Szerintem a mostani szériákból kb a legolcsóbbak is megfelelnek. Ha már nem valami integrált vacak, benne lesz a legújabb Directx támogatás. Amennyire tudom a Fusion Directx alapú, nem profitál sokat a drága CAD-es pl Quadro videokártyák hardveres OpenGL támogatásából.
Memóriából viszont min 8GB-t tennék, és az SSD-t sem hagynám ki.
CPU: 64-bit processor (32-bit not supported) Memory: 3GB RAM (4GB or more recommended) An internet connection of 5mbits/s or faster (10mbits/s recommended for Simulation Solves) Disk space: ~3.5GB Graphics Card: 512MB GDDR RAM or more, except Intel GMA X3100 cards
Már vagy 8 éve nem cseréltem asztali PC-t, mindig csak foltozgatva lett. Gondoltam a Jézuska hozhatna egyet.
Milyen videokártyát kérjek bele a most kaphatóak közül, ami lekezel korrekten két 24"-os monitort és a Fusion360 is megy vele szépen. Az árakat tekintve alulról szeretném megközelíteni a már jó kategóriát.
A vonalak kijelölése helyett a baloldali fában próbáld meg azt a sketchet kijelölni, ami a vonalaidat tartalmazza. Azt hiszem itt működik, hogy akkor mindent kijelöl, ami benne van.
Köszönöm szépen a gyors választ. Sikerült is. R12/L12 változatban kellett elmenteni és így már szépen mutatja a sraffokat.
Még esetleg egy olyan kérdésem lenne, hogy most jelenleg "Trace" parancsal csinálom meg a szerszámpályát, és amikor a vonalakat kell kijelölnöm, akkor sajnos csak egyesével tudom őket kijelölni. Esetleg létezik erre valami trükk, amivel sok vonalat is ki tudok jelölni egyszerre?
Én a Fusion 360 segítségével egy ceruzával rajzoló plotterhez szeretnék g-kódokat generálni Autocad DXF formátumú rajzokból. Ezt sikerült is megoldanom. Viszont olyan problémám van, hogy az Autocadban készített sraffokat nem akarja a Fusion megjeleníteni. Így azokat meg sem tudom rajzoltatni a plotterrel.
Sajnos egyenlőre még nem vagyok nagymestere egyik programnak se és ezért kérdezném, hogy : Tud-e esetleg valami megoldást erre valaki?
Szeretném letölteni ezt a próbáit,de valamiért nem engedi. Csináltam fiókot meg kitőltöm amit kér és mégsem engedi. Vajon miért?
Nagy Csaba | 149
2018-10-09 09:12:45
[1154]
Tehát azt szeretném tudni pontosan, hogy lehet egy már megrajzolt testet vagy sketchet aminek az alakja megvan. átkonvertálni ilyen t splinre, próbáltam a convertel az egy sík kockás valamit készít, vagy eleve ebben a formátumban kell megrajzolni és letörölni a kilógó részt mert az elég körülményes azt hittem 2 kattintás átváltani ebbe a formátumba
Nagy Csaba | 149
2018-10-09 09:00:46
[1153]
igen ezen vagyok csak nem tudom hogy kell . mert nem egyértelmű számomra próbálkozok sketch el és egyéb testekkel van amit enged van amit nem tudok és ha egy meglévő testet próbálok nem követi az íveket valamiért
Sziasztok! még mindig van egy problémám. A pár poszttal ezelőtti testemet szeretném az orránál picit összenyomni ahogy nézem a videókat ezt a sculpt alatt csinálják és az edit form parancs amit használnak az én testemen semmit nem tudok sem kijelölni sem elhatárolni egy részt ez miből adódik ? mit kell aktiváni vagy az csak tömör tárgyakra vonatkozik ha üreges nem megy ? köszönöm a tanácsokat
zozo | 5519
2018-10-05 21:35:53
[1150]
Biztosan érdemes végignézni a videókat, most hirtelen megnéztem a tekerő kerék készültét, hát a kényszereket sokszor elfelejtem, pedig tök jól jönne időnként. Most legalább újra előtérbe került az buksimban
Sziasztok ! szeretném kérdezni hogy olyat tud e a fusion, hogy egy szabálytalan alakú tömör tárgy belsejét úgy eltüntetni hogy csak pl egy 0,5 mm es falvastagság maradjon körben ? mellékelek egy képet is miről lenne szó. köszönöm
zozo | 5519
2018-09-23 20:23:44
[1145]
Végre elindult a DRAWING modul, de a win olyan lassú lett, mint a tetű. update
Win 7-re nálam a KB4019990 update hozta a megoldást.
