [4874]

Törölt felhasználó    2021-10-02 19:10:45 [4875]

Mindegy. Az eredmény ugyan az.

De viszont ez a Brexit ára. Az éttermek / pubokból is elment minden Lengyel meg Svéd, most már nekik is van sok problémájuk, mert se pincér se mosogató nincs, de van több millió Brit aki nem akar dolgozni. Viszont ez csak a kezdési problémák...

A főnök szólt ránk hogy...

Be kell fejezni.

Előzmény: remrendes, 2021-10-02 17:54:16 [4871]

keri | 14019    2021-10-02 18:19:32 [4874]

Az élelmiszer hiány valóban nem vicces, de azért az igen, hogy a benzinért sorban álló "5perc/1000km tankolókat" ló és kerékpár nyeregből trollkodja, mert most még az is többet ér arrafelé.

Mellesleg meg jól is esik az orrotok alá dörgölni a villanyos lehúzásokért cserébe, mert ennél jobb példa nem is kell arra, hogy azért a benzin sem fenékig tejfel.

Előzmény: remrendes, 2021-10-02 17:54:16 [4871]

MoparMan | 3987    2021-10-02 18:15:26 [4873]

srácok. 2 hete csak az off faszkodás megy itt...

keri | 14019    2021-10-02 18:12:45 [4872]

A szemetek! Fegyvert tartottak a fejedhez, hogy villanyautót vegyél

Előzmény: remrendes, 2021-10-02 17:48:25 [4870]

remrendes | 4136    2021-10-02 17:54:16 [4871]

Nem az uzemanyag hianyzik, hanem a roman kamionsoforok. Helyenkent elelmiszerhiany is kialakult, igy azert ez nem olyan vicces.

Előzmény: keri, 2021-10-02 17:07:45 [4869]

remrendes | 4136    2021-10-02 17:48:25 [4870]

Kezdve pl a villanyautosok.hu fanatikus stabjaval? Legalabbis a podcastekben szereplokkel. Hajra!

Előzmény: keri, 2021-10-02 11:43:25 [4867]

keri | 14019    2021-10-02 17:07:45 [4869]

"5perc alatt 1000km-ert tankolunk és nem függünk a töltőhálózattól."
https://contextus.hu/uzemanyaghiany-lo-nagy-britannia/

Törölt felhasználó    2021-10-02 14:29:20 [4868]

Nem tudom hogy értetted amit írtam, de a lényege az hogy igen, gázmotoros autók voltak, csak személautók nem, legalább is nem sok. Viszont ha nem találtak volna olajat mindenfelé a világon, akkor ki tudja hogy fejlődött volna a világ személyautózásra? Szerintem akkor tovább fejlődött volna az elektromos autó meg az akkuk, vagy valami más áramtartó vagy áramadó dolgok. Mert olaj nélkül mi lett volna?

„100 km megtételéhez több mint fél tonnányi szénre volt szükség.”

Én éltem Dél-Afrikában a 70-es évek második felén, és dolgoztam a Sasol Two építésén, amit 1976-ban kezdték.
Akkor a világ bojkottálta és nem szállítottak olajt oda. Megoldás volt, olajgyárakat csináltak. Nekik már volt tudásuk hogy kell szénből olajat csinálni, mert már az ötvenes évek óta volt egy olajgyáruk, ami jó minőségű olajat gyártott, úgyhogy tudták mit hogyan kell csinálni.

Már nem emlékszem menyi olajat lehetett 1 tonna szénből csinálni, úgyhogy nem tudom hogy fél tonna szén 100km megtételére sok vagy nem, de ha olajat nem találtak volna a világon, akkor lehet hogy mindenfelé lennének ma olajgyárak, mert jobb, hatékonyabban égethető el mint szén egyenesen. De gondolom ha a szenet olajra cserélték volna egyenesen akkor sem lett volna hosszútávon gőzmotoroknak jövője, úgyhogy az biztos hogy más technikát (= belsőégésű motort) kellet feltalálni mindenképpen.

De szerintem olaj nélkül a világ nem jutott volna ide ahova jutottunk, lassabban fejlődött volna minden. Jobb lenne az a világ? Nem hiszem. Szerintem mindennek van helye és szükséges volt olajra a "világépítéshez". Csak az a kérdés hogy meddig lesz és mivel cseréljük ki. Mert egy biztos, így nem lehet fojtatni, elöbb utóbb elfogy, vagy megtiltják, vagy túl drága lesz autókázni.

Előzmény: jani300, 2021-10-01 20:06:56 [4865]

keri | 14019    2021-10-02 11:43:25 [4867]

Jaj te szegény! Melyik városi akart rád erőszakolni bármit is? Mutasd meg és megverjük!
Nem lehet hogy csak az elfogult és alaptalan ostobaságok szajkózása, amit nehezen viselnek ezek a mocskos városiak?

