Bocs hogy bepofátlankodtam. Szerintem nagyon jo elkezdeni assemblerrel és MPLAB-al de egyszerű dolgokhoz mint a futófény elég lenne egy egyszerű Basic nyelvű fordító. Én az Oshosoft-ot használom. Abban van jó szimulátor is és több olyan szerszám ami hasznos. Ráadásul bilentyüzet és ledsor szimulátor is. Há nem gondolod leégeti a PIC-et akkor olyat javasolok amiek Bootloader van. Azt egyszer beégeti a haverod, aztán meg te egy RS232 kábelél és egy kis ketyerével, (ket tranyo, és pár ellennálas) egeted amikor csak kedved szottyan. Persze ebben a programba is lehet assemblerben programozni. Itt vaak a címek.
www.oshosoft.com - PicBasic IDE és http://www.etc.ugal.ro/cchiculita/software/picbootloader.htm
Ha 32 vagy 64-es kell, akkor felejtsd el a direkt picel való kezelést. Keress egy ps2 vagy usb-s billt és azt kell a PIC-hez illeszteni (neten van róla infó). Ezzel a megoldással 16-os tasztot tudsz illeszteni. Ajánlom a Kónya féle könyveket, ami magyarul van, de ha értesz kicsit külföldiül. pláne angolul akkor inkább az eredetit javaslom. A C18-as fordítónak van angol manulaja és abban benne vannak a szintaktikák is.
csewe | 2578
2011-06-15 20:15:00
[492]
8 bite A/D re gondoltam bilentyűmatrixból nem tudom milyenek vannak, de 32 vagy 64 .Ilyesmi. PIC C utasításkészletét hol tudom megnézni? van valami letölthető irodalom(MAGYARUL): szintaktikája is fontos lenne. eddig csak pascal basic asm delphi nyelveken progiztam.