Nem úgy és nem rád értettem, lehet, rosszul fogalmaztam. De azt a 112 -ben látott képet nagyon el tudom képzelni egy kínai étteremben, vagy kínai áruház előterében. Szerintem a giccs az szubjektív dolog, valakinek tetszik, valakinek nem. Valahová illik, valahová nem.
Voltam régi falusi házakban, ahol a falon mindenféle abrosz képek voltak felakasztva, ami szerintem abszolút giccs volt, de a németek meg voltak ezekért veszve, tehát nekik érték volt.
Igen a képek csak illusztrációk lettek volna .Az elképzelés áltatni .Tudom , hogy nem fogok ezzel vevőt megfogni , de ami bennem van és ki kívánkozik , azt viszont meg fogom csinálni .Van egy példám : csináltam egy fali alkotást , eddig senki sem látta meg benne az üzenetet , pedig ott van. Holnap le fotózom . Kíváncsi vagyok ti meglátjátok e benne .
PSoft | 18678
2021-11-02 17:43:30
[119]
Szó nincs irigységről, miért is lenne... Nekem is tetszenek Tibor "betonos" munkái(is), -ha egy kicsit visszaolvastál volna- lentebb is írtam már. A "giccses" megjegyzésem, kizárólag a 112-ben mutatott képre vonatkozott. Nekem valahogy olyan..."tájidegen" az a kompozíció.
Ez a kompozíció az én ízlésemnek is túl bonyolult és nem látok bele különösebb mondanivalót. Zavar, hogy nem értem mit akart kifejezni az alkotó, törekszem keresni az értelmét. Ha felismerem a mondanivalót, akkor nekem már nem lesz giccs. Valószínűnek tartom, hogy a keleti kultúrában nevelkedett embernek ezek az alakok beszélnek valamiről. Mint az ecetkóstolók, vagy a három bölcs majom.
Nagyon ne halgass másra, irigy emberek mindenhol vannak, nem giccses amit csinálsz, nekem nagyon tetszik az összes munkád, meg a lelkesedésed, meg az hogy így mindent kipróbálsz, anyagokat technikákat, stb.... Egy színes jelenség vagy itt a fórumon.
Köszönöm .Az életem során megszoktam a kritikákat , még emlékszem amikor a digitalizálásomat és a rajzolásaimat gúnyolták, ma a Fusion 360-ban dolgoznak , a digitalizálás meg hétköznapi lett .
Aki járt legutóbb Fehérváron a találkozón, élőben, kézzel megfoghatóan is nézegethette Tibor egy-két elkészült, ott bemutatott "betonmunkáját". Ha még beszélgetésbe is elegyedett vele az asztalánál, tapasztalhatta a téma iránti mérhetetlen vonzódását, elszántságát.
Szóval szerintem(is)...szépek azok az elkészült beton tárgyak.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy volt olyan fórumtársunk, aki az Ő munkájával "gazdagodva" indult haza a kedves feleségéhez.
PSoft | 18678
2021-10-27 19:16:04
[94]
Nekem volt egy időben, talált...igazi kiscicám. Nálam lett felnőtt kandúr belőle. Ő valahogy, sokkal élethűbb volt talált kiscica korában is.
Érdekes megfigyelésekre vezetsz Te rá engem. Bármi dolog jól mutat és harmonikus hangulatot sugároz, ha a hozzá illő környezetbe (tálba vagy alapzatra) helyezzük. Én ezt fotóztam nemrég egy Szokolya melletti tehénlegelőn. Tökéletesen illett a környezetébe, megfogott a háborítatlan, békés hangulata.
Ha már talált kavics... Sajnos nem tudom ki készítette, de ez a cica is egy kavicsra van festve, ráadásul egész élethűen. A fotón nem látszik, kb. 6-7 cm a legnagyobb mérete.
... "digitalizálom , tervezek hozzá egy tálat , majd 3D nyomtatás. Aszt hiszem igy ezt senki nem csinálja" ====== Ne írd azt hogy senki.. Ha Te meg csinálod így, akkor te valaki vagy... A magad világában.. Sok sikert, és kitartást kívánok hozzá..
Ezek papírmaséból barkácsolódtak, emlékeim szerint. Ficnikre szaggatott estihírlap, talán némi csontenyv és géz szálerősítés. Pedig nem is ismertük még azt a szót, hogy kompozit.
Ez itt tényleg OFF, de a hozzáállásod alapján még mindig boltozatos kőhidakon kellene közlekednünk? Vagy már kezdesz megbékélni a gondolattal, hogy nem ördögtől való az acél rácsos/szekrénytartós vagy a kábel (függő) híd?