Ha már vinyl hanglemez, épp a minap próbáltam 2W-al vágni, vitte szépen elsőre, elszívással se szaga se bűze. Íme egy videó:
Ha netán valakinek lenne clock DXF file-ja azt megköszönném, kíváncsi vagyok hogy mutatna egy ilyen óra.
Törölt felhasználó
2018-04-02 21:03:28
[14862]
A CNC gépemhez van plotterkésem is. Szoktam vágni betüket, alakzatokat Pl. homokfújáshoz is. (van homokfújóm is, beee!) Na, és ezt a kivágott cuccot ezzel a szalaggal viszem át a tárgyra.
Jó is ám a TESA szalag (fehér) de abból is csak a nem vízhatlan mert az nem annyira tapad mint normális társa!
cnchuszar | 603
2018-04-02 19:34:09
[14855]
Ez teljesen igaz! Amit szoktam használni, az a rezgőcsiszics izéke
Teljesen jó, ha a munkadarabot kiveszed, (személy szerint gumis alapú lapra), és egy kicsit csiszikölsz rajta. Amint a tesa szalagot letépem, úgy a a rezgő jön a képbe.(mármint a rezgőcsiszoló) Ahogy szoktam: 1.Kivág 2.Leszedi a maskot 3.(ahogy Danibá is mondta)Megcsiszol A további már a kialakított munkadarab fügvénye. Lehet ragasztani, illeszteni, és ....
Sziasztok! 3mm-es rétegelt lemezt szeretnék kék 2.5wattos kínai lézerrel gravírozni! Maszkolással megoldható, hogy ne barnuljon be a rétegelt lemez gravírozott vonalak mellett? Amennyiben igen, milyen papírt javasolnátok maszkolásra? Koszi!
Bizonyára nem olvastad az,üzenetem igértem hozlak-viszlek és szerény tudásom szerint mindent +mutatok,igaz én az Aspirét javasoltam szerintem lézerre egyszerűbb. Várom jelentkezésed,és Segitek mivel Te is sokat segitettél mikor kezdtem!!!!!
Köszi Psoft a segítséget feltétlen kipróbálom! Az a baj tudjátok hogy nagyon nehezen szakadok el az ArtCam-től főleg a 2008-asban tudtam gravírozni most meg hogy a 2010-est feltettem egy kicsit feje tetejére állította nekem a dolgokat mert tök máshol van minden! Na meg ez a lézeres technika is vadiúj nekem! Mindenkinek köszi ha segítetek ebben a témában! Jah és milyen bolondos nyúl van ma most látom!
április 1 mindenkinek visszafele van a neve most vettem észre
doil | 652
2018-04-01 21:16:23
[14845]
Sziasztok
Széttkaptam a k40 es gépem , áttépítem és a régi mechanika felejtős viszont az új mechanika 1/8 as motorokkal szerelem a k40 be 0/9 es lépésü van és más bordásszíj
a kérdésem hogy tudom megoldani hogy a vezérlő maradjon de rákötnék 2db tb 6560 as motorvezérlőt ógy hogy a gyári vezérlőről kötöm le a step dir jelet ez idáig oké viszont az m2 nano vezérlőn nem tudom a lépést állítani igy mivel a motorom 1/8 as igy a 10cm er 20 lesz hogy tudom megoldani hogy tudjam állítani a hogy mennyit lépjen ahhoz hogy 10cm ert mozduljon el a fej és ne 20 at ? állitsam átt a nanó panelen a felbontást 1000dpi ről 500 dpi re ? valaki csinált már ilyet valami ötlet ?
PSoft | 18592
2018-04-01 21:06:47
[14844]
Ha gondolod, szánj rá pár órát,és próbáld ki @csewe fórumtársunk kis programját is.
A program változó sebességgel,és állandó(általad beállított) lézerteljesítménnyel gravíroz. A kis programban generált G-kódot a Mach játssza le.
Röviden... M10Pxx-M11Pxx kapcsolja a lézert a sorvégeken. Két, választható "F" sebesség adat(fekete/fehér)között változik a sebesség, a kép szürkeárnyalatának megfelelően.
Nézzd Tom ! Csak egy 5-let: Én is a Mach-ot használom a lézerhez , + Acam a rajzoláshoz. Én úgy csinálom .hogy az AC-ban megrajzolom vektorosan aztán a toolparts ban készítettem egy "lézer" szerszámot ( 0.1 átmérő és 0.1 Z előtolás) Legenerálod a G kódot és a szerkesztőben kicsaeréled a Z értékeit M10P1 , és M11P1 re. A mach-ban engedélyezed , mjd a lézer kapcsolását bekötöd a vezérőbe azokra a pinekre amiket engedélyeztél. Igy a gép menet közben kapcsolgatja a lézert a Z mozgására. Képeknélmás a helyzet. Ott Én Béni progiját használom és ott be lehet álítani az M10, M11 kódot és szépen lefut pixelesen a lézerrel. Sok szerencsét. Kezdésnek talán jó lesz. A hozzáértők + mégadnak tippet ,vagy lehurrognak.Ezek is így készültek
Az alapkódok ugyan azok! Néhány specifikus kód van de azokat nem fogod használni, de tudnod kell mi az a G0,G1,M3,M5 stb...ezek nagyon sok vezérlőn megegyeznek.
