Van némi tapasztalatom marásban is igen. Azért is gondoltam, hogy ez az elv ebben is meglehet. De nem gondoltam, hogy ez 3D nyomtatásnál így működik. Azt tudtam, hogy miből áll össze egy objektum, de azt nem hogy abból a nyomtató nem lép ki. Ha jól olvastam a hozzászólásokat, akkor az extrudálás mennyiségét kell kevesebbre vennem (flow érték vagy magán az extruder motor lépésszámát csökkenteni??). Csak azért mégis érdekes, hogy egy 0,4-es nozzle-al egy D10 csap közel D10,35 lett, míg egy D10 lyuk viszont közelítőleg D9,7-et mértem. Ezek illesztése így sérülésmentesen kivitelezhetetlen és pontatlan ha mégis. Mindenesetre megpróbálom csökkenteni az extrudált mennyiséget, hogy még ne legyen alulextrudált, hogy az mit dob méretben. Köszönöm az ötletet!
Vállalná valaki a mellékelt képen láthatóhoz hasonló nyomógomb nyomtatását. Befoglaló mérete 5x7x9 mm (szxhxm). Anyaga: v.milyen szürke vagy átlátszó műanyag, esetleg a távirányítóknál használt gumiszerű anyag. Minimum 6 darabra lenne szükségem egy adó-vevő építéséhez. Ilyen téglalap alakút sehol nem lehet beszerezni, mindenütt csak hengeres van. Mennyibe kerülne a nyomtatás? Természetesen pontos rajzot tudok küldeni. Előre is köszönöm.
svejk | 33042
2019-01-03 21:34:17
[20690]
No ez a repetir-host szintén zenész. Tegnbapeélőtt még a lakásban a notimmmal ki tudtam menteni az eeprom tartalmát fileba vele, de lent a műhelygépemen az a funkció ki van szürkülve.
Ugyan azt a verziót telepítettem mindkét gépre.
Jó-jó az M501-el ki tudom listázni, de mi lhet az ok, hogy a gét hgépen nem egyformán működik?
Térjünk csak egy kicsit vissza ehhez a Marlin-conf progihoz. Dögöljön meg a hintalovam, persze hogy ezt sem értem. Nekem mindenáron készít egy ~100 Mb-os könyvtárat és onnan mazsolázhatok. De hiszen én az én általam eddig szerkesztett Marlin verziót akarom benne látni. Mit nem jól csinálok?
Autodesk Meshmixert használom. Amúgy ingyenes, de ez vált be. Sokat kipróbáltam előtte. Mondjuk ez inkább a gyantás nyomtató igényeit elégíti ki, de viszonylag egyszerű és rengeteg mindent tud.
stl struktura 3 szögekből áll ha vágod vagy metszed ezekből lesznek nyitót állapotok ez szokták optimalizálni hogy zár legyen a modelled ha nyitott rész marad ez igen nagy hibba forrás lesz nyomtatáskor még olyan is lehet ilyenből kifolyólag elmarad egy fedö réteg csak kitöltés képes csinálni egy felület lezáráskor a g code generáló program hibbás nyitott törés model miat! Erősen ajánlom Autodesk Netfabb azzal tudsz stlt metszeni és nagyon jol model optimalizáló része is van Standard verzió bőven elég ilyesmire de van hozzá medical is ha kell elküldöm szívesen!
Nem ismerem a repetiert. Flow-al és a fúvóka átmérővel meg a rétegek átfedésével szoktam variálni, de alapvetően egyszer kell jól belőni a valós extrudálási mennyiséget, meg a gép elmozdulásait (szíj nyúlását el szokták felejteni, illetve a filament továbbítást is valós méréssel kalibrálom), és akkor a szükséges mértékben pontos lesz.
Én a tervezésnél teszem bele a megfelelő illesztési hézagot. Ha kész terved van azért többnyire jók szoktak lenni ezek, legalább is aki igényes az működő tervet tölt fel. Forma és alkalmazás függő is hogy mi a jó, de 0.1mm hézaggal egész jól összeszorul. 0.15mm a laza illesztés. 0.2 meg már lötyögős.
Pl. itt a fecskefarkas illesztést gumikalapáccsal kellett összekocogtatni, de könnyen összement. Itt 0.1mm volt a hézag.
Mintha marós előéleted lenne... Az STL egy felület, mesh, vastagság nélkül. Nem solid, nincs kontúrja. A beállított falvastagság a mesh-en belülre kerül, a fal érinti a Mesh-t (jó esetben). A fúvóka középvonala nem a mesh vonalában fut, hanem azon belül. A fúvóka átmérőjének megadása eleve korrigál. A Cura pl. inkább nem is rajzol semmit, ha a fúvóka által húzható legvéknyabb vonal kilógna a felületből. Korrekcióra ennek ellenére szükség lehet -sőt van is- az olvadék zsugorodása miatt, de ez nem exakt adat, ki kell kisérletezni minden esetben.
Üdv! A Repetier-ben van lehetőség úgynevezett sugárkorrekció beállítására? Ha igen milyen néven keressem? Szeretném ha a vezérlő rászámolná a nozzle sugarát a kontúrra, hogy az illeszkedő alkatrészeket könnyű legyen összepasszintani. Eddig nem volt rá szükségem, de most jól jönne.
Sosem lesz olcsóbb zárt reszerű vezérlés (pedig régota létezik) drággáb mindig többlet alkatrésszel is jár ami plusz költség encoderek megdobja az árat rendesen... Encoder kiegészítő alkatrészek is elég borsos áron vannak kinába is...
Számolom 3..4db talán még egy gépvevaloval sem érdemes szenvedni épitgetni készen meg venni aki tudja milyen munka ez összehozni met az saját zsebre megy!
Látom megy a dicsekvés max. 240-300mm/s-el boldog leszel. Nekem 120 a végsebesség az arduino impulzus sebessége és a finom mikrolépés miatt, de szerintem ezzel jobb lett a nyomtatásom minősége. Nyomtatásnál elég a 60-at megcélozni. Én általában 30-40-el nyomtatok, de sok mindentől függ.
Fölépítettem a léptecses "X" tengelyem helyére. A motorvezérlő uServo volt. De próbáltam valami DSSC? nevű vezérlővel, is, és a Kozo-féle SMC-vel is. A hajtás, egy HP tintaköpőből adoptált fejszervo.(motor, szalag, optika)
Kis hangolgatás után, nagyon jól teljesített, mind sebességben, mind pontosságban, mindegyik motorvezérlővel.