Első körben, az 525 darab nútanya elég soknak hangzik, felül kéne vizsgálni azt a konstrukciót. Mármint nem tudom, hogy milyen méret, stb, de ennyi nútanya meg aluprofil árából már egy normálisabb nyomtatót lehetne rendelni.
Az aluprofilon, persze típustól függ, de nincs annyi ráhagyás, hogy .5-.5 mm-t elvegyél belőle, nem marad falvastagságod, ráadásul mire csinálsz hozzá olyan szerszámot amivel beférsz a ferde felülethez, már teljesen más kategóriába esel és akkor még ennek a megmunkálásnak a pontosságáról nem is beszéltünk...
Szóval első körben nézd meg, hogy miért kell ennyi nútanya, és hogy biztosan kell-e. Extrémebb esetben 200 darab még okés lehetne, de szerintem 100 darab körül bele kéne férjél...
2: keress 5-ös-et, vagy gyártsál laposvasból anyát.
Rendeltem egy adag méretre vágott 2020 alu profilt 3D nyomtató építéshez, és mivel még nem csináltam ilyet, nem tudtam, hogy mire kell figyelni alu profiloknál. Úgy tűnik, hogy pl a slot-ok méretére kellett volna, mert csak 5mm szélesek, nem 6mm.
1. kérdés: Jól látom, hogy a 6mm-es hornyoláshoz való T anyák sokkal gyakoribbak mint az 5mm-esek? Leginkább aliexpress-en nézegettem őket, mert bár esélyes, hogy minőségre nem lesznek olyanok, de 525 darabot kell vennem és gondoltam hátha megúszom 120 000 HUF alatt a T anya vásárlást.
2. kérdés: Ti inkább szereznétek 5mm-es T nútokat, vagy inkább 3D nyomtatnátok valami jig-et aminek a segítségével kicsiszolnátok panelfúróval a hornyokat 6mm szélesre?
Jól van . Mindegy is , feltöltősen egyszerűbb ,nem kell izgulni mikor jön a számla Mondjuk ha este 11 kor fogy el akkor nem tudom , lehet e bankkártyával mobilról feltölteni
Most , amikor bővítettem a hálózatot megkérdeztem : vissza lehet állitani normál mérőre ?Igen csak kérvényezni kell , ( négy hónap az átfutási idő ) Feleségem meg azt mondta , igy jobban tudja követni fogyasztást.
Ez nem minden esetben igaz , lehet kérni is a feltöltős órát . Akkor is ha soha nem volt gond a fizetéssel . Szerintem ez az alábbi esetben is így van ,mivel már volt erről itt szó . Kicsit rosszul hangzik amit írtál .
Előzmény: Rabb Ferenc, 2022-08-01 14:01:14 [49032]
Rabb Ferenc | 4384
2022-08-01 14:01:14
[49032]
Miért gondolod azt, hogy a "feltöltős" fogyasztásmérő által mért villamos energiára más tarifarendszer vonatkozna???
Pontosan annyit fizetsz kWh-ként mint bárki más lakossági fogyasztó. Csak Tőled előre kérik a pénzt mert valószínű, hogy utólag nehezen tudták megkapni a szolgáltatásuk díját...
Ez nem egy kedvezmény számodra hanem kényszer arra, hogy fizess az áramért.
Kezd a dolog nagyon idegesítő lenni . Asszony követeli tőlem : biztosan van a Neten valami ,a feltöltő áram rezsi csökkentéséről. Én semmit nem találok. .
