Legalább 6 Bar kell neki, azalatt kiáll hibaüzenettel. Az átmérője kb. 120mm, ebből már lehet következtetni a szükséges erőre. (kb. 7000N ha jól számolom)
Szép napot minden idelátogatónak! "Apró" fejlemények az új projektben:
- Sikerült vásárolnom egy használt gyorsszerszámcserélős főorsót. Iso40 kúp. Ezúton is köszönet B. Lászlónak a menesztőcsapokért!
A kérdés az lenne mivel lehet legegyszerűbben megoldani a nyitást? Esetleg van tapasztalata valakinek mekkora erő (súly) szükséges a nyitáshoz? Olajemelővel nyitottam ki kíváncsiságból, elég brutálisnak tűnt az ellenállása!
Üdv, kis helyzetjelentés és pár kép az idei projektemről: Egy tekintélyes 2Tonna körüli öntvény váz (made in japan), X-Y mechanikával, THK Lineáris csapágyakkal és orsókkal..
Terv: kicsit túllépni a hobbi kategórián.. - ATC (automata szerszámcserélő) főorsó - legalább egy 4. tengely - hűtés lehetősége Ötleteket, tanácsokat szívesen fogadom most is!
ui: Keresek! -Használt, automata szerszámcserélős főorsót vásárolnék! -Frekvenciaváltó, villanymotor páros is érdekelhet 1,5-3kW körül. (ajánlatokat üzenetben várom.)
lovas gyula | 1875
2020-01-17 15:02:50
[62]
Ird be a motor tipust a keresőbe! A manuálban (pdf) megtalálod a hozzá valő vezérlőt is. Más vezérlővel én nem próbálkoznék!
Ismét rég jelentkeztem. Időközben sikerült vásárolnom egy 2000 évekbeli igencsak hiányos CNC vázat (plusz kaptam hozzá ezt-azt)
AC Servo-val kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.. Eddig csak léptetőmotorokkal foglalkoztam, ezért igencsak hiányos a tudásom ebben az irányban...
2 db panasonic ac- servo (1,5kW és 750W) van a gépen amit szeretnék működésre bírni. Milyen vezérlő lehet megfelelő? Csak panasonic??
Ők lennének azok:
őrülT-Tudós | 204
2019-10-20 11:40:19
[60]
Jelen pillanatban így fest a gépezet egy teljes alakos képen!
dtb | 1916
2019-10-18 22:24:02
[59]
Jó volt ezeket olvasni... Bárcsak mnden topicban ilyen lenne a szinvonal
Bagyinszki László | 127
2019-10-18 21:03:47
[58]
Köszönöm a meghivást ,élek a lehetőséggel.Holnap egyeztetünk telefonon. Szia.
Az arduinora jelenleg csak a kijelző van rákötve, hőmérséklet érzékelők lesznek rajta, hűtőventilátorokat szeretném hőfok függvényében ki-be kapcsolni, illetve egy kis led világítást szeretnék róla üzemeltetni első körben.
Távlati tervben: pedig pneumatikus részfeladatokat, léptető motor vezérlést szeretnék róla majd vezérelni, pl: munkadarab cserélő, szerszémcsere stb..
Üdv, kedves idelátogató! Rég jelentkeztem már.. Elkészült a "Low cost" kapcsolószekrényem. (4pin mikrofon csatlakozókkal, árnyékolt kábelekkel, végállás szenzor bekötésekkel) valamint a tengelyek derékszögei lettek még finomhangolva, precíziós derékszöghöz órázva. Illetve a marómotor pontos beállítása volt soron.
Esetleg ha valaki tudna segíteni Kress motor relével való megszakításával kapcsolatban (VészSTOP bekötése) azt szívesen veszem, több helyen olvastam, hogy a szilárdtest relé esetenként bezavarhat a fordulatszám szabályzásnak...
Rég jelentkeztem már, úgyhogy itt egy kis helyzetjelentés: A mechanika 90% elkészült. Végállások és vészstop nélkül összegányoltam az elektronikát egy kis tesztelés erejéig. Jelentem minden hibátlanul működött!
