Nem hagyott nyugodni, ezért leszedtem. A vezeték olyan rövid, hogy csak részben tudtam kifordítani, ezért az USB mikroszkópommal csináltam róla egy fotót. 24V 0,1 A. Tehát kb. 2W, jó lesz a Lomexes.
Nem tudom (ahhoz le kéne szedni), hogy a mostani milyen teljesítményű de sejtem, hogy nincs 2 W mint a Lomexes. Ha sokkal nagyobb, akkor féltem a vezérlő panelt nehogy lefüstöljön benne valami. Egyébként meglepően olcsó, a kínai drágább lett volna.
Meg hozzájön a géped tulajdonságai + sebessége+ környezeti hőfok. Gyere lejjebb a hőfokkal addig amíg egyben vannak a rétegek. Sokat nyomtatok PETG-vel nagyon jó tulajdonságai vannak. Üzemelő gépekbe szoktam pótalkatrészeket csinálni tűzoltásnak. ( mai napig benne vannak).
Sziasztok! Az alig 3 hónapos Ender 3 nyomtatóm extruder hűtő ventilátora tegnap teljesen megadta magát. Korábban is időnként berezonált és lelassult, de pöccintéssel ki lehetett ugrasztani ebből és vígan forgott egy ideig. De most már egyáltalán nem megy. Rendeltem hozzá új ventit Kínából, de nem jött meg. A pénzt visszautalták, de attól nincs megoldva a problémám. A kérdésem: van egy rakás 40x40x10 mm-es PC ventilátorom, de persze 12V-osak. Jellemzően 0,08 W. Nagy kontárság, ha egy kb. 150 Ohm-os ellenállással sorba kötve berakok egy ilyet amíg nem kapok 24V-os ventit?
xmas75 | 103
2019-02-04 12:46:11
[21534]
DevilDesign, 240 első réteg, 235 többi. Ez elvileg az ajánlott hőmérséklet.
Na csak sikerült kinyomtatni. Elég sok részlet elveszett, mert voltak durván vékony falvastagságok, meg üregek betervezve. Ezeket kiátlagolta a 0.05mm-es rétegvastagság is.
A kitöltés rácsszerkezete látszik. Ahogy fogy a színátmenetes guriga, egyre kevésbé fog látszani... Itt már feketébb a filament, kevésbé látszik a rács.:)
Nincs semmi különleges igénye. Ha jól emlékszem, tiszta üveglapra 80fokon, 30-40mm/s sebességgel és ~240fokon nyomtattam. Annyi hogy bowdenes extruderrel nem a legjobb, növelni kell a retract-ot, meg szálazott nekem, illetve olyan extuder kell ahol végig meg van vezetve az anyag, mert érthető okokból könnyen kinyomja ha nincs.
Arra valami rugalmas anyag lenne jó. TPU pl tökéletes, mert elég jó a tartása, nem túl puha, szívós, rugalmas és nagyon hajlékony. A keménységét a kitöltés szerkezetével meg sűrűségével tökéletesen tudod szabályozni. Pl. most van a Curaban ilyen giroid kitöltés ami hullámvonalakból építi a kitöltést. Na ez optimális lenne ide.
Újabb bizonyság a szkeptikusoknak , hogy a 3D nyomtató nem csak játszani jó. Legutóbbi síelésünk alkalmával a nejem "elhagyta" sícipője sarkának 80%-át. Rákerestem a neten, egyetlen egy előfordulást találtam az amazon-on, de venni már ott sem lehet. Arra viszont jó volt, hogy legalább tudtam, nagyjából hogyan kellene kinéznie. Terveztem egy saját verziót és PETG-ből kinyomtattam. Szerintem egész vállalható. Ha csak egy szezont kibír már megérte, nem kell új cipőt venni.
Amit linkeltem, ott 600mm a leghosszabb. Nem tartom kizártnak, hogy lehet venni hosszabbat is, nem keresgéltem. 650mm-t írtál visszább.. Nézz szét, biztosan találsz.