Azért megint ért meglepetés. 14 db furat készítés drilling, gyors visszahúzással. Szimuláció OK, a gkódban meg lemegy az első mélységig és azon tartva a fúrót szépen bejárja az utat Na majd ebéd után után, tele hassal talán rájövök
Jani kinagyította a kijelölt testet, így jól látszik, hogy függőleges csatornák vannak benne. Ezt nagyítás nélkül nem venni észre, a CAM-et viszont megzavarja.
Létrejöttük oka pedig, hogy azt a sketch-et, amiből kihúztam térbe a testet, egy másik rajzból mozgattam ám copy-val.
Abban a rajzban már volt többféle (át)szerkesztés, szerkesztési pontok megadása, vonalak törlése, áthelyezése stb. Nagy valószínűséggel maradtak benne tized mm-nyi zárt elemek, így azok belekerültek a testbe, mint függőleges csatornák.
Jani kivetítette a testet és létrehozta újra. Így már 1,99 mm átmérőjű maróval végigmegy az útvonalon.
Köszi, épp kajázok, de mindjárt elküldöm a fájlt. 2D pockettel akarom kiszedni. Már nincs olyan paraméter, amivel ne kísérleteztem volna Mindig csak a fele zsebet szedi ki. Megnézem a slottal is, de nem tudom, hogy a közepét az kiszedi-e.
Kérdés, hogy milyen művelettel akarod kikapirgálni? Pl az adaptívval nem fog menni a maróval azonos méretű zseb, mert ott körív szeleteket próbál kiharapni a maró, és kell hely a ráfordulásnak. Slottal próbáltad?
3 órája! -nem jövök rá, miért nem csinálja meg ezt a zsebet a CAM. A szerteágazó hornyok 2mm szélesek, átm.2-es maróval a közelükbe se megy. Ha 1.9-et állítok a szerszámnak, akkor a felét megcsinálja. Ugyanez a helyzet 1 mm átmérőjűvel is, a mellékelt képen ez a pálya van.
Kijelöli szépen az egész árkot, de csak ilyen pályát csinál rá. Persze nekem 2-es árkok kellenek és 2-es maróm van, így tiszta ideg vagyok.
Adjatok lécci valami ötletet. Köszi
smalla | 1117
2017-11-15 14:48:42
[741]
I7, 16Gb RAM, SSD, meg valami 3-4 éves Radeon, nem gondolnám, hogy ettől lenne lassú.
azt tapasztalom, hogy sok egymásba linkelt komponensből összerakott darabnál egy idő után nem hajlandó mozgatni a darabokat, van, hogy kifagy a program, máskor meg csak nagyon sokat vár, aztán nem történik semmi. kb 3-4 lépcső mélységben vannak a darabok maximálisan. Tapasztalt ilyet valaki? Hogyan lehetne elkerülni?
Ha brake link-kel megszüntetem a függőségeket, akkor is ugyanez a helyzet. De ha ugyanazokat a komponenseket, egy szinten egyesével illesztem az ábrába, akkor nincs ilyen baja. Csak így elég nehézkes, mert viszonylag sokat kell változtatni sok helyen, s van, hogy kimaradnak dolgok.
segítség kéne a rajzolás kezdéséhez. Alapból valahogy rosszul van nekem beállítva az X-Y-Z tengely.
Azt szeretném ha a rajzolás kezdésekor a Z tengely fölfelé állna, így nem kéne forgatni a rajzot a modellezéskor. Nézem a NYC-CNC videóit, a srácnak is így van alapból. Illetve Jani videóiban is így van. Mit kellene átállítanom, hogy nekem is ez legyen az alaphelyzet?
zozo | 5527
2017-10-31 18:58:58
[730]
Na, lehiggadtam, hosszú még az éjszaka... lehet újra rajzolni. Köszi, az ötlet jó, de sajnos a "helyreállítás" időpontjában felülírta az ottani fájlt. Helyreállítás előtt/helyett kellett volna azt megnyitnom, de hát már késő bánat, úgy néz ki.
Sajna én is jártam már így, azóta sűrű mentés és visszaállítás soha! Illetve néha exportálok a gép egy mappájába. Esetleg az Appdata/Local/Autodesk/Autodesk Fusion 360/YKE.../W.login/ helyen nincs meg?
Basszus, hogy nem sikerült nekem megtalálnom Mondjuk tény, hogy nem kezdtem el a Post Processor API ját olvasgatni. De googliztem meg nézegettem a Post Processort hatha van benne valami kapcsoló, hogy ezt állítsad át és akkor jó lesz minden
Igen, erre én is emlékszem, de az még csak a Stepcraft-os verzióra vonatkozott. Valószínűleg ugyanaz a helyzet itt is, de itt most konkrétan a cég logója látható a letölthető posztproci mellett.
