A múltkor el is felejtettem kérdezni. Tuti volt róla már szó, de azért fő a biztonság. Most már ugye működik a saját profilom, ezután bátran letölthetem a legújabb frissítést, nem fogja bántani a saját beállításokat?
Törölt felhasználó
2018-01-17 18:38:01
[4935]
"bár a keresés csodákra képes, amióta van."
Annak akinek van. Nekem azt hozta a Jézuska, hogy nekem nincs. Ez a fórum magánterület. Itt nem érvényes az egy bűnért 1 bünti.
Így konkrétumok nélkül nehéz. Most hirtelen beírtam a keresőbe, hogy plugin. A beépítetteken kívül volt Dan911-nek a Huanyang és az általános frekiváltó plugin-ja, nekem a számológép/képernyőbillentyűzet és a kódnyitó plugin-om. Majd írok linket mindegyikhez, bár a keresés csodákra képes, amióta van.
Hááát ........ itt is, ott is, amott is olvasok, ilyen, olyan funkcióra pluginokról. Hogy azok belekerülnek e valamikor, vagy nekem kell mindet összevadásznom.
Ahogy Balázs írta, van erre egy plugin. Megtalálod a mappámban. Engedélyezed a plugin-oknál, UCCNC-t újraindítod, a plugin-oknál Configure, beállítod, kész.
Már van ilyen plugin a pluginok közt. Az a neve, hogy lubricator. Engedélyezd a plugint és be lehet állítani, hogy hány másodpercenként hány msec ideig adjon ki impulzust beállítható kimeneten.
Sziasztok! A központi olajozóm működtetésére lenne valami jó megoldási javaslatotok? Kb. 5 percenként 5-6 másodperces impulzust tudna kiadni az UCCNC valamelyik kimenetén, de csak akkor ha van mozgás valamelyik tengelyen. Jó lenne ha nem kéne időrelét is beiktatni.
dezsoe | 2934
2018-01-17 08:23:33
[4920]
A fene tudja, hogy mennyire elegáns ez a megoldás. Kétségkívül tömör, de én biztos soronként írnám be, a sor végén // után megjegyzéssel, hogy akkor ez a sor melyik adat. Kizárt, hogy egy napnál tovább meg tudnám jegyezni (szerintem addig sem), hogy pl. 20003-as mezőben milyen adatot tárolok...
Tehát már eleve ezért érdemes 20000 számú felettieket használni.
Ezeket aztán mindig elmenti, csak automatikusan nem tölti be, ezért kell a behívni egyesével őket az M99998-ban.
Szupi, köszönöm mindkettőtöknek a gyors segítséget!
dezsoe | 2934
2018-01-16 22:37:00
[4912]
Nincs ebben semmi ellentmondás. Ahogy Balázs is írta, kilépéskor mentődnek a 20000-től kezdődő mezők. Ha szükséged van rá legközelebb, akkor az M99998 makróban vissza kell töltened.
Pl.: van egy meződ 20001 számon. Ennek a visszatöltése az M99998-ban:
A 20000 feletti azonosítójú mezők értékét menti el az UCCNC kilépéskor. Az értékek nem vesznek el, a profil fájlba íródnak a UserTextfields szekcióba. A visszatöltésről neked kell gondoskodni, ha van olyan amit vissza akarsz olvasni, akkor azt a konstruktor makróban megteheted.
- Labelnumbert általában 20000-től szokás indítani (ezek automatikusan el is mentődnek kilépéskor, ha vissza akarod tölteni következő induláskor, akkor azt neked kell megoldani).
- A label az fix felirat, a (text)field az beviteli mező.
- RTFM! A nöbö végűeken nincs keret (azért látod mégis, mert a háttérképen ott van). ("The "nb" at the end of the parameter means "no border", so these type of fields will have no visual border on the screen.")
Gyakorlatilag igen. A munkahelyén megszokta, hogy valamelyik ipari gépen van lehetőség erre. Én is úgy gondolom, hogy nem sok időt takarít meg, a copy-paste alkalmazásával nem tud tévedni. "Ugorgyunk" is.
Nem. Feltéve, hogy arra gondol, hogy egy g-kód egy másik g-kódot hív meg. Némi trükközéssel azért (szinte) minden megoldható, csak elég pontos legyen a feladat definíciója. Egyébként, van ennek valami értelme?
Na, akkor végre értem. Amikor kitűzöd a tálcára, akkor készít egy másolatot a parancsikonról, így lehet, hogy még az átírás előtt szögelted a tálcára. Mindegy, az a lényeg, hogy jó lett!
Ha az asztalon lévő parancsikonokkal indítom őket, akkor mindegyik a saját magának megfelelő .pro fájlba menti az éppen átírt paramétereket. De én nem igen használom az asztali parancsikonokat, ezért csinálok mindenhez gyors-indításút a tálcán is. Na most végigpróbálgattam az összeset és amikor ráálltam a mutatóval a tálcán lévő ikonra, a saját profilomat mutatta. Aztán meg mégsem abba mentette, így hát töröltem és csináltam egy újat az asztalon lévővel.
Persze, meg lehet szokni, de minek? Ennek nem így kéne működnie, tehát inkább keressük meg az okát, szerintem.
Amikor elindítod, akkor nem jelez hibát? Rákattintasz a saját profilodra és betölti a Default-ot? A Default-ot írja ki alul profilnévnek?
Pont ma láttam olyat, hogy hiba került a profilba, és betöltéskor kaptam is üzenetet, hogy hibás a profil és inkább a Default-ot tölti be. De ott legalább volt hibaüzenet, így gyorsan ki is javítottam.