Indukciós hevítő , épített már valaki tűzhelyből ? Talán még van is lapom , nem feltétlenül izzítani kellene , autóról az alvázvédelem felpuhítása ,letakarítása lenne a célom .
Szeibert Krisztián | 342
2020-09-25 12:41:52
[45086]
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Lenne eggy danfoss vlt fc302-es frekvenciaváltóm valamit valószínűleg elnyomkodtam a kijelzőn és Elment a kép próbáltam resetelni de nem reagál, próbáltam számitogélröl rs485-ös konverterel és usb-vel is programozni de nem csatlakozik.
RJancsi | 5809
2020-09-24 19:39:57
[45085]
Lehet, hogy öntőszerszám/öntés lesz a vége. Ha így teszek, lehet, hogy a tetejébe beleöntöm a "0" és "I" jelet. Attól kezdve mindegy milyen színű a szilikon. A "direkt" nyomtatásban nem bízom, ez egy építőipari gép kapcsolója amit nedves helyen is szoktak használni. Szóval nem árt, ha tényleg vízhatlan a kupak. Nem bízom a rétegek tapadásában, hogy a nyomkodástól nem válnak szét. Párás, vizes helyen nedves kesztyűvel/kézzel hozzáérni...
Egyébként egy MARQUARDT 1251.0105 kapcsolóról van szó. Sajnos olyan elszabott mérete van, hogy nem találok a helyére illő típust. A kupakon kívül semmi baja nincs, teszi a dolgát.
Sziasztok! Ötleteket kérek, hogyan (miből) lehetne egy valaha vízmentes kapcsoló elöregedett szikikon(?) kupakját pótolni. Kb. 30 éves szerkezet, az idő megette a kupakot. Rákerestem a neten, már nem gyártják. Jobb híján arra gondoltam, hogy egy áttetsző gumikesztyűből vagy óvszerből vágok egy csíkot és lazán ráborítom a kapcsolóra. De ha valakinek jobb ötlete lenne...
D.Laci | 5471
2020-09-24 17:14:30
[45078]
Valami rossz pofát csak tudsz szerezni, heggeszttel bele valami gáter vasat vagy köracélt... Felszabályozod és élni sem tudsz majd nélküle.
Másik megoldás hogy a terelőlemezt lekapod simán megesztergálod aztán picit igazítva visszazömited a lemezt..egy bármilyen stiftel szépen körbe-körbe ütögetve.. Rátéve is hasonló módon van..
Patronba lehet a végét befogni, de készíthetsz egy perselyt ami illeszkedik a fogazásra és nagyobb átmérőjű mint a perem. Azt ketté vágva ráteszed a fogazásra és már be is tudod fogni a tokmányba.
Van pár darab ilyensmi kerekem csak nincs még kifúrva. Annyira kicsi a pöcke és nemtudom értelmesen befogni az esztergába. Hogy fúrnátok ki hogy ne kóvájogjon a tengelyen? Próbáltam befogni kistokmányba és fúrógép alatt is de nem lett az igazi.
svejk | 33042
2020-09-22 19:19:09
[45064]
Úgy van, bakelit!
Szerencsére alapvetően működik, csak az első hangolt kört és az említett "szűrőkört" kócolták össze. A méhsejttekercseknél a litze huzalok szinte tőben elszakadozva.
Egyébként eredeti benne minden kivéve a kimenőtrafó, azt már cserélték benne.
Ez az aludobozos rádió? Ebből szokták kihagyni a sasszi meg a ház közti gumi szigetelést (pontosabban a csavar szárának a szigetelését) , aztán fázisra került az egész doboz
A jobb felső sarokban hiába kattintok az adott oldalra középen csak egy részlet jelenik meg. Vagy csak nagyon pici méretben tudom lementeni.
Más oldalakról meg van a rajz de az itt látható egy előszűrővel kombinált, no itt nálam a készülékben az van összegubancolva rendesen.
KoLa | 7585
2020-09-19 21:20:21
[45054]
Ha kettévágsz valamit az 50-50% fifti-fifti. Ha egy hosszab darabból akarsz rövideket vágni azt darabolásnak hívjuk. 50mm átmérőjű papírcsövekből akarok 5mm hosszú gyűrűket darabolni! hogy kell? ez lett volna a kérdés. Én védem a magyar nyelvet!
Szia! Ragasztószalag nagykerekkel/kereskedőkkel vedd fel a kapcsolatot. Náluk szokott lenni olyan gép ami erre képes, a legtöbb ragszalag 500mm széles tekercsben készül és azt darabolják igény szerinti szélességűre.
5cm átmérőjű karton hengert hogyan lehetne szépen feldarabolni? Nem egy két darabról van szó. Minden megoldás érdekel, házilag elkészíthető megoldás, a darabolásra alkalmas készen kapható gép, esetleg vállalkozás amely a darabolást el tudja végezni.
svejk | 33042
2020-09-17 12:35:56
[45047]
A hajtóművet nem tudod megkerülni, hacsak nem teszel fel sokszor nagyobb teljesítményű szervot a mostani motor helyett.
Igen ez van rajta csak az utólsó 4szám változik, az 4AB0. Egy hagyományos orosz marógépre szerelt gyári szerszámcserélős főorsót akarok meghajtani. A gyári fogaskerekes hajtómű már kicsit zajos.
Mivel sem az XL sem a freki nem változik, az áram a fesszel lineárisan változik, szerintem.
jani300 | 12257
2020-09-16 22:36:21
[45043]
Az üresjárati áramnak mindenképpen nőnie kellene . Nagyobb lesz a veszteség Tulajdonképpen elenyésző lehet ,de mégis . Lejjebb írtad hogy nő az áram a feszültséggel ,de nem ,azt korlátozni kell , mert megsül a tekercse .