Most néztem kályha és kazán program is indul . Nekem igen régóta van mindkettőből ,több is Pedig ezen a télen gondoltam élvezem a boldog nyugdíjas létet ,és használom a gázkazánt , hát ja ,lehet a melegvizet is vegyessel csinálom De , lesz tavaszra hely az udvarban ,bőven
Heti egy-két alkalommal megy néhány tíz másodpercig . És szerintem az inverteres tápokon nem is megy át . Na de ki szólna ? 20 éve átszólt a szomszéd fiatalasszony , hogy mi ez a hupp-hupp , remélem ezen a télen rájönnek hogy mire való a fejsze De egyébként ma szólt a szembe szomszéd hogy zörög a kapu minden éjfél fele ... Először is két három naponta , megyünk sétálni a kutyával ... Másodszor meg van legalább négy autójuk ,hajnalban is csapkodják az ajtót ........ Volt már komolyabb vitánk , odaküldött hozzám egy "közös" !!!! ismerősünket hogy van a jóembernek pénze meg lehetősége . Hát felvázoltam mi történhet ha esetleg tényleg sikerülne komolyan megilyesztenie ... Azóta egészen nyugis tud lenni Na de pozitívnak kell lenni és tegnap nem is sétáltunk a blökivel
Komoly hatása nincs, csupán a szűrt sáv határai változnak, a fő funkcióját betölti.
De akkor most cserélni akarod az említett KSPpz-10 típusra vagy diszkrét elemekből egyedileg kiépíteni? Mert akkor legalább X1 vagy X2-es kondikat használj!
De annak gondolom nincs jelentősége, hogy 2,5nF helyett 2,2 -t vagy 2,7 -t teszek be (?)
Előzmény: Rabb Ferenc, 2022-07-29 20:03:43 [49024]
Rabb Ferenc | 4384
2022-07-29 20:03:43
[49024]
A zavarszűrő zavart szűr, ez a dolga. Ha csak simán átkötöd a helyét akkor semmi nem akadályozza meg a kefeszikrázásból adódó zavarok hálózatra jutását. De a mai "digitális" világban már nem fog csíkozni a tv és a Sokol rádió sem fog sercegni.
Persze néhány érzékenyebb, vagy kevésbé védett elektronikus eszköz dobhat tőle egy hátast... Nem véletlen találták ki - és alkalmazzák - az EMC direktívában foglalt ajánlásokat.
Szerintem nyugodtan kicsípheted . Egy régi kávédarálóban nekem felrobbant a kezemben . A kapcsolója is szétment a robbanástól ,azóta bedugós direktben .
Egy 230 V -os villanymotor tönkrement zavarszűrő kondenzátorát szeretném kicserélni. Típusa: MIFLEX KSPpz-6.
Kicserélhetem szerintetek KSPpz-10 -re ( mert olyat lehet kapni úgy láttam ).
Illetve mi van ha teljesen kihagyom, tényleg csak zavarszűrést végez vagy a működésre is hatással van ?
Köszi.
sastas | 1222
2022-07-29 11:23:38
[49021]
Üdv!
Az alany egy kínai főorsómotor vezérlője. hy02d223b a pontos típus. Kb 2-3 éve vettem, akkor kipróbáltam, beparamétereztem, működött, most elővettem, hogy az épülő cnc-mre feltegyem, kipróbálom előtte. A gond az, hogy a kijelzője teljesen sötét. Gombok nyomkodására nem reagál, ledeket sem villogtatja fel. Ugorjak neki a kondikat kicserélni, vagy valami egyszerűbb nyűgje lehet? Esetleg Csongrád/Debrecen/Békés környékén van valakinek hasonlója, akkor elvinném egy próbára, hogy a szalagkábelhibát kizárjuk... Ha valakinek lenne ötlete, megköszönném.
do3om | 118
2022-07-25 08:35:11
[49020]
Hi Csiszolószalag végtelenítésre gyárilag használt megoldás beszerezhető valahol? Olyan egyszerű lenne vele szalagot végteleníteni, mivel ennél nincs fedésbe rakva, mégis brutális erős a kötés. Az is kérdés még persze hogy ezt az erős kötést ha be is szerezhető az anyag kivitelezhető e otthon.
Hunka Tibor | 8036
2022-07-22 19:48:27
[49019]
Nem találok semmi értelmes adatot arra az esetre ,amikor feltöltős villany óra van . Rezsics9ökkentö kalkulátorban .Most akkor mi van ?
