Hozzáigazítva méretileg az én gépemhez... Kíváncsiságból, meg is csináltam egy párost belőlük. Annyira faszák lettek, hogy...holnap be is építem őket a "Z"-re.
guliver83 | 3234
2019-12-28 18:36:01
[24557]
ÉN nem tudtam ennyire szépen beállítani Jobb lett,mint volt!
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem!A nyomtatóm nem tud szabályos kört csinálni mi lehet az oka?CORE XY. A segítséget előre is köszönöm!
keri | 14033
2019-12-28 15:37:58
[24550]
Na megküzdöttem a DRV8825 kísértetével.
FastDecay üzemmóddal tökéletesen finom lett a járása. Az áram jobbra csökken, nem balra 2 meghajtót azért sikerült elrontanom, mert olyan rohadt pici az egész hogy kiugrik a szemem és így sem látom mit csinálok.
Viszont most tökéletes, legalább is olyan amilyet elvártam. Az anyag kihagyás is a túlmelegedő meghajtó miatt volt, mert letiltott néha, szóval ez is megoldódott.
A FastDecay az alacsony indukciós motoroknál szükséges, szóval nem kell nyakra főre átálítani, de ha mégis, akkor annyi hogy át kell kötni két lábat:
Éjjel sikerült a meshmixer-rel megoldanom. Direkt nem egyenes függőleges elvágást csináltam, nehogy felmerüljön a csalás lehetősége. Esztétikai hibákkal nem foglalkoztam.
A képeken, még nem a végleges megoldás látható. Kapott még a ragasztott parafa kívülről egy szilikon réteget. Gyakorlatilag "áthúztam" a felületét szilikon pasztával.(FBS) Így, az amúgy sérülékeny parafának van egy viszonylag jó, mechanikai védelme is.
DC-DC konverter nem alkalmazható feszültség szabályzásra, mivel a benne lévő vezérlés megpróbálja minden áron fenntartani a gyárilag beállított kimeneti feszültséget.
PWM kimenet van a ventilátor szabályzására: Pl: ha 24V PWM és 12V ventit akarsz használni akkor: Venti adatlapja szerint (Vagy megméred 12V mennyi áramot vesz fel) Kiszámolod R=U/I R az ellenállás értéke ohmban, U a feszültség voltban, I az áramerősség amperban.
Megkapod az ellenállás értékét.
Ellenállás teljesítménye: P = U × I, ahol P a terjesítmény wattban, U a feszültség voltban, I az áramerősség amperban.
A kapott értékű ellenállást sorba kötöd a ventilátoroddal.
"12V üzemel a gépem és csak 24V ventim volt így tettem egy DC-DC feszültség növelőt a ventillátor kimenetére és ez miatt nem tudom szabályozni a ventillátor fordulatszámát."
Nekem pont fordított a dolog, csak a végeredmény ugyanaz: 24V-os a gépem és 12V-os ventilátort szeretnék használni tárgyhűtőnek. DC-DC konvertert alkalmaznék. Facebook csoportban írták korábban a bekötést. Táp 24V +- a konverter +- bemenetre. Ventilátor + a konverter + kimenetre. Ventilátor - az alaplapi eredeti - -ra, mert ezt szaggatja a gép, így állít fordulatszámot.
Gyakorlatban csak a teljes fordulatszámon megy a ventilátorom, esetleg 98%-ig lehet csökkenteni, alatta megáll. Érzem, hogy pulzál, lüktet a kezemben, mégsem megy... Szerintetek mi a megoldás?
Üdv, kellemes ünnepeket. Látom pesti vagy igy talán érdekes lehet számodra, illetve bárkinek aki könnyen el tudja érni az ujpesti piacot. Csak csütortökön és pénteken árusitanak ebböl a termékből, kifogástalan árut, tényleg nagyon finom és meglepően olcsó áron Földszinten ha liftel mész a liftböl kilépve egyenesen az utolsó előtti sorig ott balra az utolsó asztal, szintén bal oldalon. HA többet veszel 3-4 kg, kb 1200-1300 ft / kg.
Ha mindenki nyomizgat, gondoltam Én is. Egy prémium filamentet próbáltam ki gyorsan reggel. A lányom szerint limitált szériás, de majd még kell neki egy kis utó kezelés. A beállítások egyelőre titkosak.
Az extrudálás nem vesz ki sok energiát arányaiban a fűrőblokk hőtehetetlenségéhez képest.
Előzmény: Szalai György, 2019-12-27 06:52:07 [24515]
PSoft | 18592
2019-12-27 10:09:15
[24517]
„lehetséges a túlhűtés...”
Szerintem, lehetséges a túlhűtés. Ha nem tudod elektronikusan szabályozni a ventilátor fordulatát, akkor próbáld mechanikusan szabályozni a szállított levegőmennyiséget. Próbára tegyél egy fojtást a szívó oldalra...takard le valamivel a szívó oldal egy részét.
Lenne egy kérdésem Tettem plusz egy ventillátort anyag hütésnak, lehetséges a túlhűtés és ez miatt nem tapad össze a réteg?
12V üzemel a gépem és csak 24V ventim volt így tettem egy DC-DC feszültség növelőt a ventillátor kimenetére és ez miatt nem tudom szabályozni a ventillátor fordulatszámát.
Egy tesztkocka "gyártás" közben. 1.kép És a mutatott/látott hőfokok... -Az indulás, első réteg 220°C, 2.kép 60 perces "nagyításban". -Később, már 205°C (összes többi réteg) 3.kép 30 perces nagyításban. -Megint kicsit később, 4.kép 1 perces nagyításban.
Mai észrevétel... Amit ugye, a legritkábban kukucskál az ember. Még jobb is az extruder hőntartása, mint tegnap írtam. Már csak azt kéne megmérni fizikálisan is, hogy az a 205°C valóban annyi-e. De...annyira nincs is jelentősége.:)
Előzmény: Szalai György, 2019-12-26 13:04:53 [24509]
Szalai György | 9490
2019-12-26 13:04:53
[24509]
Hát, ettől több ingadozásra számítottam, amikor a hőfok szabályzás nem tudja előre, hogy a következő pillanatban épp mekkora sebességgel tolod bele a szálat. Vagy itt pont nem csinált semmit?
A tegnapelőtti "hibamentes" szakasz, amikor hőfoktúllépés után újraindítottam és beállt a beállított 205°C-ra. Ott még nem is figyeltem annyira, de szerintem nagyobb volt a lengése 205°C körül is, mint tegnap a termisztorcsere után. Majd, csinálok egy nagyobb "t" felbontású(1 perc) fotót is, ha érdekel.
Előzmény: Szalai György, 2019-12-26 08:20:05 [24506]