Köszönöm Miklós még egyszer az alapanyagot és a marást. 1-2 mm-el nagyobbra kellett volna csinálnom a belső kör átmérőt, mert kicsit elcsúsztak a LED-ek. Matrica rákerül nem látszik majd, szóval annyira észrevehető.
Zsófi lányomnak készülget a neopixel óra. Ma helyükre faragtam a 12db egész órákhoz tartozó plexit. Talán holnap be tudom fejezni a 48db percekhez illő kisebb plexi lemezeket. Aztán mehet rá a matrica és ki lehet akasztani a gyermek szobájába.
Jó szórakozást mindenkinek.
Devera csaba | 402
2017-11-17 20:17:01
[723]
Szia! Nagyon jó kis gép lett! Használd egészséggel.
Szia. Leptetomotor 1:10 hajtómű és meg 1:2 áttétel. Ha esztergakent megy leveszem a szijat a leptetomotorrol. A szijtarcsa mezei Audi hosszbordas szijtarcsa.
Előzmény: Bagyinszki László, 2017-11-17 17:44:55 [721]
Bagyinszki László | 127
2017-11-17 17:44:55
[721]
Szia László! Gratulálok a faesztergádhoz jól néz ki. Kérdezem:a főorsó léptetés is működik?Milyen megoldással(ha publikus)A főorsót hajtó szijtárcsában az elektrománestekercs is benne van? Üdv:Bagyinszki László
Jól látod, 6-os gömbvégű maró, 1 tized oldallépés, így aránylag szép lesz a felület. Már nem emlékszem a csapágy tipusára, de holnap megnézem. A hajtást majd a jövő héten csinálom, áttételt még nem tudom. Kép
Megkérdezhetem,hogy milyen technológiával marsz? Ha jól látom,0,1 mm-es oldallépéssel csak egy tengely mentén történik egyszerre mozgás,a maró pedig mintha gömbvégű lenne. A csapágyazásról tudnál írni 1-2 szót? Két helyen lesz csapágyazva,mélyhornyú golyóssal? Léptetős hajtása lesz? Milyen áttételt gondoltál felszereli rá?
Régebben volt itt egy fórumtárs, aki műanyag "darálót" épített. Ha jól emlékszem, PET palackokat akart darálni... Már nem tudom ki volt az, de biztos emlékszik rá valaki.
Az iparban vízhűtéses kalibert használnak vagy inkább használtak közel a szerszámhoz - mert azóta eltelt majd 40 év mióta extruderekkel dolgoztam de gondolom sokat csak nem változott a technológia azóta .
Szerencsére nem kérték a rajz kihuzásnál már nálunk suliba de pcb gyártásbol is kimarat az életemböl ára miatt! Ilyet manapság mirre lehet még használni szép szerelmes levelet megirni?
Már, a ྌ-as évek elején is "zsebpénz mennyiségem" jelentős részét áldoztam erre az apránként összeszedett Rotring csőtoll készletre. Tintából nekem, a képen láthatóak váltak be nyák rajzoláshoz.
Othonra 2x100w böven elég nekem!:) A kijelzés egyben az agya is win8 tablet de (külsö hangkártya a lényege késöbb 2db ak4497 alapu dac lesz a helyére) én csak erre fejlesztek pi linux nem az én világom.... De lehet külsö forrásrol is hajtani (line in)...
Jut eszembe, próbáltam már én ezt , itt ia van a videóm tessék. Csak valami normális toll kéne, ami persze ne legyen már kétszer annyi árú, meg rögtön kiszáradó, meg alámar az oldószer, mint az egész nyák meg a többi.