Sikerült ezt is megoldani. Egyszerűen az offsetelést meg tudom csinálni egyesével, minden vonalszakaszra rákattintva. Most már csak az összes görgőre vonatkozó revolute kényszert kellene rátennem, de csak az egyikre tudom.
Akkor van két vonal összefűzve, ha egy pontban találkoznak. Ha a két egyenest és a rajon kéken kijelölt ív találkozik, akkor duplaklikkel elvileg egyben kijelölhetők.
Vagy a szalag és a görgő két külön sketch? Akkor lehet hogy a görgőről a szalaggal találkozó ívszeletet át kell vetítened az aktuális sketchre, vagy meg kell rajzolni a megfelelő kényszerekkel itt.
Ha már egyben ki tudod jelölni a szalagot, akkor kéne offsetelni, mert így még csak egy vastagság nélküli volnal.
Sikerült megcsinálni, de az íves vonalakat össze kellene fűznöm valahogy. Mert ha így húzom ki a térbe, akkor a görgőkkel együtt Body-vá alakítja és nem tudok neki külön színeket és fizikai paramétereket adni. Autocad-ben tudom, hogyan kell összefűzni vonallánccá a különálló vonalakat, de a Fusion-ban ezt, hogy kell?
Lehet nem jól értem, de ha csak a vonalból akarsz testet, akkor a sketch menüben van Offset parancs, azzal offszeteld el 1mm-t, hogy legyen felülete, aztán extrudáld ki térben a kivánt szélességre.
Én megrajzolnám a görgőket, aztán egy másik sketchre érintőkkel a szalagot, úgy kényszerezve, hogy ha a görgőket mozgatom akkor a szalag is idomuljon hozzá. De lehet nem is erre gondoltál
hogy a bánatba lehet szalagot csinálni? Az új tervezésű csiszagépemet már Fusion-ben rajzolom és a szalagfutást is szeretném modellezni, hogy ne érjen meglepetés. A mérete 1mmx50mmx2000mm és Spline-el rajzolnám, egy a képen látható alakúra.
köszi a segítséget
Aknai Gábor | 3083
2017-11-26 15:46:22
[757]
Köszi az infót. Nekem is segített Jani a múltkori rajzomnál.
Azért megint ért meglepetés. 14 db furat készítés drilling, gyors visszahúzással. Szimuláció OK, a gkódban meg lemegy az első mélységig és azon tartva a fúrót szépen bejárja az utat Na majd ebéd után után, tele hassal talán rájövök
Jani kinagyította a kijelölt testet, így jól látszik, hogy függőleges csatornák vannak benne. Ezt nagyítás nélkül nem venni észre, a CAM-et viszont megzavarja.
Létrejöttük oka pedig, hogy azt a sketch-et, amiből kihúztam térbe a testet, egy másik rajzból mozgattam ám copy-val.
Abban a rajzban már volt többféle (át)szerkesztés, szerkesztési pontok megadása, vonalak törlése, áthelyezése stb. Nagy valószínűséggel maradtak benne tized mm-nyi zárt elemek, így azok belekerültek a testbe, mint függőleges csatornák.
Jani kivetítette a testet és létrehozta újra. Így már 1,99 mm átmérőjű maróval végigmegy az útvonalon.
Köszi, épp kajázok, de mindjárt elküldöm a fájlt. 2D pockettel akarom kiszedni. Már nincs olyan paraméter, amivel ne kísérleteztem volna Mindig csak a fele zsebet szedi ki. Megnézem a slottal is, de nem tudom, hogy a közepét az kiszedi-e.
Kérdés, hogy milyen művelettel akarod kikapirgálni? Pl az adaptívval nem fog menni a maróval azonos méretű zseb, mert ott körív szeleteket próbál kiharapni a maró, és kell hely a ráfordulásnak. Slottal próbáltad?
3 órája! -nem jövök rá, miért nem csinálja meg ezt a zsebet a CAM. A szerteágazó hornyok 2mm szélesek, átm.2-es maróval a közelükbe se megy. Ha 1.9-et állítok a szerszámnak, akkor a felét megcsinálja. Ugyanez a helyzet 1 mm átmérőjűvel is, a mellékelt képen ez a pálya van.
Kijelöli szépen az egész árkot, de csak ilyen pályát csinál rá. Persze nekem 2-es árkok kellenek és 2-es maróm van, így tiszta ideg vagyok.
Adjatok lécci valami ötletet. Köszi
smalla | 1114
2017-11-15 14:48:42
[741]
I7, 16Gb RAM, SSD, meg valami 3-4 éves Radeon, nem gondolnám, hogy ettől lenne lassú.
azt tapasztalom, hogy sok egymásba linkelt komponensből összerakott darabnál egy idő után nem hajlandó mozgatni a darabokat, van, hogy kifagy a program, máskor meg csak nagyon sokat vár, aztán nem történik semmi. kb 3-4 lépcső mélységben vannak a darabok maximálisan. Tapasztalt ilyet valaki? Hogyan lehetne elkerülni?
