Első részre nem is válaszolok, mert azt a választ nem szeretnéd olvasni...
Hidrogén az jó lenne, csak azt honnan lehetne előszedni nagy menyiségbe? Előállításra sok áram kell, tehát egy problémát megold és újat csinál. Na meg a tárolása nagyobb probléma mint amint te el tudnád képzelni. De mindegy, jelenleg nincs arra tömeghasználhatós lehetőség, de lehet hogy az a következő autó technika, aki megéli az örüljön, én nem várok arra, nekem nincs annyi évem már. Örülök hogy ezt megéltem.
Szerintem sem olaj, sem akku, sem gáz, sem hidrogén a jó, hanem egy kis minireaktor. Ha már álmodunk akkor ÁLMODJUNK igazán.
A BMW 10 évvel ezelőtt kezdte ezt a fajta motort használni és nincs vele probléma. a Jelenlegi az az ötödik generáció és minden autójukba az van. Nem pórszívómotorral megy, tehát a szénkefét nem darálja a kommutátor mert a kommutátorok azok gyűrűk, teljesen körbe mennek.
Éh bízok benne, na meg ha egyszer keféket kell cserélni, az egyszerű munka, de szerintem legalább 8-10 évig menni fog kefe cserélés nélkül. Igen, a fizika autókban is ugyanaz, de attól függetlenül van több mint egy fajta megoldás szénkefés motorokra. Szerintem jól oldották meg, mert így kevesebb mágnes kell hozzá meg jobban tudja kihasználni az energiát, kevesebbet fogyaszt és többet tud visszatölteni mintha kefementes, permanens mágneses motorral menne.
Előzmény: Szalai György, 2022-11-17 16:36:06 [5512]
kertész laci | 773
2022-11-17 18:30:16
[5521]
Előzmény: Szalai György, 2022-11-17 18:25:24 [5520]
Szalai György | 9544
2022-11-17 18:25:24
[5520]
Az nem kell már, mert az adatokat feltölti a felhőbe. A reflektorral meg filmet is lehet vetíteni az előtted haladó kamion hátuljára.
Van ennek a nagy akkumulátor tömegnek még egy sajnálatos tulajdonsága. A tömegtehetetlenség és annak az egyéb tárgyakra gyakorolt pokolian pusztító hatása. Nem egy baleset hatását láttam orrhossznyi közelről, ahol az elszabadult tömeg mindent vitt. Fát, villanyoszlopot, kerítést. Mindent.
Meg fogom bánni...? Szerintem nem.Konkrét válasz nem létezik. Figyu;Ezen van még index?
RJancsi | 5811
2022-11-17 18:06:56
[5516]
És mennyire környezetbarát az akku előállítása és újrahasznosítása? Mert erről mélyen hallgatnak a villanyautó hívők. Arról nem is beszélve, hogy az akkuk miatt sokkal nagyobb az autók tömege, ami fokozott gumi, fékbetét/tárcsa és útburkolat kopást eredményez. Ami sokkal környezetszennyezőbb mint egy fosszilis motorú ám könnyebb autóé. És szerencsés az az ország, ahol van elég szélerőmű az éjszakai autó töltéshez, mert éjjel amikor a többség tölti az autóját a napelemek nem igazán hatékonyak. Attól meg, hogy nem a kocsi végén, hanem kilométerekkel távolabb egy fosszilis erőmű állítja elő a villanyt még nem lett sokkal zöldebb a végeredmény.
Azt nem értem, miért nem a hidrogén hajtást (akár a belsőégésű akár az üzemanyag cellást) fejlesztik? A gáz sokkal jobban tárolható mint a villany, semmivel sem veszélyesebb mint a mostani gázos autók. Sőt! A német műegyetem kutatása szerint a hidrogén kevésbé veszélyes egy tűznél vagy robbanásnál, mert sűrűségénél fogva felfelé száll (a lángokkal együtt), míg a hagyományos LPG szétterül a földön több 10 méteres lángpaplant hozva létre.