Arany János | 1421
2022-07-17 15:13:21
[49018]
Bénázgatok tovább! Szeretném "megállítani" a kód futását,
// ****************************************************************** // * * // * Example using units of Millimeters, instead of Steps * // * * // * S. Reifel & Co. 6/24/2018 * // * * // ******************************************************************
// Many stepper motors are used in projects where the motions are linear // instead of rotational. Examples are XY mechanisms such as plotters and // 3D printers. In these cases issuing move commands in "Millimeters" is // much more intuitive than "Steps". This program show how to work with // units in millimeters. // // Note: If your mechanism has a Homing Switch so that it can automatically // move to its "Home" position on startup, checkout the function: // moveToHomeInMillimeters() // // // Documentation at: // https://github.com/Stan-Reifel/SpeedyStepper // // // The motor must be connected to the Arduino with a driver board having a // "Step and Direction" interface. It's VERY important that you set the // motor current first! Read the driver board's documentation to learn how.
byte pin_rows[ROW_NUM] = {9, 8, 7, 6}; // connect to the row pinouts of the keypad byte pin_column[COLUMN_NUM] = {5, 4, 3, 2}; // connect to the column pinouts of the keypad
// // pin assignments // const int LED_PIN = 13; const int MOTOR_STEP_PIN = 11; //3; const int MOTOR_DIRECTION_PIN = 12; //4;
// // create the stepper motor object // SpeedyStepper stepper;
void setup() { // // setup the LED pin and enable print statements // pinMode(LED_PIN, OUTPUT); Serial.begin(9600);
// // connect and configure the stepper motor to its IO pins // stepper.connectToPins(MOTOR_STEP_PIN, MOTOR_DIRECTION_PIN); }
void loop() { // // First you must tell the library "how many steps it takes to move // one millimeter". In this example I'm using this stepper motor with // a built in lead-screw: // Stepper Motor with 38cm Lead Screw: https://www.pololu.com/product/2690 // stepper.setStepsPerMillimeter(60 * 1); // 1x microstepping
// // set the speed and acceleration rates for the stepper motor // stepper.setSpeedInMillimetersPerSecond(100.0); stepper.setAccelerationInMillimetersPerSecondPerSecond(50.0);
// // Use "absolute" positioning to: // Move to positions: 8mm, 16mm, 24mm, then back to the home position // stepper.moveToPositionInMillimeters(00.0); delay(2000); stepper.moveToPositionInMillimeters(68.0); delay(2000); stepper.moveToPositionInMillimeters(136.0); delay(2000); stepper.moveToPositionInMillimeters(208.0); delay(2000); stepper.moveToPositionInMillimeters(276.0); //delay(2000);
// // increase the speed, then go to position -16mm // //stepper.setSpeedInMillimetersPerSecond(50.0); //stepper.setAccelerationInMillimetersPerSecondPerSecond(100.0); //stepper.moveToPositionInMillimeters(0.0); //delay(1000);
// // Use "relative" positioning to make several more moves, 1mm each // //for (int i = 0; i < 16; i++) //{ //stepper.moveRelativeInMillimeters(0.0); //delay(100);
//} delay(5000); }
de a "főkapcsoló" kivételével nem sikerült semmivel sem! A "*", vagy "D" billentyű lenyomásával szeretném a "delay"-t kiváltani. Hiába másolgatom be a talált megoldásokat, (amikről azt hiszem, hogy megfelelnek) egyik sem hoz eredményt! Illetve vannak eredmények: kivétel nélkül hibaüzik!!!
Hunor | 98
2022-07-15 14:42:45
[49017]
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Ismeritek-e ennek a tápnak az indítását? (LoneWolf hirdeti, de ő sem tud adni több infót, mint amit a képen a gyártó közölt.) Típus: Emerson HRS1150-9000 Köszönöm.
Arany János | 1421
2022-07-13 16:59:50
[49016]
A poszter nagyjából ilyesmit szeretne! NEO7 Nagyjából!!! Egyébként Mach3-as gépen dolgozik és nemrég bedobozolt magának egy Grbl-t! És a számára szükséges G-kódokról is hallott! A Grbl ott bukik, hogy "+ valami soros portos taviranyito "!!! Nem szeretne még külön eszközt egy ilyen feladatra!
