valami olyasmi megoldásban gondolkozom, amihez nem szükségeltetik speciális formályú köszörűkő, hanem egy sima mezei köszörűn is elvéhezhető legyen az élezés.
Szivaccsal itt nem sokra méssz! A legjobb ha egy bekoptatott 100-as csiszoló szalagott feltekersz egy hasított végű köracélra és fúrópisztollyal megpörgeted benne.
Hát végső megoldásként az lesz de így annyira szép hibátlan köszörülés van benne hogy nem volt szivem hozzányúlni. Előszőr majd csak valami nagyon finom csiszoló szivaccsal fogom szerintem.
Többször is küldtek email figyelmeztetőt, hogy meg fog változni az internetes vásárlás vagy csekkbefizetés ellenörzésének a rendje. Megírták, hogy vagy letöltesz az okostelefonodra egy megfelelő alkalmazást (be volt linkelve), aminek a segítségével ezután tudsz vávárolni, vagy ha erre nincs megfelelő telefonod akkor van lehetőség beregisztrálni egy 5 jegyű PIN2 kódot és ezzel kell majd két lépcsöben is leeelenörzötten igazolnod, hogy te indítottad az utalást vagy a vásárlásért a fizetést. Két hónapod lett volna rá, hogy megtedd ezt. El tudom képzelni, hogy most is elküld a rendszer arra a lehetöségre pl. egy vásárlás indításakor, hogy végigcsináld a PIN2 beregisztrálását. 3 perc az egész.
Szia! Van egy LIDL-ben vásárolt PARKSIDE fúróélező készülékem.hASONLÓ CÉLLAL VETTEM, mint amire Neked kell. Talán 1 fúrón kipróbáltam, azóta a szekrényben landol. Ha kell, Neked adom, csak gyere el érte.
Ne bosszankodj. Mai gyöngyszem. CIB Két napja este hat után indítottam egy utalást internetbankon, ami eddig normálisan működött. Aláíró mappában a megbízás: Érkezett/Sikeresen könyvelt. Két napja ott döglik, nem történik vele semmi. Nézem a postaládát: Nem könyvelt. Majd egy óra telefon próbálkozás hiábavalóan, mivel egy bizonyos négy jegyű telefonos kód hiányában csak a reklám szövegeket nyomják, érdemi ügyintézés nincs. Ilyen kódom eddig nem volt. Végül be kellett mennem a bankfiókba és ott tudtam elintézni. No és mellé a mocsok banda még rám vert bő nyolcszáz forint extra bank költséget, mert az utaláshoz igénybe vettem a banki ügyintéző közreműködését. (Ezt csak úgy tanulságként írtam, bankosnak kell menni, szabad a rablás. )
Újkorukban ezek ennyire passzentosak - ez teljesen normális dolog. (Csak összeforgatva, óvatosan szerelendő, mert ha befeszül egymáson keresztben, akkor már sérülhet annyit, hogy még nehézkesebben fog működni. Az ütődéstől védve tárolás gondolom egyértelmű.)
Ott lehet a hiba, hogy kötelezően bevezettek egy internetes biztonsági kódot az eddigiek mellé. Ha semmit sem változtattál akkor ez a beállítás hiányzik. ( otp-s tapasztalat alapján irtom ezt )
Havi tej megrendelésemet szerettem volna leadni a Tesco Online áruházba , eddig minden rendben volt , ma a fizetésnél kér egy PIN2 kódot .Megadom , de mindig vissza dobja , hogy a bankkártya adataim nem jók. Semmit nem változtattam . A Raiffeisen Bankot nem tudom az ügyfélszolgálaton keresztül felhívni , mert azt mondja be ilyen előfizető nem létezik .
szf | 4462
2021-10-31 19:48:17
[47880]
Köszönöm! 40V-ost gondoltam neki. De bizonytalan voltam benne.
Ez tetszett!! Aztán lehet igaz is. Annyira szép az a felület hogy nem látok rajta zsírt, de mondjuk az egész annyira passzentos hogy szinte az olajfilm gondot okoz, lehet erősebben megpucolom azt a részt.
Talán azért állt sokat használatlanul mert másnak sem fért bele a patron. :- ) De ha egyformán nem megy be egyik patron sem, akkor talán valami picurka tárolási felverődést, vagy rákövült gépzsírt érdemes keresni rajta.
