Sajnos magyarul még nem hallottam, és egyik kéznél lévő (műszaki) szótár sem hozza. A tükörfordítás elég bénán hangzana. Talán "hullámos illesztőhüvely" lehetne a neve. Talán valamelyik kereskedő a szabványszám mellé már magyarította.
Sziasztok! Sokszor volt már téma a frekiváltó vs. áramvédő relé. Miért old le? Itt a magyarázat a problémára. "Sajnos" megoldási javaslat is van a problémára. Hosszú, de nem lehet két szóban elintézni. Ezen kívül van még néhány jó videója, már akit érdekel!!!
Hacsak nem "áttételezi" a mozgást, azaz valamilyen mechanikával a mérendő elmozdulás többszörösét "küldi" az egérből kitermelt encoderre. Úgy fel lehetne javítani a felbontáson, de ezzel a lépés frekvencia nő amit nem tudom meddig bír feldolgozni az egér elektronikája.
Pakolászáskor egy a kezembe akadt, ez indította el az ötletet.
Gondoltam, hátha már valakinek sikerült kihozni belőle. Egy pozdorjából készült masinára gondoltam. Ide biztosan nem kell a sok tízezer forintos enkóder.
Nagyon-nagyon régen az egér még golyós kialakítású volt, és mind a két tengely irányában egy-egy fotocella érzékelő szolgáltatta a jelet. Ezeknél a régi fajtáknál el tudnám képzelni a cnc-s felhasználást akár útmérőként is, de nagyon kicsi felbontása volt a kerekeknek. A mostaniaknál max. ha össze lenne fogva 2-3 jeladó, és ezek jeleiből lenne generálva egy jel... de a legkisebb kosz is fejreállítanáaz egészet.... szerintem.
Találtam régi Omron C200H CPU és IO modulokat, az előlapján van programozó csatlakozó, de a cxprogrammer-rel nem tudok hozzá csatlakozni. Mit lehet tenni?
Törölt felhasználó
2021-11-09 08:29:15
[47921]
Próbálta már valaki útmérőként használni a számítógép egerét?
szingrati | 76
2021-11-08 22:20:14
[47920]
A furat nem kúpos és nincs benne menet, kívül kúpos a menetes rész alatt.
Sziasztok! Egy kis darab 5mm vastag alu lemezre lenne szükségem, olyanra, ami nem kedődik megmunkálás során. (kemény) Az anyagra vonatkozó jelöléseket, típusokat nem ismerem. Ha Valakinek lapul a műhelyben egy kb. 200 x 150 mm-es darab, szívesen megvásárolnám.
svejk | 33038
2021-11-07 20:01:19
[47913]
Valakinek a látókörében nincs véletlen egy NOVOPRESS ECO 1-es csőprés? Lenne egy-két kérdésem.
Találkoztam evvel a négy síklapú élezéssel már - Szinte nincs keresztéle , könnyű furatot kezdeni vele pontozás nélkül . Ezt még nem próbáltam kézből élezni , géppel pedig egészen biztosan nem is fogom próbálni . A hagyományos élezésnek is megvannak a trükkjei a keresztél "kivételére ", nagyobb fúróknál érdemes is alkalmazni telibe fúrásnál . 8-10 milliméterig egy perc sincsen egy fúró élezése ,ha időben után élezi az ember , hagyományos módon kézből . Gondolkoztam hogy hozzászóljak e a témához még . Azt nem értem mi szükséged van a gépi élezésre ? Ha komoly géphez éleznél akár keményfém fúrókat , ott a gagyi vacak élezőknek semmi értelmét nem látom . A kérdés , miért szükséges élezőgép ? Ha van komoly indoka akkor úgyis profi gép kell , az nem lehet olcsó .
valami olyasmi megoldásban gondolkozom, amihez nem szükségeltetik speciális formályú köszörűkő, hanem egy sima mezei köszörűn is elvéhezhető legyen az élezés.
Szivaccsal itt nem sokra méssz! A legjobb ha egy bekoptatott 100-as csiszoló szalagott feltekersz egy hasított végű köracélra és fúrópisztollyal megpörgeted benne.
Hát végső megoldásként az lesz de így annyira szép hibátlan köszörülés van benne hogy nem volt szivem hozzányúlni. Előszőr majd csak valami nagyon finom csiszoló szivaccsal fogom szerintem.