„A csendet szeretem” Ó, de egyetértek veled ebben. Ezt szerettem a vitorlás hajózásban és most az erdőjárásban is.
A szénkefés kontra kefementes motor előnyeiről és hátrányairól az ipari felhasználás alapján más véleményem alakult ki. Gondolom, a fizika az autók esetében is ugyanúgy működik.
Rosszul emlekszel. Az ellenallasfutes hatasfoka kozel 1, ami nem rossz, de annyira nem is jo, ha azt nezem, hogy egy klimanak a josagi foka pedig 4 korul van. Az indukcios kazan gondolom olyan, mint a tuzhely, nem lehet sokkal jobb, mint cekasz.
Hiába szereted a zöld energiát, de már egy évtizede nem lehet szélerőművet építeni, pár napja már kicsi naperőművet sem érdemes, Paks2 a jelen állás szerint nem lesz, a meglevőnek hosszabbítjuk újra az üzemidejét. Lakóház szigetelést se igazán támogatnak. Szvsz jobb lehetne a zöld piros változat, ebből a szempontból is.
Egy hónappal ezelőtt rendeltem, egy év múlva jön, így fog kinézni kívül is belül is, ez a színe. A különbség hogy egy hét után kicsit változtattam, kicseréltem a fényszórókat lézerre, azok kicsit másképp néznek ki de nem kértem új videót. Mintha Trabantot vettem volna 1973-ban, hosszú a várakozási idő jelenleg, mint akkor a Trabantra. De legalább nem kell előre kifizetni mint a Trabantot kellett, bár az nekem soha nem volt.
Minden BMW motorja szénkefés csúszógyűrűkkel, azon kicsit gondolkoztam menyire lehet jó, de egy-két perc után beláttam hogy nem kezdők, már régóta gyártanak elektromos autót ezzel a megoldással, és problémákról nem hallottam. Ennek a motornak az az előnye hogy nem permanens mágneses, és így ha üresbe forog akkor könnyebben forog, tehát nem fogyaszt áramot lefelé és így az általános fogyasztása alacsony. Generátornak is jobban működik mint a kefementes.
Tehát ez van, a jelenlegi autóm az utolsó benzines, de az is hibrid, és hétköznapi utazásra (munkába oda - vissza) elég az akku. Többet nem veszek fosszil hajtásos autót. A csendet szeretem, és még akkor is ha a jelenlegi autó benzinmotorja is nagyon csendes, az elektromos motorja még csendesebb.
Politizálni nem szabad, de én örülök hogy itt kormányváltás lett, ezek meg fogják oldani a sok problémákat amiket az zöld/piros előző kormány okozta. Szeretem a nap és szélerőműveket, de kell a víz és a nukleáris energia is, azokat pedig a zöldek nem engedték kifejleszteni, így sok problémák lettek volna hamarosan ha újra nyertek volna szeptemberbe, amikor itt volt a kormányra szavazás.
jani300 | 12298
2022-11-17 12:17:51
[5504]
Köszönöm a válaszokat ! A megerősítést külön köszönöm ,hasönló véleményem volt
Indukciós kazán , erről valami vélemény ? Emlékeim szerint ellenállás fűtéssel is nagyon jó hatásfok érhető el , nehéz túlszárnyalni . Nem fogok venni ,csak az a bizonyos kíváncsiság .....
Rabb Ferenc | 4387
2022-11-15 20:50:15
[5500]
Nagyon (sötét) ződ! Az ilyen foteltudósokat el kellene vinni egy állatorvos beoltatni mielőtt még megharapnak valakit.
Előzmény: Szalai György, 2022-11-15 18:46:15 [5499]
Sőt még jobb. Nekem olyan van, aminek a gallérjába löttyintesz egy kis benzint, azt meggyújtod, és mire elég a kis mélyedésből felmelegíti a tartályt és a fúvókát annyira hogy önfenntartóan ég.
