30 volt, de már annyit lett nagyítva, hogy elmászott. Akkor mit szeretnél? Hatszög luk nélkül, milyen lap mérettel? De akkor kitöltés nélkül kell nyomtatni, mert a furat az lukacsos lesz. Fontos az anya lapmérete?
Szóval át kellene ezeket gondolni rendesen, nem így kapkodva....
Ja... a hatszög anya laptávja nálam 30,6 mm körül van, annak 30-nak kellene lennie?
svejk | 33043
2019-07-20 07:31:33
[22887]
Szerintem teljesen járható technika ez a két fél. Könnyen rákap.
Igen a kerek perem helyett kell rá lapolás vagy szöglet, hegy rendesen meg lehessen húzni.
Sajnos tegnap elbactam, nem emlékezetből kellett volna írnom a méreteket. A szervokábelek 6 és 7 mm átmérőjűek. Egy átvezetőn simán átmenne a kettő, kevesebb helyet foglalna el.
Azért lenne jó ha lenne tele két fél mert akkor akkorára fúrom amekkorára kell.
Csak hogy értsétek: A közkézen bontásból származó kis szervok java része nem piszkos környezetre készült, így mate-n-lock vagy D sub csati van a 15-20 cm-es kábelcsonkokon.
Ezen csatlakozásokat célszerű egy kis műanyag dobozba zárni, ezekre kellenének ezek a bevezetők. A dobozkában lehet még közösíteni egyéb érzékelő vezetékeket is. Elsősorban nem IP68 a cél...
Ez csak próba volt. A csapon gondolkodtam, de nyomtatás miatt csak az jöhet szóba, hogy szembe két luk és bele kell tenni egy kis mondjuk 1,5mm szög darabot.
De lehet, hogy nem lenne tökéletesen szembe nyomtatás után, viszont egy próbát megérne, és nem törne le. Biztosabbnak érzem, amikor az anya rajta van én utána lenne összeolvasztva. Ez jól működik, csak tudom primitív megoldás.
Csináld! Menni fog pikk-pakk, majd megtapasztalod! "Nagy" CAD-es progiba már nekem sincs kedvem/türelmem belekezdeni. Ezzel még, egész jól elvagyok az Ő, no meg az én korlátaimon belül.
Ez nem nagy ügy. Menetnél vannak gondok, mert például az anyánál nyomtatás után kisebb a méret, és persze nyomtató függő is. El kell találni, hogy ne is szoruljon, meg ne is lötyögjön.
Ha már ilyen jól megszerkesztetted akkor nem csinálnál egy olyat ahol hosszabb a menet és legalább 10mm vastag az anya?
Akkor legalább hasonlítana egy gyárira valami régi olasz volt. Azon a feleken illesztő csap volt másik felén meg furat, hogy ne mozduljon el összerakáskor. (persze mindig letört)
Újra szerkesztettem a meneteket, mert tegnap elszállt a szerkesztés, milyen jó lett volna ha korábban mondod, rögtön azzal kezdem, nem metrikussal.
Most nem tudom, hogy kerek legyen az eleje, vagy hatszög, mert én tömszelencébe gondolkodtam. Akkor ne nyomtass csak próbát, és gondold át a végleges változatot. Lehet, hogy meg tudom csinálni.
Különben pisztoly pákával össze kell olvasztani nem látható helyen a két fél darabot, amikor már rajta van a kábelen, és utána kényelmesen lehet szerelgetni.
Nem akarsz vele "játszani"? Igen egyszerű, könnyen átlátható, egyszerű, fapados kis lehetőség, de jól működik. Pld. ahhoz a 6-8 mm-es furathoz is, amit most akarsz. Importban tudja az .stl-t is, és már módosíthatsz tetszésed szerint. De 2D-s rajzból is dolgozhatsz vele. Export, visszamented .stl, vagy .obj,és már mehet is a nyomira. Sokszor használom apróbb módosításokhoz.
Elkészült egy próba nyomat erről. Használható lesz, nyomtatás után meg kell húzni az összetételnél csiszolópapíron vagy fenőkövön, és akkor teljesen jó.
PSoft | 18592
2019-07-19 21:06:15
[22868]
Szerintem, nem.
Ritkán ugyan, de előfordul nálam is teljes asztalfelületű nyomtatás, pl. ha sok apró bizbaszt kell nyomtatni, telepakolom az asztalt. Nem tapasztaltam ilyen jellegű problémát.
Pár fok torzulás van benne most nekem is, mert egyik oldalról az anya könnyebben megy rá. De falura jó, ahogy szokás mondani, és csinálja a nyomtató, nem nekünk kell.
Tegyél a dekopirfűrészre iridium mágnest és úgy vágj. Én ha kapcsolószekrénybe utólag kell fúrni vagy vágni mindig használok mágnest a fúrandó lyuk mellé vagy a dekopirra teszek mágnest összeszedi rögtön a fémforgácsot és nem hullik be olyan helyekre ahol problémát okozna.
Még sosem sikerült úgy vágni hogy a forgács ne bassza össze a felületet akárhogy vigyáztam. Az egyenesség is kívánni valókat hagy mindig maga után.
Szerintem egy ügyes igazi kisflex felhasználóbarátabb, bár kétségtelen nem szakszerű. És itt jól jöhetnek ez egyébként már lecserélt kopott korongok is.
Egy kollégám gyári szakmája szerszámkészítő, Ő szokta mondani: Mesterember nem vesz a kezébe hegesztőt és flexet.
Persze, egy "jó" dekopír, jó lappal, nem egy gagyi obis. Nagyon hasznos tud lenni egy ford. szab. is a gépen, főleg acéllemez vágáskor. Alakos kivágásokat, mindig azzal csinálom.
Persze meglehet más menetet kellene használni, pl zsinórt vagy trapézt és nagyobb méretűt. No meg aztán úgy is minden kábelvég más-más.
Mondjuk itt hobbiban még a DSUB9 szokott lenni és az MDR20-as. Ezek már csak átm. 35 mm-es furaton férnek át, esetleg a ház nélkül átpaszírozhatóak a 22 mm-en.
A kisflex amúgy miért szentségtörés a doboz oldalán?
Persze fúrni mindig egyszerűbb, szebb, hatékonyabb, de volt már hogy szögletes lyuk kellett a dobozra. Kis flexxel kivágtam, 3D nyomtatott keretet belepattintottam, tök profi lett.
Egy próbát megérne, ha ABS-ből nyomtatnánk, még össze is lehetne ragasztani a kábelen. Valami pontosabb elképzelést megfogalmazhatnál, milyen elvárásoknak kellene megfelelni. Pl. a rögzítő anya lehet egybe, mert azon már átfér a dugó?