Sziasztok! Mégcsak annyit a sorozatlévő progiról , hogy: Koordinátaáthelyezéssel dolgozik, ezért ha a progit menetközben lelövitek az utána jövő másik program eltévedhet mint Gizi az erdőben. Ekkor MDI módban ki kell adni egy G52 X0 Y0 utasítást, hogy az abszolút koordinátarendszerbe visszatérjetek, Ha a progi végigfut ezt a procedúrát sajátmaga elvégzi. Ekkor az új élet tiszta lappal indul.
kozmaj | 627
2007-02-13 20:15:00
[19]
Géza! Köszönjük a kódot!
n/a (inaktív)
2007-02-13 19:27:00
[18]
Sziasztok! Írtam egy olyan Mach3 programot(Gkód) munkadarab sorozatok készítésére. Ez a kis progi a beléírt saját kódotok felhasználásával X irányban 1-n, Y irányban pedig 1-m munkadarab készítésére alkalmas. Tehát munkadarab sorozatok elkészítéséhez csak egy db munkadarabot kell a CAD technikával megrajzolni. Így a rajzból generált Gkód is kisebb lehet. A programom neve a File-tár programok címszó alatt a: SOROZAT.TAP néven található. Felhasználásához olvassátok ell a program elején lévő leírást.
Motoros | 4890
2006-12-14 17:18:00
[17]
A címert érdemes megnézni mert ha azt meg kéne csinálni--1-2-3 óra rámenne.
EZEN AZ OLDALON a Janko mappában a G kód is meg a plt is megvan.
Motoros | 4890
2006-12-13 18:28:00
[13]
Sziasztok! Jön a karácsony és gondolom időszerű az alábbi kontúrmart dísz amit Jankónál járva láttam és lefotóztam. Karácsonyfadísznek vagy ablakdísznek gondolom.
n/a (inaktív)
2006-07-06 09:01:00
[12]
Sziasztok! Én nem foglalkozom ilyenekkel. Csak emlékeztem rá, hogy valaki írta ezt a linket, még karácsony előtt, hogy itt van egy csomó "dínós izé". Ha már nem, akkor bocsánat!
Hello Szobrász! Engem érdekelnének kész g-kódok amikről irtatok. De az a német oldal amit írtál hiába regisztráltam nem küldtek jelszót tudnál segíteni? Köszi
Én egy 1mm-es átmérőjű hengeres maróval teszteltem (épp akkor az volt csak), de gömbfejűt ajánlok hozzá (szebbek a sarkai, viszont kicsit csíkosabb a sík felülete).
Sziasztok! A tesztek között található kép marásának milyen formájú és méretű szerszámmal induljak neki?
n/a (inaktív)
2006-06-29 17:25:00
[5]
Nem egészen erre gondoltam! Egy kolléga pl. gömböt , kúpot akart esztergálni. Ha majd végre meglesz a CNC esztergám közrebocsájtok olyan Gkódot, melynek segítségével ilyen munkadara- bokat, de ha majd továbbfejlesztem akár zsinórmenetet, belső üregeket, stb. is lehet majd paraméterezve trehálni. Hasonló rajzokra G-kódokra gondoltam a marás ill. habvágás területére. Különféle, aluból kimarható csapágyházak, öntési habminták rajzai lineáris csúszkákhoz, T asztalokhoz, stb. ugye nem jönne rosszul? Ami a dínót illeti. Pont a file-tárban láttam a képét TREX néven. Ott csak a kép van meg alkat- részrajzok nélkül. Hasonlóképpen nincs meg a pók (Spinne), a ló (Pferd) és a sas (Adler) alkatrészrajza sem. Ezek kellenének. A mammut dokumentációja pl. teljes. A 2D-s nyuszikon ui. már túl vagyok.......
n/a (inaktív)
2006-06-29 06:52:00
[4]
A File Tárba 1000 éve ott van egy ilyesmi :2D alakzatok! Nem néztétek még?!
Sziasztok! Ezt a topic-ot azért nyitottam, hogy segítségével egymás között érdekes gravírozható rajzokat, mások ill. magunk által készített hasznos G-kód program részleteket cseréljünk. A kép-tárban láttam néhány furnérlemezből marással készített állatfigurát. Kisunokámnak, aki imádja a dínókat, szeretnék egy dínó csontvázat elkészíteni. Kinek van meg ennek alkatrészrajza DXF-ben, esetleg az alkatrészek G-kód programja? Ezenkívül 3D-s teszt célból szeretném megkapni Kémeri Feri "babájának" G-kódját is.