Szia! A melegen hengerelt vaslemezen lévő fekete oxid tényleg meggyötri a gravírtűt. A sima szokványos 45 fokos ékszögű lapolt gravírtű hamar megadja magát...kipattan a hegye. A rádiuszos, direkt acélhoz köszörűlt tovább bírja. De ez is kényes a fogásmélységre...azaz a gépnek legyen felületkövetője, vagy a fogás 1 tized mm tűréssel azonos legyen, tehát ha "ferdén" van befogva akkor ahol többet visz ott sorjázni fog. Van még a karcolás, ha nincsen szükség forgácsolt mélységre, de a cunderos vaslemezhez nincsen tapasztalatom...lehet megcsúszik rajta.
Valaki tud vállalni 6mm spirálmaró élezést? Élezéssel foglalkozó cégnél éleztettem de valamit elrontottak. Élesnek tűnik de nem jó szögben élezhették mert műanyagot martam volna vele de csak elkente forgácsolás helyett.
Ez csigafúróra való süllyesztő? Helyi asztalosoknak szoktunk hasonlót utánélezni. Pár darab 2 vagy háromélű megoldható baráti alapon, de szériára nincs kapacitás. Edzés után érdemes köszörülni.
Ha ez még hőkezelve lesz, előbb azt kell elvégezni, utána kell köszörülni. Ennek ilyen csíkosnak kell lennie, vagy ez csak a szerszámozottság hiánya miatt ilyen?
Még ezzel kapcsolatban, akinek van esetleg szerszám köszörűje, az ilyet tudna e köszörülni, már mint a termék kész csak a 45°-os palástot kellene alá köszörülni, még nem edzett az anyag...
Tulajdonképpen ezt akarnám köszörülni, a gömb köszörűkővel, csak úgy hogy cnc be fogom és programot írva rá lehúzom... de jobb lenne esetleg céggép rá, úgy gondolom szerszám köszörűvel ez megoldható lehet...
Keresnék olyan gömb csiszoló szerszámot ami gyémánt poros... még nem edzett acél szeretnék vele megmunkálni, és jó lenne ha nem kellene sokat kalkulálgatni a szerszám kopással, legalább is a gyémánt bevonattól ezt várnám el... Becsiszolás jelleggel használnám...
Sajnos google épp nem úgy barátkozik ahogy szeretném, nem hozza a kívánt találatokat, hátha valaki használt már ilyesmit..
Most hirdetnek az fb-n egy parkside élezőt, talán még elcsípheted: " Szeretném eladni a képen látható nem használt élezőt extra két köszörűvel. Budapesten személyesen. Érdeklődni privátban vagy a 06307379160 számon. Ára: 6000ft "
Egy másik videójában szóba került: "Csiszológép Az OTT CM-2 csúcsmunkája Andre Luiz CM-2 Szerszám- és vágócsiszolók Kent USA Elec Tech Ezek az eredeti, Cincinnati Monoset klónjai. Fantasztikus gépek. "
Sziasztok, Tudja esetleg valaki, hogy milyen gépet vagy szoftvert használhat ez a srác az élszögek ellenőrzésére? Egyébként érdemes megnézni a videóit. nagyon jók. https://www.youtube.com/watch?v=Xa9EqWwH8j8
dtb | 1914
2021-08-07 20:23:18
[863]
Igen, ez az... csak azt nem értem, hogyha amúgy sem tudja az illető, hogy hogy kell fúrót élezni, akkor miért mond bármilyen bármiféle véleményt?... Egyszerű a használata. Van egy befogó sablon, amibe rögzítve van a fúró. Ennek a sablonnak a köszörűn fix fészke van, ami a vágóél profilja szerint elmozgatható. Két három próba után rá lehet jönni a helyes befogásra.
Ezt nem ismerem, de a Lidl-be nemrég volt akcióba 6E környékén Parkside fúróélező. Egy ugyanolyan került hozzám, mert az előző tulaja nem tudta, hogy kell használni. Nekem bevált fúróhoz.