Ok latom, koszi. Erre kar egy egesz aurdionot elpazarolni Nem tudom mit szeretne a Poster, de GRBL + valami soros portos taviranyito biztos tudja azt a funkcionalitast amit a poszter szeretne.
Mi az a SpeedyStepper? Google nem dobott ki konkretan semmit ra.
Előzmény: Arany János, 2022-07-12 17:53:30 [49011]
svejk | 33152
2022-07-13 13:00:45
[49012]
Keresek régebbi HURCO marógépen dolgozó, vagy ilyen gépet valamelyest ismerő fórumtársat egy-két láma kérdés erejéig.
( BMC30-as gép de még DOS-os Ultimax II-es vezérlő )
Arany János | 1421
2022-07-12 17:53:30
[49011]
Sziasztok! Szeretném összeházasítani a SpeedySteppert, egy 4x4-es keypad-ot és egy 16x2-es I2C-s LCD-t. Még társulhatna a társasághoz 2db. végállás is. De ugye csak az erő van meg hozzá, az ész az már kevésbé! A segítség nagyon rám férne! Ha valaki úgy gondolja, jöhet a "pénzkeresősben" is!!! Ebben az esetben jó lenne, ha egy kb.számot írna, mert ugye gondolnom kell az alakomra is! (mondjuk szerintem a gömb a leg tökéletesebb)
dezsoe | 2934
2022-07-09 20:50:04
[49010]
Előzmény: Arany János, 2022-07-09 20:40:23 [49009]
/* * Created by ArduinoGetStarted.com * * This example code is in the public domain * * Tutorial page: https://arduinogetstarted.com/tutorials/arduino-keypad-lcd */
byte pin_rows[ROW_NUM] = {9, 8, 7, 6}; // connect to the row pinouts of the keypad byte pin_column[COLUMN_NUM] = {5, 4, 3, 2}; // connect to the column pinouts of the keypad
Teleírja az első sort, majd a másodikat, majd ha az is betelt, akkor törli a képernyőt és kezdi elölről. Ha nem rontottam el...
Előzmény: Arany János, 2022-07-09 20:10:37 [49007]
Arany János | 1421
2022-07-09 20:10:37
[49007]
Sziasztok! Barátkozom az Uno+keypad+LCD+I2C összeállítással. 50%-os sikerrel! Én már nagyon akarom! Ő még ellenáll!!!
/* * Created by ArduinoGetStarted.com * * This example code is in the public domain * * Tutorial page: https://arduinogetstarted.com/tutorials/arduino-keypad-lcd */
if (key) { lcd.setCursor(cursorColumn, 0); // move cursor to (cursorColumn, 0) lcd.print(key); // print key at (cursorColumn, 0)
cursorColumn++; // move cursor to next position if(cursorColumn == 16) { // if reaching limit, clear LCD lcd.setCursor(cursorColumn, 1); lcd.print(key);
} } }
A problémám: a 25. billentyű lenyomásra kezdi el a második sort.
Mit nem értek már megint???
Bácsi Zoltán | 554
2022-07-09 12:48:14
[49006]
Sziasztok!
Szerintetek ebbe a műanyag tokba lehet elektromos zárat tenni? Ha igen hogyan, milyet, ha nem, miért nem?
Volna egy kérdésem a hozzáértőkhöz : Normál esztergából milyen megoldással lehetne száladagolós gépet varázsolni ? A többi dolog cnc-sítését valószínűleg meg tudom oldani csak a tokmány nyitása-zárása az amire nem igazán találok megoldást ..
