Ha igen, akkor valószínűleg mindkét vége lehető. Úgy értem, hogy a főorsóról.
Ebből a szögből nem látszik, hogy a feltehetően tokmány hátlap milyen messzire van a főorsóháztól. Ha nagyon közel van, akkor zsugorkötésre tippelnék. Ebben az esetben a másik végén a kúpos rész levehető. Mert hogy biztos nem egy darabból van a tengely és a két vége.
Az is elképzelhető, hogy a menet valami "ragasztóval" van biztosítva.
Igaz, ha csak forgató, nem kell attól tartani, hogy "kontrázáskor" lecsavarodik. Ekkor nincsen "ragasztó".
Szóval, csak spekuláció. Vagy legyen tipp.
Az ilyet kézenfekvő volna légkulccsal megpróbálni. Igaz, tippem nincsen, hogyan kéne egy hatszöget tenni a kúpra.
Nem vaddisznó ötlet, mert úgy (hasonlóan) vettem le a tokmányt is, mer az annyira rá volt ragadva meg be volt szorulva hogy csak így tudtam mozdítani. Viszont ez nem hiszem hogy jó lenne a tengely kivételére, legalább is nem ilyen egyszerűen, mert a tokmány oldaláról is kell szerintem lazítani. Ott is van nyolc csavar de azok kivétele sem segített. Viszont lehet hogy csak be van szorulva, mint a tokmány is volt. Levétele és tisztítása után azt egyszerűbb újra levenni, lehet hogy itt is csak az a probléma, de jó lenne valakit találni aki már ezt elintézte.
Annak ellenére az ötlet jó, csak más, nagyobb, csavarok kellenek, mert azok a pici 4mm-es csavarok nem fogják bírni a nyomást
A gyártó? Azt honnan lehet megtudni? Alin vettem, de igazad van meg lehet próbálni az eladót kérdezni, de a gyártót nem.
Feszíteni, nyomni, ütni-verni nem akarom. Próbáltam annyi erővel amivel mertem, de gondolom mindennek van határa, ennek is. Ha az alumínium háza eltörik vagy deformálódik akkor csak ajtómegállónak vagy levélprésnek lesz jó.
A végén, ha nem találok jó ötletet vagy valakit aki már szétszedte és meg tudja mutatni, akkor le fogom vágni. az egyszerű, de ha lehet akkor nem akarom vágni.
A gyártó ismert? Esetleg egy mail-t nek. Én azt tapasztaltam eddig, hogy szívesen kommunikálnak (gondolom kínai gyártmány). Ezért mondtam, így kevés az infó. Szerintem ragasztva nincs. Vagy a furatos tárcsa, vagy ez le kell jöjjön. De ahhoz feszíteni kell, és ha esetleg olyan az illesztés, akkor nagyon erősen. Lehet haladósabb lesz, ha levágod.
Lehet, hogy vaddisznó megoldás, de én megpróbálnék a kúp alatti tárcsa meneteibe egy-egy hosszú csavart a motortartó lemezig betekerni, és óvatosan, egyenletesen meghúzni. Hátha valami kúpos illesztés van odabent és a feszítéstől elenged.
Természetesen minden csavart kivettem mielőtt próbáltam. De mindegy mert a képen is lehet látni hogy a motor tartó lap nem megy át a tengelyen, mert a tengely külseje nagyobb mint a motorlapon levő fúrás.
Találgatni én is tudok, szerintem is be van préselve, de gondolom ragasztva is van. Azért nem merem erőltetni mert nem TUDOM hogy van berakva. Ha rosszul veszem szét akkor el is lehet dobni. Viszont ha levágom akkor tudok újat csinálni, azt fel tudnám rakni anélkül hogy a tengelyt kivenném, de nem akarom levágni ha nem muszáj.
AZ a baj a video alapján semmi nem látszik hogy lehetne szerelni. Most a külső vége lóg? Esetleg a 4 csavart kivetted már? Egybe van préselve a tengely?
Nem régi a folyadék kb. májusban tettem bele 150 Liter.
Utóbbi 1 hónapban nem járattam a gépet, ezekben a meleg időkben. Különösebben nem büdös, de nem emlékszem, hogy rezet forgácsoltam volna...
Azt gondoltam a meleg miatt megalgásodott.
svejk | 33038
2021-07-28 21:18:04
[47421]
Az emulziók inkább besárgulni és/vagy megbüdösödni szoktak. A zöld színt, mint ahogy előttem is írták a réz forgács szokta kelteni.
Hány literről van szó? Időnként egyébként is cserélni kell, nem elfeledkezve a gép és tartály alapos kitakarításáról, mert a régi iszap gyorsan visszafertőz.
Ebben a melegben kicsit megzöldült a hűtőemulzió a gép tartályban.
Gondolom alga.
Mit lehet beleadagolni, hogy elmúljon?
PSoft | 18591
2021-07-25 22:16:44
[47415]
Sokan örülnének, ha két év szolgálat után dobhatnák a veszélyes elektromos hulladék gyűjtőbe a LED "villanykörtéjüket".
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-07-25 21:52:15 [47414]
Rabb Ferenc | 4360
2021-07-25 21:52:15
[47414]
Más: Hogyan lehet viszonylag kulturáltan szétbarmolni egy 220-240V 9W-os E27-e foglalatú LED "villanykörtét"?
Két év szolgálat után menet közben szó nélkül kialudt, csak nagyon halványan pislákol. Egyáltalán érdemes vele foglalkozni, vagy kuka? Pontosabban veszélyes elektromos hulladék gyűjtő.
