Köszi! meggyőztetek hogy totál felesleges, ha 200 kilora 1kw motorhoz nem kellett akkor nekünk se fog kelleni enyém is 750w és jóval kevesebb lesz a tömeg
svejk | 33043
2022-02-08 10:36:49
[48301]
Fékezéskor leáll túlfeszültség hibával.
Természetesen kiszámítható, -általában vannak is segédletek a manuálban- a betárolt mozgási energia és a leállás ideje függvényében.
Hobby cnc körülmények majdnem biztos, hogy elég a belső.
Főorsó alkalmazásoknál vészmegállítás estén tudom elképzelni használatukat, de oda meg inkább a rövidrezárásos módszert szokták alkalmazni.
2015-től a Panasonic a sokféle típus és hozzá tartozó fékellenállás értékeket csoportba szedte. A táblázat amit felraktam, már azt használja. A MINAS A4 2012 ott még nagy volt a katyvasz, és megtévesztette a felhsználókat a táblázat bonyolúltsága.
Nagyon extrém esetnek kell lenni, ha a belső fékellenállás kevés főleg ilyen kis teljesítménynél.
Két gépet is építettünk az egyik ügyfelünknek, 2019-ben és 2020-ban. 1Kw szevok 15000mm/s az üzemi sebesség 0,2mp a gyorsulás és a lassulás az Y tengely 200Kg meg egy kicsi(a felrakott mérettől függ). 1 perc alatt 10-20 közözött van a fékezések száma (mintától függ). 8 órás műszakban 140-160db termék jön le egy gépről, és nem kelett külső fékellenállást használni. Még egyszer sem panaszkodott a hajtás, hogy melege van, pedig nincs a szekrénybe + kényszerhűtés beépítve.
Innen néztem ki az adatokat. https://industrial.panasonic.com/content/data/MT/PDF/minas_a4_e.pdf.) A 750W-os (C hajtás méret/Frame) hajtáshoz a DVOP4283 -as típust írja a manuál Az 1,5Kw-os (D hajtás méret/Frame) hoz a DVOP4284-est. A hőleadási képesség az üzemeltetési módtól függ. (Szabadon álló, vagy ventilátorral hűtött 1m/s,2m/s,3m/s) 322.oldal A motorteljesítmény és a hozzá tartozó hajtás táblázat a 16-17.oldalon van
Na pont ez lenne a "problémám"! 50,80,100 Ohm! Én mindenkinek elhiszem amit mond, ezért nem tudok választani. Mielőtt itt kérdeztem volna, olvastam én is az Internetet bőszen és azt láttam, hogy meglehetősen megoszlók a vélemények.
Túl tudok lőni a nagyobb ellenállással? Vagy itt az most nem jó?
Érdeklődnék, hogy a szervóvezérlőkhöz hogyan kell kiválasztani a külső fékellenállás méretét abban az esetben, ha a manualban nem találok egyértelmű meghatározást erre vonatkozóan? 750 W-os és 1.5 kW-s Panasonic vezérlőkről van szó egyébként. Köszönök minden segítséget!
dtb | 1914
2022-02-05 14:01:44
[48289]
Megoldódott! A fotón látható Esagon cégfelirat rendesen bevitt az erdőbe, holott ez komplett Ditec motor, és kapunyitó vezérlő. Így már meg van hozzá minden.
Szia. Bár nem ismerem a programot,de szerintem minden egyes zöld pont egy vektor eleje,vagy vége. Ha ez zárt alakzat,akkor egyesítsd őket egy vektorrá.
Vectric Aspire 8-ban szeretnék egy ilyen alakzatot kivágni, a külső vonalán. A programban Outside van beállítva de a figura kezét és lábát mégis belülről vágja. Nem jövök rá mi okozza.