Előzmény: remrendes, 2021-10-02 07:10:04 [4866]

remrendes | 4136    2021-10-02 07:10:04 [4866]

A fene tudja. Az teny, hogy vannak felhasznalasi modok, amire nem nagyon van jobb megoldas az elektromos autonal. Ha Budapesten elnek, valoszinu en is gondolkodnek rajta, legalabbis hybriden biztosan.
Nekem csak az nem tetszik, hogy a nagyvarosiak akarjak megmondani, hogy nekem mi a jo itt a falu vegen, hiszen o tudja, evente ketszer lemegy a nagymamahoz "videkre".

Előzmény: MoparMan, 2021-09-30 19:56:56 [4854]

jani300 | 12231    2021-10-01 20:06:56 [4865]

https://trans.info/hu/az-aruszallitas-tortenete-6-resz-tobb-mint-fel-tonna-szen-100-km-en-ennyit-fogyasztottak-a-gozteherautok-98477

Ha esetleg félreértettem a hozzászólásod , ez akkor is érdekes

Előzmény: Törölt felhasználó, 2021-10-01 18:08:56 [4864]

Törölt felhasználó    2021-10-01 18:08:56 [4864]

„Ez valamikor a múlt század elején történt.”

Igen? Szerintem ez csak mese, vagy az a tanár nagyon tudatlan volt, akkori ismeretek szerint is. Viszont ha Alaszkában, USA-ban, Afrikában, Magyarországon, Romániában, Szovjetunióban meg több más helyen nem találtak volna olajt a múlt század elején majdnem egy időben nagyon sok helyen akkor a Ford sem tudta volna gyártani a T-Fordot és nekünk soha nem lett volna autónk belsőégésű motorral, és annak az öreg tanárnak majdnem lett volna igaza. Nem?

De az az igazság hogy elektromos autó Sokkal előbb volt mint belsőégésű motoros. Az elektromos autók fejlődése leállt, mivel a világon mindenfelé találtak olcsó olajat majdnem egyszerre, új találmányok jöttek amik javították és használhatóvá fejlesztették az autókat, na meg nagyobb távolságra és gyorsabban lehetett használni azokat mint az akkori akkus autókat. Ha ezt az az öreg tanár nem tudta akkor nagyon buta volt. Mert a gőzgépnek nem volt jövője autók számára a múlt század elején sem, soha sem lehetett arra használni gőzgépet. Komolyan nem.

A történelmet ismerni kell ha ilyen buta meséket mondasz...

Előzmény: Sásdi Zoltán, 2021-10-01 07:26:20 [4860]

Törölt felhasználó    2021-10-01 17:42:17 [4863]

„Úgy 2060-ig elég olaj van”
Akkor jó. Köszönöm hogy megnyugtattál, mert te biztos jobban tudod ezeket mint én.

„A kerékpérsév szerintem nem feltétlen azért kerül felfestésre, hogy nehezítsék a közlekedést.”

Nálunk, meg több más országban egyenesen megmondják, hazugság nélkül a politikusok (mert azt ők döntik el) hogy azért vesznek el egy sávot biciklipályára hogy többen használjanak biciklit mint az autót. Nálatok biztos nem azért csinálják hanem azért mert mindenki biciklivel akar járni és kevés az autó, nem kell annyi sáv...

„Ha mégis, akkor ez ugyanúgy érinti az elektromos autókat is, hiszen azok sem keskenyebbek.”

Igen ha kizárólag bicikliutat csinálnak egy sávból. De ha bicikli / busz / taxi sávot akkor sok helyen zöld rendszámmal lehet ott menni. Nem tudom ezt csinálják Magyarországon, vagy nem, de vannak olyan helyek ahol igen.

Ezt már láttad?

"On 25.09.2015, the German law for the promotion of electric mobility was passed to equip electric and hybrid vehicles with additional advantages. As a result, domestic e-vehicles (cars registered in Germany) can be given their own special e-license plate. Foreign vehicles (all cars not registered in Germany) can acquire an E-Sticker so that they too can enjoy the benefits and privileges, such as driving in environmental and bus lanes and free parking in Germany."

Ezek máshol is így vannak, több helyen már dízel személyautó nem közlekedhet. Úgyhogy mindegy ha "2060-ig elég olaj van", ha nem engednek be a kocsiddal akkor biciklizhetsz...

Előzmény: remrendes, 2021-10-01 04:36:35 [4859]

ebalint | 1769    2021-10-01 09:44:06 [4862]

...Hülye ismerősöm vett egy villamos rokkantkocsit .
Azzal szórakozik hogy bemegy vele az áruházba ,és még előre is engedik a sorban ...

Ez a darwinizmus lényege, az alkalmazkodóképesség.

