Egyébként elképzelhető, hogy a táp csak "félig halt meg"? Az eddig beállított sebességet nem tudja elérni a gép! Kisebbre állítottam a végsebességet (G0) és így már végig dolgozta az egész délelőttöt. Mit javasolnál? Maradjon kapcsoló üzemű, vagy jöjjön a hagyományos?
Védi a kapcsolóüzemű tápot a visszafolyó áramtól, ami leginkább az ott levő nagy kondiból érkezhetne. A kondi a hirtelen terhelést egyenlíti ki. A graetz-ből csak egy diódát használ, de azt rendesen hűtve.
Előzmény: Arany János, 2020-10-17 16:48:48 [45184]
Arany János | 1382
2020-10-17 16:48:48
[45184]
Esetleg tudja valaki, hogy ez a rész mi célt szolgál?
Előzmény: Arany János, 2020-10-16 18:24:40 [45171]
dezsoe | 2934
2020-10-17 16:44:48
[45183]
Nem tölt az, oda van írva. (És komolyan is veszi, amit kiír.) Viszont megy a gép a töltőről. A HP dettó ugyanez. Az újabbak már talán egy kicsit kevésbé érzékenyek a töltőre, főleg az újabb HP-kra jellemző, hogy ugyan még center pines a töltő, de már idegen töltővel is megy. A Dell egyelőre még makacsabb.
Arra van esély, hogy a pakkot kibontva, a cellák cseréjével ismét jó lehet? Nincs más korlát -pld. üzemóra, vagy valami más- az akkuban levő elektronikában?
Én se igazán értem, ezért kérdeztem. Mondjuk én eddig azt sem tudtam, mi a funkciója a harmadik -középső- tűnek a töltő csatlakozójában.
Biztos van vágás a videóban, látom én is. Én mondjuk azt is kivágtam volna az Ő helyében, mikor a pákával "bénázik".
Elég silány a videó minősége de én úgy látom, mintha ott három párhuzamos ellenállás lenne, amelyekből az egyiket vette ki.
Egyébként az én gépemet nézve, szét se kell ennyire dönteni mint ahogy Ő tette, hogy a kérdéses alkatrészek pákával hozzáférhetőek legyenek. Elég, ha a billentyűzetet kibillentem és hozzáférhető a töltőcsatlakozó környéke, a három ellenállással együtt.
Talált videó ez is -meg még több is-, kutattam a hiba megoldása után. Szóval, ugyanez a hibajelenség nálam is, ugyanaz a lentebb linkelt dell van nekem is. Gyári a töltő, gyári benne az akkumulátor is. Amikor kb. két éve félretette az előző gazdája, nem volt ilyen gondja. Azóta a gép be se volt kapcsolva. Most bekapcsolásnál, már a bios is azt mondja nincs akku és az op. rendszer is ugyanezt mondja, így nem is indul el a töltés. Az akkut levéve a gépről semmi gond, nem reklamál, föláll az op. rendszer, -ott sincs reklamáció- asztali gépként akku nélkül is teszi a dolgát.
A töltőt a gépre dugva villog a fehér led ami a töltést jelzi. A gépet bekapcsolva már az elején reklamál a bios, de az ajánlott F1-el hiba nélkül föláll a rendszer. Butolás közben a villogó fehér töltésjelzés átvált villogó fehér/pirosra és utána úgy is marad. A gépet kikapcsolva viszont, nem jön vissza a töltést jelző fehér led villogása, sötét marad.
nem teljesen így van. akkor is tölt, ha nem gyári a töltő, vagy nem felismerhető vagy 65 helyett csak 45W-os. csak a biztonság kedvéért nem vesz fel belőle ennyi áramot. a gép működik, valamennyit tölt is. Az alábbi videóban az akkuk érzékeléssel/kommunikációval van a baj, azt orvosolja. Valószínűleg rövidzárban vannak a kiszerelt alkatrészek, így kivéve őket, úgy ahogy működik. nyilván az elfogadható javítási mód a cseréjük a korrekt működéshez
Látom, tegyük fel, hogy el is hiszem (van benne vágás, akármi is történhet közben), de nem értem. A probléma, ugye, nem az, hogy nem látja az akkut, hanem, hogy nem gyári a töltő, ezért a töltést kikapcsolja a gép. Eddig oké, ez így működik, mivel többféle töltője is van a Dell-nek, a töltő központi lábán lekérdezi, hogy hány wattos és aszerint tölt. Ha nem Dell a töltő, akkor nem válaszol (vagy nem helyesen), ezért inkább nincs töltés. Eddig érthető.
Amit nem értek az az, hogy kivesz egy (feltehetőleg) ellenállást, amin keresztül a gép az akkuval beszélget. (Kikockáztam, oda megy a fóliacsík.) Ha nem tud az akkuval beszélni, akkor elfogadja az idegen töltőt? Mi van?!
Ugyanaz a gondom, mint a videón látható "kollégának". Egy Dell inspiron 15 3521 laptop, ami nem látja az akkumulátort. A videón látható 2:08-tól, hogy az akku csatlakozójánál kiforraszt/kivesz egy smd alkatrészt és utána "minden ok."
Mit is csinált/hekkelt Ő, az alkatrész kivételével, hogy utána már látja a bios is és az op. rendszer is a gép akkumulátorát?
