Azt még nem tudom, nemrég vettem a nyomtatót és eddig csak fehér PLA filamenttel próbálkoztam. Azon nem látszik a kicsapódás, de néhány makacsul ragaszkodó támasz eltávolítása után kellett már ragasztanom. Eddig nem esett szét egyik sem.
Én megmérném a torzó magasságát, a Cura-ban ennyivel az asztal "alá" süllyeszteném és csak a hiányzó részt nyomtatnám ki. Egy-két csepp pillanatragasztó és teljes a szobor.
Nem tudom, az Ali-s panelon rajta van-e a szoftver, de nyílt forráskódú, és a Creality honlapról letölthető. A panelon minden rajta van, a motorok (Nema 17), végálláskapcsolók, hűtés/fűtés/termisztorok közvetlenül rádughatók. Egy USB és egy SD csatlakozó van rajta. Szerintem nem túl drága ennyi pénzért.
Nem tudom mennyire általános, de az én (gyári) Ender3 nyomtatóm áramszünet esetén valahogy le tudja menteni hol tart és ha visszajön az áram ott folytatja ahol abbahagyta. Legfeljebb egy kis "szőr" mutatja hol kezdte újra, egyébként nem látszik.
12-16 órás nyomtatásokat is csináltam már,(nem egyet) gond nélkül.
Egy alkalommal állt meg a gép, úgy 80-85%-os készültségnél.:( Két napja...volt egy majd két órás áramszünetem. De mindegy is mennyi, a mostani fölállásban, egy pillanatnyi kimaradás is elég.
Ez a nyomtatás csak nem akar sikerülni, direkt beállítottam neki egy gépet, egy Ubuntu 14.04 oprendszerrel, aztán egy két sor után a Pronterface nevű csoda elszáll, leáll és annyi, kétszer is próbáltam, na hogy mitől ezt találja ki valaki, mert nekem ötletem sincs mitől állhat le .
Megindítom most egy laptoppal ... hátha azzal megy meg az USB kábelt is cseréltem, ki tudja nem az halaszt meg valamit az ubuntuban és amiatt leáll ...
elektron | 15859
2018-10-27 12:52:22
[19502]
Megpróbálok már a Raspberrynek nyomtatni egy dobozkát.
Előnyös lehet a "szoknya" akkor is, amikor a felfűtött fej, hosszabb ideig áll,és úgy indítod a nyomtatás. Ilyenkor, "hígabb" az első pár tíz mm-en kinyomott filament. A fej a szoknya nyomtatása alatt "öblítődik",és mire a tényleges nyomatot kezdi, beáll az egyensúly.
A skirt, vagy a Cura szoknyáját bármennyire teheted a nyomattól, Te mondod meg, hogy hol,és milyen hosszú legyen. De a szoknya, egy "védett" terület határa is, így nagyobb szoknyát hagyva, szűkül a még rendelkezésre álló, használható munkatér.
Arra jó ez a szoknya, ahogy te nevezed, hogy mikor kezded a nyomtatást, akkor sok esetben nem jön egyből a megolvasztott műanyag, hanem akár fél vagy 1 kört is megtehet üresjáratban. Hogy ez a kezdés milyen messze van a nyomtatandó tárgytól, az pl a Simplify 3D-ben tetszés szerint állítható, 0 esetén meg hozzá is ér. Ez utóbbit akkor szokom használni, mikor kell a tapadási felületet növelni mert annyira kicsi és menetközben felszakad(hat) az asztalról a tárgy.
Mint kezdő 3D nyomtatós kérdem: a szobortalp körüli "szoknyának" mi értelme van? Ha jól látom több mm-re van a szobortól, köztük meg semmi. Amikkel eddig én találkoztam, ott a szoknya (skirt) sokkal közelebb van a tárgyhoz. A "karima" (brim) pedig hozzá is ér.
Akkor, legközelebb megmutatom "lebontás" előtt is.:) (bár úgy, nem olyan..."mutatós"):)
A fotó egyébként nem mutat meg mindent.:) Én, a kezemben forgatva látok hibákat...bármelyik eddigi nyomatomon is. De hát...én örülök, hogy ebből a plexiből "összefarigcsált" gépből ennyit is ki tudtam hozni.
Lassan, de ennek is elérem az általam gondolt, vagy vélt határait... Aztán...lépni kell tovább.:)
A program lenne alkalmatlan hozzá, úgy gondoltam. Ilyen nagy méretet valószínűleg nem is enged beolvasni. A nyomtatáshoz kell ennyi darab szerintem is, ha ekkora a mérete.
Soknak? 75 x 78 cm alapterületű izét szeretnék nyomtatni. Akkor most sok vagy kevés a 16 darabra osztás a CTC Prusám asztalához képest? Az ötleteket köszönöm, nézem őket....