Flex kiegészítő. Jó munkát https://www.youtube.com/watch?v=jgdg9moqwao
petya88 | 48
2019-01-09 17:40:30
[43413]
BUÉK
Thomas35 | 80
2019-01-03 17:09:58
[43412]
Üdv kedves Tagok!
Boldog új évet kívánok!
Nagy pontosságú gépekkel az idén is vállalok CNC esztergálást, gépalkatrészek, egyéb forgástestek megvalósítását, egyedi és kis szériás gyártást. Átm. 300mm-ig, 400mm hosszméretig. Munkáimra minőségi és méretgaranciát vállalok, általában rövid határidővel! Kecskeméti telephelyen személyes átvétel lehetséges, de természetesen postázok is!
Kérdéseket, műszaki rajzot, ajánlatkérést erre a címre várom: mezes.tamas@citromail.hu , vagy tamaslajosmezes@gmail.com
Köszönöm!
zozo | 5527
2018-12-27 15:54:01
[43411]
A timing-ot használják a "működés összehangolására" is, lehet arra utal, hogy a menettel összekapcsolja/összehangolja/összeilleszti az egységeket.
Jeleztem hogy csinálok képet az én linettámról. Nos elkészült , de mivel a gépem háta mögött tárolom, (és elég nehéz ) ezért nem tudom a részleteket jól megmutatni . De ketté vehető , 3 csapágyas támasztású és 400mm fér bele. Megnéztem a dobmalom csöve amit fel kellett fúrnom 324 es volt . A legtöbb része plazmavágással készült
Vannak akik a bronzos álóbábot a menetre teszik! négyélű ujjmaróval furnak, majd úgy elhajítják forgácsostul,hogy fáj a szívem érte. Valami fegyverműszerész az ipse, puskacsövet csinál,a kezével tompítja a remegést az állóbáb mellett a hengeres felületen... Nagyon komoly szaki!18 percnél látszik hogy egy pisztollyal az oldalán felfegyverkezve pancserkodik! 1 880 533 megtekintés! nem értem!
„A bronz betétesnél nem kopik gyorsan a bronz?” Nem, nálam öregebb gép gyári állóbábjában még alig kopott eredeti betétek vannak. Szóval ha intenzíven sorozatmelóra használod, akkor is kibír jó pár évet. ( egyébként is kenni kell )
Köszönöm! Nem napi használatra készült,de néha nagyon jól jöhet,és ezzel az esztergával amúgy sem lehet rabolni az anyagot. Majd meglátom mennyire bírja a strapát. A bronz betétesnél nem kopik gyorsan a bronz?
A tieden túl nagy a teherkar, az erőkarhoz képest, a forgácsoló erők szempontjából a csapágyak rossz helyen támasztanak, hobbi' álóbábnál,szerintem a legstabilabb a sugárirányú csavaros megoldás,ezek a karok hajladoznak mert bilianyagból vannak. Van nekem is ilyen egy-két alkalomra készült nagyobbméretű állóbábom, 3db bronzbetétes csavarral kell ráálni a külsőre. Még csak egyszer használtam
Most,hogy a KoLa felvetette utánanéztem egy kicsit és nem egyedüli ez a karos elrendezés. A forgács és a nyithatóság valóban problémát okozhat,de akarok támasztó pontjai szerintem nem.
Amikor a kés az anyagba hatol, az anyagot felfelé kényszeríti,és pont annak a megtámasztása felülről gyenge.
crosspisti | 244
2018-12-26 10:58:47
[43396]
Biztosan használható,de az optimális,merev támasztáshoz ez a tervezet nem a legszerencsésebb választás,és még a nyithatóság is probléma. Nem ez a jó út.
Szerintem így kompaktabb a szerkezet, kisebb csavarok kellenek,mint a hagyományos elrendezésnél. A merevséggel nincs gond a két felet miután beállítottam a csavarokkal összehúzom, így kellő szilárdságú a karok tartása, és akár mángorolni is lehet vele.
Egyetlen hátránya,hogy nem nyitható,de lehet majd készítek egy olyat is.
No holnap lefényképezem az én ( ugyancsak gyártott ) állóbábomat Az EE 630 hoz csináltam egy 273 as cső fúrására ( egy spéci dobmalom készült a vastagfalú csőből , ahol szabvány szerint kötött volt a belső átmérő . DE nem cicóztam ( Nagyobb is belefér )
Szeretnék egy állóbábot az esztergára,de azt néztem,hogy mindnek kis méretű az áteresztése.
Van valami oka annak,hogy nem készítenek akkora méretben mint a tokmány?
kart emg | 321
2018-12-11 13:30:05
[43378]
Szia!
Hasonlít a képen lévő gépre a tied ? Ha igen, el tudom küldeni a teljes német nyelvű manualt. ha nem, akkor itt érdemes körülnézni : www.chipmaker.ru, 664db narógép képkönyv van feltöltve, nem csak orosz.
Úgy tudom rövid kúpos menet vágás a cél, szögbe állított orsó nélküli kézi szánnal. Ha nincs kúpvonalzó és vezérorsó a gépen, és mégis csak esztergálni akarsz, akkor csak az ilyen ki ki ízlése szerint kreatív vagy fuser megoldások segítenek.
Éppen működik, így életem első menetvágásán túl vagyok :D A menetesszár menetemelkedése 2 mm így a tortaszelet formájú mozgási pályán a forgópont felé haladva csökken a menetemelkedés. Ha pedig a menetesszár túloldalához tesszük a forgáspontot, akkor 2 mm feletti menetemelkedést tudunk változtatni. Szorítós, így bármilyen pozícióba tehető. Azért kell még vele foglalkozni...