Vagy ha komolyan gondolod a nagy teljesítményt akkor keress meg privát üzenetben mivel számolom fel hamarosan a műhelyemet és még lesz egy impulzusos gépem eladó. Egy Migatronic BDH 400-as vízhűtéses impulzusos hegesztőgép.( Bocs a többiektől a kéretlen reklámért!)
Hamarabb is kérdezhettél volna. Három napja adtam egy 330 A-es impulzusos Fronius TPS invertert 45K-ért. Csak az előtolója hiányzott de kis foglalkozással megoldható volt a helyettesítése.
Akkor rögtön kérdeztem a céget, sajnos nem próbálhatók ki helyben náluk (ami elég fura)... A főkérdésem az lenne, mert ilyen jellegű nfót nem látok sehol sem, hogy ezek tudják e impulzus hegesztéses módit, amikor 50-400 Hz közt változtatják a tartó és a leolvasztó áramot?
Van esetleg valakinek ilyen gépe, vagy tudtok ajánlani úgy 300e környékéig ilyet tudó 3 fázisú gépet?
Volt egy munkatársam, Aki egész nap pajzs nélkül hegesztett CO-val, valahol van egy videóm is róla, azt mondta:"csak az ömledéket nézem, az ívet takarja a gázterelő!" Hmmmm? az én szemem 'példáúl' annyira érzékeny hogy a napra sem szeretek kimenni! Erre most azt látom hogy az indiai kollégái elektródával hegesztenek pajzs nélkül, hosszú varratokat. itt kb 6:47 től
PSoft | 18591
2022-07-25 22:19:28
[3208]
„Addigra befagy”
Akkooo... Nehogy napernyőt vegyél hozzá, hanem...korcsolyát!
„De már úgy néz ki megmaradok” Persze hogy megmaradsz! Ne bassz már ki a rotival, hisz nemrég talált meg!
Addigra befagy Más ambícióim vannak , most meg ez éppen csókos meló , egy ismerős piásan vezetett , el kell adnia a kocsit ,mert 200 felett van a büntetés , és vizsgával többet érhet . 3 lukas ,egy kész ,a többit holnap . De van két teherautó , azokat nagyon fogom útállni Beteg voltam hetekig ,nem tudom mi ,de sem oltásra sem tesztre nem mentem De már úgy néz ki megmaradok
Köszönöm a bizalmat , de ilyen újmódi géppel még nem is hegesztettem . Trafós egyfázisú gépeim vannak , amit használok avval teljesen meg vagyok elégedve , ha éppen nincs kontakthiba ,vagy előtolás probléma . Telefont kettőt is eltörtem nemrég . Van egy új nagykártyás nyomógombos balaupunkt , de azt nem viszem ki a műhelybe , már . Kb fél órája jöttem be , délután elkapott a munkaláz , végre
Előzmény: Geszti Sándor, 2022-07-25 19:59:27 [3199]
Előzmény: Geszti Sándor, 2022-07-25 19:59:27 [3199]
Geszti Sándor | 1139
2022-07-25 19:59:27
[3199]
Kérdésem van: egy MIG-MAG 350-es masinán mi az a poti "V" + - 5 fokozat? Jani300-at hívtam, de nem vette fel. Egyik barátom vett ilyen masinát, kezelési nélkül. Kössz a segítséget.
RJancsi | 5809
2022-07-13 16:53:22
[3198]
Évtizedekel ezelőtt Csobánkán építettük a Róka hidat. A főtartók 300-as melegen hengerelt I acélok, belülre a gerincükre hegesztettük az I 120-as kereszttartókat. Az áramot a parton álló honvédségi hegesztő dinamó adta. Egy munkavédelmis biztosan örült volna a látványnak, amikor már bőr hegesztő kesztyűben sem bírtuk a fogót tartani, az acélokon ülve a kábelnél fogva beleeresztettük a patakba. Amikor már nem gőzölt felhúztuk és hegesztettünk tovább. Ennek vagy 30 éve. A múlt évben a hidat az acél szerkezetig visszabontották és új fa felszerkezetet kapott. De a mi hegesztésünk még mindig állja az idő próbáját.
Egyébként ezeket nézegetem mostanában . Ha nem számítana más , eljátszadoznék szívesen egy hasonlóval , mondjuk 5 ös EB s pálcával szívesen nekimennék az 50 plusszos lemezeknek
Na most megnyílt, mert elbénáztam a telefonról a linknyitást. De fontosabb paramétereket itt nem látom, és azt honnan nézted ki, hogy aluhoz jó? a TIG az liftes, ez eleve nem tetszik.
