Szebb jövőt ne remélj. Mert ez világjelenség. Csak úgy menekülhetsz, ha tulajdonosként (esetleg részvényesként) magad hajtod föld alá a munkavállalóidat. A világnak ezen a részén egy isten van, és azt ma profitnak hívják, a hozzá vezető útjelző táblán pedig a -Gazdaságoság- felirat áll.
(Asimov szerint ennek a CNC megyországban lesz vége, ha az ember fejlettsége eljut addig, hogy a világgazdaságot a robotika három törvényét áthágni képtelen komputerek irányítják. Egy ilyen ideális állapotban nem lesz túltermelés, sem hiány semmiből. A nyersanyagok és termelő eszközök közvetlenül az emberiség tulajdonát képezik, és a gépek döntenek felettük. Azt én már nem élem meg.)
Valószínűleg LEANNÉ váltunk ha hagyjuk hogy a tulajdonos/főnök az utolsó leheletig kizsigereljen minket és ha már nem bírjuk az iramot egy jó nagy seggberúgás keretében föld körüli/alatti pályára bocsát minket.
Azt nem merném állítani hogy okosabb lettem, de új tudásra szomjazva, becsülettel...elolvastam.
Hofi egyik "rémálma" jut eszembe, Ő valahogy így fogalmazott:
-Nincs nekem semmi bajom a buzikkal, de ugye...nem lesz kötelező???
Előzmény: Szalai György, 2019-08-31 14:25:21 [968]
Szalai György | 9505
2019-08-31 14:25:21
[968]
Túlgondolod? Azt állítólag én szoktam. De hát, ha van mit tovább gondolni. Túl az eredeti elképzelésen.
Empátia: A grafikusnak akkor pont megfelelő a rajz, ha elfogadja a megrendelő és nem kell vele többet dolgozni. Tudna-e jobbat? Biztos, hogy persze. Megtenné ugyanannyiért? Azt már nem.
Vezetéktartó-leeresztőnek megteszi egy tragikusan gazdátlanul maradt rollátor tetején keresztbe dugott söprűnyél is. Van rajta kerék, fék, kosár, és nem gubancolódik össze a vezeték. Van benne fantázia is, meg sok egyéb lehetőség. Na de ha nem kell, hát nem kell. Míg nem kötelező LEAN-ezni.
A képet nézegetve... Mondom én, hogy látványpékség az a kocsi! Egy ügyesnek sem mondható, fantáziátlan grafikus kreálmánya, ami pont úgy sikerült, ahogy a képet megrendelő profitorientált gyártó/kereskedő megálmodta... -Szép színes legyen, katonásan elrendezett kacatokkal. És...szép színes lett, katonásan rendezett kacatokkal.
Azt is látom, hogy nem volt elég kitartó a grafikus. Az egy szem, valahol talált fadobot szépen variálta, kisebbre/nagyobbra, rakosgatta ide-oda. Még a dobon a vezetéket is átszínezgette, ilyenre-olyanra, hogy teljesüljenek a látványpékség kritériumai.
De vajon, miért nem tette meg ugyanezt, a fekete műanyag dobokkal?
Három lehetőséget látok... 1. Elfogyott a türelme... 2. Elfogyott a lóvé... 3. Leszarom...jó lesz ez így is. (az egyes,és kettes pont között, lehet ok-okozati összefüggés, amiből...egyenesen következik a 3. pont)
Előzmény: Szalai György, 2019-08-31 07:27:21 [963]
PSoft | 18607
2019-08-31 09:20:38
[965]
Egy látványpékségben, ahol csak vevőcsalogató szép fotók készülnek, igen praktikus,és jól is mutat. Én, egész jól ki vagyok békülve a képeimen is felbukkanó salgó polcokkal. Rend ugye, ezeken sosincs, de a pékautón se lenne.
Ennyi év után már... Sokkal praktikusabbnak gondolok, egy magasságban,és szögben is állítható munkaasztal lapot, ami ugye...az én fotóimon sem látható.
Előzmény: Szalai György, 2019-08-31 07:27:21 [963]
PSoft | 18607
2019-08-31 09:02:05
[964]
Mindkettővel. A "C" pontba meg, a nem csavaros kötésű dolgokat sorolnám.
Előzmény: Szalai György, 2019-08-31 07:09:32 [962]
Magánban írtad, hogy a tervezett alu öntvény felfogó tömböt még kicsit gyengének is tartod ehhez az orsóhoz. Ha továbbra is kétségeid lennének, esetleg az öntvény nem sikerül elvárásod szerint, az orsód kiképzése nagyon alkalmas egy olyan (acél) felfogó konstrukcióhoz, mint a képen van. Egy videó sorozat is van a készültéről.