Igaz, hogy nem maró de szerszám karbantartás. Megkopott a kevéske fúró élező kézségem. Kellene valami segédberendezés. Az alábbi linken találhatót használja valaki, használható? Vagy tud valaki jobbat? élező
Szedlay Pál | 1897
2021-07-23 02:16:48
[858]
Szia! Egy 2mm átmérőjű maró gömbcikk átmérője 0,005mm húrhosznál kb. 0,02mm. 45,000 fordulatnál így sík felületen 3m/min lesz a forgácsoló sebesség.
Szerintem mert alacsony a megmunkálási hőmérséklet a vágási zónában. Kb. 150m/min vágósebességet, meg folyadékhűtést látok - CBN-nel hűtés nélkül általános a 800+m/min vágósebesség acélban, jól láthatóan izzik a forgács.
Hirtelen felindulásból nézve soknak tűnik az ára, de ha a munkadarab úgyis a gépben van péntek délután otthagyják hétfőn reggelre kivan polírozva. Azt a felületi minőséget és pontosságot máshogy nehéz tartani.
Az érdekessége az, hogy gyémánt és acélt munkál vele, ráadásul 63 óráig. Szép lehet a Gcode hossza is. Itt miért nem diffundál az anyagba a szén, hisz ezért szoktak acélt inkább köbösbórnitrid szerszámmal megmunkálni. Nagyon szép lett a felület. A szerszám ára sem elhanyagolható kb. 110.000Ft netto. https://www.askul.co.jp/p/U705328/
Én ilyen gyémánt élű szerszámmal vágtam a bútorlapokat. Stabil gép kell hozzá. Nekem egy SCM TECH90 típus volt. A bútorlapban előforduló kavics darabokat nagyon nem szerette.
Sziasztok Talán ismerős pár embernek az úgynevezett fekete vaslemez, ezen van egy viszonylag kemény fekete ráéget vasoxidos réteg. Ezt kellene áttörni gravírozással. Ha jól emlékszem valamikor Motorostól vettem olyan gravírtűt, amit főorsóba befogva úgy ahogy megkarcolja, ha megforgatom akkor jobb az eredmény de még úgy sem az igazi...
A felület egyenetlen, tehát valami hasonló megoldás lenne jó, már mint rugós, vonalrajzot kell rá készíteni ( logó) , a sima vas marószárak azért sem jók mert a kicsi kínai főorsó alacsony fordulaton használhatatlan...
Szóval milyen más megoldás lenne használható?
Minden ötletet szívesen fogadok!
R.
MacGyver | 140
2020-02-14 14:56:34
[845]
Nekem a 6-os kétélű úgy beletört a bútorlapba hogy el se hittem... pedig csak 3..4 mm-t fogott és nem is siettem hogy gyorsan toltam volna... cseréltem 8-asra és azzal vágtam ki.. Fehér bútorlapnál csak itt -ott pattogott ki a széle de barna kicsit faerezetes lapnál eléggé kipattogzott a széle.
A spirál maró bútorlapra szerintem azért nem jó, mert a spirál felfelé húzza az anyagot, gyakorlatilag letépi a bútorlap felületét.
Honnan van olyan kukoricás maród ami leér 18mm-re? hm.. keresek a kínaiaknál..
robroy007 | 2289
2020-02-04 20:26:40
[844]
illetve akkor jön ki az igazi előnye a szerszámnak ha tényleg bírsz vele 1 fogásban dolgozni!
különben a talpa elkopik mire a teteje még vadonat újnak számít akár fában is
robroy007 | 2289
2020-02-04 20:19:33
[843]
én használtam gyémánt 12-es hasonló kialakítású marót
6-os átmérőnél nekem kétséges a megfelelő forgács kihordás telibe fogás esetén segítség nélkül ha van hozzá masszív mechanika akkor esélyes a tudása
az nagy előny, hogy tényleg nem foga szaggatni a felületét a bútor lapnak!
Ha van türelmed várni, akkor ilyet javaslok: 1pcs 4/6mm Two Straight Flute Mills Wood Cutter Tools CNC Router Blade Sokáig bírja, nem tapad bele a forgács, de ha nem hűtöd, akkor nagyobb mélységben hajlamos megégni... és irgalmatlanul hangos. Van hasonló kétélű, amit a piacokon dobozos szettben lehet kapni (általában sárgára van festve) az masszivabb, halkabb, talán még jobb minőségú is... de jóval drágább. Az is van az alin. A kétélű kialakítás a lényeg. Szerintem.