Én láttam a gépet , ránézésre jó . Bögyömben van kicsit ez a barkács hegesztés . 15KG 0,8 as huzalt szoktam venni ,mert az 5 kiló szinte semeddig sem tart . A félévente egyszer előveszem ,az a CO nál nem hiszem hogy működne , ilyenkor kuka a maradék dob ! Avi val még nem is hegesztettem , nem hiszem hogy egyből menne . Akkor marad a bevont elektródás ,az inverterrel király dolog . Na persze ott is évek kellettek ,míg salakoló kalapács nélkül is tudom mit szikráztam . Valószínűleg durva amit írok , de nem feltétlenül működik hogy évente egyszer bütykölök és profi lesz az a hegesztés . Ok tanulni kell ,így kezdte mindenki , csak hát kell a gyakorlat is , jó géppel persze egyszerűbb . Kezdő koromba egyből a kezembe nyomták a bázikus pálcát hogy avval jobb lesz a hegesztésem .:) De dinamó volt Na csak írtam hogy azért ilyen is legyen , de feltételezem hogy rajtam kívül itt mindenki profi .
Ez működhet? Ezzel lehet "mindent is" hegeszteni? Barkács célra kellene és jól hangzik, hogy hegeszthetek vasat, rozsdamentest, alumíniumot. Egy-egy munkára kellene pár napig (egy polcot összedobni) aztán megy a dobozába hetekre-hónapokra. Van valakinek tapasztalata ilyen kínai szutkokkal. Egy hasonló minimum a duplája itthon. Igaz ha probléma van az itthonival lehet hova fordulni. A kérdésekből talán látszik, hogy nagyon kezdő vagyok hegesztés ügyileg.
Kopirnyák | 2646
2022-07-12 08:32:05
[3181]
Meg sz.r a hegesztő. Bocs de az sajnos nem lesz jobb. Én a porbelest vastag anyagnál használnám, vékonynál úgy vélem a salakanyag bekavar.
Most vettem egy Parkside porbeles inverteres apparátot negyvenezerért, vékony lemezes eseti munkákhoz de valahogy nem az igazi, lehet csak a gyakorlat kevés
A portöltet határozza meg a polaritást. A bázikust negatívról a rutilost pozitívról hegesztjük jellemzően. De vannak mind a két polaritásról hegeszthető huzalok is. Az adatlapot illik használni ha elérhető.
Igen, meg lett fordítva a polaritás, úgy folyamatos ívet sem lehet produkálni egy elektródás inverterrel, túl hosszú ívet csinál, utána kialszik, vagy beleég az áramátadóba.
A megszokott polaritással van folyamatos ív, de ugye nagyon fröcsköl, még hegeszteni is lehet vele úgy-ahogy.
A CO2-es géppel fordított polaritással nekem szinte tökéletes, nincs nagyobb fröcskölés, mint CO2 módban. A YouTube-on egy 70.000 Ft-os gép látványosan jobban fröcsköl.
Szia! B.Zoltán fórumtárs magánban válaszolt. Kipróbálta, rossz volt az eredmény. Ezeknek az invertereknek más a karakterisztikája, mint a porbeles gépeknek. Ő sem javasolta a kettő házasítását. Köszönet a tanácsokért! Lajos
Sima bevont elektródához való inverterhez ? Régen volt külön előtoló nagy gépekhez , de szerintem nem éri meg evvel foglalkozni . Vannak kombó gépek ,már . Nem a szívem csücske egyébként sem a porbeles megoldás . De kíváncsi vagyok más mit ír .
Üdv a fórumnak! Egy dilettáns kérdés: létezik-e porbeles kiegészítő meglévő inverteres hegesztőgéphez? Hobbi kategória, évenként 2-3 alkalom. Köszönet a válaszokért: Lajos
Egy órája kaptam 3 kis csomag finkord 2,5 rutilska elektróda iso 2560-E 51 2 RR22 BEVONT ELEKTRÓDÁT . gARÁZSTAKARÍTÁSBÓL, INGYÉ , MEG NÉHÁNY BEVONAT NÉLKÜLI ÉLKEFÉM PÁLCÁT . Na de nem kell irigykedni ,mindig ez a legdrágább De már van is egy szép karctűm legalább
Üdv A FÓRUMON ! Ha nem haragszol visszakérdeznék először - Milyen géped (gépeid) és palackod (palackjaid) vannak ? Könnyebben fog tudni segíteni , aki szeretne , és tudna is .