Sosem lesz olcsóbb zárt reszerű vezérlés (pedig régota létezik) drággáb mindig többlet alkatrésszel is jár ami plusz költség encoderek megdobja az árat rendesen... Encoder kiegészítő alkatrészek is elég borsos áron vannak kinába is...
Számolom 3..4db talán még egy gépvevaloval sem érdemes szenvedni épitgetni készen meg venni aki tudja milyen munka ez összehozni met az saját zsebre megy!
Látom megy a dicsekvés max. 240-300mm/s-el boldog leszel. Nekem 120 a végsebesség az arduino impulzus sebessége és a finom mikrolépés miatt, de szerintem ezzel jobb lett a nyomtatásom minősége. Nyomtatásnál elég a 60-at megcélozni. Én általában 30-40-el nyomtatok, de sok mindentől függ.
Fölépítettem a léptecses "X" tengelyem helyére. A motorvezérlő uServo volt. De próbáltam valami DSSC? nevű vezérlővel, is, és a Kozo-féle SMC-vel is. A hajtás, egy HP tintaköpőből adoptált fejszervo.(motor, szalag, optika)
Kis hangolgatás után, nagyon jól teljesített, mind sebességben, mind pontosságban, mindegyik motorvezérlővel.
Az 1 tized emeléshez a Marlin kiszámolja az adagolandó olvadékmennyiséget, a fej planner felülete pedig a furat szélességében (kb.) keni rá a felületre.
Rosszul kérdeztem. Mekkora felbontása van a gyakorlatban egy ilyen panelnak? Mert az egy dolog, hogy az enkóder chip mit tud, de mit lehet kihozni belőle gyakorlatilag? Gondolom nem mindegy hány pólusú mágnes van a tengely végére ragasztva, mennyire sikerül központosan stb. stb.
Éppen a határon jár , 3A os motorok vannak a gépemen és 40V körül lesz a tápfesz (29v os a trafóm ami egyenirányítva pufferelve elvileg 41v) de ha elfogadható árat tudnál kitalálni rá kipróbálnám . Legfeljebb ha beválik eladom a már meglévő motormeghajtót ...