Nyakunkon a Húsvét .... Most van kis időm próbálgatni/tesztelgetni a 40W-os, illetve most már 50W-os CO2 lézert. Újabb kis "képecske"... Festett acéllemez, sebesség 400mm/s power 12-15W körül. Az acéllemez kb. 140x105mm. A kép 1 bites.
Mármint, az építés nem. Úgy esett, hogy...ez a gép lett az enyém. Ebbe vettem egy új 50W-os csövet. Próbálkozok, próbálkozok...kezdek barátkozni a géppel.:) Ha erre jársz, szívesen látlak.
Szia Béla! Ha jól értelmezem sikerült építened odahaza egy CO gépecskét, és ha jól tippelem azt az asztalemelőst amit múltkor láttam, ha ez így van és ezek a képek is vele készültek akkor örülök neki hogy ismét beindul a lézeres szekér és jönnek a jobbnál jobb gravírozások és vágások, sajnálom ami a régi csöveddel történt, de jól olvasom már azt is pótoltad. Sóval sok sikert az új géphez drukkolok hogy sokáig karcoljon. Tervben van hogy megyek Tiborhoz akkor majd lehet beugrok kémkedni ha nem zavarlak. Csak azért írok ilyen kis érthetetlenül mert mostanában nem sok időm van olvasni a fórumot és csak részleteket szoktam elkapni a történésekből.
Az akác tegnap még narancssárga volt, de mára az is vöröses barna lett, ahogy a tölgy is. Egyébként raktam melléjük cseresznyét, diót, juhart, bükköt, hársat, égert,és kőrist is. Ezeket valószínüleg az alacsony csersavtartalom miatt csak enyhén barnította meg az ammónia. ...magamhoz veszek némi pénzt és elmegyek a Zatikba, ott sok szép színü egzóta faanyag közül lehet válogatni.
A címert lenolajjal és méhviasszal felületkezeltem. Lakkozott felületnél néhányszor használtam már antik patinát, szerintem jól kiemeli a faragás részleteit.
Nekem a konyhapult akácból van. Narancsolajjal lett kezelve. A szine sötét sárga lett tőle. Egyszer betonozásnál nem találtam az alu lécemet és egy akác deszkával húztam le. Később meg egy akkora méretű akác deszka kellett volna. Nosza, lekapartam a cementes maradványokat. Csudálkozva vettem észre, hogy nagyon tetezetős igen sötét tónusos lett a fa. Már többször gondoltam rá, hogy megpróbálom reprodukálni a színt cement segítségével...
Előzmény: Rabb Ferenc, 2017-04-03 21:43:06 [17101]
Rabb Ferenc | 4359
2017-04-03 21:43:06
[17101]
Szerintem az akác nem fog jelentősen megváltozni a "füstöléstől". Erre sokkal alkalmasabb a tölgy. Magas csersav tartalma reakcióba lép az ammóniával, és emiatt besötétül. Majdnem feketéig lehet változtatni a színét
Köszönöm a hozzászólásokat, én gőzzel szeretném ezt megoldani. holnap egy akác deszkát fogok ammóniás gőzbe tenni. Ha sikerül, és túl is élem jelentkezem.
szaky27: 3mm egyélű maróval.
Fishi | 274
2017-04-03 18:59:08
[17099]
Stabilizálni porózus anyagokat lehet, én csontot stabilizáltattam. Onnantól műanyaggá válik az alkatrész!
Egy újabb ovis projekt, már csak 2 pecabotot kell kreálnom.
Közben az egyik fórumos kolléga figyelmeztetett, hogy nem igazán a Jézus születése körüli képek az aktuálisak. Be kell látnom, hogy abszolút igaza van. Igaz én pusztán a vallási tartalom miatt gondoltam, de, belátva a fórumtárs igazát.... talán ez aktuálisabb:
Vagy épp ez is:
Meg persze a többi, de tán nem teszem fel mindet...
svejk | 33035
2017-04-02 20:16:33
[17084]
Átaludtad a telet? Már a kereszt meg az ifjú az aktuális.