Valaki elmondhatná mire jók ezek a lapos tekercsek. Vezeték nélküli töltőben láttam ilyent, de gondolom ahhoz nem kell neki ilyen böszme nagy...
végyé | 443
2018-06-22 21:12:42
[18805]
Üdv A slic3r beállitásához kérek segitséget. Kivettem a pipát a plater autocenter beállitásbó, tudom mozgatnia tárgyat, mégis hiába húzom a bal alsó sarokhoz a tárgyat a generált G kódban mindig középre akarja nyomtatni. Curával nem volt ilyen gondom de ezzel nem boldogulok
sergei01 | 109
2018-06-21 19:06:43
[18804]
Sikerült kinyomtatnom a tegnapi alkatrészt. teljesen jó lett az alátámasztás. köszönöm a segítséget Gembird PLA-t vettem. fényévekkel jobb mint az a sample amit a géphez adtak.
Diamond fejjel próbálok nyomtatni. Három színből kettő már működik, illetve működne, ha lenne olyan szeletelő, ami hajlandó "wipe tower"-t nyomtatni smoothieware-hez. A Slic3r Prusa Edition 1.40.0 hibaüzenetet dob, hogy ez nem támogatott. Tud valaki ajánlani másik szeletelőt? Eddig csak Slic3rt használtam...
morvfer7 | 2578
2018-06-20 17:04:56
[18802]
Tegnapi cura képeden ott van a "Support", beklikkeled, majd kiválasztod, hogy csak támasztékot rakjon, (Touching Buildplate), vagy mindenhol tegyen segítséget, (Everywhere)
Tisztelt: 3D fórumtársak! Van valakinek poliészter (kevlar) tipúsú extruder müködéséről? Szénszál erősítéssel, esetleg lézer szálvágással. A szénszál előkenése, szintén fontos mozzanat.
Dakota25 | 627
2018-06-20 12:00:58
[18798]
Szétkap két darabba a hossztengely mentén egy függőleges síkkal, és vagy ragaszt, vagy valami alakkal záró illesztőfelülettel összepattint.
Urak. ti hogyan nyomtatjátok ki az olyan alakzatokat, ahol a sík felület úgy mond a levegőben lóg? a képen lévőt akár hogy forgatom mindig marad a levegőben egy sík felület.
Ennél kompaktabbon nem nagyon lehet csinálni, ha csak nem más anyagból lenne csinálva, de nekem ez nem volt a cél. A "doboz" 400 x 400 x 400 mm az asztal pedig 215 x 215. Kicsit kisebbnek lehetett volna csinálni, de nem akartam rizikózni hogy megbánom ha túl kicsire csinálom, jobb ha nagyobb és hely van mert akkor könnyebb javításokat/átalakításokat intézni. Ebbe a formába úgy csinálom ahogy akarom. Most tervezem egy Z motorral próbálni, és ha végen át akarom építeni hogy az asztal függőlegesen menjen arra is van hej/lehetőség átalakítani, anélkül hogy mindent újra kell kezdeni. Burkolásra én is gondoltam a tervek elején, az pedig semmi probléma mivel doboz formája van. Csak plexit kell vágni és felcsavarozni. Na meg azért is csináltam pont erre a méretre mert a profilok amik nekem voltak erre a méretre vágódtak optimálisan, így lett legkevesebb hulladék.
Szerintem sokkal kisebbre nem lehet ezt csinálni, még akkor sem ha az asztal nem mozogna horizontálisan. Amiket én láttam (üzletiekre gondolok), mind ennél nagyobb és még nem is tudnak ekkora darabokat nyomtatni. A képen látszó gép például 505 x 500 x 545 mm mérete és csak 140 x 140 x 140 mm a nyomtató kapacitása.
Kis felületű magas dolgokat nem terveztem eddig, lehet hogy lesz probléma vele ha kell és állva akarom nyomtatni, de akkor lefektetem...
