kapcsolási rajz sajnos nincs 2db nagy sebességű opto input van az egyiket néztem a másik kitudja, de neki fekszek pihent erővel hátha valamit benézek. Köszönöm az észrevételeidet!
Akkor sajnos nincs ötletem. Illetve annyi, hogy egy műszerrel végig kéne nézni, hogy hol tűnik el a jel. (Optocsatoló előtt, után, kimeneten, UC300-on stb.) Jobbat nem tudok. Kár, hogy csak a nagysebességű opto van foglalatban, ha esetleg az opto-kkal lenne baj.
illetve mindkét kártyán az összes be és kimenet jól működik kivéve a említetteket nem sikerül életre kelteni, esetleg van valami módja hogy tesztelni lehessen?
Elkészültek a makrók. Meg lehetett volna kicsivel egyszerűbben is csinálni, de ahogy megírtam, úgy rugalmasabb, mert amelyik bemenetet nem akarod használni, oda portra és pinre 0-t írsz. (Így a második makrót például esztergához be tudod úgy állítani, hogy csak a 0-s, az X és a Z legyen aktív.) A bemenetek feldolgozása azért van így, hogy a tekerő köztes és kontakt hibás állapotaiban ne kapcsolgasson feleslegesen. Amúgy is csak akkor vált, ha a bemenetek állapota és a pillanatnyi beállítás eltér. Mivel az eltérést figyeli, a program induláskor rögtön beáll a bemeneteknek megfelelően, ahogy akartad.
Mindkettőt be kell állítani macroloop-nak, automatikus futással.
Az első a lépést változtatja:
// ================================================================================================// Mxxxxx - Macroloop: Yaxley olvasás - lépés // ================================================================================================ // "A másik Yaxley 3 állású és kiválasztja a 0,001, 0,01 és 0,1 léptetést az MPG-nek." // ================================================================================================
int GetLEDNumber(int port, int pin) { int LED = -1; switch (port) { case 1: LED = pin; break; case 2: LED = 68 + pin; break; case 3: LED = 85 + pin; break; case 4: LED = 102 + pin; break; case 5: LED = 119 + pin; break; } return LED; }
const int modeCont = 145; const int modeMPGMulti = 154; const int axisX = 155;
// =============== Gomb konstansok
const int btnCont = 161; const int btnMPGMulti = 228; const int btnAxisX = 220; const int btnAxisY = 221; const int btnAxisZ = 222; const int btnAxisA = 223;
// =============== Bemenetek - Port, pin, negálás
const int portCont = 1; const int pinCont = 12; const bool negCont = false;
const int portMPGX = 1; const int pinMPGX = 11; const bool negMPGX = false;
const int portMPGY = 1; const int pinMPGY = 15; const bool negMPGY = false;
const int portMPGZ = 0; const int pinMPGZ = 0; const bool negMPGZ = false;
const int portMPGA = 0; const int pinMPGA = 0; const bool negMPGA = false;
// =============== Bemenetek - LEDek
static int ledCont = -1; static int ledMPGX = -1; static int ledMPGY = -1; static int ledMPGZ = -1; static int ledMPGA = -1;
int GetLEDNumber(int port, int pin) { int LED = -1; switch (port) { case 1: LED = pin; break; case 2: LED = 68 + pin; break; case 3: LED = 85 + pin; break; case 4: LED = 102 + pin; break; case 5: LED = 119 + pin; break; } return LED; }
általában a laptop usb nél az a gond, hogy az usb csati fém háza kinyúlik, ha bátor vagy kikapcsolt állapotban akku levéve, késsel alányúlsz és szépen fentebb emeled azt a felét ami el van középen választva, mert hogy általában az szokott megnyúlni, kihajolni, és megint fogja rendesen a csatit
Létezni létezik, de nem fogadnék rá, hogy egyszerre olcsóbb és megbízhatóbb, mint egy UC400ETH. Gyors gugli alapján vagy kb. ugyanannyiba kerül, vagy találsz kici-ócó kínait, ami vagy megy, vagy nem. Ez persze csak a privát véleményem.
Van nekem egy ilyen leválasztó kártyám GND-P15pin reset van beállítva az Uccnc I/O Triggerbe szépen működik de be akartam kötni P10-P13-P11 lábakat de meg se nyikkannak a Diagnostics fülön semmi a P15 pin -t mutatja hogy jó villog. Létezik hogy nem lenne jó ennyi bemenet, a GND---P10-P13-P11 között a 5v-ot kimérem az oks, esetleg tudtok valami fogást amivel megállapíthatom hogy szoftveres vagy hardver a hiba?
Kelepeisz Lajos | 3530
2017-11-01 17:59:57
[4524]
Uraim, a laptopom USB csatlakozói úgy ki vannak kopva hogy rendszeresen megszakad a kapcsolat, de viszont van LAN csatlakozóm, nem létezik valami LAN ból USB átalakító, amivel be tudom kötni az UC100-at?
svejk | 33038
2017-11-01 08:35:45
[4523]
De hiszen ilyet minden elektronikai boltban kapsz 800-1000 Ft körül.
Hát, igen... Érdekes áruk van. Olyat vadásznék (lehetőleg itthon), ami a kis kínai MPG-kben is van: pici és finoman tekerhető. Csak nem találok. Kínából már nem rendelek, mert mindent ellopnak a postán, az utóbbi időkben egyetlen csomagom sem jött meg, hogyrohaggyanakmeg.
