Ahogy Tamás is írta grav.-hoz min. levegő kell. Épp csak annyi, hogy ne szálljon vissza a lencse aljára hogy aztán ráégjen. Lehet hogy a gép 300dpi-vel megy, de a képnek is annyi a felbontása? A pontos fókusz is fontos... Na meg meg kell találni a megfelelő sebesség/teljesítmény arányt.
esetleg a fókusz táv? én arra gyanakszom, adtak a géphez egy bemérőt de mi van ha mégsem jó?
Előzmény: Török Tamás, 2017-04-20 07:44:53 [17154]
Török Tamás | 2045
2017-04-20 07:44:53
[17154]
A CO nem fog fekete nyomot hagyni , szép aranybarnás lesz. Gravírozáskor kapcsold le a levegő befújást , akkor nem keni rá a füstöt! Nagyon durva a felbontás, minimum 300dpi -vel dolgozz! (bérmunkánál elmegy a 125dpi-is!)
Apósnak Béla névnapra, egy egykezes pontozó ( pontozó tartó egy kézzel rendelkező embereknek). Akár körzőnek is lehet használni. 90% marás, 1% sarokcsiszoló , 9% esztergálás. Az alap egy tesla hangszóró mágnese. 8 mm es pontozót fog be. Még egy nagyobb kikönnyítésen majd túl esik a könnyebb használhatóság miatt, nem eléggé hajlékony, 8 as furat kell a 4 mm es könnyítés helyére.
A sok vágás miatt ki kellett egészítsem a kompresszort egy állandó hűtéssel. Ez még nem a végleges verzió, csak még nem készültek el az acél lábak, ugyanakkor szükség volt a ventire...
Fishi | 274
2017-04-16 09:52:56
[17141]
Nálunk is felütötte a fejét a Star Wars mánia. Korból adódóan csak a mesénél tartunk még... Folyamatban van egy fény kard lámpa. A penge plexi csőbe helyezett led csík, géllel kitöltve. A markolat 106 db lézer vágott alkatrészből áll össze, 3 és 1,5 mm-es szeletekből.
Bácsi Zoltán | 554
2017-04-16 09:37:29
[17140]
Ez nagyon tetszik!
Vajon kék 3-5W-os lézerrel is lehetne csempére "karcolni"?
Nyakunkon a Húsvét .... Most van kis időm próbálgatni/tesztelgetni a 40W-os, illetve most már 50W-os CO2 lézert. Újabb kis "képecske"... Festett acéllemez, sebesség 400mm/s power 12-15W körül. Az acéllemez kb. 140x105mm. A kép 1 bites.
Mármint, az építés nem. Úgy esett, hogy...ez a gép lett az enyém. Ebbe vettem egy új 50W-os csövet. Próbálkozok, próbálkozok...kezdek barátkozni a géppel.:) Ha erre jársz, szívesen látlak.
Szia Béla! Ha jól értelmezem sikerült építened odahaza egy CO gépecskét, és ha jól tippelem azt az asztalemelőst amit múltkor láttam, ha ez így van és ezek a képek is vele készültek akkor örülök neki hogy ismét beindul a lézeres szekér és jönnek a jobbnál jobb gravírozások és vágások, sajnálom ami a régi csöveddel történt, de jól olvasom már azt is pótoltad. Sóval sok sikert az új géphez drukkolok hogy sokáig karcoljon. Tervben van hogy megyek Tiborhoz akkor majd lehet beugrok kémkedni ha nem zavarlak. Csak azért írok ilyen kis érthetetlenül mert mostanában nem sok időm van olvasni a fórumot és csak részleteket szoktam elkapni a történésekből.