Nem tudom ezt miért akarod folytatni, de ha akarod...
"csináltam na bumm azt viszont nem írtam egy betűvel sem hogy használtam is."
Nem vagyok bíró, de az nem számít. hamisítás az akkor is hamisítás, na meg ezt utólag könnyű mondani.
"Egyébként lehet itt jönni a hamisítással meg miegymással, de akkor itt mindenki hamisító aki lemásolja a gyártók gépeit és megépíti otthon"
Először is ez nem ugyanaz, másodszor pedig én még soha nem láttam egy hamisított gépet ami ugyanúgy nézett ki mint egy eredeti. Meg arról is van szó hogy az védett vagy nem. Nem sok gép van védve, csak a neveik.
"ameddig olyan dologról beszélünk amit meg tudok venni olcsóbban külföldröl is akár ebay en vagy egyé oldalakrol addig nem gondolnám hamisításnak"
Ez sem számít, nem érdekes. Az Interneten keresztül sok mindent lehet vásárolni, legálisan és illegálisan is.
"ui: egy szolgáltatás mértéktelen túlárazása is egy bizonyos szintű lopás (3 igen mértem három perc dodzsemezés 1000 FT ér szerintem lopás) "
A kapitalizmusban nincs ilyen szó hogy "túlárazás", az egy kommunista szó. Egyszerű a megoldás, ha valami drága nem kell megvenni. Mindennek annyi az ára amennyiért árulni lehet. Nem te döntöd el hogy ki mennyiért árulja dolgokat, de te döntöd el hogy megveszed vagy nem. Miért nem építesz/veszel saját dodzsemet? Akkor ingyen lenne neked....
Ez senkitől nem veszi a pénzét mert amit beleraksz azt mindig visszakapod. Nálunk minden nagyobb üzlet ingyen adja ezeket a műanyag zsetonokat, nem kell nyomtatni.
Néhány cég még reklámnak is adja mindenkinek akinek kell.
Már meguntam, ha vásárolni megyek, soha nincs a zsebemben apró, váltani pedig csak nehezen lehet, így gondoltam legyen egy olyan zseton a kulcstartómon, ami alkalmas a bevásárló kocsiba érme helyett. Néhány ismerősömnek nyomtattam a keresztneve kezdőbetűjével ilyen zsetont és azóta is megelégedéssel használják, így gondoltam megosztom másokkal is.
Pénz és értéktárgy hamisítása Magyarországon már nem törvény ellenes??? Tudom hogy nem forint hanem csak egy műanyag darab, de ugyan az, mert a dodzsem tulajdonostól lopja a forintot a használója.
Nem ismerem a Magyar törvényeket, de ha kaszinóba használható zsetonokat másolsz (= hamisítasz) azt legalább is Svájcban/Monacóban/Svédországban (gondolom máshol is) nagyon komolyan veszik...
Ez szerintem érték tárgy hamisítás, és a használata sem legális, jobb lenne ha erre nem csinálnál reklámot és levennéd, na de ez nem az én dolgom, semmi közöm hozzá...
Jahhh, hogy úgy?! Bár én néha kapható vagyok némi hasonló simliskedésre, de sajna nem férek be egy dodgembe. :D A gyerekeimet pedig nem tanítom hasonló dolgokra, épp elég "rakódik" rájuk így is. Az esetleges következményeiről nem is beszélve, a legjobb esetben kultúráltan megkérik, hogy szálljon ki a járgányból.
Gratulálok, szép munka, jó ötlet az elveszett, elhasználódott zsetonok pótlására... bár nem hiszem, hogy lenne még a topikban Rajtad kívül olyan 3D nyomtatós, aki dodgempályát üzemeltet.
Hát igen, fontos a szintezés. Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy fémérzékelőre megy a fej, így ha a fejet szétszedem és elmozdul a magassága, akkor sem kell újra szintezni. Csak egyszer kell beállítani jól. Illetve ha a fúvóka más anyagból van, csere után újra kell szintezni, de addig sose kell.