Egy hónapja a kerti kutat tisztítom (az apósom betömte). Csináltam egy pneumatikus markoló kanalat ( kis kompresszorral működtetem )
Ilyen köveket termelek ki a 12 m mély kútból.
Nagy Zoltán | 376
2008-05-07 16:01:00
[21]
Ha fele akkora menetemelkedést vágsz, akkor is beletalál a menetárokba. Ha kétszer akkora menetet akarnál vágni akkor állhatna elő az az eset hogy a közepére esik. A coll-os emelkedésű vezérorsóra is igaz az állítás persze csak akkor ha coll-os menetet vágsz és maradék nélkül osztható a két menet. Ez egy bevállt módszer, évek óta használom.
Ezt a kijelentést azért átgondolnám.. Pl. ha fele akkora menetemelkedést akarsz akkor lehet hogy éppen közé vág a következő fogás. Csak ha ugyanolyat akarsz csinálni mint a vezérorsó akkor mehet a játék. A másik pedeg hogy a régebbi esztergákon coll-os emelkedésű a vezérorsó.
Hátha valaki nem ismeri: Hagyományos esztergagépen menetvágáskor nem minden esetben kell a főorsót visszafelé forgatni. Ennek a feltétele az, hogy a gép vezérorsólyának és a vágandó menet emelkedésének hányadosa egész szám. Ebben az esetben a lakatanyát bárhol vissza lehet kapcsolni, a kés mindíg vissza fog állni a menetárokba. Ez abban az esetben, ha hosszú menetes orsót kell készíteni jön igazán jól. A lakatanyát nyitva szakítjuk meg az előtolást, közben kiemelve a kést. A főorsót meg sem kell állítani, visszatérve a kiinduló pontra fogásvétel után zárjuk a lakatanyát.
n/a (inaktív)
2008-05-07 14:02:00
[17]
Bravó Lámpás!
Remek ötlet volt a topik nyitás is, meg azok is amiket itt bemutattál. Még több ilyet! Reméljük mások is kedvet kapnak.
Ez nekem is nagyon tetszik! Én apróságokat ilyenbe szoktam tárolni, mágneses talpú szintén, nem verem le olyan könnyen: ikeas miafene
Motoros | 5077
2008-05-07 08:40:00
[13]
Nagyon jók tényleg. A mágneses kulcstartó ötletes, az élhajlító meg nagyon profi, nagyon masszív ami lényeges a jó sarkos hajlításnál, amit ez biztos tud. Kösz, jöhet a többi ötlet is.
Az amator legtobb ideje a keresgelessel telik el a muhelyben. Rendet kell tartani! Minden szerszamot felpakolok a falakra. Az alabbi szerszamtarto Ezermester-es otlet, de nagyon bevalt:
Ket szembeforditott surolokefebol van, illetve negybol, egy kis aluval diszitve. Rajztutol csvarhuzokon at meg a sablonvagot is benyeli, biztosan tartja, alulrol is ki lehet hasznalni. Egy masik remek szerszamtarto a Metros magneses kestarto, biztosan megfog minden kulcsot.
Azert ugyeljetek, a sublert ne tegyetek a magneses tartora, felmagnesezodik!
Lampas | 1023
2008-05-06 19:25:00
[9]
Nagyon bevalt az alabbi otlet is, a satu hajtokarral
Az ugyanis mindig utban van es a legritkabb esetben sem szorit lenti allasban. Lenyisszantottam. Kerestem egy alighasznalt dudoskulcs fejet, (mondjuk a 18-as) es rahegesztettem. A csavarkulcs gombnuomasra leveheto, rogzitheto, es mindig lent all meg.
Lampas | 1023
2008-05-06 19:17:00
[8]
Ugy tanultuk, a sublerrel nem szbad jelolni, vonalazni, megis mindannyian kisertesbe esunk, es ezt hasznaljuk, mert konnyebb. Ezert csinaltam ezt a jelolo tolomerot, esztergakes cserelapkabol.
Varsanyi biztos meg tudta volna menetelni a sublert, nekem meg kifurni sem sikerult, ezert a 2.5-os bekoszorulest ejtettem rajta es, mivel ``egy csavar nem csavar`` femragasztoval rogzitettem. Szaradas utan gyemantkovel meretre koszorultem,az elso hegye lapos, eles, a masik, a kez feloli kicsit hosszabb es gombolyitve van az elek talalkozasanal. (igy nem hagy nyomot az alun sem) A subi elejebol levagtam jocskan, igy befer az aprobb profilokba is.
Lampas | 1023
2008-05-06 19:04:00
[7]
Megmutatom a lemezhajlitomat, ez mar tobb mint husz eves, ez alapjan meg epult egy hetven centis,csak az sajna mar nem az enyem.
Eredetileg 20tonnas emelovel uzemelt, majd lecsereltem 12-es re, ez gyorasabb.
Itt jol latszik a prizma. Hajlitottam vele 3mm-es inoxot, masik prizmaval szeles laposvasat, van hozza nehany penge, kulonbozo szelesseggel es radiusszal is.
Nem találom, pedig abszolút ide való Motoros "cikke": Golyós orsó esztergályozása futterban. Ha nem kerül elő, én wordbe lementettem, és ha Motoros engedi, beteszem ide újra.
B.Csaba | 132
2008-05-06 09:11:00
[3]
Pitagorasz tétel.
kovacsk | 123
2008-05-06 08:43:00
[2]
CÍM: Derékszög vinkli nélkül: Itt van egy egyszerű, de hasznos dolog: Ha nincs nálad vinkli (derékszög-a fiatalok kedvéért-), fektess le két deszkát egymásra merőlegesen. Egy pontból kiindulva az egyikre 60cm-t, a másikra 80cm-t jelölünk föl. Ha a két pont pont között 100cm van akkor derékszögű a háromszögünk. (Tehát addig kell mozgatni a deszkát míg az átló 100cm nem lessz.) Pl. alapok kitűzésénél nagyon hasznos módszer. Nekem legutóbb egy kertkapu összehegesztésénél segített.