Letöltöttem a vezérlő és az UCCNC hez tartozó pdf-eket. Sajnos az angolom nincs a helyzet magaslatán.. A történet a következő, - UCCNC letöltve, telepítve, licensz beaktiválva - AXBB tápfeszültségeket megadtam neki, UTP kábellel Ethernethez csatlakoztatva, IP-cím beállítva pdf szerint.
UCCNC betölt, elvileg felismeri a kártyát mert nem a demo verzió indul. Betöltés után a következő fogad:
Egy kis helyzetjelentés a gépről: - A Z-tengely egy része felkerült a gépre. - Y golyósorsó is a helyére került, kiórázva, lerögzítve, rögtönzött kuplung cserélve.. - A marómotort sokat latolgattam mi legyen, végül egy Kress 1050 FME-P típusra esett a választásom..
Nekem nem illik véleményt mondani, de a történethez tartozik, hogy 2014-ben lett tele a mamuszom a Mach3-mal, ekkor vettem egy nagy levegőt, és vásároltam UCCNC licencet a már korábban megvett UC100-amhoz. Azóta sem használtam mást, és nem is hiányzik. A programot innen le tudod tölteni, demó módban megjárathatod, ismerkedhetsz vele. (Ha az újdonságok is érdekelnek, akkor itt megtalálod a legfrissebb teszt verziókat is, érdemes szétnézni ott is.) Ha kérdésed van, az 'UCCNC vezérlő program' téma-ban (vagy akár itt is) tedd fel. Holnap kiderítem, hogy tervben van-e Mach3 plugin készítése az AXBB-hez: ha igen, akkor nem veszíthetsz vele, mert most ajándékba kapod az UCCNC licencet, ha meg mégsem tetszik, akkor ott a Mach3. Ha a szerszámcserélővel elfogynak a ki- és bemenetek, akkor egy UCSB-t közvetlenül hozzá tudsz kötni és lesz még 12 ki- és 5 bemeneted, mindegyik leválasztva.
Távlati terv, 4-5 tengelyes maró lenne, valamint a automata szerszámcsere. Szimpatikus lenne ez az AXBB-E mozgásvezérlő de igen keveset tudok UCCNC-ről..
Előnyeire és hátrányaira lennék kíváncsi egymással szemben. Előre is köszönöm!
őrülT-Tudós | 204
2019-02-28 19:27:38
[31]
Nem teljesen értem a kérdést, ugyanis a motor hátul van.. A két alulap közt sajnos nem fért el az orsó. Szétszedni, átalakítani nem szeretném, annyira finoman mozognak..
A kis "lemezdarab" ami a motort tartja, pedig egy 25mm vastag alu, lehet csalóka a kép, itt egy másik.
Pont ilyen vezérlőm nem volt, de hasonló TB-s ic-s igen. Maxra állított árammal sem tudta azt a nyomatékot mint az 542-es vezérlő. Ezen felül sokkal lassabb és zajosabb, valamint sokkal jobban rezonálnak a motorok.
Kicsit belepiszkitok a kollega topikjaba, remelem nem haragszik meg. Melyik webshopban? Miben tobb ez, mint az UC400eth? En is epp a heten kezdtem el nezelodni a parhuzamos port utodja utan. Eddig a 400-as es a MESA 7i93 maradt a pakliban.
Ez baromijó cucc és UCCNC-vel együtt is csak 51.000Ft-ba kerül. Az én kombóm (UC300-5441 UC300 ETH maggal) még ennek a háromszorosa volt anno, szóval ez remek választás lehet.
Digitális léptetö motorvezérlő step/dir rendszerü Leadshine DM542 ehez rakhatsz tetszész szerinti vezérlő kártylát ami mach3 támogat Uc300..400! TB6560 helyet ajánlották ami a multé már itt a dsp digitális meghajtok rendszerek kora !
Nyomatékra gondolom, ugyanazt lehet kihozni a motorokból ezzel a vezérlővel is mint ha tengelyenként lenne hajtva (DM542) !? csak a sebessége lesz nagyobb? Valamint motorvezérlőn kívül érdekelne valami jó ár/érték arányú cnc interface kártya, szoftverek után kutatva leginkább Mach3-al kompatibilis érdekelne.
Gép: A váz nyúlvány részét 90 fokkal elforgattam és rögzítettem, valamint az első vízszintes lineáris egység is rögzítésre került.