Szóval, a csapágygörgős kart én is akartam, hogy még könnyebben fordítson a pici szervó...írtam is lentebb. Talán...jó lesz amit hirtelen "kreáltam" hozzá.
Egyébként, a görgő, vagy kar esetleges kopása a nyomtatást nem befolyásolja. Ha a kopás miatt már csak 2 mm-t emeli el a kart a mostani, kb. 6-8 mm helyett, akkor is megtörténik a váltás.
12 kocsikat kinábol... lin nem mert drága a posta ezekkel .. ithon vetem 12mm h6 lineket klavotol még olcsobb volt mind kinábol szálitásal igy jó jöt ki ez a megoldás no problem!
Nagyon jól néz ki, jó ötlet, de nem fog gyorsan kopni? Én egy kicsit néhány dolgot átalakítanám. Nem tudom jól megmagyarázni azért csináltam egy kis képet hogy hogyan alakítanám át.
Már hogyne lenne probléma velük - mármint a hengeres lineáris csapágyakkal. Én vettem több darabot -itthon is és kínábol is - és volt olyan 8-as aminek az egyik felén a 608-as csapágy 20 centin ráesett a másik végére meg 1 centi után megszorult.
A lineáris csapágyak meg lötyőgtek a tengelyen a pprvédő meg vagy hozzáér vagy nem.
SKF rúddal ilyen nem volt. Igaz nem is annyi az ára...
kinai hengeres olcsó linekel nincs probléma (pontosság) de a sines verzios igen amin azt látsz és olcsóbb is elkel felejteni kinai hiwin is ilyen 1/3 áron!
NG | 439
2019-07-16 08:39:46
[22780]
Sziasztok!
Tudom talán kissé buta kérdésnek hathat... Szerintetek kb hány kg filament ellövése után lehet egy nyomtatót/fejet "megbízhatónak" nevezni a nagy átlaghoz képest?
Azért kérdezem, mert kb 100.000 forintért vettem kínából Corexy lineáris sínes teljesen fém szerkezetű nyomtatót. Itt-ott látszik az olcsósítás szándéka a'la Kína, mindezekkel együtt rendkívül elégedett vagyok vele eddig, de csak kb 20 kg pla-t nyomtattam vele meg egy kg petg-t. 0,4-es fúvóka. Két probléma volt összesen, egyik, hogy nem volt derékszögben szerelve az összerakott rész (kína... pár csavar ki-be és tökéletes lett), másik hogy a build plate anyaga túl jól tapadt, aztán petg nyomtatásnál kiszakadozott, és le kellett szednem. Ez sem baj igazából, mert a kék 3M szalag jobban is tetszik eddig. Egyszer elzáródott a fúvóka, de egy szál ki-be húzás orvosolta.
Szeretném bővíteni a kapacitást, és ez szépen nyomtat még 150mm/s mellett is, ráadásul ár/érték arányban szerintem verhetetlen de nem tudom, érdemes-e """hosszútávú""" következtetéseket levonni ennyi alapján.
Ez az egyébként: https://www.aliexpress.com/item/32898632300.html
Nem tudom pontosan, mert apránként nyomtattam. Ritkán pakolom tele az asztalt... Úgy, 5-6 óra között lehetett az össz munkaideje.
PLA 210°C fej, 60°C asztal, 0,3 mm fúvóka, 0,15 mm réteggel ment, 50% kitöltéssel. Sebességek... -nyomtatás: 40 mm/s -külső: 30 mm/s -kitöltés: 50 mm/s De a sebesség változó, amikor sietek...generálba tolok neki, akár a duplájára is. Most is 180%-on megy, egy tartót építget a másikhoz.
azt hiszem meg lett a megoldás Minden kilazult a kazán is a nózit tartó kocka és abban lévő fúrt menet IS amit nem értek hogy fordulhatott elő vissza raktam mindent a helyére felfűtöttem azt csorgott mint a vízfolyás
Indexbúra mint optikai elem (fresnel lencse miatt) nem annyira nyomtatható ilyen extruderes nyomtatóval. Arra aluból maróval csinálnék présformát, felpolírozás után plexi, vagy polikarbonát lemezből lehetne prés formázni.
Gyanta nyomtatóval már érdemes lenne próbálkozni, de az meg nem tud túl nagy darabot, illetve nem tudom mennyire fényátereszt 2-3mm vastagságban a gyanta, mert azért ezek nem víztiszták, inkább opálosak.
Index búrát lehet nyomtatni ? Csak egy elvi kérdés ... A gyerek rögtön rávágta hogy megtervezi ,elviszi egy céghez , de szerintem nagy a szája Talált raktáron a neten ,meg is ígérték másnapra de
A kar végére is egy csapágyat kellett volna tenni, úgy még könnyebb dolga lett volna a szervónak. Lehet, "majd" kreálok rá egy új, fasza csapágyazott kart.
Gondoltam, hogy nem lesz gond a kisebbik szevóval. Mint mindig amit csinálsz ez is tökéletes lett. A héten összehozunk egy találkát az átveszem tőled, hogy folytassam a további munkát vele. A gépet már előkészítettem ( levettem a burkolatát )
Nincs gond a kisebb MG90-es szevóval, határozottan, stabilan váltogatja a karokat, még egy erősebb rugóval is. Úgy gondolom...átadhatom valóságos, "éles" tesztelésre.
Rossz a "Z" nulla pont beállításod vagy nem párhuzamos az asztal a fej mozgásával. Ezért induláskor a fúvóka beleér az asztalba és nem tudja kinyomni az ömledéket, eldugul.
Sziasztok ! Egy újabb kérdés! Nózi 220 fok exzruder jól kalibrált de mégis kattog mi lehet a problem?
Windrad | 224
2019-07-14 14:12:27
[22753]
Köszönöm a jótanácsokat. Eddig minden ilyen jellegű projektem megvalósítása évekbe tellett, mire a végére értem. Ezzel sem lesz gond... Ha elakadok majd jönnek sorban a kérdéseim