Nem igazán találtam elérhető megoldást, normális szerszámcserélős főorsóra.Ez van, ebből kell kihozni valamit. A terv: Öntök hozzá Aluból egy házat, a Z tengely kocsijai, közvetlen ehez fognak csatlakozni. Egy néhány kg-os 2.5-3Kw-os külső forgórészes BLDC motor fogja hajtani nyolcezres fordulaton, ez volt az eredeti max fordulatszáma is. Mivel relatíve kis szerszámokkal fogok dolgozni és a forgácsolási erő is lenyegesen kevesebb lesz mint az eredeti helyén. Kiveszek a tányérrugókból néhányat, KB 500 Newtonra csökkentve a behúzóerőt, így már egy 100mm átmérőjű léghenger össze tudja nyomni. A főorsó a képen látható allapotában 23kg, az egyész 45- 50kg-nál nem lesz nehezebb, Az aztal sajnos nem öntvény, valami szerszámacél lehet.
ritkán vagyok itt és nem is értek hozzá... ezért belevau:)!
Tudod miben volt az az orsó? akkor adatokat is meg tudod nézni az eredeti gépen. Én csak tippelek: min. Dz12w legalábbis abban hasonló van. -> net. Mire kész a fej motorral váltóval 100..150 kiló minimum. plusz combos új Z is kell. A te gránit(?)hidadat nem terhelném egy ilyen rendszerrel.
Amúgy ahogy olvasgattam sima Iso30 as kúp, csak a chiron szerszámcserélő miatt van egy csapágy még a befogókon.
Mi a célod az orsóval? tegyük fel fent van a gépen. nagyfordulatú darálás? Könnyebb szerszámcsere? (ehhez kell még kinyomó is meg hidraulika kör, meg egy rakás chironba való gomba) Stabilabb "gondozásmentes" lesz az orsó?
Az öntvényasztalhoz meg kis fordulat és sok idő kell...
Nem értettem miért ment tönkre 3 db D8 keményfém maró az asztal felsíkolásánál. A menetfúrás felvilágosított, 6,7-re fúrtam, ill martam elő, 2 milimétert tudtam betekerni a jó minőségű új menetfúrót. Átmartam 6.9-re így 7db menetet sikerült fúrnom, és vége. Kb 200 volt tervbe.
Ati | 1120
2019-06-28 13:28:39
[936]
Ez így nagyon brutál? Ez egy Chiron gép CH30 főorsója, Tudja valaki hogy miben külömbözik az SK vagy BT30-tól? Vagy esetleg megegyezik valamelyikkel?
Lassan elkészül. Szerencsétlen csórikám egyből vassal kezdi az életét. D6 2 élű Kínai keményfém maró, 0.8mm fogásmélység, oldalirányban 4mm fogás, 6-7000 rpm, tolás 820mm/ perc. Elsőre D8 4 élű, jó minőségű maróval próbálgattam, telibe 0.6mm fogásig szépen ment,1200mm/perc tolással. 1mm fogásnál már érdekes hangok jöttek ki a főorsóból. Lesz ez még jobb is, csak kell egy komolyabb főorsó, és persze fel kell rögzíteni rendesen.
Vagy 10 évig foglalkoztam díszhal tenyésztéssel. Akkor is használtam illetve egy idő után ózonnal fertőtlenítettem. A fénycsövet elég naponta 2 órát működtetni a vízmennyiségnek megfelelő Wattszámúval. Mivel neked nem piszkít bele semmilyen élőlény a vízbe elég lehet a tartályodat elnézve egy 7 Watt körüli cső. Nem hiszem hogy, számottevően képes lenne rongálni a műanyag edényt, mert gyorsan nyelődik a vízben.
Arra gondoltam, hogy egy időkapcsolós konnektorra kötötöm. Mennyit kéne mennie? vagy hogy lenne ideális? Ilyenekre gondoltam, hogy 12 óra be 12 óra ki, vagy ikébb minden órában menjen 5-10 percet?
Ez az ebay-es jó lenne mert vízbe meríthető. A műamnyag edény falát kell védeni a fénytől?
Tudom nem egy gépipari feladat, de hátha van mikrobiólógus is a fórumon
Meguntam, hogy a kis bolt párásítómból állandóan kifoly a víz, így építettem egy nagyobbat. Viszont ebből sosem fogy ki emiatt valahogy sterilizálni kell a vizet. Szerintetek egy ILYEN UV lámpa megoldás lehet? ha igen mennyit kellene mennie egy nap, hogy megtegye a hatását? Károsíthatja az UV fény a műanyag edényt, ha a fénycső víz alatt van?
Kíváncsiságból megmértem a régóta nyúzott, gyári lineáris actuátorokból álló, hegesztett,csavarozott, gépem hasonló irányú lógásait. Tudtam hogy gáz, na de ennyire! Kb a másik géppel egyforma erőhatásoknak kitéve, átlagosan 0,35mmEz az érték kb 50-50%-ban anyagnyúlásból-lötyogésből adódik össze. 8-10 éve hogy örültem neki! Esetleg vannak valakinek hasonló igénytelen mérései? Elsősórban valami merevebb vázú gépre gondolok, de jöhet bár mi.