TBS-TEAM | 2803
2020-10-16 22:17:25
[45175]
Kondi mindenképp kell. 4700uF--->felfele Csak egyenirányítással (Graetz híd) alkalmazásával 100Hz brumm fog ráülni az egész vezérlésre ami váratlan jelenségeket produkál majd.
Előzmény: Arany János, 2020-10-16 19:47:26 [45174]
Arany János | 1382
2020-10-16 19:47:26
[45174]
Közben agyalgatok: Ha szeretném leváltani a kapcsolóüzemüt, hagyományosból elég lenne az egyenirányítás, vagy kellene a kondenzátor is?
Arany János | 1382
2020-10-16 19:10:02
[45173]
Napi 10 órában dolgozó masináról van szó! Sikerült nélkülözhetetlenné tennem! (ami mostanra némileg egy kicsit hátrányos lett számomra) Ha baj van, nem várhatok a sültgalambra, megpróbálom megoldani magam. Így az volt az első, hogy minden telefonszámot kipróbáltunk amit ismertünk mielőtt a Fórumra írtam!
És én ezt honnan találtam volna ki? A kérdés annyi volt, hogy tud-e valaki telefonszámot.
Előzmény: Arany János, 2020-10-16 18:24:40 [45171]
Arany János | 1382
2020-10-16 18:24:40
[45171]
Szivesen megmutatnám a telcsin a híváslistát! Egyik általunk ismert telefonszámon sem vette fel senki, és azóta sem csörgetett meg senki! Meghalt a kapcsitáp a tőlük vásárolt dobozban és produkált furcsaságokat a venti cserélése után!
Valami más telefonos elérhetőség engem is érdekelne, mert többször is próbáltam hívni ezt a számot, de soha nem vették fel, és nem is hívtak vissza. ( csak tudnám akkor minek van kiírva??) Köszönöm előre is, további szép hétvégét mindenkinek!
Előzmény: Arany János, 2020-10-16 12:20:03 [45163]
Arany János | 1382
2020-10-16 12:20:03
[45163]
Sziasztok! CNC Drive elérhetőséget keresnék elektronika témában!!! Nagyon fontos-sürgős lenne! De ha valaki ismeri a régebbi szekrényeiket, az is jó lenne! A telefonom a zsebemben, ha megcsörget az illető, természetesen visszahívom!!!
MoparMan | 3987
2020-10-15 12:14:27
[45162]
bizony. ám a "felfújóshoz" ez a konstrukció kevésbé jó amit Tibor tervez. Mélyebb, tagoltabb, nagy területű darabokhoz ráadásul nem árt ha egy nagyobb tartályt vákuumolsz le és azzal "robbanásszerűen" szívod le a darabot. főleg ha előtte fel is lett fújva az anyag. ennek hiányában sokkal nagyobb teljesítményű szivattyúra van szüksége.
Pneumatikával is jó lesz az. Az ilyen "hobbi" vákumformázók egyik hiányossága általában az, hogy a fűtést nem tudod szabályozni "csempésen". Az újabb ipari gépeken kb 15x15 cm-es(vagy még kisebb) területekre el van osztva a fűtés és ezekre tudsz megadni % os arányt a teljesítményre. Így tudod szabályozni az anyag nyúlását az adott csempék alatt. Persze ez egy doboznál vagy egyszerű, sekély formáknál nem akkora gond, mint egy 4-600 mm mély vagy mégmélyebb alakzat esetén. Valamint az ipari gépek fel tudják fújni a lapot, amivel elő-nyújtják egy buborékká, így a nyúlása sokkal egyenletesebb lesz az egész felületen.
Rendbe tenném a képeken látható laptopot. Billentyűzet kellene hozzá. Valami linket tud valaki, hogy hol találok?
designr | 3604
2020-10-12 17:04:36
[45153]
Felvetődött..itt azért ilyen alkalmazásoknál pl eszterga főorsó..illik ..nagyon ajánlott kiegészítő fékellenállás, ugyanugy mint frekvenciaváltóknál is..
Na bocsi! Nekem uncsi volt ez a videó és nem néztem végig. Nem használja azt a lehetőséget hogy elővágjon! Van ott a szegnyereg felőli oldalán a menetelő fejnek, egy kis átváltó karocska! azt átfordítva változik a fogásmélység, a végén a határolással kiold és gyorsan visszahúzható, aztán újra felhúz és átvált a kis karral a végső fogásra. Ezt a menetet egy fogásból is ki tudja vágni ebben az anyagban. Szívósabb anyagnál érdemes elővágni, s aztán símítani.
Igen, direkt meghajtással szeretném. Ez egy kis hossz eszterga szerű célgép lesz. A maximális anyag átmérő 20 mm. A maximális fordulat 2000 1/perc körüli. Kimondottan rozsdamentes anyaghoz.
Úgy általában a '90-es évekbeliek tudják egyben a step/dir-es pozíció és az analóg sebességvezérelt üzemmódot. pl. a Yaskawa DR2-es vagy a SigmaII-es sorozata.
Direkthajtásabn gondolkozol? Meglehet oda kevés lesz a 2-3 kW-os moci C tengelyes üzemmódhoz.
Üdv Mindenkinek! Elkezdtem építeni a következő esztergámat. A főorsót egy 2-3 kW teljesítményű AC szervoval tervezem meghajtani. Ismertek-e olyan step-dir vezérlőt, amit Mach3 vagy LinuxCnc programmal hajtva lehet használni úgy, hogy egyszer főorsóként, egyszer pedig pozicionálható "C" tengelyként lehessen programozni.