Jelenlegi sebessége és gyorsulása már olyan magas hogy nem hiszem hogy gyorsabban menne ha a fej mozogna X/Y irányba. Akkor más problémák kerülnek fel és azok akadályozzák a sebességet. Abba sem vagyok biztos hogy súly különbség lenne ha ezt átalakítanám, anélkül hogy nem "fogyasztatnám" le minden mozgó részét vagy pedig nem más anyagból csinálnám. Ezt pedig jelenleg is tudnám csinálni, mert a 3mm alumínium asztalból is tudok (tervezem is) elég nagy darabokat kivágni anélkül hogy elveszítse merevségét, ami a célom volt. Irányváltozás probléma nincs a jelenlegi plexi nyomtatómon sem, szerintem ez nem lesz probléma ezen sem. Rendesen be kell állítani a paramétereket, remegés nem lesz mivel nagyon stabil, úgyhogy nem számítok ilyen problémákra.
Nem vagyok semmire sem kötve, az egyik célom az volt hogy modulárisan építsem hogy könnyen át tudjam alakítani ha akarom. Lehet hogy ebbe belefáradok és egy sötét téli estén unatkozok akkor átépítem Core-XY vagy hasonló típusra...
Maróhoz oké, de én nyomtatóhoz valahogy jobban szeretem, ha az asztal csak függőlegesen mozog: - Kompaktabb gép, könnyebb körbeburkolni. - Nem rázkódik a nyomat - kis tapadó felületű magas cucc problémás lehet. - A mozgó asztal a mozgó fejhez képest nehezebb, sokszor meglátszik az irányváltás a sarkoknál. XY-ban mozgó fejnél talán nagyobb lehet a jerk érték, és a gyorsulás.
15.04.6 curat használom annál ezt nem is állítottam soha és nem is tudom hol kell. Ami képet felraktam most, azt a curat is telepítettem régen, de maradtam a régebbi verziónál, mert már megszoktam. Most, hogy már tudod mit kell konkrétan kérdezni, talán kicsit gyorsabban lehet eljutni a megoldáshoz, csak olyan helyen kell feltenni a kérdést, ahol használják az új curat. Lehet itt is lesz valaki, csak még nem ért haza a munkából.
Igen, erre gondoltam, hogy bal oldalon kezd el a nyomtató. Ha a tárgyat megfelelő méretben nyomtatja, akkor a nyomtató paraméterei vannak hibásan megadva. Ha a nyomtatott tárgy is nagyobb lesz, mint kellene, akkor pedig a motorok lépés száma rossz a firmware-ben..
Cura-ban amit tudtam beállítottam. a nyomtatón bal oldalt van a végállás kapcsoló. nyomtatás előtt mindig ki megy home-ba. gondolom ez a programban van benne.
A curaban a machine settingsben meg kell adni a nyomtató paramétereit, ezek rendben vannak? Amikor kezdi a nyomtatást, a végállás kapcsoló bal oldalon van? Sajnos ez sem derül ki a képről.
Ez kb olyan, hogy elmész az orvoshoz és azt mondod, doktor úr, én beteg vagyok. Nem tudom mit kell nézni a képen? Ami hirtelen feltűnik, hogy bal oldal helyett a jobb oldalon van a nyomtatott tárgy.
A mozgó asztalt azért választottam mert egyszerűbb meg stabilabb szerintem mint más megoldás. Az én CNC-met is mozgó asztalosnak csináltam, arról van tapasztalatom és szeretem azt a megoldást. Kicsit több helyet követel, de az nem számít.
Két Z motorral csináltam eddig, mert egyszerűbb mint egy Z motorral. A Z is modulokban van, könnyű levenni, beállítani vagy javítani, mint az asztalt. A Z motoroknak saját vezérlőjük van, nem mind a kettőnek ugyan az. Ennek ellenére, jelenleg most párhuzamosan dolgozok átalakítással hogy csak egy motorral hajthassam, szíjon keresztül pedig a másik csavart, mert ki akarom próbálni melyik jobb. Amelyik jobb lesz, az lesz a végső megoldás.
Maradékokból készült amiket otthon találtam. Legalább is az alumínium dolgok. De gondoltam hogy jobb ha masszív, nehéz lesz. Eddig még nem bántam meg, mert gyorsabban megy mint a plexi nyomtatóm és nem ugrál, mozog, rázkódik hanem nyugodtan megy. Hogy jobban fog nyomtatni vagy nem, azt még nem tudom. Lehet hogy nem, majd meglátjuk...