A másik fele a cuccnak...sem tetszik.:( (ugye, ez egy nem általam tervezett szerkezet):)
Vékonynak találom a "talplemezt", ami a fejet tartja. Hiányolok egy merevítő bordát, amit a 3-4 képre "virtuálisan" oda is tettem. (szinte, oda kívánkozik, nem is értem miért nem gondolt rá a konstruktőr) Kevés súlytöbblettel, jelentősen növelné a szerkezet merevségét.
Előzmény: Szalai György, 2018-04-05 20:29:07 [14909]
PSoft | 18675
2018-04-05 21:24:58
[14910]
Igen!
Ez is 'likas, meg...az is!:)
Előzmény: Szalai György, 2018-04-05 20:29:07 [14909]
Sziasztok. Kérdésem lenne a lézerhez nagyon értőkhöz. Egy 2,5 W-os kék lézer alkalmas lehet-e arra, hogy 3 mm-es víztiszta plexit körülvágjak vele? Semmi mást ne kellene, csak egy megrajzolt körvonalon végigmenni úgy, hogy 1 menetben átvágja az anyagot. Előre is köszi a válaszokat.
guliver83 | 3241
2018-04-04 21:31:22
[14896]
Összement a lézer tápom a napokban. Lassan de elkészült a k40 lézer átalakítása.
Potto01 | 72
2018-04-04 19:01:14
[14895]
Sziasztok! Esetleg valaki tudna segíteni nekem Mach3 PWM beállítással kapcsolatban? Diódás lézerrel szeretnék sütögetni, de valahogy nem sikerül kicsiholni azt a fránya PWM jelet.
agyaggalamb | 307
2018-04-04 16:46:58
[14894]
Köszönöm a segítséget. Ez esetben 3D nyomtatással elkészítem a testet és teszek bele levegő csatornákat, hogy az esetleges nedvesség ne érintkezhessen a lencsével. Bár ha levegő előszárítón küldöm át a nagynyomású levegőt nem gond. Viszont olcsóbb és egyszerűbb megoldás. Erre esetleg van tapasztalatod?
Röviden, gyakorlatilag ennyi. Az anyaga is mindegy, alu, műanyag, fa?:) (volt aki golyóstoll végéből...stb.-stb. hozta össze) Lényeg, hogy "könnyű" legyen, hisz minden +súly cipelése a hídon, a dinamika rovására megy.
A képen a hosszméretek, csak tájékoztató jellegűek, az mindig fókusz függő.
Sziasztok! Szeretnék készíteni kék lézerhez levegő fúvókát. Van-e valami speciális követelmény aminek meg kell feleljen vagy jó bármilyen anyag, bármilyen kialakítás? Magyarul egyszerűen csak vezesse a fókuszpontba a levegőt? Esetleg van-e valakinek a tárhelyén elérhető rajz a kialakításáról?
doil | 652
2018-04-03 19:07:11
[14890]
csak ennyi pofon egyszerü , tudok olvasni kapcs rajzokat nem zavar meg meg a fesz se zavar meg nyilván 5 volot adok a főfesznek és akkor a kimenő maximuma is max 5v lesz
"Kénytelen leszek én magam tapasztalatokat gyűjteni." Írtam ott.
Nos, az első, biztató tapasztalat. A gyári fejszerelvény az sk. alu fúvókával,és a nyomtatott fejszerelvény összehasonlítása, egy egyszerű méréssel. Sokatmondó/ígérő számadatok a képeken.:)
Én, ha átalakítom a K40-et, biztos hogy ezt a megoldást választom. Olvasgass a szoftverrel kapcsolatban, nagyon jók a visszajelzések mindenfele. Pár hónapja, a Trial verziójával "játszottam", egy ardu-val. Én már akkor jónak ítéltem, de azóta rengeteget fejlődött. A legutóbbi fejlesztése/frissítése...három napos. Szerintem már, felveszi a kesztyűt a "nagyok" lézeres szoftvereivel.
Ha egy kérdésre nem érkezik válasz,annak sokféle oka lehet. Olyan hogy senki sem tud válaszolni..az nem valószínű.. Ha meg nem akar..annak is meg van az oka..
uh hát akkor ez a kőbevésett dolog gázos mivel a szíj is változott és a fogszám is , akkor rákötök a nano helyett egy arduinót cnc shield panelt viszont nem tudom hogy a lézertápra a lézervezérlését hogy kösse össze a diódalézernél ok de Co nál gondolom más
Úgy állítsd be a TB6560 jumpereit, hogy 400-at lépjen az 1.8°-os motorod egy egész fordulatra.(1/2 lépés) Mivel a nano-nál "kőbe vésett" a step/unit,(a programból, nem állítható) a fogszámnak, vagy inkább a kerék átmérőnek, maradni kellene. A dpi-t hiába írod át, az a méreteket/lépésszámot, nem befolyásolja.
Valószínűleg az a fórumtárs aki ezen kérdések válaszolására szakosodott, önképző táborba vonult saját elhatározásából, ez okból átmenetileg nem olvas fórumot.
Én is gondoltam rá, de ez már...ilyen lett. Majd meglátom, a tesztek eldöntik...max. a tizenkettőből hármat ledugózok,és "kinevezek" lencse fele fújónak.:)