Üdv. Lehet hogy rossz helyre írok, de azért felteszem a kérdésemet. Hol lehet "olcsón" vörösrezet beszerezni? A lomizás nem biztos hogy megoldás, mert nem olyan egyszerű önteni mint az alut. Nekem 15-20mm vastag 300x150mm széles darabok kellenének. Válaszokat előre is köszi.
nebulo | 51
2017-09-19 07:11:42
[5231]
Üdv.
Azon tagoktól érdeklődnék, akik tűzálló paplan anyagból készítettek olvasztót, hogy fél-1 nm-nyi anyaguk nincs esetleg felesleges?
Nekem megvolt Berényi Józsi száma, azonban már nem ő jelentkezik be rajta. Gondolom kiadták másnak. Sajnos nem tudok segíteni. Azonban van gyomaendrődi kollégám. Megkérhetem, hogy kérdezzen utána Józsinak.
Biztos emlékeztek Berényi kollégára . ( sok talin öntött klassz dolgokat ) Sajnos eltűnt és nincs kontaktom .Egy barátomnak kellene valami . Szívesen megkeresném ha valaki tudná a tel számát...
Csuhás | 6750
2017-08-16 11:42:38
[5222]
Találsz erre célra profi anyagot is. Google: ' gáztalanító tabletta '
Üdv Mindenkinek! Olyan kérdésem lenne mivel tudom gáztalanítani az aluminium olvadékot? Kemencém tégelyem van.öntöttem is már csak lyukacsos lett az öntvény.Olvastam mát kiégetett konyhasóról és mosószódáról is.Köszönöm a segítséget előre is.
Sziasztok! A Budapesti CNCtalálkozóra keresek bátor önként jelentkezőt, aki fémöntés témájú bemutatót tartana. PB-gázt biztosítok, a továbbiakat megbeszéljük.
mimetikuspolialoid | 12
2017-06-17 21:03:48
[5216]
Üdv fórumtársak.! Ki tudna nekem segíteni egy asztali körfűrész bekötésében? 380v. köszi
Magyarország így működik. Sír mindenki, hogy nincs munka, de ha 3 köbcentis alkatrészből nem kamion mennyiségben rendelsz akkor már a visszahívást sem éri meg az ember.
Pedig szívesen kifizetnèm amit kèrnek èrte, de úgy tűnik Magyarorszàgon senki nem akar minimàlis kihívàst jelentő munkàval foglalkozni manapsàg ?! Pedig adnàm a mintàt , nèni homokot kellene vàgni hozzà , ès egy fèl tucatnyit leönteni belőle , de sajnos nagy az èrdektelensèg . A legtöbb öntödètől àrajànlat szinten annyit kaptam hogy rà egy a gatyàm , de szàmszerüsítve semmit ?! Egyszóval mèg mindig keresek rà öntödèt , vagy kimaratom tömből CNC-n.
A befoglaló méreteket adtam meg , egy "masni" forma az egész , kb egy propellerhez tudnám hasonlítani . Átszámolva kb 15 kg az egész / db , de valami rejtélyes oknál fogva nem akarnak az öntödék foglalkozni vele ?!
Silicium bronz öntéséhez keresnék vállalkozòt ,egy egyedi asztal alkatrészeinek leöntéséhez .A mintát küldeném,kb 20-25 kg-os darabokròl van szò,befoglalò méret 1000 X 600 X 40 mm. Ha tudnátok ajánlani megbízhatò öntödét,az is nagy segítség lenne,köszönöm !
Kopirnyák | 2705
2017-02-07 22:42:34
[5208]
Mivel még csak tanulod, nem vagy igazi ötvös, így akár lágyforrasztást is végezhetsz anélkül hogy megköveznének.
Előzmény: Szabó M. Béla, 2017-02-07 22:34:55 [5207]
Szabó M. Béla | 577
2017-02-07 22:34:55
[5207]
Ötvös iskolába járok, ott azt tanítják, hogy egy igazi ötvös kerüli a lágyforrasztást . Amúgy esztétikailag sokkal szebb a keményforrasztás, az adalékanyag beötvöződik a fémbe, és polírozás után alig lehet észrevenni, alig egy árnyalatnyit világosabb az alapfémnél.
Most látom csak a tolómérőt, szóval pici alkatrészekről van szó. Ezeket iparilag sem szokták önteni. Jobban jársz ha a gyűrűt csőből esztergálod, a küllőket pedig kötegbe fogva egybe kimarod, majd valami ügyes sablonban összeforrasztod őket. Valami modell jármű alkatrészei ezek?
Előzmény: Szabó M. Béla, 2017-02-07 22:14:19 [5203]
Szabó M. Béla | 577
2017-02-07 22:14:19
[5203]
Arra gondoltam, hogy ha kisebb sorozatban gyártanék ilyeneket, talán jobban megérné önteni. Ezek próbadarabok, keményforrasztással készültek, de elég macerás legyártani így.
Köszönöm a kiigazítást! Ezek szerint egy nagy méréstartományú hőmérőt csináltam. A befogó az asztalon egy jenki kerékcentírozó állvány bringákhoz ill. kismotorhoz.