Előzmény: jani300, 2021-09-30 22:04:34 [4856]

Motoros | 5053    2021-10-01 08:27:08 [4861]

Szalacsi már megoldotta ezt a problémát régen:
a „jómunkásember”, „ojjektum”, „a vízbül veszi ki a zokszigént”, „háromszázezer/harmincezer litér”, „nem… igen… az ellen nem véd”, „kéremkapcsojjaki”, „Teccikérteni?”

ha akkor az jut eszébe, hogy a hidrogént veszi ki a vizbül akkor ma ő a leggazdagabb ember.

Sásdi Zoltán | 722    2021-10-01 07:26:20 [4860]

Csak egy régi történet, magam is a 78.-at taposom. Vagy 60 éve volt egy örg mérnök jó ismerősöm, az mesélte:
A gépész professzor okította őket gépekröl, jobbára gőzgépekről. Mellesleg meg említette a belső égésűeket is, de azt mondta: ezekkel ne nagyon törődjenek, mire maguk mérnökök lesznek, elfogy az olaj. Ez valamikor a múlt század elején történt.
Még van olaj.

Előzmény: Törölt felhasználó, 2021-09-30 19:42:39 [4850]

remrendes | 4136    2021-10-01 04:36:35 [4859]

Ugy 2060-ig eleg olaj van, en nem aggodom A kerekparsav szerintem nem feltetlen azert kerul felfestesre, hogy nehezitsek a kozlekedest. Ha megis, akkor ez ugyanugy erinti az elektromos autokat is, hiszen azok sem keskenyebbek.

PSoft | 18581    2021-09-30 22:52:54 [4858]

Jahhh...
Még azt sem tudják hogy az amperszag majd...büdösebb/keserűbb lesz mindkét "ősellenségnél".

Előzmény: PSoft, 2021-09-30 22:25:51 [4857]

PSoft | 18581    2021-09-30 22:25:51 [4857]

„A nagyobb része még tök hülye is a részleteihez .”

Semmi nem változott, náluk...ugyanez volt a helyzet eddig is.

Előzmény: jani300, 2021-09-30 22:04:34 [4856]

jani300 | 12231    2021-09-30 22:04:34 [4856]

Akár jó dolog is lehetne .
De hát most leginkább a gazdagok új játéka .
A nagyobb része még tök hülye is a részleteihez .
(Tisztelet a kivételnek )
Hülye ismerősöm vett egy villamos rokkantkocsit .
Azzal szórakozik hogy bemegy vele az áruházba ,és még előre is engedik a sorban ...

Előzmény: Törölt felhasználó, 2021-09-30 21:55:43 [4855]

Törölt felhasználó    2021-09-30 21:55:43 [4855]

Cameraman darál...

„jelenlegi megoldás nem a végső lesz”

Ki mondta hogy ez jelenlegi a "végső megoldás"? Ti mondjátok ezt állandóan. Na meg azt is hogy...

„nem vagyok ellene”

...utána meg jön a jelenlegi ez meg az a probléma...

Előzmény: MoparMan, 2021-09-30 19:56:56 [4854]

MoparMan | 3987    2021-09-30 19:56:56 [4854]

direkt hangsúlyoztam, nem vagyok ellene.
ám abban biztos vagyok, hogy a jelenlegi megoldás nem a végső lesz. ez zsákutca. persze majd ha jó drágán van már hozzá minden és azt már mind eladták nekünk akkor majd valaki hirtelen rájön, hogy hoppá, nem erre kellett volna indulni.
Lítium kevesebb van mint olaj egyébként...
de elengedtem a témát, a Cameraman úgy is darálja a magáét

Előzmény: dezsoe, 2021-09-30 18:30:52 [4849]

designr | 3600    2021-09-30 19:53:48 [4853]

" mindenfelé biciklipályát raknak hogy nehezítsék autóközlekedést "
Ez biztosan ezért csinálják?

mex | 1200    2021-09-30 19:53:39 [4852]

Ez már beteges...

Előzmény: Törölt felhasználó, 2021-09-30 19:50:07 [4851]

Törölt felhasználó    2021-09-30 19:50:07 [4851]

Dehogy is. Ezt hogy gondolod? Hiszen ők az okosak, mindent tudnak és csak ők tudnak előre látni. Nekik benzinkút van a kertjükben ahonnan örökké fog jönni a benzin vagy a dízel. Nekik elég ha a szemüket becsukják és egy varázsszót mondanak és csoda történik, mindenhonnan folyik az olcsó benzin és dízel örökké...

Előzmény: dezsoe, 2021-09-30 18:30:52 [4849]

Törölt felhasználó    2021-09-30 19:42:39 [4850]

Mindegy, mondom, ha élünk akkor térjünk ide vissza tíz év múlva. Én nem mondtam ha döntő lennék akkor mit döntenék, azt félreértetted... csak inkább azt nézem nyitott szememmel hogy "merre fúj a szél".