Rabb Ferenc | 4360
2021-07-25 21:41:10
[47413]
Szegény dínópapa igencsak dühös lehetett az csapodár asszonykára amikor az egyik tojásból egy csirke kelt ki.
Természetesen a tojás, már az őshüllők is tojással szaporodtak, akkor amikor még sehol sem volt a tyúk.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-07-25 21:31:38 [47410]
Rabb Ferenc | 4360
2021-07-25 21:33:54
[47411]
Sőt! Mind a kettő előbb volt mint a másik. És ezért már érdemes az utcára vonulni tüntetni is
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-07-25 21:31:38 [47410]
Rabb Ferenc | 4360
2021-07-25 21:31:38
[47410]
Azon már az internet megjelenése előtt is vitatkoztak, de azóta a f@szbuk népe már szentül hiszi - sőt tudja - hogy vagy a tyúk vagy a tojás volt előbb
Semmi szándékom vizsgáztatni... A mostanság olvasott irományokból(nem az itteni mai) arra következtetek hogy az írója nincs tisztában olyan dolgokkal, hogy mi is volt előbb...a tyúk, vagy a tojás.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-07-25 21:20:33 [47403]
Kezdetben rákapcsolod a hálózatot az áramkörre. A gyújtóban egy kis glimm kisülés gyullad be, ami melegíti az elektródáit ( a kis glim lámpa belsejében ) ettől a benne levő bimetál elhajlik és rövidrezárja a gyújtót. Megindul a nagyobb áram és felizzik a fénycső két fűtőszála. Közben kihűl a glimmben a bimetál és megszűnik az áram. A fojtó a megszűnő áram miatt egy nagy feszültséglökést produkál ami begyújtja a fénycsövet amit az izzó elektródák is segítenek. A begyújtott fénycső feszültségosztót alkot a fojtóval így a fénycső égési feszültsége már nem elegendő a gyújtóban a parázskisülés újbóli begyújtásához.
„A hagyományos féncsőpatron (gyújtópatron) feszültség alá helyezve egy darabig vezet, majd megszakítja az áramkört, aztán újra vezet és ez a ciklus tart amíg feszültség alatt van az áramkör.”
Ha átgondolod ez sem igaz...még a "klasszikus" fénycső kapcsolás estén sem.
Ha a gyújtópatronban levő glimm helyére sima rövidzár kerül, akkor a fojtón csak átfolyik a ledes fénycső árama, de nem keletkezik induktív feszültségugrás, így elvileg nem megy tönkre a cső sem. Bár nem ismerem a ledek meghajtását, feltételezem, hogy egyenirányítás után pufferelkóba tárol energiát, amit aztán egy áramgenerátoron át kapnak meg a ledek. Hátrányként az átmágnesezési veszteséget lehetne említeni a fojtónál, ami miatt érdemes áthidalni.
„Abban az esetben ha az armatúra a fénycsővel vagy fénycsövekkel azonos számú ballaszttrafót tartalmaz, akkor a gyújtópatron és a fénycső LED-re történő cseréje után a lámpatestünk újra működőképes kellene legyen. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a ballaszt trafó (fojtó tekercs) károsan hat az új LED fényforrásokra. A ballaszttrafó (fojtó tekercs) eredeti szerepei között az egyik, hogy a felkapcsolás pillanatában a tápfeszültségnél magasabb feszültséget indukáljon ezáltal segítve a hagyományos fénycső gyújtását. Ez a magasabb feszültség az új fényforrás azonnali, vagy rövid időn belüli meghibásodását eredményezheti.”
Köszönöm a segítséget. És lőn világosság! Az első mondatod szerinti bekötéssel működik.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-07-25 11:51:34 [47392]
PSoft | 18591
2021-07-25 13:55:03
[47393]
Nem hinném hogy Neked jutott a két rossz a mondjuk 100 közül.
Eddigi gyakorlatomban, három fajta LED-es fénycsővel találkoztam... 1. -A csövet az egyik oldali két csapon tápolod, a másik oldali két csapon egy belső rövidzár, vagy biztosíték van. Ennek a csőnek jelölve van a táp oldala(L-N), a másik oldalon is jelölik a rövidzárat egy szimbolikus jellel.(U)
2. -A csövet az egyik oldali két csapon tápolod, a másik oldali két csapon nincs rövidzár, a két csap csak a cső foglalatban tartására hivatott. Ennek a csőnek is jelölve van a táp oldala(L-N), a másik oldalon nincs jelölés.
3. -A csövet midkét oldalán tápolod, az egyik oldal(L) a másik oldal(N). A cső végein a két-két csap belső áthidalással össze van kötve egymással.
A leírásod szerint, ez a 3. fajta cső lehet Neked.
Ha nincs jelölve a betáp oldal (INPUT) akkor az két oldali táplálást igényel. Az egyik végére a fázist (L) a másikra a nulla vezetőt (N) kössed és működnie kell(ene)
Van itt Debrecenben egy új és használt cikkeket árusító piac (Zsibi). Ott vettem egy kereskedőtől, és természetesen újak. A dobozán csak ennyi info található: SPLIT T8 TUBE A cső végein nincs jelölve melyik oldal a betáp, melyik a rövidzár oldal. Az tüskéken mért ellenállások mindkét oldalon nagyon pici értéket mutatnak, 0,15 ohm körüli értékek. Azt sem értem, ha az egyik oldal rövidzár, miért nem 0 ohm az ellenállása.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-07-25 11:30:37 [47390]