A T1, az 1-es számú szerszám hívása, az M6 pedig "tedd" azaz cseréld parancs. Akkor van ezeknek a parancsoknak értelme, ha egy programon belül több szerszámot használsz a marógépedhez, esetleg esztergádhoz. Jelen estben, mivel lézerről van szó, nincs jelentősége. Az M3 kód, a főorsót indítja jobbos forgással. A mi esetünkben pedig a lézert kapcsolja be, az M5 parancs pedig kikapcsolja.
Az M3 közvetlenül olyan mondat előtt van, ahol a megmunkálás kezdődik, a pulley ratio min 0 max 255, de nekem be van kapcsolva a relay control alatta a PWM control,és a Use Spindle motor control.
A Delay értékeket 0-ra állítsd. Talán segít valamit. Az M3 után közvetlenül kezdődjön a megmunkálás, ne legyen semmi felesleges beírva, mert azokat is amíg értelmezi és tovább lép csak telik az idő.
Csak az elején van M3, de sajnos így is nagyon megégeti az anyagot..... Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Esetleg valaki ismeri a megoldását a dolognak?
Mach3 a vezérlőm, csak a LaserGRBL-t használtam arra, hogy kódot generáljak, azt lementettem és Mach3-al futtattam. Úgy láttam, hogy olyan g-kódot generál, ami az "S" paranccsal osztja ki a PWM jel erősségét. Ezt próbáltam Mach3-ban beállítani, sajnos eddig sikertelenül. A legnagyobb problémám, hogy a Mach3, a laser ki-be kapcsolását M3 és M5 végzi, de M3 bekapcsolásnál sajnos mindig vár kb 2 másodpercet, és nem tudom hol lehet ezt állítani Mach3-ban. A spindle speed up 0-ra van állítva.
Igazából laserGRBL-el csináltam kódot, amit Mach3-al futtatnék, csak lehet az a baj, hogy Mac3 PWM beállításnál bénázok valamit mert hiába lövöm be a Spindle Pulley-t 0-255-ig, folyamatosan max teljesítménnyel pörköl a kütyü.
Helló! Nekem is kék lézerem van 5.5wattos szerintem detto ugyanaz is! Én is még kezdő vagyok de én még egyszerű gravírozásokat szeretnék csinálni! Te ilyeneket már csináltál?
Segítséget szeretnék kérni, egy 5,5W kék lézerrel kapcsolatban. Most vásároltam és kötöttem be, Mach3-al használnám. GRBL progival képet szeretnék sütni, és generált is nekem egy programot, ami tele van S kóddal, ami ugye a PWM jel erősségét határozza meg. A problémám az az lenne, hogy minden S kódnál megáll kb 0.5 másodpercre, tehát borzasztóan lassan és szaggatottan halad. Bocs a kérdésért, de csak egy lelkes, nagyon amatőr vagyok
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni hogyan kezdjek bele a lézer gravírozás programozásba? Minden ötletet,linket szívesen fogadok! Köszönöm szépen előre is!
nagyszilard1983 | 38
2018-03-28 21:08:22
[14820]
Köszönöm a segítséget,megoldódott. Leírom hátha egyszer más is hasznát veszi,a tükrökkel volt a gond. Nem mindig ugyanoda ment a lézer sugár. Kicsi eltérés volt viszont úgy néz ki minden mm számít. 1 napig allitgattam majdnem de most teljesen ugyanoda megy minden távolságban, és a hullámos vonalak is megszűntek. Érdekesnek találom hogy a 3. Tükör nem állítható így a többivel kell nagyon sokat játszani. Ettől függetlenül megrendeltem az új gorgőket is,és egy új fejet amibe a levegőt lehet csatlakoztatni. Most megy 300 mm/sec sebességgel gond nélkül. Köszi mégegyszer.
én ezt egy forgatónak látom, ami állítható magasságú, ez nem asztal. te egy állítható magasságú asztalt szeretnél, vagy forgatót? nem tudom létezik e róla rajz, bármelyikről is. ha te építed ,amid van ahhoz kell alkalmazkodni összeszereléskor. kb így a legolcsóbb.
Elkészült a k40-esemhez a rugós feltámasztású asztal, de nem univerzális, nem igazán tetszik... Ehhez hasonlót szeretnék készíteni, csak kiálló tengelyek nélkül.
Nncs valakinek némileg részletesebb terve, mint ezek a fényképek?
Török Tamás | 2045
2018-03-26 07:34:16
[14814]
Egy igazi gép sok millióba kerül, te meg 100e forinton hezitálsz! Hát egy 100W-os "termelékenyebb", de ha csak egy hónapban egyszer fogod beindítani játszani, akkor meg se vedd!!!