Gyári Euchner-es és természetesen MÉH telepes a cucc, majd megolvasom a kapcsolók típusát. Ügyes darabok de félő horror ára lehet ha egyáltalán beszerezhető.
Noaszongya. Ebből igazából csak a két Yaxley az érdekes. A gombokat, gondolom, megoldottad input triggerrel. A két tekertyű programját kell csak megoldani. (Beállítom a sorba, talán holnap még nem lesz késő, mert mára már nem fér be. )
(Ha nem az a klasszikus böszme Yaxley-d van, hanem kis helyen is elférő, akkor esetleg privátban küldhetnél egy képet róla, meg azt, hogy hol lehet beszerezni. )
Részemről többször visszatérő probléma a saját vezetékes "távvezérlő".
A távvezérlőn az iparban megszokott yaxley kapcsolók a tengelykiválasztó és az MPG lépéskiválasztó helyén.
Anno a mach3-ban úgy oldattam meg a kérdést, hogy a kapcsolók közös pontja nem a GND-re ment hanem a Charge Pump kimenetére, így ciklikusan mindig beolvasta statikus kapcsolók állását. Így induláskor is beállt a kapcsolók állása szerint a működés. Pár diódával az automatikus Continous és MPG multi átkapcsolás is megvalósítható.
Kipróbáltam az UCCNC-vel is látszólag működik a dolog, de hátha van elegánsabb megoldás.
Mintha egyszer már megoldódott volna makrókkal is de elfelejtettem.
CNCdrive | 442
2017-10-31 09:57:04
[4509]
Windows 10-nél van ez a probléma Intel HD4000 és némely HD5000 szériás videókártyánál. A probléma oka egy viszonylag új bug (idén Március óta létezik) a Windows-ban, ami az említett integrált videókártyáknál okoz problémát, konkrétan az OpenGL grafikus gyorsítás bizonyos függvényi használhatatlanul belassulnak. A bug az 1.2037-es UCCNC verzió kiadása után jelent meg. Szóval amikor az 1.2037-es UCCNC ki lett adva akkor ez a Windows bug még nem is létezett, ezért gyógymód sem volt rá az UCCNC-ben. A problémát a bug megjelenése után orvosoltuk az 1.2038-as UCCNC-ben, szóval ez és ez utáni verziókban már benne van egy olyan kód ami orvosolja ezt a Windows 10 bug-ot.
Közben kis is derült , hogy én vagyok a béna az Forgató tengely softlimitje zavart be. Most ismerkedek az Uccnc vel remek szoftver és hardver nagyon megéri az árát. köszönöm mindenkinek a segítséget.
Hát lehet én nézzek valamit el csak nem tudom mit. Termesztésen gépi koordináta rendszerbe értelmezem a softlimitet és a munkadarab koordináta a gépin belül van.
A precheck a g-kódot nézi végig, hogy vajon ki fog-e menni a munka folyamán a softlimits határról és ha úgy értékeli, hogy igen, akkor nem engedi futtatni a g-kód fájlt.
Az enable softlimits pedig valós időben figyeli, hogy elérted-e a softlimits határokat és ha igen akkor megállítja a mozgást.
Azt ugye figyelembe vetted, hogy a softlimits a gépi koordináta rendszerhez van mérve? A softlimits-nek csak így van értelme, hiszen annak bármilyen értékű eltolás esetén is a gép asztalának koordinátáiban kell lennie értelmezve és nem pedig az eltolt koordináta rendszerben, mivel annak a pozíciója változhat a gépasztalon, ha az eltolást változtatod.
Szóval ha a G54-G59 koordinátarendszerek bármelyikéhez nézed, hogy a munkatartományon belül vagy-e az megtéveszthet, ha eltolás van beállítva, hiszen az eltolt koordinátarendszer koordinátája lehet belül van a softlimit tartományon, de a koordinátarendszer annyira el van tolva, hogy a gépi koordináta rendszerben mérve az már kívül esik a beállított softlimits tartományon. Javaslom, hogy válts át gépi koordinátákra a "Machine coords" gombbal és ellenőrizd hogy mi a gépi koordinátád amikor a softlimits hibát kapod.
Igen ezt értem , hogy a precheck már kódot ellenőrzi. ami nekem nem érthető hogy biztos a mozgástartományon belül vagyok a és hibát jelez ha engedélyezem a softlimitet míg a precheck simán jónak találja. És a hibát csak akkor jelzi ha kódot töltök be kód nélkül mozgatva helysen működik a limit. Talán a kódban van valami bibi?! A munka bőven el kellene férnie a munkaterületen sőt már limit nélkül le is futott. Csatolom kódot ha megkérlek megtudnád ezt nekem nézni?
beállíott munka terület 600x400x200 UCCNC 1.2046 verziót használom
Na, így már értem. Akkor menjünk visszafelé: a kettő között az a különbség, hogy az engedélyezett SoftLimit meggátolja, hogy a határon túl mozogj, míg a precheck egy kód futtatása előtt előre jelzi, hogy túl leszel a határokon.
Gyanús, hogy az első képen ott a SoftLimit hibajelzés a beállításokkal a háta mögött, tehát már akkor a határon kívül állt a géped, amikor engedélyezted a SoftLimit-et, ezért adott azonnal hibát.
Bocsánat, nem fogalmaztam egyértelműen. ha be van jelölve a enable softlimit az alábbi hiba üzenetet kapom (kép)azt írja limit értékre futott. ha csak a softlimits file precheck van bejelölve akkor helyesen működik jól kezeli a hátárokat. Igazából nem is nagyon értem h miért van két lehetőség a softlimit ellenőrzésére.