Ha brake link-kel megszüntetem a függőségeket, akkor is ugyanez a helyzet. De ha ugyanazokat a komponenseket, egy szinten egyesével illesztem az ábrába, akkor nincs ilyen baja. Csak így elég nehézkes, mert viszonylag sokat kell változtatni sok helyen, s van, hogy kimaradnak dolgok.
segítség kéne a rajzolás kezdéséhez. Alapból valahogy rosszul van nekem beállítva az X-Y-Z tengely.
Azt szeretném ha a rajzolás kezdésekor a Z tengely fölfelé állna, így nem kéne forgatni a rajzot a modellezéskor. Nézem a NYC-CNC videóit, a srácnak is így van alapból. Illetve Jani videóiban is így van. Mit kellene átállítanom, hogy nekem is ez legyen az alaphelyzet?
zozo | 5519
2017-10-31 18:58:58
[730]
Na, lehiggadtam, hosszú még az éjszaka... lehet újra rajzolni. Köszi, az ötlet jó, de sajnos a "helyreállítás" időpontjában felülírta az ottani fájlt. Helyreállítás előtt/helyett kellett volna azt megnyitnom, de hát már késő bánat, úgy néz ki.
Sajna én is jártam már így, azóta sűrű mentés és visszaállítás soha! Illetve néha exportálok a gép egy mappájába. Esetleg az Appdata/Local/Autodesk/Autodesk Fusion 360/YKE.../W.login/ helyen nincs meg?
Basszus, hogy nem sikerült nekem megtalálnom Mondjuk tény, hogy nem kezdtem el a Post Processor API ját olvasgatni. De googliztem meg nézegettem a Post Processort hatha van benne valami kapcsoló, hogy ezt állítsad át és akkor jó lesz minden
Igen, erre én is emlékszem, de az még csak a Stepcraft-os verzióra vonatkozott. Valószínűleg ugyanaz a helyzet itt is, de itt most konkrétan a cég logója látható a letölthető posztproci mellett.
A Postprocik JS-ben vannak, meg lehet faragni. Itt írnak a problémáról, a force paramétert kell beállítani
To write G01/G02/G03 on every line change
Line 99: var gMotionModal = createModal({}, gFormat); to: var gMotionModal = createModal({force:true}, gFormat);
For always feedoutput with G01/G02/G03 change Line 90: var feedOutput = createVariable({prefix:"F"}, feedFormat); to: var feedOutput = createVariable({prefix:"F", force:true}, feedFormat);
Próbálta valaki a Fusionnal G-Code-ot marni UGS-sel (GRBL vezerlovel)? Arc-oknal a Fusion olyat csinal a G-Code-ba hogy nem ismetli a G parancsot csak koordinatat kop ki: G3 X5.518 Y-1.591 I-0.017 J-0.199 X5.5 Y-1.667 I0.182 J-0.083 F60
A GRBL-nek nincs ezzel semmi baja lathatoleg, mert jol marta ki. Viszont az UGS minden egyes sorra feldobott egy ablakot, hogy neki ez igy nem tetszik es felvenne filterre. Ezzel az a baj, hogy allandoan ra kell kattintani, majd a folytatas play ikonra is kattintani kell. Eleg idegesito.
Mielott nekilatnek irni egy Perl scriptet ami a G-Code-ot rendberakja, nincs valami megoldas a Fusio-nba ami kenyszeriti, hogy minden sorban irja ki az adott G-Code-ot akkor is ha az ismetlodik csak? Nezegettema Postprocesszort, de latgatolag nem ad ra lehetoseget ilyen melysegben.
Aknai Gábor | 3083
2017-10-29 11:34:22
[718]
Sikerült megoldani köszi mindenkinek. Le is generálta a szerszámpályát 2mm-es maróval, de a G-kód készítés hibára futott. Csináltam egy hasonló, de csak móricka rajzot, ott hibátlanul lefutott a G kód az UCCNC-re és a szoftver ki is marta a képernyőn.
Tényleg, találtam az Autodesk honlapján CNCDrive-os posztprocesszort az UCCNC-hez. Ez vajon hivatalos?
ezsolt74 | 1369
2017-10-29 09:36:24
[717]
Próbálta már valaki hogy Fusion 360-at Windows-os tableten ,aktív ceruzát használva , lehet-e rendesen rajzolni,tervezni? Mert nekem tetszene hogy ha nem egérrel ,hanem ceruzával lehetne használni.
vjanos | 5562
2017-10-28 17:35:04
[716]
M -el forgasd el. De a CAM szempontjábol mindegy, ott vesz fel az ember olyan koordinátavrendszert ami megfelel.
óralap rajzát elkészítettem, és próbálkozom a marási művelethez beállítani a dolgokat, de a Z tengelyem rossz irányban áll és nem tudom függőlegesre állítani.
Vagy már a rajzolás elején rossz síkot választottam?
Van ötletetek, hogy ezt utólag miképpen lehetne a jó irányba állítani?