Viszont ha döntő lennék, akkor legalább is nálunk nem állítanák le a reaktorokat, inkább újat építtetnék, mert szerintem csak azzal lehet megoldani ezt a hiányt. Úgyhogy áram lenne elég ha én dönthetnék ezekről. Így csak négy évente "segíthetek" döntőknek választásoknál, de sajnos nem a kedvenceim nyertek az utóbbi két választáson. De talán jövőre nyerünk és akkor sok minden más lesz itt...

Próbáltam magyarázni, de nehezen értitek. Az olajpumpák lassan leállnak, olaj drága lesz, politikusok lassan többfelé nehezítik benzines és dízeles autó gyártását függetlenül attól hogy te mit kívánsz. Már vannak helyek (városrészekre, nem sétáló utcákra gondolok) ahova benzines / dízeles személyautóval nem mehetsz be és azok csak növekednek. Utcákat még Budapesten is keskenyítik már rég óta, mindenfelé biciklipályát raknak hogy nehezítsék autóközlekedést stb. stb. Nem kell döntéshozónak lenni, csak a szemedet kell kinyitni. De aki nem akar az nem lát, de hát mindegy, mert egy szép napon neki is fel kell ébrednie és ki kell nyitnia a szemét.

Előzmény: MoparMan, 2021-09-30 18:04:05 [4848]

dezsoe | 2934    2021-09-30 18:30:52 [4849]

Ez azért érvényes az elvakult villanyellenesekre is, nem?

Előzmény: MoparMan, 2021-09-30 18:04:05 [4848]

MoparMan | 3987    2021-09-30 18:04:05 [4848]

amikor valaki ennyire elvakult valamiben abból mindig baj lett az elmúlt pár ezer évben. szerencsénk van hogy nem vagy döntéshozó így van még pár jó évünk nekünk halandó "nemvillanyosoknak"

Előzmény: Törölt felhasználó, 2021-09-29 09:21:35 [4834]

Törölt felhasználó    2021-09-30 12:33:35 [4847]

De szerintem az igazi acél. Hol állítottam én mást? SSAB csak fosszil mentes gyártásról beszél, nem széntartalommentes acélról. Szerintem tudják mit csinálnak, mert ezzel már többet foglalkoztak mint Hostya vagy én vagy te. Nem igaz? Jobban bízok bennük mint azokban akik a dolgokat csavarják és félreértik, számosan vagy tudatlanságból az mindegy. Úgyhogy én mit írjak nekik? Talán azt tudnám írni hogy "sok szerencsét kívánok" de azt miért?

Előzmény: RJancsi, 2021-09-29 18:48:48 [4844]

RJancsi | 5809    2021-09-29 18:59:20 [4846]

Miért lenne baj?

Előzmény: PSoft, 2021-09-29 18:54:44 [4845]

PSoft | 18581    2021-09-29 18:54:44 [4845]

Miért baj az, ha valaki hipp-hopp "meggyőzhető" valaminek az ellenkezőjéről?

Előzmény: RJancsi, 2021-09-29 18:48:48 [4844]

RJancsi | 5809    2021-09-29 18:48:48 [4844]

'Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés' téma, 4838. hozzászólás

Hostya mellett te is írhatnál a svéd mérnököknek, hiszen te is tudod titkot. ""Szénmentes acél" (vasérc széntartalma miatt) nincs, nem is lehet."

Előzmény: Törölt felhasználó, 2021-09-29 11:00:09 [4842]

PSoft | 18581    2021-09-29 18:36:42 [4843]

Remélem senki se veszi személyes sértésnek...

Olvaslak benneteket, közben...többször mosolygok, mint "elgondolkodok" a leírtakon.

Törölt felhasználó    2021-09-29 11:00:09 [4842]

„A SSAB a kokszot hidrogénnel helyettesíti, amit megújuló energiaforrásból származó elektromos árammal hoznak létre.”

Természetesen az lesz az eredménye hogy minimalizálják a szén-dioxid kibocsájtást. A vasércben is van szén, de az olvasztásra kell sok. "Szénmentes acél" (vasérc széntartalma miatt) nincs, nem is lehet.

Előzmény: svejk, 2021-09-29 10:14:37 [4840]

svejk | 33003    2021-09-29 10:44:18 [4841]

Amit Keri linkelt ott meg szintén a forrást érdemes elolvasni, miszerint valójában nem is acél a végtermék.

Előzmény: svejk, 2021-09-29 10:14:37 [4840]

Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 33 / 130 Ugrás ide:
Sorok:
|◄ Első  ◄ Előző   29  30  31  32  33  34  35  36  37   Következő ►  Utolsó ►|

◊