Mostanában sikerült játszani egy Ultimaker S5 nyomtatóval. Nagyon meglepődtem milyen szépen működik a fej és milyen egyenletes az adagolás még a pattogósabb kényes anyagoknál is. Egyedül csak a gyári ajánlott fejeket kellett használni. Hát belenéztem kicsit mi is van belül. Hátha valakit foglalkoztat rajtam kívül.
Az első alaplapomnál 7805-öt raktam bele. 24VDC-vel tápláltam, így dinamikusabbak voltak a motorok. Igaz 7805 melegedett. Most már külön állítom elő az 5V-ot step up konverterrel a 24VDC-ből.
Előzmény: Szalai György, 2019-04-13 19:37:33 [22162]
MCMLXXXII | 374
2019-04-13 20:13:12
[22163]
Szép jó estét Olyan kérdésem lenne hogy véletlenül vagy fáratságból megfordítottam az egyik végálás kapcsolót azt volt egy pukkanás azt most nem megy semmi csak az LCD de azis döcögve Miszálhatott el vagy esetleg valamilyen bizti ?
Eddig bárki kérdezte, dicsértem a Gembird PLA filamenteket. Ma reggel elkezdtem nyomtatni és mivel eddig nem volt vele probléma magára hagytam a gépet. Mikor 3 óra elteltével ránéztem, réteges, ronda tárgy nézett szembe velem. Elsőre nem tudtam mi lehet az oka, aztán eszembe jutott egy korábbi eset. Láss csodát, az 1.75 mm-es filament valamitől lefogyott. Kb. 5 m-t letekertem a spulniról, végig 1.64-1.66 mm közötti az átmérője. Ö.M.A.F!
Törölt felhasználó
2019-04-12 19:12:41
[22160]
Annyi nem zavart a hanja de a velejáró nyomtatba a fodrozodás hullám igen ami most eltűnt az ujitásal..
Sziasztok! A debreceni találkozón láttam egy nyomtatott piros tojást esetleg tudtok segiteni hol érhető el? Nyomtatni szeretném. Elöre is köszi: Decaza
Törölt felhasználó
2019-04-12 00:14:28
[22154]
azt az stlt még optimalizálni is kell ha bele nyulsz nyitot polygon miat..
Én szoktam FreeCAD-et használni, de nem STL módosításra, szerintem arra nem jó. Inkább arra való, hogy megtervezz valamit és utána exportáld STL formátumba. Ha javítani kell a terven, nem az STL-t töltöd be, hanem a saját formátumát: elvégzed a javítást és megint exportálod STL-be. meshmixer, blender, meshlab -et ajánlom inkább. Ezek közül a blender-t használtam, de az nem mérnöki, hanem inkább művészi felhasználásra készült. Kisebb javításokat lehet vele csinálni, ha nincs meg a "forrás", de elég macerás. Velem gyakran előfordul, hogy találok egy alkatrészt vagy akármilyen 3D modellt a thingiverse-en, ami majdnem jó, de nem tökéletes az én céljaimnak. Van hozzá "forrás", nem csak STL, csak éppen azt Fusion 360-ba vagy Solidworksbe lehet betölteni, ami nekem nincs és újrarajzolom FreeCAD-ben vagy OpenSCAD-ben.