Csuhás | 6749
2022-07-04 14:32:17
[48997]
Megkerülő vezetékes rendszerre rengeteg találatot kapsz. Google Akár készen is vehetsz. Azt hiszem itt a trükk az hogy hengernek nem a tetején van a cső csatlakozás így a cső felett van egy kis légtér amiben elfér dugattyúrúd által kiszorított olaj. Ezt talán a kitekert tűszelepen a legegyszerűbb feltölteni, és túltöltve nem megy le az alsó helyzetig. Bár nehéz túltölteni mert beépített hengernél a felső légzsák ezt nem engedi.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-07-04 14:09:50 [48996]
ANTAL GÁBOR | 4682
2022-07-04 14:09:50
[48996]
Köszönöm . így is értem... ( és minden egyszerűbb) Azt hiszem a barátomnál nem ez a rendszer lesz . Szerintem hagyományos lesz a dugattyútömítés mert emlékszem egy külső kerülő vezetékre ( abban lesz szerintem egy golyós visszacsapó )
A rúd felül nincs tömítve, a keret megemelésekor a a dugattyú alatt vákuum képződik, és a nyitott felső térből a légnyomás nyomja át az olajt a dugattyú mellett. Esetleges olaj vesztesség nálam a felső dugattyúrudat vezető kupakot megemelve betölthető. Többlet olaj egyszerűen felül kifolyik.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-07-04 13:40:45 [48994]
ANTAL GÁBOR | 4682
2022-07-04 13:40:45
[48994]
Szia Íram egy hosszú összefoglalót de kidobott a rendszer
A rezumé : a rúdnak is van tömítése mert a rúdoldalon kialakuló kis nyomás nyitja ki a lágy bicikli tömítéshez hasonló tömítést A dugattyú nem tud felkoppanni a rúdoldali tömítés síkjánál mert az útját hamarabb határolja egy belső ütköző.( távtartó) Így kapunk egy tartalék teret ( legyen póttér a neve ! ) Ezzel biztosítható hogy a dugattyúoldali tér olaja bele tud férni a a rúdoldali + póttér terébe. Ebben a térben valószínűleg olaj és levegő helyezkedik el . Olajat betölteni a kicsavart tűszelepen keresztül lehet a rendszerbe A betöltéssel csínján kell bánni mert a túltöltés működésképtelenné teheti a rendszert
Nekem szintén osztrák keretes fűrészem van. Azon a hidraulika nagyon egyszerű: a dugattyúrúd egy cső benne egy rúd, felül tekerő, alul kúpos tűszelep. A rúd a dugattyú felet átvan fúrva keresztbe, így a szelepen átjutó olaj a dugattyú fölé kerül a hengerbe. Ha kézzel emelem a keretet akkor a dugattyú tömítése biciklipumpa módra átereszti az olajat a felső térből az alsóba. ( Keretes fűrész így itt még van egy pici dugattyú amit egy excenter mozgat és egy csővel kapcsolódik az alsó olajtérbe, ez biztosítja a keret emelését a amikor visszafelé jár a fűrész )
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-07-04 11:24:48 [48991]
ANTAL GÁBOR | 4682
2022-07-04 11:24:48
[48991]
Egy barátom fémipari szalagfűrészében kezd meghibásodni a süllyesztő hidraulika . Feltehetően fogy belőle az olaj . A gép elvileg osztrák ( Bernardó) de sok apró jelből arra következtetek hogy főleg kínai. Komoly gép , a mai ára 3800 euró . Ki szedett már szét gyári süllyesztő hidraulikát ? Egyhatású henger van benne? Hová megy az olaj amikor süllyesztünk? ( egy koncentrikusan elhelyezett köpenybe?- hasonlóan az autóemelőkhöz ) .Én a hidraulikus kapcsolást olajtartály >fojtó visszacsapó szelep > egyhatású hidraulikus henger-nek képzelem el ( a fojtó visszacsapó szelep fojtásával sorban lehet még egy záró golyós csap is) Nem igazán találtam a neten információt . Nem csinálni akarok, hanem egy gyári egységet megjavítani . Hol van és milyen kialakítású ( a szerintem atmoszférikus ) olajtartály ?
Miki2 | 2340
2022-06-29 15:21:46
[48990]
Még egyszer köszönöm. A külső nyomógomb bejött, rendesen működik.