Köszönöm Gyula! De ha megfigyelted, én nem is akarok 2,2 Kw fölé menni! Éppen arról írtam (#6), hogy 2,2 Kw-os frekiváltóról szeretném üzemeltetni a 3,3 Kw-os motort!
Televízióm nincs. Nem hülyítem vele magam, és épp ilyen fontos nekem az összes szomszédom szellemi épsége is
Egész pontosan 12000 és 18000n/min. A kérdésedre, én ugy tudom, hogy 2,2 kw felett nincs 1 fázisú avagy 230v frekvencaváltó, de nagyon ne sajnáld mert 3,3kw motornál le csavarná az órát.Marad a 3 fázis és sok szolgáltatás amit egy frekvenciaváltó nyújt.Sajnos a költségek itt még nem érnek véget,mert a zavarszürésre is áldozni kell. A napokban hallottam egy most folyó perről épp frekiváltó mint potenciális zajforrás (rádió- középhullám és televizió)nem akarom a céget emliteni, egy jó nevű japán gyártó.Itt is mint más PWM szabályozásnál az a jó megoldás ha a motor közvetlen a frekiváltó melett van.
Kösz, de sajna ez nekem kicsi (1,5 Kw, 75 Hz), és inkább a kérdésben felvetettek lehetségessége érdekelne, nem a típus!
Kristály Árpád | 3082
2006-11-26 23:06:00
[7]
Szia Szobrász! Már rég láttalak a fórumon.... Látogas el erre a lapra, én használom a nagyobbik verzíót, nagyon meg vagyok vele elégedve. 220-voltról használom a háromfázisú motort deltába kötve, egész kis fordúlaton is nagy nyomaték van.... Különben van három fázison,.... sajnos ez a megoldás sem olcsó..... Üdv.: Árpi
http://majki.fw.hu/
n/a (inaktív)
2006-11-26 22:23:00
[6]
Sziasztok GURUK!
Kérdésem lenne Hozzátok:
1. Egy 3,3 Kw-os motorhoz mindenképpen (legalább)3,3-as frekiváltó kell? vagy felparaméterezhető hozzá kisebb is, csak (nyilván) teljesítmény vesztéssel, ami esetemben inkább villanyszámla nyereség. De vajon a fordulatszám megmarad-e?
Nos, ehhez a motorhoz fel lehet paramétereztetni egy 2,2 Kw-os frekifáltót?
Úgy gondolnám, hogy 1200 ford/percig maradjon, minden erő, ahogyan kell, a 1800 ford/percnél viszont nem kap 3,3 Kw-ot, csak a frekiváltó maximumát, azaz a 2,2 Kw-ot.
Nagy fordulaton úgysem kell az erő, mivel itt kisebb a késátmérő is, kisebb fordulaton viszont nagyon is kellene, mert körfűrész tárcsát is használnék szabáshoz.
2. Másik kérdésem: 380-as helyett 220-as frekiváltó, teljesítményveszteséget jelent-e? a 220-as ui. olcsóbb, noha nagyobb az amper (sajna 10 amperes a biztosítékom, amit 220 esetén a moci már 1200-es fordulaton is megzabál). Vásárolható persze az áramszolgáltatótól + amper, de vajon nem drágább-e így az olcsóbb?
Előre is köszönve a választ, üdvözöl mindenkit: Áron
Lampas | 1023
2006-06-19 18:16:00
[5]
Hallihó Árpád! Ha nem keso, holnapra pontosan megmondom, a lenyeg , hogyan programoztad, van vagy 220 P beallitani valo, amibol legalabb 20 fontos. Ha nincs meg a leiras, kar kinlodni. Angolul elkuldhetem, ha jo Neked.
Hallihó Mindenkinek! Segítség kellene! Ismeri valaki a Micromaster 6Se 9211-5Ba40 frekiváltót, magyar nyelvű leírás kellene. A kérdés muszály bekötni a külső potit, hogy elinduljon, mert programozni lehet, csak a motor megse moccan..... Üdv.: Árpád
Kristály Árpád | 3082
2006-06-16 22:50:00
[3]
Tokkal-vonóval együt 38.000-Ft, persze ha van a fiókban hűtőborda, ventilátor, 25-A Fet-ek (6db) satöbbi akkor olcsóbb. Hallihó!
n/a (inaktív)
2006-06-16 09:35:00
[2]
Szervusz Árpád! Mennyi az a "nem olcsó"?
Üdvözöl: Áron
Kristály Árpád | 3082
2006-06-15 23:29:00
[1]
Hallihó Mindenkinek! A Majki féle frekiváltót sikerült kipróbálni. Nagyon jó!!! Kis fordulaton is jó a nyomaték. 2-75Hz ig megy, max 1.5-KW. 220-voltról megy a háromfázisú motor... ( kondi nélkül, deltában, mert így jobb a nyomaték a tekercsekre 220-volt jut) Nem olcsó, de hazai viszonylatban elérhető. Mindenkinek csak ajálni tudom. Hallihó Mindenkinek!!! Üdv.: Árpád