Jól írjátok, a benzinlámpa csak benzin gözt nyomott ki, utána keveredett a levegővel, a pumpa csak az ac szerepét töltötte be.
dtb | 1921
2022-11-07 22:26:54
[5496]
Nekem olyan verzió is rémlik, ahol a folyadékot még az égestér köré tekert réz csöveken is átvezették, és így, begyújtás után, bizonyos idő elteltével, már szinte pumpálni se kellett, mert a réz-csőben már elpárolgott a folyadék, és a "gőz" égett. (bocs a nem szabatos megfogalmazásért )
Szerintem van itt sok fiatal aki még nem is hallott erről . Egy probléma van ,nem érzem magam öregnek ,de hát rámfogták
jani300 | 12298
2022-11-07 21:28:58
[5494]
Szerintem a régieknek több eszük volt . Merülőcsöves lehet a tartálya ,és a levegő az csak kinyomja a benzint a merülőcsövön keresztül az elpárologtatóba , és onnét az injektor fúvókába , a levegőpárba csak hajtógáz . De nem tudom ,nem találtam működési leírást . A lököttek a videókon robbanó elegyet égetnek ,vízzárral végve . Legalább elmagyarázhatná miért a vízzár . Fejlesztöztem én tudom mi a szerepe , visszaégés gátlás .
Akkor lehet, hogy már csak én emlékszek a kis kézi pumpás benzin-gőz égökre?
B.Zoltán | 1722
2022-11-07 16:03:56
[5487]
Nem akartam senkit befolyásolni a véleményemmel.
Ezek a gondolatok foglalkoztattak engem is, amit írtok. Így ránézésre esetleg levegővel kevert benzingőz jöhet a csövön, ti gondoltam tudományosan megmagyarázzátok a miérteket.
ebalint | 1774
2022-11-07 13:45:34
[5486]
LPG a benzinből soha nem lesz.
Ha azt mondjuk, hogy a benzin hexánból áll, akkor 86 g benzin 20 'C-on 24 literrel egyenértékű, ami persze nem "igaz", mert ezen a hőmérsékleten cseppfolyós. De kb. értéknek elmegy. A másik fő alkotó a heptán, amiből 100 g ér 24 litert.
TBS-TEAM | 2985
2022-11-06 23:38:26
[5485]
Vagy a forditás vagy a számitása hibás. ~1100-1200l között van. Ha LPG-hez nézzük: 1l LPG ~ 0,8l benzin.
Én egyszerűbben magyarázom Nagyrésze levegő ! Ha közel van a felhasználási helyhez a vízzár .még elmegy , amíg ki nem fogy a víz belőle ! Kitalálták a karburátort
A földgáz alapvetően metán, ami CH4, azaz 4 db hidrogén és egy szén atom. Mengyelejev: 1 mol szén 12,01 gramm, egy mol hidrogén pedig 1,01. Egy mol metán 12,01 + 4 x 1,01 = 16,05 gramm / mol. Standard állapotban, 25 Celsius fokon egy mol gáz térfogata 22,4 liter. 1000 literben (1 köbméterben) a 22,4 = 44,64-szer van meg. Ezt megszorozva a 16 g /mollal kijön, hogy ~714 gramm metán van 1 m3 földgázban, ami 0,714 kg. 1 m3 földgáz=0,73 kg földgáz. 1 kg Földgáz=1,36 m3 Földgáz. 1 kg Földgáz=1,6 liter Benzin.
A vízzárat azt értem ! No de nincsen április elseje ! Levegővel keveri a benzingőzt Azt akár robbanó elegynek is lehetne hívni . Mi a fenéről is van itt szó ? Lehet én vagyok e begyöpösödött öreg farok ,de kíváncsi lennék némi magyarázatra .
Kiválló technikai rajzom van. Kellene tekercselő aki az álló tekercseket megtekeri. Konkrét méretezett rajz alapján.Szükség esetén csévetestet adok. A rajz szabad felhasználásu.
Forgó mágnesek velük szemben álló tekercsek, alul felül. Akit érdekel jelentkezzen.