Van egy ilyen tokmány helyére felszerelhető gyors patronbefogóm, szerintem új minden felület gyönyörűen köszörült. Sokat állhatott és bizony a patron nem fér bele a befogóba. (nagy erővel igen) Mintha kihízta volna. Mi lehet ennek az oka ?
szf | 4462
2021-10-31 16:04:22
[47875]
Találtam CS60-14io1 tirisztort. Milyen értékű diak kellhet elé, ha 400V-ról használom? Ez még mindig a fázishasítós téma. Tirisztor pdf
szf | 4462
2021-10-30 22:46:10
[47874]
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
TBS-TEAM | 3006
2021-10-30 20:47:24
[47873]
Előzmény: Geszti Sándor, 2021-10-30 20:17:45 [47872]
Keresek 400v-os hálózathoz fázishasítós kapcsolás. 2fázisról üzemelne 1 trafó, annak a primér oldalába kellene beépítenem. Szükséges lenne a potenciómétert galvanikusan leválasztani.
bundyland | 1710
2021-10-29 17:03:14
[47865]
Sziasztok !
Tudja esetleg valaki hogy ez milyen gépnek a tokmány felfogatója ?
Hunka Tibor | 8036
2021-10-29 12:33:13
[47864]
Hát igen , igy a fordító nem működik , értem és kár .
elsőre a csatorna linkjét akartad betenni. az nem fog menni. ha a YT tag-ek közt a "channel" látszik beszúráskor akkor nem lesz jó. ott ilyen betű-számoknak kell lennie mindig. A többinél egyértelmű, ott a felirat is: a videó tulajdonosa letiltotta, hogy más oldalakba ágyazva (esetünkben a fórum) megtekinthető legyen, csak a youtube-on lehet megnézni a linkre kattintva.
Ne add fel a kézből köszörülést , meg lehet tanulni . Tanulmányozd a hagyományos , kúppalástban hátraköszörült csigafúrók élszögeit , menni fog . Vigyázni kell hogy ne lágyuljon ki a csigafúró anyaga . Ha nagyon megvan gyötörve ,kilágyulva a fúró dolgozó része , érdemes milis koronggal óvatosan levágni a sérült részt . Ha sérült az élszalag ,az már nem fog jó lenni beszorul a fúró , le kell vágni a sérült részt . Mondjuk kopott élszalagú fúróval is lehet telibe fúrni , direkt félreköszörülve . Ezt Kola tette itt közzé ,nem én találtam ki . Én már többször írtam hogy a kézből köszörülés szerintem egy átlagos forgácsoló munkához megfelel . De hát majd megszólnak érte ... Azért még annyi hogy tudni kel hogyan nézzen ki , ugye az élszögek ismerete nem hátrány . Ez szerintem alapvető kérdés ,bármilyen csuda szerkentyű is van .
olyan kérdésem lenne, hogy fúrót hogyan illetve milyen eszközzel szoktatok köszörülni? Hozzájutottam egy kupac használt fúróhoz, amiket meg szeretnék élezni. Próbáltam kézzel, találtam róla videót is, de szabad kézzel nem az igazi. Link A neten többfajta eszközt is találni. Mit ajánlatok? Tízezreket számomra nem éri meg rá költeni.
Előre is köszönöm a segítséget!
svejk | 33157
2021-10-28 11:33:33
[47858]
S valóban! File keresésre rendszeresen használom, de sosem gondoltam volna hogy ilyet is tud. Köszönöm!!! -Rémrendesnek is- .
Tekercsel párhuzamosítót TVS dioda (tömbirányba is működik) az EMF effektus hazavágja a félvezetőt rövid időn belül még snubber is megoldás kínál ...
Előzmény: Geszti Sándor, 2021-10-28 08:49:54 [47856]
Geszti Sándor | 1139
2021-10-28 08:49:54
[47856]
Arról nem volt szó eddig, hogyha az egyenfeszt bontod a tekercsről akkor azon nagy feszültségcsúcs keletkezik ami károsíthatja a tekercset. Valamilyen túlfeszvédelem nem ártana. Kb: 160V-ról járatod úgy 500 és 1000V között nem ártana megfogni, aztán szikráztathatsz gyugodtan. A te utcád olyan rossz mint az enyém, sehol egy kocsma.
Nem írtad, hogy milyen op.rendszer... Feltételezem, hogy Win10, annak a kereső szolgáltatása tudja ezt, csak be kell állítani (szerintem a Win7-nél is működik) Itt van két részletes leírás a hogyanról: How to Search File Contents in Windows 10? How to Search Through File Contents on Windows 10 A Total Commander is tud tartalomra keresni, azzal is lehet próbálkozni... (Parancsok-> Keresés:Szöveg)