Remélem a következő indításnál már gyorsabb is lesz, de most befejezem hamar a munkát
Huh, tele van a net ugyanezzel a hibajelenséggel. Másnál is jelentkezett a gond. Legalább látok még egy rakás ötletet rá. Úgy néz ki, hogy a windowst is kell kicsit macerálni az updatelt fusionhoz.
No, majd elmondom mi a nyerő, ha eljutok ma éjjel addig
Hát nem egyszerű az élet. Első körben No -t nyomtam, aztán újratelepítés, indítás, de a drawing nem mükszik, ugyanazt mondja, mint korábban. Utána Yes-t nyomtam, de így sem javult meg.
Sőt megtoldotta egy grafikus driver elavulási észrevétellel. Mondom ok, frissítem, csakhogy ez már a legújabb, ami a gépemen van. Grrrrr! -eddig semmi baja nem volt vele.
Google keresés azt mondja, a nyelvi beállítást amerikai angolra, gép reboot, aztán fusion el sem indul. egyik javaslat a megoldásra
Na még elleszek vele, olvasgatok tovább a neten.
Ha valaki ráér, megnézné a gépén, hogy bármely alkatrészre tud-e Drawing modult indítani? Azért bosszant mert pár hónapja vagy 10db műhelyrajzot csináltam, minden hiba nélkül.
Szomorú lenne ha a felhő alapú program mindenedet elvesztené ilyen esetben. Szerintem csak a helyi gyorsítótárakat törli, a szerverükön megmaradnak a cuccaid, lehet majd kell neki egy kis plusz idő a reinstall után hogy újra letöltögesse.
De ha bizonytalan vagy, nyomj No-t, akkor meghagyja ezeket. De még nem csináltam ilyent :D
Hmmm... valami installációs problémára hivatkozva nem nyitja meg a DRAWING menüt, azt mondja, hogy teljes uninstall szükséges. uninstall folyamata
Jól értelmezem, hogy amennyiben az összes fusion és cache fájlt törlöm, akkor az én gépemről is kitakarítja a saját könyvtárát, tehát az összes munkám elveszne?
schneyolo | 399
2018-07-18 15:29:42
[1139]
Sziasztok,
Nem tudja valaki, hogy melyik könyvtárban tárolja a toolholder-ket a program. Jó lenne beimportálni néhányat, hogy ne kelljen megrajzolni.
Valami olyasmi licenszelést kell választani hogy student vagy enthusiast/hobbyst, ott az van leírva, hogy 100000USD árbevétel alatt cégeknek ingyenes. Legalábbis, amikor utoljára hosszabbítottam, akkor még így volt.
Az a baj, hogy ha a Expired Buy Now-ra kattintok, akkor mindenképpen a vásárlás irányába megy a dolog... A hosszabbítást meg nem találom bejelentkezve sem. Elronthattam valamit a regisztrációnál annak idején?
Hosszú kihagyás után újra elővettem a programot, és van egy kis problémám. Bal felső sarokban kiírja, hogy Term has expired Jobb felső sarokban, Expired Buy Now. Nos megvásárolni nem szeretném, viszont újra aktiválni igen. Hogyan tudom ezt megtenni?
Az hogy a telszámok ott vannak valahol a felhőbe nagyívben letojom de olyan melók amivel hónapokat töltök el, egyszerűen jobban érzem magam ha nincs felhőbe tolva, vagy ha még is, akkor max zippelve valami bitang hosszú kulcsal utána még rarrban hasonló módon
szóval inkább itthon 3 -4 helyen biztonsági mentésen mint felhőben, de hát biztos én vagyok régimódi
Pali79 | 702
2018-06-23 11:44:03
[1127]
Egy másik fórumon is ezen ment a vita. Lényegében a csilliárdokat érő prototípus terveket nem akarják felhőbe feltölteni, mert az nem biztonságos.