A Postprocik JS-ben vannak, meg lehet faragni. Itt írnak a problémáról, a force paramétert kell beállítani
To write G01/G02/G03 on every line change
Line 99: var gMotionModal = createModal({}, gFormat); to: var gMotionModal = createModal({force:true}, gFormat);
For always feedoutput with G01/G02/G03 change Line 90: var feedOutput = createVariable({prefix:"F"}, feedFormat); to: var feedOutput = createVariable({prefix:"F", force:true}, feedFormat);
Próbálta valaki a Fusionnal G-Code-ot marni UGS-sel (GRBL vezerlovel)? Arc-oknal a Fusion olyat csinal a G-Code-ba hogy nem ismetli a G parancsot csak koordinatat kop ki: G3 X5.518 Y-1.591 I-0.017 J-0.199 X5.5 Y-1.667 I0.182 J-0.083 F60
A GRBL-nek nincs ezzel semmi baja lathatoleg, mert jol marta ki. Viszont az UGS minden egyes sorra feldobott egy ablakot, hogy neki ez igy nem tetszik es felvenne filterre. Ezzel az a baj, hogy allandoan ra kell kattintani, majd a folytatas play ikonra is kattintani kell. Eleg idegesito.
Mielott nekilatnek irni egy Perl scriptet ami a G-Code-ot rendberakja, nincs valami megoldas a Fusio-nba ami kenyszeriti, hogy minden sorban irja ki az adott G-Code-ot akkor is ha az ismetlodik csak? Nezegettema Postprocesszort, de latgatolag nem ad ra lehetoseget ilyen melysegben.
Aknai Gábor | 3142
2017-10-29 11:34:22
[718]
Sikerült megoldani köszi mindenkinek. Le is generálta a szerszámpályát 2mm-es maróval, de a G-kód készítés hibára futott. Csináltam egy hasonló, de csak móricka rajzot, ott hibátlanul lefutott a G kód az UCCNC-re és a szoftver ki is marta a képernyőn.
Tényleg, találtam az Autodesk honlapján CNCDrive-os posztprocesszort az UCCNC-hez. Ez vajon hivatalos?
ezsolt74 | 1369
2017-10-29 09:36:24
[717]
Próbálta már valaki hogy Fusion 360-at Windows-os tableten ,aktív ceruzát használva , lehet-e rendesen rajzolni,tervezni? Mert nekem tetszene hogy ha nem egérrel ,hanem ceruzával lehetne használni.
vjanos | 5568
2017-10-28 17:35:04
[716]
M -el forgasd el. De a CAM szempontjábol mindegy, ott vesz fel az ember olyan koordinátavrendszert ami megfelel.
óralap rajzát elkészítettem, és próbálkozom a marási művelethez beállítani a dolgokat, de a Z tengelyem rossz irányban áll és nem tudom függőlegesre állítani.
Vagy már a rajzolás elején rossz síkot választottam?
Van ötletetek, hogy ezt utólag miképpen lehetne a jó irányba állítani?
Többféle anyagból összeállított szerkezet együttes súlyát nem lehet kiíratni?
A properties csak az utoljára kijelölt body súlyát írja, hiába jelölök ki többet. Egyenként meg 60 alkatrészt kiírni nyűgös lenne.
Pedig mintha láttam volna ilyen lehetőséget, de lehet, hogy acad-ben.
vjanos | 5568
2017-10-24 13:21:37
[709]
Hirtelen azt mondanám, hogy ilyent nem lehet, pont ez a lényege, hogy időben visszamenve változtatva pl az alap sketch-et hozzáhúzza a későbbieket.
Próbáld meg esetleg az egész idővonalat ki-bekapcsolni, Ez is a jobbklikkes menüben van a gyökér komponensen, vagy valahol azon a környékent kattogtatva a fában. Persze ezzel lehet többet vesztesz, mint szeretnél...
Nem, ezzel nincs problémám. Amikor halmozott mennyiségű eemet hozol létre egy profile-ból, sketch-ből, az új objektumok magukkal cipelik a szűlőelem tulajdonságait. Ha ezeket az elemeket lemásolom vagy sokszorozom őket, akkor ha később az eredeti (szülő) objektumon módosítok, változnak a "gyerek"-objektumok is. Esetleg törlődnek, vagy összeomlanak. Ezt az "INHERITED" tulajdonságot szeretném izolálni, leválasztani, hogy önálló egyedeket (CHILD) kapjak önálló tulajdonságokkal. Lehet, hogy csupán a komponens lehet a megoldás. Bár ott is hasonló az öröklés tapasztalatom szerint.