Innen tudom menteni SVG-be, és onnan a Luban szerkesztőbe. Ott tudok rá keretet is adni. Ez a megoldás nagyon jónak tűnik. Holnap kipróbálom élesbe is. Ezer köszönet! Üdv Zoli
Ez egy nagy szívás... Sajnos alig van igazi Single Line fontkészlet, főleg nem ingyenes és pláne nem ékezetes. Én már többször sz@rakodtam a témával, egyik sem volt tuti megoldás. Pl itt is. 'Rajzok, G-kódok' téma, 3770. hozzászólás
Segítségre lenne szükségem. Adott egy 38*12 névtábla amibe egy 30*5 nevet kellene belegravíroznom 0,5ös maróval. A gondom, hogy csak olyan opciót találok szövegmaráshoz a programban (Luban, Easel) ami vagy kitölti vagy kétféleképpen körbemarja. Mindkét esetben kétszer megy át a betűk szélein, amihez így vastag a marófej. Hol tudnék, illetve milyen programra lenne szükségem kódgeneráláshoz, ahol csak a betű közepén menne végig egyszer a maró? A géphez gyárilag Luban szoftvert mellékeltek, amiben meg lehet nyitni Gkódot. Köszi előre is, Zoli
dtb | 1914
2022-02-03 14:00:59
[48273]
Sziasztok. Került hozzám egy kb. 1,5kw motor, és a hozzá tartozó vezérlő, amiben frekiváltó is van. Ez egy rolós rendszerű, komplett "kapunyitó" volt. A fotón látható cimkék alapján nem nagyon találtam hozzá semmi épkézláb leírást... Esetleg valakinek nem ismerős ez a téma?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy Meldas vezérlővel kapcsolatban. A 4-ik tengelyt akarom installálni, de nem teljesen értem a logikáját, hogy mi alapján dönti el melyik szervovezérlő a 4-ik. Most 3 tengelyes a konfig, a 4-nek beállított szervovezérlő a szerszámváltó . Az 5-nek beállított a spindle. X d1, Y d2, Z d3, Szerszámváltó d4, Spindle c5
Ha be akarom rakni a plusz szervovezérlőt, akkor el kell tolnom egyel feljebb a 4-es és 5-öst és ezek elé kell jumperolni a 4-ik tengelyt? Vagy jumperoljam 6-os-nak? Ha a jelen állapotában beállítom a paramétert hogy 4- tengelyes a rendszer akkor a szerszámváltót veszi 4-ik tengelynek és ez jelenik meg a pozíció kijelzőn. Illetve az 5-ik oszlopban megjelenik még egy tengely és keresi a szervovezérlőjét(természetesen)
GaalAndras | 460
2022-02-02 20:21:34
[48270]
Sziasztok ! Van egy ilyen érintőpanelom, amihez nincs semmi doksi. Aki már vett vagy használ ilyet tudna e segíteni a bekötésében?
Köszönettel várom válaszotok. Üdv András
zoli0302 | 380
2022-01-30 21:07:38
[48269]
Sziasztok ! Van egy olyan problémám, hogy a sinumerik 810-840D vezérlőjú gépem a szerszámváltás után a nullpontot feljebb tolja a beállított nullpont fölé kb 74.826mm el, többszöri szerszámváltás után is tartja ez a hibás z értéket.Van valami ötletetek ?
A neten böngészve kiderül, hogy ez egy mezei DC motor amire különféle áramköröket "szoktak" ráforrasztani. Hacsak nem ragaszkodsz az isemretlen funkciójú panelhez, a két "nagy" forrasztást melegítve szedd le a motorról és máris van egy egyszerű kétkivezetéses 24V-os egyenáramú motorod. Nekem úgy tűnik, hogy a rajta levő elektronika másik fele hiányzik. Nem tudom mi lehetett a fedél alatt, talán egy enkóder?
Elakadtam, kis segítséget szeretnék. Van ez a 24V DC motor, négy kivezetéssel. Valszeg a négy tekercsvég. Mért ellenállások balról jobbra: 0.3, 11, 0.3 Ohm, illetve az 1-4 között is 11 V. Hogy a manóba kell ezt bekötni. Akárhogy próbálom, a rövidzárvédelem a tápon mindig bekapcsol. Köszi előre is!
onagy | 365
2022-01-28 12:25:01
[48263]
Az. UV fluoreszcens pcb felületlakkozás vizsgálatára (conformal coating) használják. O.
Szervusz! A számítógépről próbálom életre kelteni. Ezzel a PWM átalakítóval próbálkozom. Külsö tápellátással. A vezérlő jelet a 3-as lábra. a GND-t a 4-es lábra kötöttem. A 2-es és a 4-es láb össze van kötve.
Szervusztok! Bajban vagyok egy SIEMENS MICROMASTER 440 típusú frekvenciaváltó beüzemelésével. Amikor a MACH3 programba kiadom az M3 parancsot, a frekiváltó elindul. Megy a ventilátora, de a rákapcsolt motor nem forog. A kimenetén ütemesen váltakozva változó nagyságú feszültség mérhető. A kijelző mindeközben 100 és 40 közötti értékeket mutat felváltva. A paraméterek beállításában egy fórumtársunk fordítása volt a segítségemre. A vezérlő vezetékek bekötése a felhasználói könyvben látott módon lettek bekötve. Mi lehet annak az oka, hogy a frekiváltó elindúl, de a motor oldali kimenő feszültség nem indítja el a motort. A válaszokat előre is köszönöm.