Van valamilyen okostelefonod? Ha igen, már mindened valakinek a felhőjében van...
Igazából mi zavar? - hogy valaki esetleg a világból feltöri az accountodat és hozzáfér a modelljeidhez? - vagy hogy maga a tulajdonos Autodesk lát bele/él vissza velük?
Előbbire ott a többlépcsős belépés amit Zozo írt, a másikra meg azok a felhasználási és adatvédelmi feltételek amiket egy ekkora cégnek garantálnia kell, ha nem akarja, hogy éhes ügyvédek rommá pereljék...
Pár hónapja felajánlotta a fusion, hogy csak a telefonodra küldött kóddal tudj belépni a felületedre. Pénzt se kért, ha jól emlékszem, de én mondjuk kihagytam a lehetőséget. Sztem ennél jobb biztonság nem nagyon kell.
Nagyon köszönöm, hogy ezt meglelted és megosztottad, szomorúan olvasom, valahogy nem vagyok oda hogy a dolgaim felhőbe kerüljenek, akármennyire is biztonságosnak mondják..
Hogy mivel tud többet az edu nál a fizetős....erre sem találtam konkrét dolgod, de innentől nem sok kedvem van érte fizetni sem....
Nem gondolnám, ez szerintem mindenképp felhő alapú, szerverre is ment. De ugye lokálba kitudod exportálni a dolgokat.
A fizetős rész szerintem ilyen működést nem változtat meg, inkább bizonyos plusz fícsöröket ad, pl a szimulációban, vagy a nemrég belekerült generatív design.
Egy ilyen kommentet találtam: "Fusion is now and always will be connected to the cloud for normal saves.
The dev team has stated over and over that they are not going to change it and if that is a problem for anyone then Fusion is not the app for them.
So either get used to it or find something that better suits your needs."
Nem igazán találok rá a google segítségével, hogy ha előfizetek a fosuin360 ra akkor menthetek csak saját gépre is?
Már ha valaki használja úgy hogy megvette.
Előre is köszi! R.
remrendes | 4152
2018-06-06 19:56:10
[1121]
Az 1mm kiosztas? Gyanus volt a videoban levo modszer, szoval kivancsisagbol megrajzoltam 3 fele keppen az elkepzelesed (lehet, hogy van tobb modszer is ra, de nekem ennyi jutott eszembe). Igaz, nem Fusionben, de gyanitom ebben a reszben hasonloan gondolkoznak a programok. Gyakorlatilag a vegeredmeny mindharom esetben ugyanaz. - Elso modszer, 1 gula rajzolasa es kiosztas 10x10-es haloba (3 parancs) - Masodik modszer, a sketch-ben rajzoltam ki a kivagando V formakat 2 oldalrol es ezt vagtam ki. (3 parancs) - Harmadik modszer, mint a videoban, 1-1 sort kivagtam es azt osztottam ki (5 parancs) Az ujrarajzolasi idok pedig sorrendben: 0.05, 0.09, 0.14 masodperc.
Most próbáltam a kiosztást a Fusionban. Vagy a gép gyenge (laptopi i7 4710HQ, GTX860M, 16G RAM, SSD) vagy valamit nem jól csinálok. Úgy lefogja a Fusiont, hogy vagy 30 perc mire továbblép. 1mm kiosztás 50x70mm felületen. A Fusion alap beállításokkal használom. Ötletek?
Egy speciális sütőgéphez kell, és a sütés formája lesz ezzel a módszerrel kialakítva. De ez még csak terv... A mintázat sem biztos még, hogy piramis lesz valamint a sütési él formáját kell majd kialakítanom egy felületből. Erre nekem a Fusion360 tökéletesen megfelel, hogy megtervezzem majd és a későbbiekben módosítható legyen vagy ujragyártható.
Mellesleg jó apropó arra is, hogy jobban elmélyedjek a Fusionban.